kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Als ik in 'n andere stad ben, om te shoppen bijvoorbeeld, dan wil (lees: moet haha) ik altijd ergens lekker taart of iets anders zoets eten. In Cake and the City neem ik je mee naar leuke hotspots met de lekkerste taarten, cupcakes, macarons...! Vorige week las ik in dit bericht op Culy.nl over de grootste macarontaart van Nederland. Ik was blij verrast toen ik zag dat deze geweldige taart bij mij om de hoek, in Oegstgeest, te bewonderen was. Dus, sprong ik zondagmiddag op mijn fiets en ging ik samen met mijn vriend richting De Kempenaerstraat − de gezelligste straat van Oegstgeest − waar dit weekend De Patissier van Oegstgeest feestelijk werd geopend. De gigantische macarontaart! Sweet Sunday Als we aankomen in De Kempenaerstraat, kunnen we de macarontaart al vanaf de straat zien. De Patissier van Oegstgeest heeft 'n luxe uitstraling en een open en licht interieur. De inrichting zorgt ervoor dat de aandacht gelijk naar de producten uitgaat; de mooie taartjes, kleurrijke macarons en bonbons in de grote strakke vitrines springen er echt uit. Op deze Sweet Sunday kon je genieten van een afternoon tea of lunch met een lekker glas Prosecco. Ook kon je diverse lekkernijen proeven van zelfgemaakte verse fruitsapjes tot kleine dessertjes. Heerlijke hapjes en sapjes PAtiSSerIE We raken aan de praat met Theo Derix en Marco Kruit. Zij zijn sinds 2002 eigenaar van Crème de la Crème , een atelier dat luxe patisserie produceert voor de horeca. Met de opening van De Patissier van Oegstgeest maken de heren het nu ook mogelijk thuis te genieten van heerlijke ambachtelijke patisserie. De heren van De Patissier van Oegstgeest vertellen vol passie over patisserie. "Patisserie is een luxeproduct", zo vertelt Derix, "mensen kiezen ervoor om patisserie te eten − niet omdat ze honger hebben, maar omdat ze er zin in hebben. Patisserie is puur genieten en moet daarom echt lekker zijn" (niets vervelender dan 'n caloriebom eten en er achteraf spijt van hebben, omdat 'ie niet lekker was, toch?). De lounge pastries bij De Patissier van Oegstgeest zijn van hoge kwaliteit en dat proef je! Prachtige patisserie Uiteraard hebben we 'n aantal taartjes geproefd! Mijn vriend koos een Xocoline, 'n uniek chocoladetaartje dat suiker- en glutenvrij is, en ik ging als echte citroenliefhebber voor 'n Tartelette au citron. De Xocoline is minder zoet dan een "normaal" chocoladetaartje, maar zeker niet minder lekker. De mousse in het taartje is luchtig en niet overpowering zoals je dat vaak hebt met chocoladedesserts. De Tartelette au citron is absoluut het lekkerste citroentaartje dat ik ooit heb geproefd; lekker zanddeeg met amandelspijs, 'n romige lemon curd die 'n extra kick krijgt doordat er geen citroen-, maar juist limoenrasp aan is toegevoegd en dan de meringue, die is heerlijk fluffy en heeft 'n lekker rokerig smaakje (yummy)! Xocoline en Tartelette au citron Mmmacarons De patisserie creaties zien er geweldig uit, zo ook de macarons en dan die macarontaart: wow! Het pronkstuk tijdens de opening is wel 2,20 meter hoog en 1,65 meter breed en bestaat uit 6000 gevulde macarons. Marco Kruit, naast eigenaar ook patissier, vertelt dat er maar liefst 200 à 300 uur gewerkt is aan deze geweldige taart. Het zal je dan ook niet verbazen dat macarons de specialiteit van het huis zijn! En, dat de macarons van De Patissier van Oegstgeest lekker zijn, is ook Herman den Blijker niet ontgaan; in zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam krijg je deze heerlijke macarons namelijk bij de koffie! Ik heb ze natuurlijk ook geproefd. De kleurrijke macarons zijn er in 9 verschillende smaken: roos-framboos, chocolade, earl grey, vanille, limoen, sinaasappel, cassis, passievrucht en koffie. De krokante buitenlaag vormt een mooi contrast met de zachte binnenkant en de macarons smelten op de tong. Mijn favoriete macarons zijn: roos-framboos (met rozenlikeur, fris en romantisch), earl grey (ruikt en smaakt echt zoals de thee, de earl grey smaakt heerlijk in combinatie met de ganache) en limoen (superfris, perfecte balans tussen zoet en zuur). Kruit vertelt enthousiast dat hij al bezig is met ideeën over bijzondere macarons speciaal voor de feestdagen (deze macarons in parelmoer en goud zie je ook terug onderin de macarontaart). Wat dacht je van 'n macaron met een witte ganache en zwarte truffel of 'n gouden macaron met foie gras? Kleurrijke macarons Nog veel meer lekkers! Ben je niet zo'n zoetekauw − of kun je net als ik niet kiezen tussen 'n heerlijk dessert of 'n kaasplankje en wil je gewoon allebei! − no worries . De Patissier van Oegstgeest verkoopt namelijk ook lekkere kazen. We konden het natuurlijk weer niet laten en namen ook wat kaasjes mee naar huis, zoals 'n heerlijke biologische blauwe geitenkaas van Bastiaansen. Verder vind je bij De Patissier van Oegstgeest quiches, pasteitjes en andere delicatessen als jam, dressings, olijfolie, goede chocolade, heerlijke broden en verse fruitsapjes. Heerlijke kazen en broden Of je nu van zoet of hartig houdt, De Patissier van Oegstgeest heeft voor elk wat wils en is de ultieme verwenwinkel voor de echte levensgenieter! De Patissier van Oegstgeest De Kempenaerstraat 37 2341 GG Oegstgeest 071-5283212 www.depatissier.nl

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

Het is een voortreffelijke paprikasaus die goed past bij bijvoorbeeld gegrilde tonijn en zeeduivelfilets. Op mijn buurtmarkt hadden ze die niet en heb ik dorade filets genomen. Ook lekker. Ingrediënten voor de de paprikasaus: 600 ml visbouillon 85 ml droge vermout (Noilly Prat of Martini, de groene fles) flinke snuf saffraan 2 à 3 rode paprika's 85 ml olijfolie 15 ml balsamico-azijn zout en gemalen peper 1 tl roomboter Bereiding: Visbouillon, saffraan en vermout in een pannetje ca. tot een ¼ inkoken. Paprika's ontvellen (onder de grill blakeren, even afkoelen, of door de lengte snijden en 20 minuten met de bolle kant boven in een oven van 200⁰). Maak van de olijfolie, peper en balsamico-azijn een dressing. Als de bouillon genoeg is ingekookt, doe je de gehakte paprika's en de olijfoliedressing erbij. Koken. Als ze zacht en gaar zijn, met staafmixer even allemaal extra fijn te maken. Nu komt het erop aan: blijven inkoken tot de smaak oké is. Volgens kookboek: scherp, maar niet te scherp, zout, maar niet te zout. Als de smaak goed is, klont koude roomboter erdoor doen om de saus wat dikker te maken. Van het vuur halen. Voor de doradefilets heb ik het recept van Herman de Blijker gebruikt: op de huid in hete olijfolie bakken, tegen de bodem van de pan drukken en daarna, huid boven, op ingevette schaal op 160⁰ in de oven. Ik had veel te veel paprikasaus. Die heb ik ingevroren, zo ben ik de volgende keer lekker snel klaar.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ondertussen zijn er al weer heel wat foodbloggers. Iedereen heeft zijn of haar manier van schrijven, iedereen heeft zijn eigen interessegebied en de ene blogger post 1 keer per maand de ander 6 keer per week. De volgende bloggers die ik hier ga omschrijven en waar ik graag een kijkje neem, zijn de bloggers in mijn top 10. Het zijn de blogs waar ik vaak kijk. Daarnaast de drie gerechten die favoriet zijn van deze bloggers of drie meeste interessante artikelen. Hier zijn de eerste vijf! 1. Es factory Esmee maakt gewoon lekker eten. Ze schrijft er goed over. Ik krijg altijd trek van en dan heb ik foto's nog niet eens gezien. Over het algemeen maakt ze gewoon echt dingen waar zij zin in heeft. Net zoals de Buikspek die ze niet kon laten liggen bij de sligro. Het is duidelijk, Esmee houdt van lekker eten en gebruikt ook lekkere kruiden. Pas op voordat u deze blog gaat bekijken, zorg er dan wel voor dat u iets heeft gegeten. De gerechten die je moet bekijken bij Esmee: Coquilles met knoflook en chilivlokken pasta Kipmarinade Kipburgers met naanbrood 2. Foodcrazy Naast het lezen van recepten is het ook wel eens lekker om te lezen over boeken, biertjes, wijntjes en smaakreviews. George de blogger van food crazy, is iemand die weet waar hij over praat. Hij heeft veel kennis over producten en dat lees je terug op zijn blog. Hij is net als ik gegrepen door het bier-virus, dus we hebben iets gemeen. George geeft niet alleen reviews over dure producten maar ook een nieuwe producten die bij de Lidl staan. De artikelen die je moet lezen bij George: Gif groene Lidl sap Een diep donkere dulle griet Chef den blijker over peen & ui 3. Italiaans koken met Antoinette Italiaans eten, dat is een favoriet van mij. Antoinette maakt heel veel gerechten uit de Italiaanse keuken. Verschillende soorten taarten, zoetigheden, pasta's maar ook vis, vlees en gevogelte. Zelf ben ik gek op sardines, pasta's, ossobucco en de heerlijke Italiaanse wijnen. Als ik ook door de receptenindex van Antoinette kijk, krijg ik meteen trek De recepten van Antoinette die je moet bekijken: Gefrituurde sardientjes Limoncello amandelcake Pasta met ragu van eendenborst 4. Written by Nick Nick maakt onwijs mooie foto's van zijn gerechten. Ook zien we soms kiekjes van hoe de tafel gedekt is of foto's van sferen in restaurants. De gerechten die Nick publiceert zijn vaak ook oosters. Pittige gerechten, zijn ook vaak op het menu. Wat ik erg lekker vind! Ook beheert Nick de theebrouwerij . Hier kun je, je eigen thee in vier stappen samenstellen. En dan nu mijn 3 favoriete recepten van Nick: Pepesan Crema Catalana Tjendol 5. Nombelina De site van nombelina is al heel gezellig en er staan heel veel lekkere recepten op. Veel verschillende recepten ook. Mijn eerste kennismaking met een heerlijk recept met tempeh heb ik aan haar te danken. Is nu een favoriet bij mij in de keuken. Ga hem zeker snel weer eens maken. Door de foto's van PJ krijg je meteen honger. Dat is zeker. Ik hoop dat ik binnenkort wat meer tijd heb om van je blog te koken. Maar foto's kijken is ook een traktatie op zichzelf. Tempeh kering Geroosterd buikspek Apple crumble Bars Binnenkort de andere vijf bloggers uit mijn top 10!

Bron: foodiesign.blogspot.com

Suus van Food Bandits nomineerde mij voor de Liebster Award. De award op zich vind ik niet bijzonder, wél vind ik de vragen die ze bedacht erg leuk! Zie het dus als een klein kijkje in m'n leven. Inspiratie - welke blogs of websites geven jou inspiratie? Ik merk dat het me heel erg trekt om 'back to the basics' te gaan. Op het moment inspireert The Self Help Hipster me heel erg met haar Self Help artikelen, maar in het bijzonder met de ' 50 days until 2014 challenge ', waarin ze elke dag tot aan 2014 een opdracht voor je heeft om nog net even dat stukje extra uit 2013 te halen. Ook inspireren Anne van 24 Lentes en Anouk van Anouk Liebers me met de serieuze thema's die ze behandelen op hun blog. Het interesseert me om te lezen hoe anderen in deze onderwerpen staan, het zet mijzelf aan tot denken en ook inspireert het me een iets meer persoonlijk tintje op mijn blog toe te voegen. Ook Suus van Food Bandits inspireert me met haar fijne manier van bloggen: puur, eerlijk eten, gewoon fijn. Eenzelfde soort gevoel krijg ik bij de blog van Maura: Yellow Lemon Tree . Prachtige gerechten, prachtige foto's. Recepten waarvan ik gelijk de keuken in wil duiken! Guilty pleasure Without a doubt...chips. Jarenlang was ik verslaafd aan Hamka's, dit was dan ook echt de enige chips die ik haalde en ik at meerdere zakken per week van (in m'n eentje). Nu ben ik overgestapt naar Chipito kaasknabbels en probeer ik me aan 1 zak per week te houden;) (tijdens expeditie Robinson!). Maar het is niet voor niks een guilty pleasure, ook na een avondje stappen op een brakke dag duik ik graag op de bank met een zak chips, nadat ik een pizza als avondeten heb gegeten;) Eigen favoriet - op welke blogpost ben ik trots? Goede vraag! Ben ik dan trots omdat een blogpost het meest bekeken wordt, omdat ik er met zo veel plezier aan gewerkt heb of omdat ik zelf het eindresultaat zo leuk vind...? Ik ga er meerdere kiezen: deze Summer Recap waarin ik terug kijk naar one hell of a summer. Met een hele grote glimlach heb ik een compilatie gemaakt van de leukste momenten van afgelopen zomer ♡ Ook heb ik zo m'n favoriete gerechtjes die het altijd goed doen (l avendelmadeleines , dadeltaart , chocoladefudge , limoncello ) en ik vond het erg leuk om dit persoonlijke stuk te maken waarin ik de vragen die jullie me stelden beantwoorde. En sinds 2 maand schrijf ik elke maand een stukje voor de Amerikaanse website Happiness is Homemade, iets waar ik stiekem ook wel trots op ben! (zie hier en hier ) Make a wish - wat is jouw wens, naast wereldvrede natuurlijk? Naast wereldvrede en geluk voor de mensen die ik lief heb, zou ik heel graag van mijn passie mijn werk maken. Ik houd van koken en lekker creatief bezig zijn en ik zou graag mijn kantoorbaan inruilen voor een toekomst achter de potten en pannen, lekker creatief zijn, contact met mensen en fröbelen. De inspiratie, plannen, motivatie zijn er...nu de uitvoering nog. - Reading gives us some place to go when we have to stay where we are - Ik houd van lezen en zou er meer tijd voor willen vrijmaken. Het komt in periodes, en een favoriet kan ik moeilijk benoemen. Het is maar net wat me op zo'n moment trekt. Op dit moment ben ik 'Mandela, één leven' aan het lezen. Mensenrechten, slavernij en culturele verschillen hebben me altijd erg geïnteresseerd, hier lees ik graag over. Nog tips op dit gebied? Wat heb jij altijd in de koelkast? Kaas voor m'n saaie boterhammen met kaas-lunch voor op werk, melk voor m'n bordje pap 's ochtends, toch bijna altijd wel een flesje wijn, roomboter voor de verschillende baksels, chocolademelk, grove mosterd voor m'n favoriete honing-mosterd dressing...niet zo veel bijzonders dus. Veel liever zie ik er altijd verse frambozen en aardbeien, verschillende Franse kaasjes, verse producten van de Toko, etc. Maar aangezien ik maar in m'n eentje woon, koop ik deze alleen op het moment zelf, anders komt het nooit op! Memories - wat is je vroegste herinnering omtrent eten? Lastige vraag! Ik weet nog hoe vies ik bruine bonen (of kapuzijners?) vond, en ook slavinkjes vond ik vreselijk! En gortepap..dingen die ik vreselijk vond zijn me bij gebleven dus. Grappig hoe dat werkt.. Wat is het meest smerige wat je ooit hebt gegeten? Weer zo'n lastige vraag. Er komt niet één ding naar boven, ik sta heel erg open voor het proberen van nieuwe dingen, maar ik zou sommige dingen zeker weten nooit proberen (zoals gefermenteerde eieren, etc). Het komt dus aan op dingen die ik zelf gewoon écht niet lekker vind, en dat staat denk ik toch wel stukken vet in vlees op nummer 1. Sorry, maar die witte stukken krijg ik écht niet weg! Food-Bucket list Iets wat ik altijd nog eens wil eten is de seafood-platter bij Las Palmas (restaurant Herman den Blijker, Rotterdam). Ik heb daar één keer voor m'n verjaardag gegeten en de mensen naast ons hadden de meest overweldigende schaal gevuld met King Krab, kreeft, langoustines, etc. Wil ik ook! Ook zou ik ook graag eens Fugu eten: Japanse kogelvis, die zo giftig is dat de (Japanse) chefkok een jarenlange opleiding doorstaat om deze vis goed te kunnen fileren. Verder zijn er meerdere restaurants waar ik graag eens zou eten (de Librije, In de Keuken van Floris, Le Bernadin (NY), The Press Club (AU), Greenhouse (AU). Eigenlijk wil ik heel culinair Syndey ontdekken, van streetfood tot fine dining. Bron: greenhouseperth.com Met welke tv chef zou je wel eens een dagje willen ruilen, en waarom? Jamie Oliver natuurlijk! Heeft geen uitleg nodig toch?! Maar vooruit: wat een geweldige gerechten maakt die man, álles ziet er lekker uit, ik houd van zijn kook en serveerstijl, hij komt om de meest geweldige plekken, start de meest geweldige initiatieven én ik zou graag eens met hem en z'n busje op tour gaan door het buitenland. Bron: suffolkmag.co.uk

Bron: food-love-happiness.blogspot.com

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Tot afgelopen herfst gebruikte ik niet of nauwelijks citroenen. Tot ik een overheerlijk recept tegen kwam van een citroentaart van Herman den Blijker. En wat bleek, heerlijk. Dat maakt dat ik nu het zomer is en ik vaak geen trek heb in hele zoete dingen, juist wat recepten met citroen wil gaan proberen. Dit koekje maakte ik vorige week! Heerlijk... lekker fris... een echt zomer koekje. Recept Citroenkoekjes trommel vol 200 gram bloem 110 gram roomboter 1 citroen 1 zakje vanille suiker 50 gram suiker Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. Was de citroen goed met heet water en droog deze af. Rasp de schil van de citroen eraf, maar niet het witte stuk. Smelt de roomboter in de magnetron. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het sap van een halve citroen bij de boter. Kneed dit tot een deeg. Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en druk deze plat. Bak ze 17-23 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Bijna iedere zaterdag of zondagavond werk ik in een Hospice, daar hebben ze een abonnement op het AD. In het weekend staat daar een column in van Herman den Blijker. Dus iedere keer neus ik even de krant door opzoek naar een lekker recept. Zo maakte ik ook al eerder een speculaastaart die in de AD stond. Dit recept kwam ik er ook tegen. Een citroentaart, nou dat leek me wel eens wat. Herman presenteert hem als toetje, dat kan inderdaad goed, maar wij hebben hem als taart op. Echt een wintertaart omdat er nu volop citrusvruchten te verkrijgen zijn, maar op een warme zomerdag smaakt hij vast ook super! Er gaan heel veel dooiers in, wat maakt dat je veel eiwitten over hebt, deze kan je invriezen of net als ik deze cruesli van maken , weggooien doen we natuurlijk niet. Ik gebruikte 1 dooier minder en wat minder suiker. Er gaat aardig wat suiker in, maar dat moet ook wel om het ernstig zure eraf te halen. Hij is nog steeds zuur, maar de scherpe randjes zijn er af. Recept Citroentaart van Herman den Blijker 1 taart, ongeveer 16 stukjes, groter kan natuurlijk ook ;) 4 citroenen 150 gram basterdsuiker 2 eieren 4 dooiers 2x 75 gram boter 1 pak bastognekoeken 150 gram boter Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt 150 gram boter. Verkruimel de koeken en roer deze door de gesmolten boter. Schep dit in de bakvorm en druk het goed aan met bv. een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Zet hem weg tot je hem verder gaat gebruiken. Rasp en pers de citroenen. Doe de citroensap, -rasp, suiker, eieren, eierdooiers en 75 gram boter in een pan. Zet deze op en breng hem al roerend/kloppend met een garde aan de kook. Laat hem dan zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat ondertussen je spoelbak vollopen met koud water. Zet daarin de pan en voeg de resterende boter toe. Blijf kloppen, zo koelt hij zo snel mogelijk af. Als hij redelijk is afgekoeld kan je de citroenlaag op de bodem uitsmeren met een lepel. Laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker met wat slagroom als toetje of taart. Eet smakelijk! Ben benieuwd wie hem gaat maken?! Laat je 't me weten?

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Ik wat opzoek naar iets in mijn keukenkastjes en overal kwamen wat restjes van sinterklaas tegen. Wat kruidnoten, pepernoten, speculaas en taai-taai. Ik wist gelijk wat ik er mee ging maken. Een tijdje geleden heb ik uit het AD een artikel van Herman den Blijker uitgescheurd en daar stond een recept in voor een speculaastaart, die hij maakte van de restjes van sinterklaas. Sinterklaas is ondertussen al even weg, maar minder smaken zal het niet toch? Het is een hele simpele taart om te maken en je "moet" hem 48 uur van te voren maken, want hij word steeds lekkerder. Dus dat heb ik braaf gedaan. Omdat ik niet genoeg restjes had heb ik ook een restje chocoladeletter grof gehakt en wat abrikozen fijngeknipt en deze er ook in gedaan. Dus het recept is een beetje van mij en de rest van Herman ;) Recept Speculaastaart 400 gram restjes strooigoed (kruidnoten, pepernoten, taai-taai, speculaas, schuimpjes) 50 gram chocolade letter 50 gram gedroogde abrikozen wat poedersuiker en een brander (heb je die niet, laat dan de poedersuiker weg) 60 gram suiker 3 eieren 125 gram bloem 1/4 theelepel zout 250 gram melk Verwarm de oven voor op 175 graden Hak en snijd de restjes stooigoed, chocolade en abrikozen grof. Doe ze in een ovenbestendige schaal en bestrooi ze met wat poedersuiker en laat met de brander de poedersuiker karameliseren. Heb je geen brander? Laat dan de poedersuiker weg en sla deze stap over. Klop de suiker met de eieren tot deze gaan schuimen, voeg dan het zout en de bloem toe. Als de bloem goed is opgenomen, voeg je de melk in gedeelten toe. Giet het beslag over de vulling. Bak de taart in 45 minuten gaar. Laat hem 48 uur staan voor je hem eet en dan is hij heerlijk! Eet smakelijk!

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact