recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | lamsbout 800 gram | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recepten999.nl | wortelsoep thermomix | Garnalencocktail met appel
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Het 'industrieterrein' van De Kookfabriek breidt zich steeds verder uit in Nederland: na Den Haag en Amsterdam is nu Rotterdam aan de beurt. Én er zijn zelfs al plannen voor nog meer Kookfabrieken in Utrecht en Eindhoven, vertelt Jan Maarten Kruyt, één van de vier initiatiefnemers. Maar nu eerst even terug naar de feestelijke opening van De Kookfabriek in 010 ! Stoer De nieuwste Kookfabriek bevindt zich in het St. Jobsveem, een statig rijksmonument en voormalig pakhuis in het oude havengebied van Rotterdam (Lloydkwartier). Het interieur van de kookstudio sluit perfect aan bij het karakter van de oude Rotterdamse haven: industrieel design, stoere pilaren en robuuste houten balken. In het oog springend zijn de coole kookunits met steigerhouten planken die met mooi weer zo naar buiten – op het terras aan het water met uitzicht op de Euromast! – kunnen worden gerold, zo vertelt mede-eigenaar Marc Klok me enthousiast. Bron: Pitch Communicatie & PR via Facebook Culinair ambassadeur Bij De Kookfabriek kun je allerlei inspirerende kookworkshops volgen: heerlijk samen Aziatisch koken, iets lekkers bereiden uit de mediterrane keuken of zelfs een Masterclass volgen bij Julius Jaspers, het kan allemaal. Culi-ambassadeur Jaspers ontwikkelde speciaal de recepten voor de workshops bij De Kookfabriek. Er wordt gekookt met de seizoenen en per gerecht worden, naast basisingrediënten als bloem en boter, vijf ingrediënten gebruikt. De recepten zijn stuk voor stuk bijzonder, maar wel toegankelijk zodat je ze ook thuis gewoon kunt maken, aldus Klok. Glitter & glamour Op een openingsfeest van een heuse kookstudio horen natuurlijk geweldige hapjes! Kookfabriek-ambassadeur Julius Jaspers stelde speciaal voor de gelegenheid een fantastische keukenbrigade samen met culi-toppers uit Rotterdam en omstreken. Zo kon je heerlijk meekijken over de schouder van Jos Grootscholten van Restaurant Perceel *, Jenny Loh & Shun Po Fan van Asian Glories, Jim de Jong van Restaurant De Jong en Jeroen Granneman van Parkheuvel **. Wat ik zoal heb gegeten? Tonijnsalade met wakame & glasnoedels (Julius Jaspers), 'n luchtig Chinees hamburgertje met krokant buikspek (Asian Glories), oesters à la meunière (Restaurant Perceel), gemarineerd gekookt buikspek van Bommeriger big met crème fraîche, kaviaar & ossenstaartgelei (Parkheuvel) en langoustine, tulpenblad, koolrabi, een schuimige wolk van zeewater & glitters (Restaurant De Jong). Tel daar 'n champi of twee bij op en je begrijpt dat 't een enorm geslaagd feestje was ;-) Meer info over alle culi-activeiten bij De Kookfabriek vind je hier . De Kookfabriek Rotterdam Lloydstraat 24 Rotterdam 010-2680063

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

De foto is mislukt, maar ik maak het vast en zeker nog wel een keer, want het was lekker. Het recept stond in de Allerhande en is van Julius Jaspers, topkok en kookboekenschrijver die al 20 jaar in Vietnam komt. Ingrediënten : 4 el kristalsuiker 1 rode peper 1 el Nuoc Mam (vissaus) 2 rode uien 1 limoen, schoongeboend 2 el rijstazijn 1 el Thaise zoete chilisaus 500 gr reuzengarnalen 2 el arachideolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1 kropsla, buitenste bladeren verwijderd 15 gr (thaise) basilicum, blaadjes in reepjes 50 g ongezouten pinda's Bereiden : Doe de suiker in een steelpan en laat op laag vuur karamelliseren tot goudbruin. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in heel kleine stukjes. Blus de karamel voorzichtig af met 100 ml water. Breng aan de kook en laat de gestolde karamel in het water smelten. Voeg de peper en vissaus toe, laat 1 min. doorkoken en haal van het vuur. Snijd de uien in flinterdunne halve ringen en doe in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap, de rijstazijn, chilisaus en zout toe aan de ui. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en meteen daarna de garnalen toe en roerbak 2 min. Voeg de karamelsaus toe en roerbak nog 1 min. Neem van het vuur. Haal de blaadjes sla los en verdeel over een grote platte schaal. Verdeel de ui met citrusdressing en de garnalen met saus erover. Bestrooi met het basilicum en de pinda's.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Zon, gezelligheid, hapjes en drankjes. Dat is voor mij de Taste of Amsterdam 2013. Van 6 tot en met 9 juni vind in het Amstelpark het foodfestival van het jaar plaats. Bekende restaurants en bekende chefs tonen hun kookkunsten en ook zijn er workshops. Mijn favoriete restaurants van de avond was Jamies fifteen . Hier at ik risotto met rode biet en gorganzola en Jamie's signature dish: Brownie met hangop en rabarber. So good! Verder at ik onder andere pikante kipspies van MOMO , sushi van The Harbour Club , een bijzonder lekkere garnalen kroket en een dessert met stroopwafel. Naast restaurants zijn er ook vele kraampjes waar je de lekkerste producten kunt komen zoals zelf gemaakte Griekse olijfolie of natuurlijke chips uit de achterhoek. Ook was er een BBQ wedstrijd onder leiding van Julius Jaspers. Ook the Taste bezoeken? Dat kan nog vandaag en morgen. Tickets kun je online bestellen maar ook op het festival terrein. Bekijk ook dit verslag over The Taste.

Bron: biancakramer.blogspot.nl

Met een busje werden we opgehaald in Utrecht, ideaal. Het voelde stiekem een beetje zoals je wanneer je op schoolreisje ging. Dit keer zijn we naar Scheveningen gegaan. Waarom naar Scheveningen? Het eerste haringvaatje werd geveild! Met een paar andere VIP foodbloggers mochten wij ook naar dit evenement. Dit jaar werd het vaatje verkocht voor 56.500 euro door Makro. Bloggers op de rode loper! In het zonnetje stonden we te wachten in Utrecht. Uiteindelijk was ons vervoer daar. De andere bloggers uit Amsterdam zaten al in het busje. Op naar Scheveningen! We gingen de nieuwe haring proeven. Eenmaal aangekomen werden we ontvangen met lekkere cocktails van Bols. Er werden twee cocktails geserveerd. De eerste was met cranberrysap en de andere met gemberbier. Beide cocktails waren erg lekker. Voor de veiling begon, moest het vaatje natuurlijk nog arriveren. Er werd een film gestart met een stoere film over de nieuwe haring die werd geleverd op de motor. We kregen tijdens deze film popcorn met witte chocolade en cranberry's en popcorn met nori. Toen de film afgelopen was hoorden we de geluiden van een motor. Daar kwam Manuela Kemp binnen met het eerste vaatje. Vera van ongevera en nick van writtenbynick V oordat het haringvaatje geveild ging worden moest de haring natuurlijk wel gekeurd worden. De jury bestond uit Jaap Koning (visspecialist) en voorzitter Peter Koelewijn (docent SVO/Stivali) daarnaast nog de bekende chefs Julius Jaspers en Alain Caron. Alain Caron over haring: " Haring is tradititie, hier moet je niet iets Japans van maken. " Er werd hem gevraagd hoe was je eerste ervaring met haring. " Ik dacht ik ben gek, zo'n vis eten op straat. Zoiets doe je niet in Parijs. Ik was wel meteen verkocht door de vettige smaak. Geen andere vis smaakt als haring. Het is een mooie traditie en dat moet zo blijven." Op de vraag of Julius Jaspers haring in zijn restaurant serveert antwoordde hij dit:" Omdat haring ingelegd en gezouten is, is roken of grillen geen optie. Ik heb een grillrestaurant. Ik ga nu juist wel Japans gerecht bereiden met haring". Wat waren de reacties op de haringen van dit jaar? De haring is dit jaar mooi vet en heeft een goede bite. Het is een goed jaar. Julius:" Dit is mijn lekkerste haring ooit". Alain:" In plaats van één keer per week haring eten, doe ik het dit jaar twee keer per week!" Vervolgens kwamen er een paar feiten voorbij over haring. In een vaatje zitten 30 tot 45 haringen. De grootte van de haring is bepalend voor het aantal in het vaatjes. Haringen zijn er dus in verschillende maten en hierdoor zijn geliefd in verschillende delen van het land. Zo worden grote haringen meer in Amsterdam gegeten, liever in stukjes gesneden en met uien en jus, in Rotterdam word de haring liever naturel aan de staart gegeten en in het zuiden eten ze liever kleinere haringen. Het goede doel waar de opbrengst van het vaatje heen ging was Stichting BIO . Gezinnen met kinderen met een complexe handicap kunnen in het BIO vakantieoord vakantie vieren en is er therapeutisch paardrijden. Daarom natuurlijk de slogan voor dit jaar Rauwe haring met onvergetelijke uitjes. Gelukkig werd er een mooi bedrag opgehaald van 56.500 euro! Na de veiling mochten we gaan happen! Yes! Eerst ging ik voor de hele haring aan de staart met uitjes. Ze hadden gelijk. Dit jaar is een goed jaar. Heerlijke smaak, mooi vet en een lekkere bite. Ook werden er hapjes geserveerd door Julius en Alain. Alain serveerde: Haring met creme van doperwtjes en mayonaise van gekonfijte ui Haring met passievruchtvinaigrette, yoghurt en wasabi Julius serveerde: Haring met spekbokkingmayonaise en gel van augurk, borage Haring met ponzu en verse wasabi, daikon en knoflook De haring met spekbokkingmayonaise was mijn favoriet. Dit omdat er meer pit in dit gerecht zat dan bij de andere. Het zuurtje, het hartige en het ziltige in dit hapje was erg aangenaam. Al vond ik de crème van doperwtjes ook erg lekker van Alian. Het was een geslaagde dag. Lekkere hapjes en een leuke ervaring. We kregen gelukkig ook nog wat haringen mee, dat was smullen!

Bron: foodiesign.blogspot.com

Afgelopen woensdag, 11 juni, was het dan zover. Ik heb mijn eerste foodevent bezocht. En dat was niet het minste event, maar de viering van de eerste nieuwe haring van 2014. Door 'Kroon op het Werk' werden wij (als foodbloggers) in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. In dit filmpje alvast een eerste impressie. Om 16.00 uur werden we verwelkomd op de Visafslag in Scheveningen. De rode loper was voor ons uitgerold. Ik mocht me melden bij de perstafel, waar ik achtergrondinformatie kreeg. Toen ging het echt beginnen. Er waren mooie plekken gereserveerd voor de foodbloggers. De nieuwe haring werd geïntroduceerd met een kort filmpje, waarna Manuela Kemp (achterop de motor) het eerste vaatje nieuwe haring binnenbracht. Voordat de veiling van start ging, moest de nieuwe haring natuurlijk eerst gekeurd worden. De jury, bestaande uit Peter Koelewijn (docent aan de visvakopleiding), Jaap Koning (visspecialist), Julius Jaspers en Alain Caron, was het over eens dat de haring van geweldige kwaliteit was. Dat wilde ik natuurlijk zelf proeven... Maar eerst was het tijd voor de veiling. Wat velen niet weten is dat er bij dit event volgens de Amerikaanse manier geveild wordt. Dit betekent dat, wanneer je biedt, je dat bedrag doneert. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld. Degene die het allerlaatste bod doet, is de winnaar van het vaatje. De veiling duurde daardoor wel erg lang, maar als blogger had ik het voorrecht in de 'koksarena' te mogen vertoeven. Daar kon ik zien hoe Julius (met zijn dochter) en Alain de lekkerste gerechtjes met haring aan het bereiden waren. Het was erg leuk en leerzaam om de mogelijkheid te krijgen te praten met deze inmiddels toch zeer bekende (en goede) koks. Ook was het erg leuk om persoonlijk contact te hebben met collega-foodbloggers, die je normaal alleen via Facebook spreekt. Ondertussen liep het water me in de mond, met al die mooie gerechtjes die mij aan het roepen waren... Alain begreep dat en stopte me een harinkje toe. Nu had ik écht de eerste nieuwe haring gegeten (of was het de vijfde... de jury had er natuurlijk ook al ieder één op). En wat was hij lekker! De jury had gelijk: om je vingers bij af te likken! Dankjewel, Alain! Inmiddels zat de veiling erop. De opbrengst gaat dit jaar naar Bio Vakantieoord , een vakantiepark in Arnhem dat helemaal aangepast is voor gezinnen met een kind met een complexe handicap. Het laatste bod is uitgebracht door de Makro, waardoor er in totaal een bedrag van €56.500,- is ingezameld voor dit goede doel! En om dit heuglijke feit te vieren, mochten nu álle gasten gaan genieten van de heerlijke nieuwe haring van 2014. De volgende gerechtjes werden bereid door Alain Caron: * Haring met crème van doperwtjes en mayonaise met gekonfijte uit * Haring met passievruchtvinaigrette, yoghurt en wasabi Deze gerechtjes werden bereid door Julius Jaspers: * Haring met spekbokking en gel van augurk, borage * Haring met ponzu en verse wasabi, daikon en knoflook Ik moet bekennen dat het laatste gerecht mijn favoriet is... al blijft de haring met een gesnipperd uitje toch ook érg lekker! Robert Kroon , heel erg bedankt voor de uitnodiging. Met volle teugen heb ik genoten van 'mijn eerste event'! Leuke links Visrecepten Nederlands Visbureau Vlaggetjesdag Scheveningen

Bron: carryskitchen.blogspot.com

Het is al eind maart maar nog zo extreem koud dat we trek hadden in een verwarmend stoofpotje. Ik maak dat altijd in de crockpot, die staat dan de hele middag lekker te pruttelen, de heerlijkste geuren vullen het huis, je hebt er geen omkijken naar. Deze keer is de keuze gevallen op Boeuf Bouguignon, maar dan is het eerste probleem welk recept, zoveel boeken zoveel recepten….. Ik heb in grote lijnen het recept uit ‘Proef de winter’ van Tip aangehouden, ernaast lag het boek van Julius Jaspers ‘Smart cooking 1’ om een beetje te vergelijken. Omdat ik het vlees niet optijd uit de vriezer had gehaald heb ik het niet een nacht kunnen laten marineren, in ‘Smart cooking’ wordt dit ook niet gedaan dus ik zag dat niet als een probleem. De cognac heb ik weggelaten, omdat we dat niet in huis hebben, ik heb aan het eind ook geen suiker toegevoegd. Erbij hadden we gekookte aardappeltjes en snijbonen. Wat over was heb ik in de vriezer gedaan, lekker makkelijk voor een volgende keer. Boeuf bourguignon hoofdgerecht (4-6 p) bereiden ca. 3 uur en 45 min. - wachten 1 nacht (marineren van het vlees) Ingrediënten: 1 bouquet garni van 1 laurierbad, 4 takjes tijm en 4 takjes peterselie ½ l rode wijn (liefst een Bourgogne) 1 kg magere runder- of sukadelappen, in blokken van 3 cm 4-5 el olijfolie 100 g mager rookspek, in blokjes 200 g winterwortel, in schuine plakken 2 uien, in parten 2 el bloem 40 ml cognac 3 tenen knoflook, geplet 200 ml runderbouillon 60 g boter of margarine 250 g kastanjechampignons 20 kleine uitjes of 10 sjalotjes, gehalveerd zout, peper 1 el suiker 2 el fijngesneden peterselie extra nodig: keukenpapier Leg het bouquet garni in de wijn en laat het vlees hierin 1 nacht afgedekt marineren. Zeef de marinade en bewaar het vocht. Neem het bouquet garni uit de wijn en houd het apart. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit 1 ei olie in een braadpan en bak de spekjes in ca. 10 min. knapperig op laag vuur. Neem de spekjes uit de pan en voeg nog 1 el olie toe. Roerbak de wortel en ui in het spekvet in ca. 8 min. goudbruin. Neem de groenten uit de pan en voeg nog 2 el olie toe. Bak het vlees op hoog vuur in delen van 300-350 g rondom bruin. Voeg eventueel nog 1 el extra olie toe. Strooi de bloem over het vlees en bak het al omscheppend nog ca. 2-3 min. Voeg de groenten, spekjes, cognac en het marinadevocht toe en breng het geheel aan de kook. Roer de stoofpot goed om, zodat ook de aanbaksels van de bodem loskomen. Voeg het bouquet garni toe met de knoflook en bouillon. Breng alles aan de kook en laat de boeuf ca. 2 ½ - ­3uur stoven op het laagste vuur, met het deksel op de pan. Roer nu en dan om. Verhit ca. 30 min, voor het einde van de stooftijd de boter in een koekenpan. Bak de champignons en uitjes in ca. 20 min. goudbruin op half hoog vuur. Voeg dit toe aan de stoofpot en laat alles nog eens ca. 20 min, zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en de suiker. Verwijder het bouquet garni. Garneer met de peterselie. Boeuf bourguignon in de crockpot

Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nl

Het is alweer een enorme tijd geleden, maar we delen eindelijk weer een photodiary met jullie! De afgelopen tijd hebben we veel leuke dingen meegemaakt. Zo hadden we een diner met 80 mensen in restaurant Meat West, met de heerlijke wijnen van Jacob's Creek. Verder is Naomi een weekje naar Valencia geweest en heeft daar heerlijk genoten van de zon, de stad en het overheerlijke eten en hotspots! Kijk jij met ons mee in onze photo diary van de afgelopen paar weken? Wij houden van burgers! En al helemaal als we ze zelf maken, deze Italiaanse courgetteburger moet je echt eens proberen! Twee weken geleden hadden wij een super leuk event in restaurant Meat West. Een diner voor 80 personen, waarvan wij de amuse hadden bedacht. Je kunt hier meer lezen over dit leuke event! Binnenkort plaatsen wij nog de aftermovie en onze ervaringen over deze leuke avond. Onze bietencarpaccio met zalm, sinaasappel en een dressing van citroen, chilipeper en verse munt. Wat een geslaagde avond was dit. Samen met andere bloggers van Chickslovefood, Brendakookt, Goodfoodlove & Myfoodblog. Salades zijn wij gek op! Deze salade met wilde perzik, rosbief en feta maakte Naomi met haar vriend op een zonnige dag! Het recept vind je hier. Robin is uiteten geweest bij Mayur , een heerlijk Indiaas restaurant in Amsterdam. Aanrader! Bij Majesteit taart kun je de meest goddelijke taartjes eten. You should try the red velvet cake! Robin probeerde en haar moeder de Merengue Cheesecake, Yummie, zo lekker! Deze heerlijke noten-vrije pesto-kip salade maakte Robin en het recept kun je hier vinden. Red velvet taart van de Majesteit, echt een absolute aanrader!! Our guilty pleasure: lekkere kroketten op een wit bolletje. Moet soms kunnen toch? Vorige week had Robin met haar zusje een diner in een rijdende trein onder leiding van Julius Jaspers. Leuk! Naomi vertrok voor een weekje naar Valencia en ontdekte daar de meest leuke (food) hotspots. Zo aten ze heerlijke taartjes en nacho's bij Las Mas Bonita aan het strand. Deze pasta's bij La Papardella waren goddelijk! Hoe lief zijn deze mannetjes in Valencia! Naomis is verliefd op deze stad en op het Valenciaans leven! De pinchos bij Sagardi mochten ook niet ontbreken! Frozen Yoghurt vind je overal in Valencia! En wat krijg je veeeeeel! Op het laatste dagje nog even ontbijten bij La Petite Brioche. Yum! Bij thuiskomst stonden er voor Naomi heerlijke hapjes te wachten. Mama en zusje hadden zich uitgesloofd! Ik wil nu alweer terug! Het strand is zo mooi! Naomi maakte deze week een heerlijke vogeltong pasta met dille, courgette, paprikapasta en een vers stukje zalm. Het recept komt snel online! Gisteren stond Naomi met Doormeal op het festival A Day At the Park. Het was super geslaagd! Status van dit moment: We drinken een smoothie bij Zest in Amsterdam. Neem de smoothie met bieten, gember en wortel, erg lekker! Mmmm heerlijk zo'n sapje! Op dit moment bloggen wij bij PLLEK , de ultieme zomerse hotspot! Wat heb jij allemaal beleefd dit weekend? Heb jij nog leuke tips voor hotspots? Vinden jullie het leuk als wij wekelijks deze photo diary plaatsen? We horen graag jullie reacties! Liefs, Naomi & Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Er lagen zulke mooie aubergines bij de Lepelaar, die kon ik niet weerstaan. Ze waren van Nederlandse bodem dat dat wel, maar uiteraard wel uit de verwarmde kas, dus echt goed voor het milleu...... niet echt. Maar ja je wilt wel weer eens iets anders dan de wortelen, uien, kolen. Ik wacht altijd het liefst op onze eigen oogst maar voor de aubergines kan dat wel juli worden, dat duurt me toch echt te lang. Dus hup een paar van die prachtige glimmende aubergines in de mand. We hebben ze op de bbq geroosterd, dat kan natuurlijk ook in de grillpan maar met het mooie weer van vorig weekend is het heerlijk om buiten te koken. Het recept komt uit de BBQ bijbel van Julius Jaspers Ingrediënten voor 6 personen: voor de tahinidressing: 140 g lichte tahin 20 g platte peterselie 20 g korianderblad 1 teen knoflook, geperst of geraspt 50 ml olijfolie 100 ml citroensap zout en versgemalen zwarte peper 3 flinke aubergines olijfolie 250 g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt) 70 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt olijfolie zout munt (optioneel) platte peterselie (optioneel) Bereidingswijze: Begin met de dressing Doe de tahin, peterselie, koriander, knoflook, olijfolie, citroensap in de keukenmachine en draai tot het een mooie gladde dressing is. Dit kan ook in een hoge beker met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. Snijd de aubergines overlangs door en snijd deze in parten. Deze mogen vrij dun zijn anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn. Smeer de parten in met olijfolie en grill ze rondom gaar. Verwarm de kikkererwten met een scheutje olijfolie. Verdeel de aubergine op een schaal of bord, bestrooi met de kikkererwten en de hazelnoten. Schep er de dressing over en bestrooi met de munt en peterselie.

Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nl

Afgelopen woensdag, 11 juni, was het dan zover. Ik heb mijn eerste foodevent bezocht. En dat was niet het minste event, maar de viering van de eerste nieuwe haring van 2014. Door 'Kroon op het Werk' werden wij (als foodbloggers) in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. In dit filmpje alvast een eerste impressie. Om 16.00 uur werden we verwelkomd op de Visafslag in Scheveningen. De rode loper was voor ons uitgerold. Ik mocht me melden bij de perstafel, waar ik achtergrondinformatie kreeg. Toen ging het echt beginnen. Er waren mooie plekken gereserveerd voor de foodbloggers. De nieuwe haring werd geïntroduceerd met een kort filmpje, waarna Manuela Kemp (achterop de motor) het eerste vaatje nieuwe haring binnenbracht. Voordat de veiling van start ging, moest de nieuwe haring natuurlijk eerst gekeurd worden. De jury, bestaande uit Peter Koelewijn (docent aan de visvakopleiding), Jaap Koning (visspecialist), Julius Jaspers en Alain Caron, was het over eens dat de haring van geweldige kwaliteit was. Dat wilde ik natuurlijk zelf proeven... Maar eerst was het tijd voor de veiling. Wat velen niet weten is dat er bij dit event volgens de Amerikaanse manier geveild wordt. Dit betekent dat, wanneer je biedt, je dat bedrag doneert. Alle bedragen worden bij elkaar opgeteld. Degene die het allerlaatste bod doet, is de winnaar van het vaatje. De veiling duurde daardoor wel erg lang, maar als blogger had ik het voorrecht in de 'koksarena' te mogen vertoeven. Daar kon ik zien hoe Julius (met zijn dochter) en Alain de lekkerste gerechtjes met haring aan het bereiden waren. Het was erg leuk en leerzaam om de mogelijkheid te krijgen te praten met deze inmiddels toch zeer bekende (en goede) koks. Ook was het erg leuk om persoonlijk contact te hebben met collega-foodbloggers, die je normaal alleen via Facebook spreekt. Ondertussen liep het water me in de mond, met al die mooie gerechtjes die mij aan het roepen waren... Alain begreep dat en stopte me een harinkje toe. Nu had ik écht de eerste nieuwe haring gegeten (of was het de vijfde... de jury had er natuurlijk ook al ieder één op). En wat was hij lekker! De jury had gelijk: om je vingers bij af te likken! Dankjewel, Alain! Inmiddels zat de veiling erop. De opbrengst gaat dit jaar naar Bio Vakantieoord , een vakantiepark in Arnhem dat helemaal aangepast is voor gezinnen met een kind met een complexe handicap. Het laatste bod is uitgebracht door de Makro, waardoor er in totaal een bedrag van €56.500,- is ingezameld voor dit goede doel! En om dit heuglijke feit te vieren, mochten nu álle gasten gaan genieten van de heerlijke nieuwe haring van 2014. De volgende gerechtjes werden bereid door Alain Caron: * Haring met crème van doperwtjes en mayonaise met gekonfijte uit * Haring met passievruchtvinaigrette, yoghurt en wasabi Deze gerechtjes werden bereid door Julius Jaspers: * Haring met spekbokking en gel van augurk, borage * Haring met ponzu en verse wasabi, daikon en knoflook Ik moet bekennen dat het laatste gerecht mijn favoriet is... al blijft de haring met een gesnipperd uitje toch ook érg lekker! Robert Kroon , heel erg bedankt voor de uitnodiging. Met volle teugen heb ik genoten van 'mijn eerste event'! Leuke links Visrecepten Nederlands Visbureau Vlaggetjesdag Scheveningen

Bron: carryskitchen.blogspot.com

Ingrediënten voor 6 personen: 2 el gefermenteerde zwarte bonen* 2 el zonnebloemolie 3 sjalotten, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 kg mosselen, in de schelp 1 tl sesamolie 1 el sojasaus light 2 el oestersaus 2 el suiker 3 bosuitjes, in ringetjes 1 Spaanse peper, gehalveerd, zaadjes verwijderd, in smalle reepjes Bereiding: Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan en hak ze grof in de foodprocessor. Verhit de zonnebloemolie in een wok (volgende keer pak ik gewoon mijn mosselpan) en fruit hierin kort sjalotten, knoflook en zwarte bonen aan. Voeg de mosselen toe, dek de wok voor 90 procent af met een deksel en bak tot de schelpen openstaan; schud de mosselen tussendoor regelmatig. Voeg sesamolie, sojasaus, oestersaus, suiker en de helft van de bosui en de Spaanse peper toe en schep alles snel door elkaar. Verdeel de mosselen over kommen of diepe borden en bestrooi met de overgebleven bosui en Spaanse peper. *Zoek voor de zwarte bonen op de site van Aziatische ingrediënten: http://www.aziatische-ingredienten.nl/zwarte-boontjes/#more-229 Ik vond het wel lekker, ik ben sowieso dol op gefermenteerde zwarte bonen. Uit: Julius Jaspers Oriental Streetfood

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Eerder maakte ik een pikante gewokte uitvoering van de populaire kip cashew . Dit is de gefrituurde versie van het populaire gerecht. Allebei even lekker. Ingrediënten voor 3 personen: 300 g kippendijfilet in stukjes 500 ml zonnebloemolie 5 gedroogde chilipepers (optioneel) 2 tl knoflook, geperst 1 ui, geschild, in 16 partjes 60 g cashewnoten, geroosterd 3 bosuitjes, in stukken van 2 cm ½ tl witte peper 1 tl sesamolie zout tempurabloem Voor de saus: 50 ml oestersaus 2 el sojasaus light 1 el ketjap manis 2 el suiker Bereiding: Meng de ingrediënten voor de saus. Breng de kip op smaak met zout en bestrooi rondom met tempurabloem. Verhit de olie in een wok tot 180 graden. Frituur de gedroogde chilipepers 30 tot 45 seconden; zorg dat ze niet barsten. Laat uitlekken. Frituur de kip 4 minuten in 2 batches; laat tussendoor de olie weer op temperatuur komen. Laat uitlekken en bewaar 2 eetlepels olie in de wok. Bak zachtjes de knoflook in de wok. Voeg na 1 minuut de ui toe en fruit transparant. Voeg de gefrituurde kip en chili’s, de cashewnoten en de saus toe en roer tot alles is bedekt met saus. Blijf verwarmen tot de kip gaar is. Roer de bosui door de kip en breng op smaak met witte peper en zout. Besprenkel met sesamolie en serveer direct. Julius Jaspers Oriental Streetfood

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy