recepten999.nl | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos | bananen ijs all ricipes
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Er is een overduidelijke internethype gaande over deze taart : Deze 'varkentjes in de modder' taart werd nog niet zo lang geleden voor het eerst gezien op Facebook, en verspreidde zich aldus ras door het ganse land. Of de foto ervan dan. En je moet toegeven; hij is bijzonder leuk. Een 'ton' van KitKats (nu je het ziet, is het bijna een wonder dat je er zelf niet eerder op gekomen bent) gevuld met chocolademodder waar roze biggen in ronddobberen. Laat ik die maar eens trakteren op mijn werk in A'dam, naast de stralende citroentaart . Aan het recept, dat eenvoudig op Google te vinden is, voeg ik mijn eigen receptuur voor kick-ass chocoladebiscuit toe: Tussen de beide gebakken chocoladebiscuits smeer ik één portie banketbakkersroom à la Holtkamp ( recept ), die ik dan weer à la Rudolph (van Veen) eerst op een met koud water omgespoeld metalen plaatje, luchtdicht afgedekt met plasticfolie, laat afkoelen. Ondertussen klei ik met de zondagse verjaarsvisite (lees: moeder, terwijl vader verlekkerd op de restjes marsepein aast) van twee pakjes roze amandelpers diverse varkensdelen. Wat direct leuke anekdotes oplevert over mijn opa, die schijnbaar nogal realistisch het geluid van een varken kon nadoen als hij zijn eigen biggen ging voeren. Opa zou ook goed varkens hebben kunnen tekenen en dit talent is dan overgegaan in zijn dochter, die bijzonder begaafd blijkt in het maken van marsepeinen varkenskoppen. Kijk, zo leer je nog eens wat.. De gestapelde biscuits worden langszij (dun) bestreken met Milka chocoladeganache (400g gehakte melkchocolade overgoten met 250ml net kokende room, even laten staan en dan doorroeren), waarna het grote KitKat-Plakken kan beginnen. Dat is een lastig klusje. De KitKats blijven (nog) niet genoeg plakken, dus vallen omstebeurt om. Gelukkig heb ik een decoratief maar stevig lint al klaarliggen want dat blijkt wel nodig. Als de rest van de ganache bijna is afgekoeld giet ik de hele pap in de 'ton' en plaats alle biggen erin. Hoewel er niemand was die mij had gezegd dat je van drie fivepacks KitKats dertien reepjes overhoudt... hellup! Snel in de afvalbak ermee, voordat ik die ook nog opeet. Hemel, kijk nou hoe leuk! Ik ben zwáár in mijn nopjes! Deze varkenstaart (varkensstaart? nee, varkenstaart!) steekt qua geinigheid met kop en schouders boven andere taarten uit. Én boven de doos, want het deksel past er echt niet op. Dat wordt weer een dagje met de auto naar het werk, al was het maar omdat de taart zwáár is... Op mijn werk is de taart zonder enige twijfel absoluut de bom! Verrukte collegae met wél een smartphone (mijn eigen mobiel stamt nog uit 2005 ;) posten enthousiast foto's van mijn creatie op hun Facebookpagina, waarmee de cirkel overigens weer rond is, en krijgen binnen de kortste keren vele reacties. Tijdens de eerste koffiepauze mag ik de taart aansnijden, in puntjes van twee KitKats blijkt machtig genoeg... De biscuit is kruimig, niet te zoet en niet te droog. Dan die smeuïge banketbakkersroom en de smeltende chocoladeganache (die een heerlijk plakkerige volle chocolade nasmaak geeft). Jemig, dit ding is ook nog eens héél erg lekker! Na het langzaam weghappen van de taart blijken de beide KitKats net 'too much'; ik kan ze in ieder geval niet meer op. En dan had ik zelf nog een stukje zònder veel marsepein! De taartpunten laten zich onverwacht makkelijk aan het KitKat uiteinde oppakken. En de taart wordt verorberd. Enkele van mijn collega's willen de biggen redden en vinden het zielig ze op te eten ("vooral het kleintje"). Er is echter ook iemand die een varken aan een vork met lange stelen rijgt: "big aan het spit".

Bron: mangerie.blogspot.com

Sinds 1 oktober is 24Kitchen , de nieuwe foodzender, in veel huiskamers 24 uur per dag en 7 dagen per week te ontvangen. 24Kitchen biedt dagelijks nieuwe afleveringen van verschillende kookprogramma’s, altijd boordevol inspiratie. De recepten zijn gezond, worden bereid met verse producten, en worden duidelijk uitgelegd zodat iedereen thuis kan meekoken. Eén van de eerste programma's die ik zag was The Taste of Life Travel , met daarin een item over kanelbullar, Zweedse kaneelbollen. Rudolph van Veen brengt in deze aflevering een bezoek aan Stockholm en vertelt over deze beroemde Zweedse lekkernij. Uiteraard maakt hij ze ook na! Het recept is ook op de site van 24Kitchen te vinden. Prettig is dat het recept vergezeld gaat van een filmpje, waarin je Rudolph de kanelbullar ziet maken. Handig ook voor diegenen die 24Kitchen niet op tv kunnen ontvangen! Voor het bekijken van de filmpjes moet je je wel eerst (gratis) registreren. Dit recept is natuurlijk kat in 't bakkie voor mij :-). Ik kon bijna niet wachten om de keuken in te duiken! Inmiddels heb ik ze gemaakt en iedereen die ze geproefd heeft was erg enthousiast. Mijn bevindingen: De beschrijving van het recept is wat kort door de bocht. Iemand die nog nooit brooddeeg heeft gemaakt heeft naar mijn mening meer informatie nodig om tot een goed eindresultaat te komen. De hoeveelheid zout (1 theelepel) vind ik te weinig, ik heb daarom iets meer toegevoegd: 10 gram. Volgende keer als ik ze ga maken (en dat gaat zeker gebeuren) voeg ik 13,6 gram zout (= 1,6%) toe, want ik vond de smaak te flauw. Het recept klopt verder als een bus! Na het kneden is het een zeer soepel en makkelijk te verwerken deeg. Het deeg heb ik met de Bear Teddy Varimixer gekneed totdat de gluten volledig ontwikkeld waren en er een vliesje van het deeg kon worden getrokken: vet je handen in met wat zonnebloemolie, neem een balletje van het deeg en trek dat al ronddraaiend uit tot een vliesje. Als het snel scheurt is het deeg nog niet goed gekneed. Het deeg dat Rudolph staat te kneden het filmpje is heel stevig, mijn deeg was vochtiger en veel soepeler en had ook meer volume. De rijstijden die vermeld staan in het recept zijn te kort. Ik heb de kaneelbollen op kamertemperatuur laten rijzen, 1e rijs ± 50 minuten, 2e rijs ook ± 50 minuten. De kaneelbollen zijn erg groot, ik heb ze in 20 minuten gaar gebakken. De in het recept vermelde tijd, 15 minuten, is te kort. Resultaat: heerlijke luchtige kaneelbollen die naar meer smaken!

Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.com

Deze burgers zien er een beetje sloppy uit op de foto, ze waren dan ook wat los van samenstelling, maar wel erg lekker van smaak. Recept uit Samen koken van Rudolph Veen. 500 gram half-om-half-gehakt, 2 gesnipperde rode uien, 1 el gedroogde oregano, 2 el kappertjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (gesnipperd), 2 el peterselie (fijngehakt), 1 ei, 4-5 el paneermeel Meng alles door elkaar en vorm 4 of 5 burgers. Bak of gril ze in ca. 8 minuten bruin en gaar. lekker met witte bollen met wat Griekse salade en tzatziki.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

