kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 10 personen Ingrediënten voor de Cheese( hangop) 1 liter yoghurt 4 eiwitten 200 gram suiker poedersuiker vanillesuiker Ingrediënten voor de Cake 200 gr water 200 gr melk 200 gr bloem 200 gr boter 8 eieren Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Bereidingswijze Doe de hangop in een vochtige passeerdoek (theedoek) en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt. Voor het beslag van de soezen gaat de melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. - Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat. Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog! - Ondertussen sla je de 4 eiwitten op met de suiker. Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de poedersuiker en de vanillesuiker naar smaak toe. - Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen en vervolgens snij je ze over de lengte doormidden. Doe de hangop tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren! Bron Den Blijkers Blog

Bron: smulweb.nl

Ossenstaart met meegestoofd preiwit, wortel en aardappelpuree Dit keer was er de mogelijkheid om runderstaart oftewel ossenstaart mee te bestellen bij het biologisch rundvleespakket. Mijn kans om ook eens met ossenstaart aan de slag te gaan. Het eerste dat opviel bij aflevering van het pakket: er zit redelijk wat vet aan zo'n ossenstaart. Dat had ik niet verwacht. Daarnaast waren de stukken staart ook groter dan verwacht. Ideaal voor een stoofpotje. Er moest rode wijn bij voor mijn gevoel, en lekkere pittige groenten die de stooftijd van 6 uur aankonden. Om de stukken prei had ik een stukje keukentouw gebonden zodat ze niet uit elkaar zouden vallen*. Doordat ze 6 uur hadden gestoofd in rode wijn (met bouillon) waren de preistukken iets zoetzurig geworden. Een lekkere combinatie met de volle smaak van de jus. De overgebleven jus is de vriezer ingegaan. Dan kunnen we er nog een keertje van genieten, bij een stamppotje bijvoorbeeld. Zacht gestoofde ossenstaart 1 kilo ossenstaart (250 gram pp) 500 ml runderbouillon 250 ml rode wijn 2 laurierblaadjes 2 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 prei, het witte deel 1 wortel 1 ui 1 peterseliewortel of 1/4 knolselderij** zout, peper bloem olie Bestrooi de ossenstaarten met zout e peper. Haal de ossenstaarten door de bloem. Verwarm olie in een pan en bak daarin de ossenstaarten bruin. Voeg de wijn en runderbouillon toe en warm dit even mee. Doe dan alles in de slowcooker. Hak het witte deel van de prei in vier stukken en bind om elk stuk keukentouw zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen in de pan. Schil en snij de wortel en wortelpeterselie in plakjes. Snij de ui in kleine stukjes. Indien knolselderij: schil en snij deze ook in kleine stukjes. Doe de groenten en kruiden bij het vlees. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel 6 uur sudderen op de hoge stand (90 C) van de slowcooker. Je kunt het ook natuurlijk in de oven klaarmaken. Doe dan alles in een ovenschotel met deksel en zet de oven op 100 C, minimaal 3 uur laten stoven. Bron: combinatie van recepten van: John Gerdsen (Grenzeloos koken) en Herman den Blijker * tip van Herman den Blijker ** John Gerdsen gebruikt knolselderij, peterseliewortel (had ik nog liggen) heeft een iets verfijndere smaak.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Gerechten van dit restaurant zijn op mijn instagram al vaker voorbij gekomen, Ik kom hier dan ook graag en vaak. Krab aan de haven is een restaurant in de havenkom van Almere Haven. In deze kom zitten meerdere restaurants en dit is zeker een van mijn favoriet. Zoals de naam zegt kun je hier heerlijk krab en andere visspecialiteiten eten. Maar ook voor de mensen die wat minder fan zijn van vis zit je hier prima! De kaart is fijn overzichtelijk en alle gerechten die er op staan spreken me wel aan. Tongfilet met banaan, gember en rivierkreeftjes of Thaise krab bijvoorbeeld. Bijzondere maar zeer geslaagde smaakcombinaties! Ook hebben ze een uitgebreide wijnkaart. Ook de inrichting is mooi. Modern maar gezellig. Vorig jaar is deze door Herman Den Blijker opgeknapt toen hij met zijn programma op bezoek was om de eigenaren bij te staan (vanwege ziekte). Krab aan de haven heeft fijne gerechtjes op een unieke locatie met uitzicht! Als je in de buurt bent zeker even langs gaan dus (zowel lunch als diner)!

Bron: biancakramer.blogspot.nl

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Een traditionele koek voor de feestmaand december en dan met name voor 5 december. Het bakken van gevulde speculaas geeft altijd weer een fijn gevoel. Niet alleen als gevolg van de geuren die vrijkomen bij de bereiding en het bakken, maar zeker ook door de smaak mits gebruik wordt gemaakt van de goede producten natuurlijk. Want er is een verschil tussen spijs en amandelspijs. Als ik deze gevulde lekkernij zelf maak moet het eindresultaat natuurlijk aan mijn smaak voldoen. Dit keer heb ik geëxperimenteerd met een onverwachte variant, geïnspireerd door Herman den Blijker. In zijn artikel in de weekendbijlage van het AD op zaterdag 5 december deelde hij het recept voor deze "Koek voor durfals". Herman geeft een aantal suggesties voor het gebruik van de verschillende pepers. De gewone Spaanse peper, de kleine rode lombokpepers uit de Aziatische keuken of de echt wel hete madame Jeanette uit de Surinaamse keuken. Er bestaat een methode om de heetheid van pepers te meten. De schaal van Scoville. Deze schaal mat oorspronkelijk de heetheid van pepers door middel van smaaktesten, maar tegenwoordig wordt de concentratie van capsaïcine gemeten. Dit is het stofje wat een branderig gevoel op de tong geeft. Hogere wetenschap dus. Mijn schaal is wat eenvoudiger, namelijk respectievelijk heet, heter, heetst. De genoemde varianten verwerk ik regelmatig in de allerlei recepten. De keuze voor gebruik in de gevulde speculaas koek viel uiteindelijk op de Spaanse peper. De Spaanse peper combineert naar mijn idee het beste met de smaak van het citroenblad en de gember. Het eindresultaat mag niet te heet zijn, niet overheersen en moet een comfortabel gevoel op de tong geven. En ja, ik ben dus toch geen durfal. Spicy gevuld speculaas Ingrediënten : 300 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram donkerbruine basterdsuiker 175 gram roomboter, koud en in blokjes gesneden 5 eetlepels speculaaskruiden 1 mespuntje zout 8 eetlepels koude melk 300 gram amandelspijs 2 Spaanse pepers 1 eidooier 6 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes) 3 centimeter gember, geraspt Attributen : Keukenmachine Deegroller Vershoudfolie Bakpapier Werkwijze : Voeg het bakmeel, de suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Doe er al draaiend de koude melk bij en meng het verder tot een soepel deeg. Haal het deeg uit de machine en kneed en vorm daar een bal van. Verpakt deze bal in de vershoudfolie en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 raden (heteluchtoven 160 graden). Bestuif het werkblad met wat meel en rol de bal deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik. Halveer de plak en leg beide plakken opzij op een met het bakpapier beklede bakplaat. Snijd het citroenblad in kleine reepjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in kleine stukjes. Meng door de spijs de eidooier, de reepjes citroenblad, de geraspte gember en de stukjes peper. Rol het mengsel uit tot een plak van 1 centimeter dik. Leg deze plak op één plak speculaas en leg daarop de tweede plak. Bak de speculaas in 30 minuten gaar. Laat de speculaas afkoelen op een rooster. Verdeel de speculaas in hapklare stukjes. Smullen maar!

Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com

Tot afgelopen herfst gebruikte ik niet of nauwelijks citroenen. Tot ik een overheerlijk recept tegen kwam van een citroentaart van Herman den Blijker. En wat bleek, heerlijk. Dat maakt dat ik nu het zomer is en ik vaak geen trek heb in hele zoete dingen, juist wat recepten met citroen wil gaan proberen. Dit koekje maakte ik vorige week! Heerlijk... lekker fris... een echt zomer koekje. Recept Citroenkoekjes trommel vol 200 gram bloem 110 gram roomboter 1 citroen 1 zakje vanille suiker 50 gram suiker Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. Was de citroen goed met heet water en droog deze af. Rasp de schil van de citroen eraf, maar niet het witte stuk. Smelt de roomboter in de magnetron. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het sap van een halve citroen bij de boter. Kneed dit tot een deeg. Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en druk deze plat. Bak ze 17-23 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Bijna iedere zaterdag of zondagavond werk ik in een Hospice, daar hebben ze een abonnement op het AD. In het weekend staat daar een column in van Herman den Blijker. Dus iedere keer neus ik even de krant door opzoek naar een lekker recept. Zo maakte ik ook al eerder een speculaastaart die in de AD stond. Dit recept kwam ik er ook tegen. Een citroentaart, nou dat leek me wel eens wat. Herman presenteert hem als toetje, dat kan inderdaad goed, maar wij hebben hem als taart op. Echt een wintertaart omdat er nu volop citrusvruchten te verkrijgen zijn, maar op een warme zomerdag smaakt hij vast ook super! Er gaan heel veel dooiers in, wat maakt dat je veel eiwitten over hebt, deze kan je invriezen of net als ik deze cruesli van maken , weggooien doen we natuurlijk niet. Ik gebruikte 1 dooier minder en wat minder suiker. Er gaat aardig wat suiker in, maar dat moet ook wel om het ernstig zure eraf te halen. Hij is nog steeds zuur, maar de scherpe randjes zijn er af. Recept Citroentaart van Herman den Blijker 1 taart, ongeveer 16 stukjes, groter kan natuurlijk ook ;) 4 citroenen 150 gram basterdsuiker 2 eieren 4 dooiers 2x 75 gram boter 1 pak bastognekoeken 150 gram boter Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt 150 gram boter. Verkruimel de koeken en roer deze door de gesmolten boter. Schep dit in de bakvorm en druk het goed aan met bv. een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Zet hem weg tot je hem verder gaat gebruiken. Rasp en pers de citroenen. Doe de citroensap, -rasp, suiker, eieren, eierdooiers en 75 gram boter in een pan. Zet deze op en breng hem al roerend/kloppend met een garde aan de kook. Laat hem dan zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat ondertussen je spoelbak vollopen met koud water. Zet daarin de pan en voeg de resterende boter toe. Blijf kloppen, zo koelt hij zo snel mogelijk af. Als hij redelijk is afgekoeld kan je de citroenlaag op de bodem uitsmeren met een lepel. Laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker met wat slagroom als toetje of taart. Eet smakelijk! Ben benieuwd wie hem gaat maken?! Laat je 't me weten?

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Ik wat opzoek naar iets in mijn keukenkastjes en overal kwamen wat restjes van sinterklaas tegen. Wat kruidnoten, pepernoten, speculaas en taai-taai. Ik wist gelijk wat ik er mee ging maken. Een tijdje geleden heb ik uit het AD een artikel van Herman den Blijker uitgescheurd en daar stond een recept in voor een speculaastaart, die hij maakte van de restjes van sinterklaas. Sinterklaas is ondertussen al even weg, maar minder smaken zal het niet toch? Het is een hele simpele taart om te maken en je "moet" hem 48 uur van te voren maken, want hij word steeds lekkerder. Dus dat heb ik braaf gedaan. Omdat ik niet genoeg restjes had heb ik ook een restje chocoladeletter grof gehakt en wat abrikozen fijngeknipt en deze er ook in gedaan. Dus het recept is een beetje van mij en de rest van Herman ;) Recept Speculaastaart 400 gram restjes strooigoed (kruidnoten, pepernoten, taai-taai, speculaas, schuimpjes) 50 gram chocolade letter 50 gram gedroogde abrikozen wat poedersuiker en een brander (heb je die niet, laat dan de poedersuiker weg) 60 gram suiker 3 eieren 125 gram bloem 1/4 theelepel zout 250 gram melk Verwarm de oven voor op 175 graden Hak en snijd de restjes stooigoed, chocolade en abrikozen grof. Doe ze in een ovenbestendige schaal en bestrooi ze met wat poedersuiker en laat met de brander de poedersuiker karameliseren. Heb je geen brander? Laat dan de poedersuiker weg en sla deze stap over. Klop de suiker met de eieren tot deze gaan schuimen, voeg dan het zout en de bloem toe. Als de bloem goed is opgenomen, voeg je de melk in gedeelten toe. Giet het beslag over de vulling. Bak de taart in 45 minuten gaar. Laat hem 48 uur staan voor je hem eet en dan is hij heerlijk! Eet smakelijk!

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact