kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 10 personen Ingrediënten voor de Cheese( hangop) 1 liter yoghurt 4 eiwitten 200 gram suiker poedersuiker vanillesuiker Ingrediënten voor de Cake 200 gr water 200 gr melk 200 gr bloem 200 gr boter 8 eieren Bereidingswijze Doe de hangop in een vochtige passeerdoek (theedoek) en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt. Voor het beslag van de soezen gaat de melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. - Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat. Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog! - Ondertussen sla je de 4 eiwitten op met de suiker. Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de poedersuiker en de vanillesuiker naar smaak toe. - Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen en vervolgens snij je ze over de lengte doormidden. Doe de hangop tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren! Bron Den Blijkers Blog

Bron: smulweb.nl

voor 6 personen 1 groot stuk zalmfilet(zonder vel) 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels jonge jenever 1 bosje dille 50 gram bruine basterd suiker. Hulpmiddelen Diepe schaal,kwastje,sherp mes,fileermes,plastic folie,snijplank Voorbereiding Zet alles klaar zodat je kunt beginnen Bereidingswijze Neem de diepe schaal,leg daar de zalmfilet in,pak dan de jonge jenever en smeer de zalm daar mee in,dan neem je de kwast in de hand en smeer je de mosterd over de zalm,gelijk matig verdelen,neem dan de bos met dille en pluk die,vervolgens hak je de dille fijn met een scherp mes,(als je geen scherp mes gebruik dan kneus je de kruiden )strooi als laatst de bruine basterd suiker verdeeld over de zalm en dek de zalm af met plastic folie.zet de gemarineerde zalm dan in de koel kast en laat die 12 uur marineren,neem hem na 12 uur uit de koelkast en leg hem op je snijplank vervolgens nem je een fileermes,en snij je zo dun mogelijk plakjes,3a 4 plakjes p.p. leg hem op een mooi bord,stuk lollo rosso erbij,plakje citroen,partje tomaat,half stukje toast.en dan heb je een heerlijk zelf gemarineerde zalm.gr mike26 Serveertips Doe er nog een lekker wit wijntje bij en je kunt genieten,smakelijk Bron Geleerd van herman den blijker

Bron: smulweb.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Nu we net gewend zijn aan vergeten groenten, hoor ik steeds vaker over vergeten vlees. Het is de trend om het dier van kop tot staart te benutten Ik maakte kalfswangen in de slow cooker, en baseerde het op een recept van Herman den Blijker. Het vlees was om te zuigen, veel lekkerder dan gewoon draadjesvlees. Geef de wangen de tijd om bij een lage temperatuur te garen. Het bindweefsel wordt gelatineus, de gelatine geeft de saus een mooie binding en zorgt dat het vlees sappig blijft. Draai je het gas vol open en komt de temperatuur boven de 65 graden uit, dan zal het vlees uitdrogen. Verminder bij gebruik van een slowcooker de vloeistof met een derde. Ingrediënten: 800 g kalfswang 1 wortel, in stukken gesneden 2 witte uien, in stukken gesneden 100 g knolselderij, in blokken gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 3 dl rode wijn 3 dl kalfsfond Flinke scheut Madeira of Sherry PX 1 blikje tomatenpuree roomboter olijfolie zout zwarte peper uit de molen Garnituur : 2 wortels 1 zoete aardappel (bataat) groene asperges lente-ui Bereiding : Haal overtollig vet van de wang en verwijder de vliezen. Zet de kalfswang aan op hoog vuur, zodat deze snel dichtschroeit. Zet apart. Zet de tomatenpuree aan in een pan om deze te ontzuren. Zweet de wortel, ui, knolselderij en knoflook in een pan aan in wat boter, doe de tomatenpuree erbij. Blus af met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. (Weinig, later wordt de saus ingekookt) Breng aan de kook en voeg het vlees toe en laat het vervolgens 4 à 5 uur zachtjes stoven. (of 8 à 9 uur op stand low in de slow cooker) Haal vervolgens het vlees en de groente uit de pan, wrijf de groenten door een zeef en kook het vocht in tot een derde. Pluk de kalfswang in kleine stukken. Zet de wang terug op het vuur en voeg het ingekookte vocht toe. Blijf de pan net zo lang bewegen totdat het vocht om het vlees heen hangt. Garnituur : Schaaf de zoete aardappel (bataat) en de wortels in plakjes en stoom ze gaar. Stamp ze fijn met een klont boter. Zout en peper toevoegen. Leg de asperges naast elkaar in een koekenpan met een klont gezouten boter en 1 cm water. Als de asperges bijna gaar zijn de uitjes toevoegen. Laat het vocht verdampen en de groenten een bruin kleurtje krijgen. Idee en garnituur van La cocina de Fabrisa

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ach jee, Eerst Koken kreeg de Liebster Award aangereikt vorige week. Verwacht nu niet dat het plotseling allerlei deuren voor me zal openen en dat ik binnenkort naast mijn schoenen zal moeten lopen, want het is slechts een vrijblijvend aardigheidje. Een schouderklopje tussen bloggers onderling en voor jullie, als lezers, is het een verwijzing naar een ander blog. Want daar draait het om: leer eens een nieuw blog kennen. Een jong of klein blog, en eentje die het waard is om gelezen te worden. Om eerlijk te zijn is mijn blog niet echt jong meer, en klein is Eerst Koken toch ook niet meer. Maar goed, het was dan wel een hele eer dat twee blogs tegelijkertijd aan mij dachten. Kijk, dat is dan weer heel leuk. Vandaar dat ik de Liebster Award in grote dank aanvaard. Beide blogs stelden mij 11 vragen zodat u mij eens wat beter leert kennen. Zat er eigenlijk al een gezicht bij dit blog voor u? Nee? Nou, dit ben ik dus. In de Londense Metro: En zo kent u mij momenteel op Twitter: En wie dacht er aan mij? De eerste was De La Vie . Als zij mij niet had genomineerd, had ik haar voorgedragen: ga dat lezen, wat een ontzettend lekker leesbare stukjes. Daar kan ik nou jaloers op zijn! En ze vroeg mij het volgende: Wat ligt/staat er in je ijskast dat je allang weg had moeten gooien? Dat kan ik hier niet zeggen, want dan heb ik van iemand gekregen. J Maar laatst heb ik wel een fles vissaus weggedaan. Dat wordt hier een stuk minder gegeten nu we kinderen hebben. En het dopje van de Canadese maple syrup zit eigenlijk wel muurvast. Heeft iets je ooit doen kokhalzen? Eten of drinken, hè. Eh, afgezien van wat puberale drinkgelagen? Gekookt zeehondenvlees dan. Wie denkt dat gekookte spruitjes de ergste en meest snijdbare lucht opleveren, heeft nog nooit in een Groenlandse keuken gestaan. Gatver! Het is trouwens meer zeehondenblubber, want het is gewoon vetspek. Wat kan jij op een zondagavond maken uit je voorraadkast/vriezer als je geen boodschappen hebt gedaan? A-L-T-I-J-D Ragu Bolognese. Werkelijk altijd. Zodra de saus op is, staat er een nieuwe pan te pruttelen. Wat vinden je vrienden het lekkerste dat je kookt? Bananen tarte tatin ? De kinderen zien het liefste pasta. En Meneer noemt zojuist de pasta met vermouthsaus . Wat wil je eten de avond voordat je amandelen geknipt worden en je de komende weken alleen maar perenijsjes mag? Kartoffelsalade met spekjes en brood. Met van die mayonaise dus, niet die Duitse aardappelsalade met bouillon, hoewel ik die ook lekker vind. Wat is het beste kookboek in je kast? Dat is heel erg moeilijk, want ik heb er niet echt eentje die ik werkelijk stuk lees. Misschien toch Julia Child als naslagwerk. O ja, en Sylvia Witteman’s verzamelde recepten. Alleen al om eens goed te lachen. Dat is een boek dat ik mee zou kunnen nemen op vakantie. Wat een fantastisch mens! Wat is het beste non-kookboek in je kast? Lolita van Nabokov – alleen voor de eerste alinea. En dan Nooit Meer Slapen. Of de bundels van Vasalis, daar ga ik altijd van huilen. En ik vind Tip de Muis van de Action echt top. Welke wijn drink je graag bij welk gerecht? Barbera-wijnen hebben mijn hart gestolen en dan speciaal de Tre Roveri. En anders een Pinot Noir – zo’n soepel dansend wijntje voor erbij. Doe dat maar bij wat hapjes, het liefste smeerbare dingen met goed vers brood erbij. Oef… Welk restaurant in Nederland moeten we allemaal naar toe? Geen idee. Ik heb drie kinderen en kook zelf graag. Waarom zou ik naar een restaurant gaan? Maar zo’n beetje elke maand is óf Meneer op reis, óf ik. En in het buitenland eten we dus wel in restaurants. Zodoende weet ik er wel eentje in Oxford: het restaurant van het oude kasteel - Malmaison. Elke keer weer verbluffend simpel en fantastisch. De locatie werkt ook wel erg mee. In de zomer zit je daar in de tuin, tussen de kasteelmuren. Het is er heel stil, de bediening onberispelijk en Brits, de zon zakt achter de muur en ik zit er telkens weer met mijn gedachten en mijn glaasje whisky echt ontzettend gelukkig te wezen. O ja, en Jamie’s restaurant Barbecoa in London is een aanrader. Ik ben na het eten niet zo heel vaak ronduit euforisch, maar daar was ik er wel even stil van. Het kan ook van de rekening zijn gekomen. Wat kook je dat je als kind graag at? Hollandse macaroni, met geraspte Goudse kaas en heel veel ketchup! Maar ik maak het niet met een zakje gedroogde groente of Smac! Wat stem je? Nee hoor grapje. Hier mag je antwoord geven op een vraag die ik niet heb gesteld, maar die je graag had beantwoord. Wat verzuim jij als foodie om zelf te maken? Mayonaise – ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Dat rauwe ei houdt me tegen. Dat heb ik ook met klassieke tiramisu. Neptunes Kitchen kende ik alleen van Facebook, maar sinds de laatste paar maanden wordt er opeens flink geblogd op deze site. Zij stuurde mij deze vragen: Met welke Nederlandse bekende (tv) kok zou je een dag willen mee lopen en waarom. Herman den Blijker – niemand die zo aanstekelijk aan zijn vingers kan likken. Ik wil het dan ook proeven. Niet van zijn vingers hoor… Stel je voor…. Nee, doe dan Paul Hollywood’s vingers maar. Daar wil ik best wat banketbakkersroom vanaf likken. Als je als gast host een maaltijd mocht maken in het 24 Kitchen programma "De makkelijke maaltijd" wat zou je dan maken. Een risotto of pasta – dat is echt het ideale recept hier voor doordeweeks Stel je hebt een tuin met een plantenkast. Welke soort groente of fruit zou je zelf willen verbouwen? Palmkool en boerenkool in de kas, zodat het koolwitje er niet bij kan komen!! Deze zomer was hij me voor, maar volgende zomer ga ik weer een poging wagen. Maar ik heb dus geen kas. Het is zaterdag vijf uur, je hebt de gehele dag geshopt, hebt pijnlijke voeten en je bent moe maar je gezin wil wel nog graag eten. Wat maak je? Ik heb geshopt, zeg je? Dan zit er vast eten in mijn tassen. Geen probleem zou ik zeggen. En anders gewoon een tosti. Ja, of die Bolognese-saus van hierboven dus, uit de vriezer. Je organiseert een feestje, wat staat er bij jou altijd tussen de hapjes? Ik ben gek op ‘vloeibare’ dingen. Sausjes, dips en smeersels: boursin , guacamole, knoflooksaus , en voor Meneer obscure Franse schimmelkaasjes, die de kinderen vervolgens achter hun kiezen proppen. Verder nog meer vloeibare dingen: ik waardeer een goede whisky of koude gin. De meest bekende saus bij pasta is toch wel Bolognese saus, hoe eet jij je pasta het liefst? Ja, dat is inderdaad wel mijn favoriet. Lekker vol van smaak. Een saus die er gewoon staat. Wat mag er niet ontbreken in je ideale keuken? Een oven! Ik snap niet hoe mensen zonder kunnen. O ja, en een keukenmachine - een must have! En wat komt jouw keuken absoluut niet in? Zo’n cakelolly-machine. Hoe heten die dingen? Of andere trivia dat heeft te maken met cupcakes. Wat is je favoriete buitenlandse keuken? Tja, toch Italiaans, maar met stip op 2 staat Scandinavisch, waarbij ik Deens, Zweeds en Noors even over één kam scheer. Sorry jongens. Het gaat om het hele Scandinavische palet van room, vis, brood, kardemom en wienerbröd. Oh man, had iemand het nu zojuist over wienerbröd? Croissantachtig gistdeeg, net krakend vers uit de oven, met een amandelvulling en geschaafde hazelnoot en wat sliertjes wit suikerglazuur erop? Dat broodje is echt voldoende om emigratie te overwegen. We koken allemaal het liefst zo vers mogelijk. Is er iets wat je toch kant-en-klaar het liefst koopt of uit een pakje? Bouillonblokjes en mayonaise. Anders blijf je bezig…. Ik sta nu al voortdurend achter het fornuis. Als de kinderen me zoeken gaan ze altijd eerst in de keuken kijken. Noem 1 tip om je gerechten zo gunstig mogelijk te fotograferen? Daglicht. En dan vooral tijdens het avondeten… helaas van ons weggegaan voor de komende 5 maanden. Ik probeer zoveel mogelijk overdag en in het weekend te doen, maar dat geeft nogal eens wat keuzestress en wrijving met de rest van het gezin. Ik geef de Liebster Award door aan 1 ander blog (de regel is vijf, maar we zijn in Holland… Zo groot is het hier allemaal niet). Ik kwam uit bij ( K)eet Mee , waar de wat ongewonere recepten, met ingrediënten waar sommige mensen een beetje bang voor zijn, niet worden geschuwd, zoals speltrisotto of brandnetels. En ze maakt graag dingen zelf. Ketchup bijvoorbeeld. En zo zie ik dat graag. Mijn 11 vragen voor Keet Mee zijn: Wat is je favoriete kookblog? Heb je een versleten kookboek? Welke is dat? Anthony Bourdain schreef ooit dat als je mensen vraagt naar de laatst gekozen maaltijd van hun leven, dat dat nooit een culinaire hoogstandje is, maar altijd iets van thuis, van vroeger. Dat geloof ik ook wel. Wat zou jij kiezen? Heb je een guilty pleasure, zoals gefrituurde Mars? Halve pakjes Boursin op 1 cracker? Een Magnum om 11 uur ’s avonds? Iets waar je maar even niet over blogt? Wat is het vieste of raarste dat je ooit hebt gegeten? En andersom; wat is het lekkerste dat je ooit hebt gegeten? Wat zette je je geliefde voor toen hij/zij voor het eerst bij je kwam eten? Een lastige? Wat is je mooiste eetervaring? Waar was je, waarom was je daar? Je krijgt vijf kleuters te eten en ze mogen beslist geen patat, pannenkoeken of pizza eten. Wat maak je voor ze? Uit eten of zelf koken? Iets dat niet veel mensen van mij weten is dat ik…

Bron: eerstkoken.blogspot.nl

Zo rijk als de Rockefeller's, deze met kruidenboter en broodkruim gegratineerde oesters. Het mooie van dit gerecht is dat de smaak van de oesters overeind blijft. Voor de beginnende oestereter, volgens Herman den Blijker in het magazine Vision. Vision is een glossy met liefde voor vis (om te eten dan) en meegekregen na een eetbelevenis bij Inter Scaldes. Ik heb deze magazine uitgebreid doorgebladerd nadat ik bijgekomen was van mijn eerste twee sterren-diner. Wat een ervaring was dat. Het aparte is, dat dit recept weer is gemaakt met zelf geraapte oesters. Vorige maand heb ik een cursus zeewier en schelpdieren (wild) plukken gevolgd. Voor mij logisch, want ik woon op een steenworp afstand van de Oosterschelde waar er zich een enorme rijkdom bevindt aan vis, schaal- en schelpdieren en diverse zeewieren. Waarvan je ook nog eens voor eigen gebruik mag meenemen naar huis. Het was een enorm leerzame cursus. Lekkere lunch gehad ook, met rauwe kokkels, scheermesjes, gebakken mosselen. Ik ben thuis gekomen met oesters en zeewier. Gewoon bij Yerseke van het wad gehaald. Vandaag hebben we bij Wemeldinge krabben gevangen (en weer losgelaten), oesters geraapt en wat zeewier gesprokkeld. De oesters zijn klaargemaakt volgens Herman den Blijkers recept, niet als beginnend oestereter maar als nieuwsgierig oestereter. Aanrader!!!!!! Oesters rockefeller 4 personen: 12 oesters bosje peterselie 1 ui 1 bosje selderij 1 bosje dragon 1 bosje kervel broodkruim 100 gram zachte ongezouten boter tabasco 2 el Pernod zeezout zwarte peper Zet de ovengrill aan. Maak de oesters open (op internet diverse filmpjes over te zien) door het oestermes in de smalle achterkant van de oester te duwen en richting zijkant te bewegen. Snij de bovenkant van de oester.Strooi op een bakplaat of in een ovenschotel zout en leg de oesterhelften met hun eigen vocht op het zout. Maak met een vijzel of keukenmachine een kruidenpasta van de boter met fijngesneden kruiden, gesnipperde ui en broodkruim. Maak verder op smaak met tabasco en Pernod (anijsdrank). Verdeel de kruidenpasta over de oesters en strooi nog wat peper er over. Schuif de ovenschotel/bakplaat 4 minuten onder de grill en dan zijn de oesters klaar om te serveren. verse oesters oosterschelde

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Rabarber Crumble Zondag, 29 Juni 2014 Toen ik dit recept van Herman den Blijker voor deze rabarber crumble tegenkwam wist ik het zeker, ik ga nog een keer overstag dit rabarber seizoen. Een crumble is makkelijk om te maken en heel erg lekker, de friszure smaak van de rabarber en de zoete crumble is een perfecte combinatie! Ingredienten : 1 kg rabarber 1 citroen, rasp van de schil en het sap 1 sinaasappel, rasp van de schil en het sap 1 vanillestokje 3 eetlepels suiker Poedersuiker Evt. vanille-ijs Crumble : 150 gram bloem 150 gram suiker 175 gram boter Extra nodig : 4 ovenschaaltjes Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 180 graden Schil de stelen rabarber, snijd deze in stukjes en doe alles in een kom Voeg de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe Snijd het vanillestokje open, haal de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de rabarber stukjes Voeg al laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar Verdeel de rabarber over de 4 schaaltjes Maak het crumble deeg door de bloem, suiker en boter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg Verdeel de crumble over de rabarber Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rabarber crumble in 30 minuten lichtbruin en gaar Bestuif de rabarber crumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij Liefs, Marina

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Hoewel huiskamerrestaurants in Nederland niet zo populair zijn als in Engeland zijn ze een opkomend fenomeen. En voor Herman den Blijker in ieder geval voldoende interessant om er een tv programma mee te maken. Als ik op internet surf stuit ik bij toeval op de website van Huiskamerrestaurant " Cecile kookt voor jou " en zie in de agenda dat er een Rooftop BBQ op de planning staat. Een mooie gelegenheid om kennis te maken en ik reserveer. Een bevestigingsmail meldt dat er voldoende animo is en de bbq gaat door. Cecile en haar partner Bart verwelkomen me vriendelijk als ik als eerste van de gasten mijn opwachting maak. De 'rooftop' blijkt een ruim maar knus terras op de tweede verdieping. Het weer is nog beter dan verwacht, de zon schijnt uitbundig en er staat een zwoel briesje. Kort na mij arriveren de andere gasten. Er zijn afmeldingen en in tegenstelling tot wat gebruikelijk is eten Cecile en Bart dit keer mee. Een mooie gelegenheid om ook deze mensen te leren kennen. Het is een gezellige groep waarvan de meesten elkaar, via verschillende connecties, al kennen. Desondanks voel ik mij geen vreemde. Tijdens het eten, waarvan Cousoussalade met rozijnen, feta en citroen een van de side dishes is, worden leuke gesprekken en discussies gevoerd en heel wat afgelachen. Een absolute aanrader dus, zo'n bezoek aan een huiskamerrestaurant!

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy