recepten999.nl | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos | bananen ijs all ricipes
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

250 gram dadels zonder pit 175 gram gedroogde vijgen 75 gram walnoten 200 gram volkoren biscuitjes 250 gram roomboter 150 gram donkerbruine basterdsuiker 1 ei plm.50 gram gemalen kokos Hulpmiddelen Springvorm (doorsnede 26 cm) of vierkante vorm (plm.23x23 cm)(gemakkelijker delen!) bakpapier plastic folie kommetje en garde voor kloppen ei grote pan Voorbereiding Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes Maak de walnoten iets kleiner. Breek de koekjes in kleine stukjes. Bereidingswijze Smelt de boter in een grote pan (niet bruin laten worden!). Voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Klop het ei los in een kommetje. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende het ei toe aan het botermengsel. Roer door tot een gladde saus. Voeg de dadels, vijgen en walnoten toe. Zet de pan weer op het vuur en laat alles even een beetje warm worden. Voeg vervolgens de koekjes toe. Meng alles goed door. Schenk het dadelmengsel in de vorm, druk goed aan met een lepel of met je handen mbh plasticolie. Laat de taart in plm. 2 uur afkoelen in de koelkast. Keer de taart om en bestrooi met de rest van de kokos. Serveertips Snij de taart kleine stukjes want de taart is ook machtig (lekker!). Bron Aangepast recept van Rudolph van Veen van 24kitchen

Bron: smulweb.nl

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 12 personen Gebak voor 12 personen Cake 120 g bittere chocolade 120 g zachte boter 6 eieren 40 g poedersuiker 160 g suiker 120 g bloem Vulling 300 g abrikozenconfiture glazuur 450 g suiker 180 g water 375 g bittere chocolade Hulpmiddelen Bakpapier springvorm 22 cm bakkwast Bereidingswijze Voor de cake: hak de chocolade en smelt deze in ongeveer 2 minuten in de magnetron op 600W. Smelt de boter in 1 minuut op 600W. Splits de eieren en meng de eidooiers met de chocolade, boter en poedersuiker en mix dit met de staafmixer tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker in gedeelten toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Meng om en om gedeeltes eiwit en bloem door de chocolade en spatel dit goed door. Beleg de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden onder- en bovenwarmte en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde taart doormidden, bestrijk hem met de abrikozenconfiture en leg de taarthelften weer op elkaar. Verwarm de overige confiture en bestrijk de hele taart met behulp van een kwast. Breng voor het glazuur het water met de suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 graden en giet het door een zeef. Schenk 1/3 van het glazuur op het aanrecht en tableer (met een paletmes voorzichtig uitwrijven) tot deze dikker en lichter van kleur wordt. Schenk weer terug in de pan en herhaal dit nogmaals. Zet de taart op een rooster en schenk het glazuur erover, zodat de hele cake bedekt is. De overige glazuur kunt u gewoon nogmaals gebruiken, maar u hebt altijd extra nodig om de taart mooi bedekt te krijgen. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Er is een overduidelijke internethype gaande over deze taart : Deze 'varkentjes in de modder' taart werd nog niet zo lang geleden voor het eerst gezien op Facebook, en verspreidde zich aldus ras door het ganse land. Of de foto ervan dan. En je moet toegeven; hij is bijzonder leuk. Een 'ton' van KitKats (nu je het ziet, is het bijna een wonder dat je er zelf niet eerder op gekomen bent) gevuld met chocolademodder waar roze biggen in ronddobberen. Laat ik die maar eens trakteren op mijn werk in A'dam, naast de stralende citroentaart . Aan het recept, dat eenvoudig op Google te vinden is, voeg ik mijn eigen receptuur voor kick-ass chocoladebiscuit toe: Tussen de beide gebakken chocoladebiscuits smeer ik één portie banketbakkersroom à la Holtkamp ( recept ), die ik dan weer à la Rudolph (van Veen) eerst op een met koud water omgespoeld metalen plaatje, luchtdicht afgedekt met plasticfolie, laat afkoelen. Ondertussen klei ik met de zondagse verjaarsvisite (lees: moeder, terwijl vader verlekkerd op de restjes marsepein aast) van twee pakjes roze amandelpers diverse varkensdelen. Wat direct leuke anekdotes oplevert over mijn opa, die schijnbaar nogal realistisch het geluid van een varken kon nadoen als hij zijn eigen biggen ging voeren. Opa zou ook goed varkens hebben kunnen tekenen en dit talent is dan overgegaan in zijn dochter, die bijzonder begaafd blijkt in het maken van marsepeinen varkenskoppen. Kijk, zo leer je nog eens wat.. De gestapelde biscuits worden langszij (dun) bestreken met Milka chocoladeganache (400g gehakte melkchocolade overgoten met 250ml net kokende room, even laten staan en dan doorroeren), waarna het grote KitKat-Plakken kan beginnen. Dat is een lastig klusje. De KitKats blijven (nog) niet genoeg plakken, dus vallen omstebeurt om. Gelukkig heb ik een decoratief maar stevig lint al klaarliggen want dat blijkt wel nodig. Als de rest van de ganache bijna is afgekoeld giet ik de hele pap in de 'ton' en plaats alle biggen erin. Hoewel er niemand was die mij had gezegd dat je van drie fivepacks KitKats dertien reepjes overhoudt... hellup! Snel in de afvalbak ermee, voordat ik die ook nog opeet. Hemel, kijk nou hoe leuk! Ik ben zwáár in mijn nopjes! Deze varkenstaart (varkensstaart? nee, varkenstaart!) steekt qua geinigheid met kop en schouders boven andere taarten uit. Én boven de doos, want het deksel past er echt niet op. Dat wordt weer een dagje met de auto naar het werk, al was het maar omdat de taart zwáár is... Op mijn werk is de taart zonder enige twijfel absoluut de bom! Verrukte collegae met wél een smartphone (mijn eigen mobiel stamt nog uit 2005 ;) posten enthousiast foto's van mijn creatie op hun Facebookpagina, waarmee de cirkel overigens weer rond is, en krijgen binnen de kortste keren vele reacties. Tijdens de eerste koffiepauze mag ik de taart aansnijden, in puntjes van twee KitKats blijkt machtig genoeg... De biscuit is kruimig, niet te zoet en niet te droog. Dan die smeuïge banketbakkersroom en de smeltende chocoladeganache (die een heerlijk plakkerige volle chocolade nasmaak geeft). Jemig, dit ding is ook nog eens héél erg lekker! Na het langzaam weghappen van de taart blijken de beide KitKats net 'too much'; ik kan ze in ieder geval niet meer op. En dan had ik zelf nog een stukje zònder veel marsepein! De taartpunten laten zich onverwacht makkelijk aan het KitKat uiteinde oppakken. En de taart wordt verorberd. Enkele van mijn collega's willen de biggen redden en vinden het zielig ze op te eten ("vooral het kleintje"). Er is echter ook iemand die een varken aan een vork met lange stelen rijgt: "big aan het spit".

Bron: mangerie.blogspot.com

Een lekker soep uit Samen koken (2005) van Rudolph Veen. Door andere bouillon te gebruiken heb ik er een vegetarische versie van gemaakt. 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 gehakt teentje knoflook, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl gemberpoeder,, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gedroogde Spaanse peper, 3 tomaten in stukjes, 1 tl suiker, 1 el bloem, 1 blik linzen (400 gram, 1 liter water, vegetarisch bouillonpoeder/bouillontablet voor 1 liter water, 1 blik kikkererwten (400 gram), verse koriander Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg kaneel, gemberpoeder, kurkuma, Spaanse peper toe en roer door de uien. Voeg de tomaten, suiker en bloem toe en bak enkele minuten.Voeg de linzen, water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten oplaag vuur sudderen. Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak en garneer met de koriander. Rudolph gebruikt runderbouillon en voegt nog 150 gram tuinbonen toe.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 4 personen 3 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 el paprikapoeder pikant 1 dl Sherry (medium dry) 1 blik tomatenblokjes 2 dl visbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van een blokje) 12 Gamba`s (vers of uit de diepvries, dan ontdooid) 50 gr blanke amandelen 1 zakje platte peterselie 2 tenen knoflook (geschild en iets kleiner gesneden) 6 ons visfilet (kabeljauw, roodbaars en/of zeeduivel , in royale stukken gesneden) Hulpmiddelen (Diepe) koekenpan, flinke (lage) ovenschaal (ingevet), keukenmachine. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190grC. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe en fruit even mee tot de ui zacht is. Doe er de Sherry, tomatenblokjes met sap en visbouillon bij en laat dit ca 15 minuten sudderen tot er een mooie saus is ontstaan. Maal ondertussen de amandelen met de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de saus. Naar smaak peper en zout toevoegen. Verwijder de schalen van de Gamba`s en evt darmkanalen. Bereidingswijze Verdeel de vis en de garnalen over de bodem van de ovenschaal, verdeel de saus er royaal overheen en zet de schaal ca 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de vis net gaar is en ietsje gekleurd. Haal ze dan uit de oven en het smulfeestje kan van start. Eet smakelijk!! Serveertips Lekker met saffraanrijst en spercieboontjes, haricot verts of tuinboontjes (of een combinatie, nog lekkerder!) PS: Van de schalen van de garnalen kan je natuurlijk altijd nog een bouillon trekken voor een soep of saus.. Bron Rudolph van Veen, 24 Kitchen, wel iets aangepast

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Een erg lekker en simpel gerecht met heel veel groente. In dit recept is voor de bruchetta géén geroosterd brood gebruikt, maar beschuit. Ik heb gekozen voor waldkornbeschuit, lekker bros, voedzaam. Ingrediënten voor 4 personen: ovenschotel: 300 gram rundergehakt 1 rode ui, gesnipperd ½ rode paprika, in blokjes ½ groene paprika, in blokjes ½ gele paprika, in blokjes 1 ei 1 eetlepel tomatenketchup olijfolie extra vergine 2 courgettes, in plakjes 1 bol mozzarella, in plakjes 1 eetlepel Italiaanse kruiden snelle bruchetta: 8 waldkorn beschuiten 1 teentje knoflook 4 trostomaten, in stukjes basilicumblaadjes, gescheurd 75 gram rucola zout peper evt. Parmezaanze kaas Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vermeng het gehakt met het ei, de tomatenketchup, het gesnipperde uitje en de paprikablokjes. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Snijd de courgettes en de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en de plakken mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. Ondertussen maken we de salade voor de snelle bruchetta. Snijd de trostomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Meng de tomaten met de basilicum, de rucola, een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met wat zout en peper. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten voorzichtig in met de knoflook. Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de beschuiten. Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Bron: www.24kitchen.nl - Rudolph van Veen (aangepast recept) Tip: De halve paprika’s die je over hebt, kun je weer gebruiken voor bv. de tortillataart .

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

Vanmiddag een lekkere gezonde lunch klaargemaakt en opgegeten terwijl ik via de laptop een ruim 2 uur durende live Kerstkookworkshop van Rudolph van Veen volgde waar hij lekkere kersthapjes maakte. Met een paar ingrediënten kan je vaak de meest smakelijke gerechtjes klaarmaken; het zag er allemaal even bijzonder uit en ik denk dat bij velen in NL een of meerdere van deze gerechtjes op tafel zullen komen. Vooral de kiprouleau omwikkeld met parmaham met twee soorten vulling, de een met dadels, de andere met kleurige paprika, leek me een recept om zeker een keertje te gaan bereiden. Morgen staan op de site www.ziggo.nl/kookworkshop alle bereide recepten van vanmiddag, voor wie meer wil weten en lekker zelf aan de slag wil gaan!

Bron: fareladolcevita.blogspot.nl

Ik ben groot fan van Jeroen Meus en als hij iets kan kan ik het ook. Hetzelfde heb ik met Rudolph van Veen. Ik zag Jeroen een paar weken terug ravioli maken en ja met dezelfde pastamachine moet dat zeker lukken en zo geschieden en stond het op tafel. Vulling heel simpel maar heerlijk. Wel een extra toevoeging van mij met wat citroenrasp. Ik had een poosje geleden een leuke raviolisteker gekocht en die kom ik nu goed gebruiken. Als je eenmaal zelf ravioli hebt gemaakt wil je nooit meer ravioli of tortellini uit pak. Verder had ik bij de boer heerlijke kleine trosmaatjes gehaald met zoveel smaak, dat maakte het af. Helaas stond er schimmel op de kappertjes, dus die konden we niet gebruiken en daardoor miste je net dat zuurtje. De volgende keer gebruik ik die er dus wel bij. Jeroen gebruikte ook bieslook, maar bij mij werd het basilicum aangezien ik een schitterende plant heb staan. Asperges met ravioli gevuld met kaas en een warme dressing met tomaat Voor het deeg: 150 gram tipo 00 meel een ei en een eidooier Voor de vulling: 75 gram ricotta 50 gram parmezaanse kaas een snuf cayennepeper citroenrasp Voor de dressing: 1 dl olijfolie 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn ½ eetlepel kappertjes 2 eetlepels gesneden basilicum 125 gram kerstomaatjes 6 asperges rucola Kneed de ingrediënten van het deeg tot een soepel deeg en laat even rusten. Maak ondertussen de vulling door de ricotta, geraspte parmezaanse kaas, citroenrasp en cayennepeper te mengen. Proef of er nog peper of zout bij moet. Rol ¼ van het deeg dun uit met een deegroller of pastamachine. Ik doe het op mijn kitchenaid op stand 7, voorschrift Jeroen. Leg hierom de zoveel cm een klein bolletje vulling. Ik heb een protioneer lepel voor een goede hoeveelheid, maar het kan ook goed met een theelepel. Draai nog een keer ¼ van het deeg uit en leg dit voorzichtig over de andere lap heen, zorg hierbij dat tussen de hoopjes vulling geen lucht zit. Druk daarna de zijkanten aan en zorg dat er ook hier geen lucht in de ravioli zit. Snij of steek ze in kussentjes. Leg ze op een bakplaat die flink gebloemd is met tipo 00 meel. En leg ze even apart. Ga door tot je vulling op is. Schil de asperges en doe ze in een grote pan met koud water. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan en laat ze 10 minuten staan. Verwarm ondertussen in een steelpen de olie. Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn en voeg toe aan de warme olie. Voeg de kappertjes toe, snij de tomaatjes in kwartjes en voeg ze ook toe aan de olie. Voeg de balsamico toe en proef of er nog peper of zout bij moet. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Breng ondertussen het water weer aan de kook en kook hierin de ravioli's ongeveer 3 minuten. Doe 3 asperges op een bord, Verdeel hier een aantal ravioli's over. Voeg de basilicum aan de dresing toe en verdeel deze over de ravioli's. Verdeel hier wat rucola over en eventueel nog wat geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: judithrecepten.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Deze kaassoep is een afgeleide van Rudolph's (24 kitchen) kaassoep uit Alkmaar. Ik heb het aangepast naar mijn smaak. Het gebruik van bloemkoolroosjes en worteltjes in Rudolphs recept sprak mij niet zo aan. Ik heb ze vervangen door een preitje. Dat leek mij goed passen bij de kaas. De soep heb ik gepureerd want ook in blokjes aardappel had ik geen zin. Daarnaast bleken de stukjes geraspte kaas niet geheel te smelten. Ik gebruikte belegen Goudse kaas, dus of het daar aan ligt? Het zag er in ieder geval heel vlokkerig uit. Met de staafmixer even door de soep, is het een mooi fluwelig soepje geworden. Een lekker lunchsoepje. Voor Rudolph van Veen's makkelijk maaltijd soeprecept, zie www.24kitchen.nl . Dit is mijn versie: Hollandse kaassoep Voor 4 personen: 1 liter groenten- of kruidenbouillon 400 gram aardappelen 1 prei 1/2 tl kurkuma 1 ons geraspte Goudse kaas 1 teentje knoflook peper verse peterselie 4 boterhammen mosterd honing 25 gram kaas Breng de bouillon aan de kook. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snipper een teentje knoflook. Snij de prei in ringen. Doe dit alles in de bouillon met de kurkuma en laat lekker koken, zo'n 20 minuten. Voeg dan de kaas toe en de peper toe. Pureer de soep met een staafmixer. Smeer boterhammen in met honing en mosterd, bestrooi met een beetje kaas en plaats even onder de grill in de oven. Dien samen op. Bestrooi de soep eventueel nog met een beetje peterselie.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact