lamsbout 800 gram | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recept garnalencocktail met mango | kippensoep 10 personen | bavette recept sojasaus sherry | recept viskoekjes zonder aardappel
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Nog voordat ik mijn ronde langs de stands met allerhande lekkers maak besluit ik mij te storten op het culinaire genieten, te beginnen bij De Bokkedoorns . Niet alleen het eten is een genot maar ook de man, Lucas Rive, slaat in als een bom. De lach... de krullen... mijn hart smelt en als hij me groet sla ik mijn ogen neer, zo verlegen heb ik me in jaren niet meer gevoeld. Ondertussen zingt een dame "don't it make my brown eyes blue". Na gesmikkeld te hebben van De Bokkedoorns 'Salade van langzaam gegaarde kalfsmuis met serranoham' loop ik een rondje en bestel een Pinot gris Schoffit en geniet, ondanks, of misschien wel dankzij de rust, van de ambiance. Het smaakvolle gerechtje is niet meer dan een mondvermaakje dus bestel ik niet lang erna de 'Gestoofde voorloper van haas met een saus van haas, spek, ui en appel', eveneens van De Bokkedoorns. Het vlees is zacht en de saus smaakt fantastisch. Het blijft jammer dat het niet netjes is je bord af te likken. Als ik zit te genieten van een uitstekende Pinot blanc Michel Fonné loopt 's werelds bekendste Nerderlandse wijnboer in Frankrijk en schrijver van onder andere "Het merlot mysterie" , een boek waar ik enorm van heb genoten, Ilja Gort de zaal in. De markante man is kleiner dan ik had verwacht, oogt rustig en maakt een praatje met Lucas Rive. Een prachtig plaatje maar tot mijn spijt is het kiekje dat ik ervan heb geschoten te donker. Wars van alle logica bestel ik vervolgens een 'Lasagne van tonijn met eendenlever en truffeldressing' bij Paul van Waarden . Niets vernieuwends maar als groot liefhebber van zowel tonijn, eendenlever als truffel een tongstrelend gerechtje. De aantrekkingskracht van Restaurant Maxime met haar 'Tartaar en crostini van makreel met jus van appel, gember en rode biet' is sterk dus doe ik me daar tegoed aan. Ik vind de combi van makreel met rode biet verrassend lekker. Het wordt tijd voor een ronde over de markt. Stijlslagerij Englebert laat me een stukje heerlijke paté van Livar proeven en na ongenadig te hebben geflirt met de jongen van Prima Donna slenter ik met als buit een stapeltje recepten langs de stand van La Tulipe. De dame aldaar probeert me het nieuwe boek Slurp aan te smeren en terwijl we staan te praten sluit Ilja Gort zich aan. Als hij kort erna wordt weggeroepen excuseert hij zich met de mededeling dat hij me nog wel spreekt. De keuze voor een dessert is niet makkelijk, een verschrikkelijke liefhebber ben ik niet. Het wordt de 'Panna cotta met peer, crème patissier en kamille' van De Bokkedoorns zodat ik nog een keer een blik op de man met de krullen kan werpen. En ondanks de peer laat ik me het dessert uitstekend smaken. Het marktgedeelte van Eten en Drinken 2010 is niet bijzonder groot en als ik er nog een keer of wat overheen ben gelopen vind ik het prima en ga ik op zoek naar de uitgang waarvan ik geen flauw idee meer heb aan welke kant die ook alweer zit. In gedachten loop ik nogmaals rond als Ilja Gort me aanschiet en vraag of ik zijn boek nog heb gekocht. Zo ontstaat tot mijn verrassing een leuk gesprek over wijn en met name het ontwikkelen van smaak.

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Copyright 2017 ® - Contact