lamsbout 800 gram | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recept garnalencocktail met mango | kippensoep 10 personen | bavette recept sojasaus sherry | recept viskoekjes zonder aardappel
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Lang geleden schreef ik stukkies over restaurantbezoekjes. Van vreselijke rommelhoreca, waar we in Nederland te veel van hebben, en mediocre best wel aardige etablissementen (waar we overigens óók te veel van hebben) tot en met sterrenhutten in Nederland, België, Frankrijk en zelfs tot Spanje aan toe. Allemaal verleden tijd. Ten eerste kom ik niet zo vaak als enkele jaren geleden in restaurants en ten tweede betrapte ik mezelf op een soort verveling om het allemaal maar weer op te tikken. Ook de verveling in echt goede horeca nam heel, heel, soms toe. Het is een vreemde constatering om al etend te denken: j a, ja, erg leuk bedacht maar nu weet ik het wel . De verwachtingen werden hoger en hoger en de beste restaurantervaring ooit werd nooit meer geëvenaard. Gisteren was ik sinds zes jaar weer in Restaurant Vermeer te Amsterdam. Met het vertrek van Pascal Jalhay (vroeger heette hij nog gewoon Jalhaij) ben ik er niet meer geweest. Dat ze zo’n getalenteerde jonge tweesterrenchef lieten gaan vond ik destijds onbegrijpelijk. Spijtig ook voor Amsterdam want onze hoofdstad kende en kent in verhouding weinig tophoreca. Het is jammer dat ik niet eerder de huidige chefkok Chris Naylor heb ontdekt. Het is een hele lange tijd geleden dat ik me zo heb laten verrassen. Het klinkt wat hobbyistisch maar Naylor is ‘bijzonder creatief met groenten’. Er zijn maar weinig chefkoks die een gang van het menu laten bestaan uit ‘slechts’ 15 verschillende soorten groenten. Of zoals het op de kaart stond: ‘palet van groenten, individueel bereid; rauw, gegaard & gemarineerd. En - excusez le mot - god, wat was dát lekker! Voor de uitgebreide recensie verwijs ik naar de site van mijn, altijd zeer aangename, tafelgenoot Carla . Op de foto’s: ‘ snoekbaars , ingestoken met gerookte paling, bloemkool cruesli & rijke peterselie’ en ‘ pompoen en fazant , gebraden & gepureerde pompoen, krokante pastinaakchip, bouillon van de boutjes’.

Bron: aantafelmettanja.blogspot.com

voor 4 personen 100 gram rode ui 100 gram courgette, ongeschild 100 gram pompoen, geschild 2 theel. sesamolie enkele druppels citroensap wat olijfolie theel. crème fraîche Hulpmiddelen Scherp koksmes, snijplank en stekertje Bereidingswijze Snij alle ingrediënten in hele kleine blokjes. Maak ze aan met de sesamolie, het citroensap, de olijfolie crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Pak een ronde steker, zet deze op het bord en schep hierin wat van het groentemengsel. Druk licht aan en verwijder de steker. Serveertips Garneer af met wat takjes cress. Bron Pascal Jalhay PROEFT

Bron: smulweb.nl

Copyright 2017 ® - Contact