* 1 bosje dille * 2 el fijne dijonmosterd * 1 el witte wijnazijn * 4 el suiker * 80 ml zonnebloemolie * 400 g zalmfilet met vel 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille er door. Bereidingswijze Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar. Serveertips Lekker bij een Zweedse stamppot. Bron 24kitchen.nl/Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Ik ben groot fan van Jeroen Meus en als hij iets kan kan ik het ook. Hetzelfde heb ik met Rudolph van Veen. Ik zag Jeroen een paar weken terug ravioli maken en ja met dezelfde pastamachine moet dat zeker lukken en zo geschieden en stond het op tafel. Vulling heel simpel maar heerlijk. Wel een extra toevoeging van mij met wat citroenrasp. Ik had een poosje geleden een leuke raviolisteker gekocht en die kom ik nu goed gebruiken. Als je eenmaal zelf ravioli hebt gemaakt wil je nooit meer ravioli of tortellini uit pak. Verder had ik bij de boer heerlijke kleine trosmaatjes gehaald met zoveel smaak, dat maakte het af. Helaas stond er schimmel op de kappertjes, dus die konden we niet gebruiken en daardoor miste je net dat zuurtje. De volgende keer gebruik ik die er dus wel bij. Jeroen gebruikte ook bieslook, maar bij mij werd het basilicum aangezien ik een schitterende plant heb staan. Asperges met ravioli gevuld met kaas en een warme dressing met tomaat Voor het deeg: 150 gram tipo 00 meel een ei en een eidooier Voor de vulling: 75 gram ricotta 50 gram parmezaanse kaas een snuf cayennepeper citroenrasp Voor de dressing: 1 dl olijfolie 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn ½ eetlepel kappertjes 2 eetlepels gesneden basilicum 125 gram kerstomaatjes 6 asperges rucola Kneed de ingrediënten van het deeg tot een soepel deeg en laat even rusten. Maak ondertussen de vulling door de ricotta, geraspte parmezaanse kaas, citroenrasp en cayennepeper te mengen. Proef of er nog peper of zout bij moet. Rol ¼ van het deeg dun uit met een deegroller of pastamachine. Ik doe het op mijn kitchenaid op stand 7, voorschrift Jeroen. Leg hierom de zoveel cm een klein bolletje vulling. Ik heb een protioneer lepel voor een goede hoeveelheid, maar het kan ook goed met een theelepel. Draai nog een keer ¼ van het deeg uit en leg dit voorzichtig over de andere lap heen, zorg hierbij dat tussen de hoopjes vulling geen lucht zit. Druk daarna de zijkanten aan en zorg dat er ook hier geen lucht in de ravioli zit. Snij of steek ze in kussentjes. Leg ze op een bakplaat die flink gebloemd is met tipo 00 meel. En leg ze even apart. Ga door tot je vulling op is. Schil de asperges en doe ze in een grote pan met koud water. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan en laat ze 10 minuten staan. Verwarm ondertussen in een steelpen de olie. Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn en voeg toe aan de warme olie. Voeg de kappertjes toe, snij de tomaatjes in kwartjes en voeg ze ook toe aan de olie. Voeg de balsamico toe en proef of er nog peper of zout bij moet. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Breng ondertussen het water weer aan de kook en kook hierin de ravioli's ongeveer 3 minuten. Doe 3 asperges op een bord, Verdeel hier een aantal ravioli's over. Voeg de basilicum aan de dresing toe en verdeel deze over de ravioli's. Verdeel hier wat rucola over en eventueel nog wat geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: judithrecepten.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Bryn: ' Mama, kijk eens in de oven!' Nils: ' Hé mama, ben je druipsteentaart aan ’t maken?' Ik: ' Nee, appeltaart! Hoezo?!' Bryn: ' Er druipt van alles uit de taart'. Nils: ' Ja, de oven ligt vol met stalagmieten!' Ahhhh, nee toch! Na de bakewelltaart van Jamie Oliver (zie eerdere blog), was de oven net helemaal schoongemaakt. En dat was heel veel werk! Nu lagen er inderdaad allemaal hoopjes deeg op de bodem van de oven. De mascarponevulling liep er aan alle kanten uit. Je kunt je voorstellen dat ik inwendig wel even heb gevloekt. Zeker ook omdat de taart er nogal vormloos en onappetijtelijk uitzag. Tja, achteraf gezien was het mijn eigen schuld. Deze taart was het sluitstuk van een middagje bakken voor de verjaardag van mijn jongens. Eerder had ik al een Operataart en een aardbeienbombe gemaakt. Beide taarten waren flink wat werk en deze appeltaart was in vergelijking daarbij een makkie. Snel te maken en niet moeilijk. Het recept is van Rudolph van Veen en had ik van www.24kitchen.nl gehaald. Daar heb je ook filmpjes waarbij je kunt zien hoe Rudolph de taart maakt. Maar ik had weinig tijd en het recept leek me niet moeilijk, dus heb ik niet gekeken. Achteraf wel en toen kwam ik erachter dat de mascarponevulling aan de royale kant was. Eigenlijk is dit recept voor een gewone, ronde bakvorm. Dan kun je gewoon alle vulling gebruiken. Rudolph maakt deze taart echter in zo’n langwerpige vorm en omdat ik die ook heb, gebruikte ik die dus ook. En voor die vorm hoef je dus niet alle vulling te gebruiken. Zegt hij in het filmpje… Eenmaal uit de oven heb ik de taart aan alle kanten wat bijgesneden en toen bleek het gelukkig nog wel mee te vallen. En hij smaakte prima! Maar devolgende keer toch maar weer eerst het filmpje kijken! Deeg 250 g zelfrijzend bakmeel 80 g suiker 150 g boter 1 ei Rasp van één citroen 1 mespuntje zout Mascarpone-appelvulling 1 vanillestokje 100 g suiker 325 g mascarpone 2 eieren 100 g bloem 5 appels 75 g kaneelsuiker 100 g abrikozenjam 3 el water Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een kwartiertje in de koelkast rusten. Vet een taartvorm (rond of rechthoekig) in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork. Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer de mascarpone goed glad. Roer er dan één voor één de eieren en als laatste de bloem door. Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg. Als je de rechthoekige vorm gebruikt, heb je niet alle vulling nodig. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen. Verwarm abrikozenjam in een pannetje met een klein beetje water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.

Bron: taartenzoet.blogspot.com

Deze kaassoep is een afgeleide van Rudolph's (24 kitchen) kaassoep uit Alkmaar. Ik heb het aangepast naar mijn smaak. Het gebruik van bloemkoolroosjes en worteltjes in Rudolphs recept sprak mij niet zo aan. Ik heb ze vervangen door een preitje. Dat leek mij goed passen bij de kaas. De soep heb ik gepureerd want ook in blokjes aardappel had ik geen zin. Daarnaast bleken de stukjes geraspte kaas niet geheel te smelten. Ik gebruikte belegen Goudse kaas, dus of het daar aan ligt? Het zag er in ieder geval heel vlokkerig uit. Met de staafmixer even door de soep, is het een mooi fluwelig soepje geworden. Een lekker lunchsoepje. Voor Rudolph van Veen's makkelijk maaltijd soeprecept, zie www.24kitchen.nl . Dit is mijn versie: Hollandse kaassoep Voor 4 personen: 1 liter groenten- of kruidenbouillon 400 gram aardappelen 1 prei 1/2 tl kurkuma 1 ons geraspte Goudse kaas 1 teentje knoflook peper verse peterselie 4 boterhammen mosterd honing 25 gram kaas Breng de bouillon aan de kook. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snipper een teentje knoflook. Snij de prei in ringen. Doe dit alles in de bouillon met de kurkuma en laat lekker koken, zo'n 20 minuten. Voeg dan de kaas toe en de peper toe. Pureer de soep met een staafmixer. Smeer boterhammen in met honing en mosterd, bestrooi met een beetje kaas en plaats even onder de grill in de oven. Dien samen op. Bestrooi de soep eventueel nog met een beetje peterselie.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Gekeurd en goed bevonden is deze cake! Ja, want niet alle dingen die ik bak halen mijn blog. Als het niet lekker genoeg is, plaats ik het niet. Maar nadat ik deze cake had geserveerd tijdens een vergadering van de Werkgroep Archeologie, waar ik lid van ben, was iedereen het erover eens dat deze cake absoluut ‘blogwaardig’ is. Een erg lekkere cake, waarbij het fruit voor een fris accent zorgt , was de mening! We aten het met een beetje slagroom en dat was verrukkelijk. Erg verrukkelijk en door het fruit ook niet te zwaar, want bijna iedereen was in voor een tweede plak. Het recept is van Rudolph van Veen. Op www.24kitchen.nl kun je, als je bent ingelogd, het filmpje bekijken waarbij hij deze cake maakt. Cake 200 g zachte boter 200 g rietsuiker 4 eieren 3 el cacaopoeder 200 g bloem 1 el poedersuiker 1 el aardappelzetmeel 150 g diepvries rood fruit 100 g pure chocolade 200 g zwarte bessenjam Compote 1 blaadje gelatine 200 g diepvries rood fruit 75 g suiker Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Mix in een kom de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Mix de cacaopoeder door de bloem en mix door het botermengsel. Meng de poedersuiker en het aardappelzetmeel en hussel het rood fruit erdoor. Hak de chocolade fijn en meng samen met het rood fruit door het beslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur en een kwartier gaar. Rudolph geeft een uur aan maar bij mij en ook bij iemand anders die ervaring had met deze cake, was dat veel te kort. Controleer de gaarheid van de cake door er een satéprikker of mes in te steken. Deze moet er schoon weer uitkomen. In dit geval wil dat zeggen dat er best wat rood fruit aan mag zitten, maar geen chocoladebeslag. Laat de cake afkoelen als hij klaar is en besmeer de cake met de zwarte bessenjam. Compote: Week de gelatine in koud water. Breng het rood fruit met een scheut water en de suiker aan de kook. Kook het fruit in 4 minuten tot compote en haal de pan van het vuur. Laat de compote wat afkoelen want boven de 60 graden werkt gelatine niet goed. Knijp dan de gelatine uit en meng door de warme compote. Schenk de compote over de afgekoelde cake.

Bron: taartenzoet.blogspot.com

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact