recepten999.nl | lamsbout 800 gram | bananentaart van saroma | zalmtaart bladerdeeg kwark | recepten999.nl | wortelsoep thermomix | kokosmakronen van hele eieren | thermomix tm5 | tonijnsalade met fruit
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 500 gram champignons middelgroot 1 volle eetlepel witte basterd suiker 2 dl witte wijn azijn 2 dl Isid`or 1 eetlepel gehakte bieslook Handig voor in de keuken! De Smulweb Agenda 2014. Met elke week een lekker recept Lees meer » Bereidingswijze De champignons schoon borstelen en in vieren snijden. Voeg alle ingrediënten toe aan de champignons en laat deze op een middelgroot vuur zacht koken. Kook al het vocht weg. Laat de champignons iets afkoelen en dan een weinig zeezout en vers gesneden bieslook toevoegen. Verdeel de champignons over de jachtschotel La Trappe Isid`or. De champignons zijn ook zeer geschikt om in diverse wild salades te gebruiken. Bron Kookstudio Herman Maessen, Reuver

Bron: smulweb.nl

500 gram champignons middelgroot 1 volle eetlepel witte basterd suiker 2 dl witte wijn azijn 2 dl La Trappe Isid`or 1 eetlepel gehakte bieslook Handig voor in de keuken! De Smulweb Agenda 2014. Met elke week een lekker recept Lees meer » Bereidingswijze De champignons schoon borstelen en in vieren snijden. Voeg alle ingrediënten toe aan de champignons en laat deze op een middelgroot vuur zacht koken. Kook al het vocht weg. Laat de champignons iets afkoelen en dan een weinig zeezout en vers gesneden bieslook toevoegen. Verdeel de champignons over de jachtschotel La Trappe Isid`or. De champignons zijn ook zeer geschikt om in diverse wild salades te gebruiken. Recept van: Kookstudio Herman Maessen, Reuver

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen (1) Frangelico hazelnootlikeur (2) Gebrande hazelnootsiroop (Coffee Company) of anders DE hazelnootsiroop (3) Witte chocolademousse, van het merk Herman (tot voor kort te koop per liter bij de VOMAR, misschien komt het terug als we er allemaal om vragen!) of anders huismerk eenpersoonsporties bij de JUMBO. Of zelfgemaakt natuurlijk (zie elders op deze site) (4) Stukjes hazelnoot, vers gebrand 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Koekenpannetje, verder niets als je de chocolademousse kant en klaar koopt. Maak je de mousse zelf, kijk dan ook voor de hulpmiddelen bij een recept voor witte chocolademousse. Voorbereiding Koop of maak witte chocolademousse. Breek de hazelnootjes in stukjes. Heb je geen vers gebrande hazelnootjes, rooster ze dan even in de koekenpan. Bereidingswijze Zie voorbereiding en serveertips en, als je de mousse zelf wilt maken, een recept voor witte chocolademousse. Serveertips Schep de mousse in eenpersoons schaaltjes. Giet de likeur en/of siroop er over. Garneer met de stukjes hazelnoot en met een ministroopwafeltje.

Bron: smulweb.nl

Gisteren hadden we in het buitengebied van Zeewolde op de Sterappellaan 13 bij de Appelhof de jaarlijkse aspergeworkshop die verzorgd wordt door Herman de Heus en zijn vrouw en medewerkers van de fantastische groentenkraam Betuwe Expresse Zeewolde die op woensdag en zaterdag in het dorp te vinden is, of bij de Lidl (zaterdag) of op het parkeerterrein bij AH. Wat was het weer een lust voor het oog EN natuurlijk voor onze magen! Verwend tot en met; versgeperste flesjes jus d'orange stonden klaar op tafel, flesjes tafelwater, vrolijk gekleurd tafellinnen en een gezellige print servetjes. Aan alles was gedacht! We begonnen de avond met een voorgerechtje van groene asperges op een bedje van diverse soorten pluksla, gegarneerd met een mals stukje rosbief, een braam, een takje bloedbessen (topkwaliteit rode bessen), wat groentekiemen (barstensvol vitamines en mineralen) en Hermans' secret dressing en deze maakte de smaakbeleving compleet. Niet vet maar lekker fris! Ook deze is natuurlijk bij de kraam te koop net als vele exotische fruitsoorten, superfoods (zoals hennepzaad, gojibessen, moerbeibessen) Erna kregen we een lekker wit hard puntje uit de oven, belegd met 2 witte asperges, wat gesmolten kaas, paprikapoeder en wat groene kruiden. Een leuk ideetje voor de Paasdagen bij de brunch of het Paasontbijt. De asperges zijn dit jaar veel vol smaak. Herman haalt ze in Noord-Limburg bij een boer en dat is te proeven. Hij had afgelopen weekend een klant bij de kraam vertelde hij uit Zuid-Afrika en die had een paar kilo goed ingepakt in natte theedoeken meegenomen naar zijn thuisland en ook daar weet men nu de Venlose asperges te waarderen!! Dat is toch geweldig en dan ben je trots! Als tussengerechtje, groene asperges met home-made rode pesto (lekker pittig, vol smaak!!, complimenten Herman!!, Italia-fan als ik ben), Parmezaanse kaas en mooie pijnboompitten (de langwerpige zijn de beste kwaliteit, de ronde zijn uit China en ik heb van een KNO-arts in Harderwijk begrepen dat bij deze soort pijnboompitten regelmatig een ernstige allergie optreedt in de mondholte). Als hoofdgerecht, witte asperges met gestoomde Spaanse krieltjes die even aangebakken waren, een klontje boter om het af te maken, een prachtig takje verse dille en een plakje gerookte zalm. Mmmmmmmm...... Als afsluiting de bekende Kalteraardbeien; als u deze nog niet eerder geproefd hebt of van heeft gehoord; absoluut een keer gaan proeven want je bent verkocht! Ze worden geteeld door de familie Kalter. Vol zorg en aandacht en dat is te proeven! Sappig, zoet en altijd vers, geen rotte exemplaren ertussen zoals soms wel bij de andere (zeker de Spaanse aardbeien voorkomt). Gewoon zo uit het vuistje, met een beetje balsamico-azijn eroverheen gesprenkeld om nog beter hun smaak te proeven of heel gek maar wel erg lekker! een beetje zwarte peper erover gemalen. Het prikkelt de smaakpapillen extra en dat geeft een ultieme smaakbeleving! Lekker met een bol roomijs met wat olijfolie eroverheen gesprenkeld. Probeer het eens met de komende Pasen! Kortom, verwennerijtjes op ons bord gisteravond, gezellig gekletst met onze tafelgenoten en weer een stukje geschiedenis van Zeewolde gehoord uit de beginjaren en weetjes uitgewisseld. Zo raak je iedere keer weer in leuke gesprekken en zoals ik op mijn visitekaartje heb gedrukt staan; Eten brengt mensen bij elkaar en dat is en blijft mijn streven!!

Bron: fareladolcevita.blogspot.nl

Ik neem geen ijsje voor je mee is net zo gemeen als alleen een appeltaart opeten terwijl er zestien mensen zin in appels hebben... (Uit: Geen ijsje, Herman Van Veen) Nope, nog niet veel ijsrecepten om aan de 'grote' klok te hangen. Oeps, ben ik dan even gemeen als Herman? Nu ja, om het kokos- lychee -ijs (foto hierboven) dat ik van de week maakte zou ik nochtans niet verlegen moeten zijn... Jammer genoeg schreef ik de hoeveelheden niet op die ik in het recept gebruikte maar als ik het goed heb ging er 200 ml kokosroom, 200 ml rijstroom (sojaroom zal waarschijnlijk nog een beter resultaat geven maar met Lanke zijn soja-allergie kon ik niet anders dan rijstroom gebruiken) , 2 el lycheesap, 2 el citroensap, zest van 1 citroen en 4 lychees (uit blik) in de blender. Nachtje in de ijskast en nadien 40 minuten in de ijsmachine. Opdienen deed ik met de overige lychees, gebruinde kokosschilfers en een ietsiepietsie suiker/zest/citroensap mengeling. 't Was echt lekker. Ik ben nu eenmaal gek van alles met citroen en kokos lust ik ook graag. Kon bijna niet tegenvallen. Ik vond het ijs wel niet romig genoeg maar dat komt denk ik door het gebruik van de rijstroom. Een volgende keer wil ik het zeker eens met sojaslagroom proberen. Eerder maakte ik nog een paar andere ijsrecepten: Het banaan-amandelchoco-ijs (2 bananen, 50 gr suiker, 100 ml rijstroom, 250 ml amandelchocomelk, 1 el cacao, 2 gr agar-agar) was niet slecht maar kan beter. Het vanille-ijs ( amandelmelk, rijst- en amandelroom, vanillepoeder, agave, vegabin) was volledig mislukt. Vermoedelijk heb ik bij het koken per ongeluk teveel bindmiddel gebruikt. Meteen toen het uit de pot kwam zag ik al dat er iets mis was. Bah, 't leek wel behangerslijm maar 'k gaf het toch 't voordeel van de twijfel en kieperde het 24 uur later goed gekoeld in de ijsmachine. Jammer genoeg belandde de hele rimram vanmiddag in de vuilnisbak. Niet te vreten. Dit recept voor 'vanille-ijs' met de cashewnoten lukte maar 'k vind het zelf niet meteen super van smaak. Kan gebeuren natuurlijk als je een verkeerde soort (moeten de rauwe zijn) noten gebruikt. Nee, op deze manier de naam vanille-ijs niet waardig. Volgende keer beter. Met een grote toef sojaslagroom en wat chocoladeschilfers was het best te eten hoor. Zelfs wat mokka-achtig van smaak. Vegan ijs maken lukt wel maar het ook nog sojavrij en toch romig krijgen is nóg een ander paar mouwen. En zo blijft ne mens bezig hé. :-) Wordt weer vervolgd dus...

Bron: nanabeegeniet.blogspot.be

Van het weekend kreeg ik een mailtje dat ik wederom genomineerd ben voor een liebster award. Superleuk! Deze keer heb ik de nominatie gekregen van Chocola en ijsbergsla , de ontzettend leuke blog van Nikki die ik zelf altijd met plezier lees. Omdat ik pas ook al een award heb gekregen , ga ik deze keer geen mensen nomineren. Maar ik ga wel de vragen beantwoorden. Bij deze dus! 1. Waarom ben je begonnen met bloggen? Ik heb eerder een blog gehad waar ik alles op knalde wat ik leuk vond. Daar ben ik ooit mee begonnen omdat ik dat leuk vond. En omdat ik blogs van andere ook erg tof vond, dus wie weet vonden mensen mijn blog ook leuk. Maar op gegeven moment raakte ik het enthousiasme en de behoefte om te bloggen kwijt. Toen heb ik mijn blog verwijderd. Maar na verloop van tijd begon het weer te kriebelen. Ik wilde mijn recepten, ervaringen uit het onderwijs en overdenkingen weer delen. En zo is Spruitjes zijn niet vies onstaan. 2. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen? Op melk en een bepaald kaaszoutje na, lust ik alles. Dit neemt niet weg dat ik geen dingen heb moeten leren eten. Spruitjes is daar een van. Nu ben ik er inmiddels van overtuigd dat de meeste kinderen geen spruitjes lusten omdat ze ze alleen kennen als te ver doorgekookt. En ja, dan zijn ze inderdaad niet lekker. Maar er zijn voldoende manieren om ze wel lekker en kindproof klaar te maken. Daarnaast ken ik ook mensen die zeggen geen spruitjes te lusten terwijl ze ze nog nooit gegeten hebben. Bijvoorbeeld omdat hun ouders ze niet lusten. De naam van mijn blog is dus eigenlijk een klein protest en een stimulering wat meer nieuwsgierigheid en lef in je eten te stoppen. 3. Hou je meer van koken of van eten? Eten. Koken is heel leuk, maar uiteindelijk gaat het me toch om het eindresultaat. 4. Eet je liever uit of thuis? Deze vraag vind ik heel lastig. Ik kook ontzettend graag. Zo graag dat ik er langzamerhand over begin te denken er daadwerkelijk ook iets mee te gaan doen waar ik wellicht wat geld mee kan verdienen. Maar uit eten gaan is ook zo leuk! Je laten inspireren en in de watten laten leggen. Nieuwe producten, smaken en combinaties leren kennen. En dingen eten die je zelf wellicht niet kan maken. Maar ik denk toch dat zelf koken me meer voldoening geeft. Dan ben ik het die een ander verwend. 5. Wat is het lekkerst dat je ooit hebt gegeten? De eerste keer dat ik bij de Keuken van Gastmaal at, stond er een bordje bindsla op het menu. Meer dan bindsla, parmezaan, croutons, yoghurtdressing en een gepocheerd ei was het niet, maar ik was exht in hallelujastemming na de eerste hap. 6. Wat staat er altijd in jouw koel- en voorraadkast? Pindakaas (wie kan zonder?), kokosolie, rijstwafels, kruiden, meel, noten en iets van kwark. 7. Wat voor soort artikel vind je het leukst om te schrijven? Een recept. Daar heb ik namelijk zelf al van genoten en ik hoop dat anderen dat na mij zullen doen. 8. Hoeveel tijd besteed je aan je blog? Dat verschilt echt per week. Soms heb ik gewoon nietz te melden en is het maximaal een uur. Soms heb ik ontzettend veel te melden en ben ik wel een half uur per dag aan het schrijven. 9. Wat zou je elke dag wel kunnen eten? Bietjes. Ze zijn heerlijk en je kan er zo veel verschillende kanten mee op. Op mijn blog staat zelf een recept waarbij ze in een taart verwerkt zitten. 10. Welk restaurant staat nog op je verlanglijst? Nadat we vorig jaar augustus bij Oud Sluis van het ene foodgasm in het andere vielen, wil ik heel graag een keer gaan eten bij The Jane in Antwerpen. Sergio Herman is namelijk echt een held met eten.

Bron: spruitjeszijnnietvies.blogspot.com

Nog bedankt! Wie kent het niet? De vriendschap cake ook wel Herman genoemd. Wat is het idee er achter, een vriend, vriendin, familielid of tja iemand anders. Maakt een desemstarter (Herman) dat duurt ongeveer 10 dagen. Voeden, zorgen en roeren! Deze starter deel je dan in drieën, 1 voor je cake, 1 voor een nieuwe starter en 1 om weg te geven. Wat sociaal ;) was vroeger de normaalste zaak van de wereld. Net zoals mijn vorige blog over ciabatta, de biga is ook een desemstarter. Deze deel je dan met familie en dorp bewoners. Zo heeft ieder zijn aandeel en zal de starter blijven leven. Nou was ik de gelukkige, een Herman voor mij #bloos Mijn vriendin heeft een vriendschap cake gebakken. En voor mij een 1/3 deel Herman, maar ik ben geen zoetekauw.... nou dan heb je met deze cake mooi pech! Herman ruikt zuur en fris, iets van azijn en appeltjes fris. Maar ik wil er dus proberen een brood van te bakken. Een zuurdesem brood dus. Geen idee of het lukt, Herman houd nogal van suiker namelijk en een zoet brood zit ik niet op te wachten. Volgens mij heeft niemand dit eerder geprobeerd, of nooit met de rest van de wereld gedeeld. Op internet kan ik niet zo snel iets vinden alleen de cake versie. Maar ook daar zijn de variaties niet breed. Wat gebruiken we: 330 gram Herman 500 gram Patent Bloem 150 ml Water 7 gram Zout 30 gram Boter Het is nu niet anders als een ander deeg zetten, wel gebruik ik een stuk minder water omdat Herman ook nog vloeibaar is. Lauw water met de boter en het zout. Bloem erbij. En dan kunnen we gaan kneden met de hand of machine. Herman erbij. Nu kneden we ongeveer voor 20 minuten tot we een soepel deeg hebben. Dit hebben we ongeveer na 20 minuten kneden. Nog even met de hand al is het alleen voor het gevoel. Opbollen tot een grote bol. Mooi strak en alle naden onderop de bol proberen te krijgen. Kan nu op een bakplaat. Ik snij nog een kruis in de bovenkant. Bestrooien met bloem tegen het plakken. En afdekken met een theedoek of verhoudfolie. En nu minimaal 6 uur rijzen. Haha wil je dit bij je soep? Niet pas in de middag beginnen :) Na een uur rijzen. Na 3 uur rijzen. En na 6 uur rijzen ongeveer 4x zo groot geworden. De oven kan op 225'c en dan bakken we hem ongeveer 25 minuten. Wow wat een lucht in huis, een combinatie van brioche en yoghurt. En hij is groot geworden. Na een uur afkoelen is het tijd geworden om te proeven. Ver weg proef je nog een zoetje maar niet storend, Fris in de neus heel aangenaam. Ik ga hier eens een dikke laag boerenroomboter opsmeren! Take care and share. Wil je zelf aan een Herman beginnen? Hou dan deze blog in de gaten BUITEN. Hier staat binnenkort een compleet verslag, maar kan je niet wachten dan heb je misschien hier wat aan. Hermancake Herman is al jaren bekend en komt, volgens zeggen, oorspronkelijk uit Amerika, alwaar de Amish hem al maakten uit liefde voor de ontvanger. Als je een Herman krijgt, is dat een teken van liefde, vriendschap en vertrouwen. Als je goed voor Herman zorgt, heb je de lekkerste lekkernij die je maar kunt bedenken. Krijg je er alsmaar geen? Start dan zelf je Herman en geef hem door! Let er wel op, dat je Herman altijd in een glazen schaal maakt en met een houten lepel werkt. Plastic is een goede tweede optie, maar METAAL is uit den boze, daar wordt Herman niet blij van! Dit is het cake recept voor een Herman (en als je hem gekregen hebt, start je bij dag 2): 100 gram suiker 250 ml warm water 1 zakje gist van 7 gram 225 gram bloem een glazen schaal een houten lepel Los de suiker op in een half kopje van het warme water. Strooi de gist erbij en laat dit 10 minuten staan. Roer de rest van het water erbij, evenals de bloem. Klop dit met de lepel tot een mooi glad beslag en dek het af met een vochtige theedoek. Laat dit rusten op kamertemperatuur tot de volgende dag. Hoe wil Herman gevoed worden? Je moet Herman goed verzorgen. Zet hem nooit in de koelkast, maar zorg dat hij warmte krijgt. Dek Herman niet af, zodat hij kan ademen - een theedoek eroverheen leggen mag wel. Hij zal flink groeien, dus zorg dat je Herman bewaart in een ruime schaal (niet van metaal!). dag 1 Vandaag heb je Herman gekregen (of gemaakt) en wil hij wennen aan zijn nieuwe omgeving en een beetje uitrusten voor het groeien dag 2 en 3 Roer Herman een paar keer per dag goed door, dat vindt hij fijn. dag 4 Herman heeft honger gekregen, geef hem daarom het volgende te eten: 250 ml melk 200 gr suiker 125 gr bloem dag 5 t/m 8 Roer Herman een paar keer per dag goed door, daar houdt hij van. dag 9 Herman heeft weer honger en wil het volgende eten: 250 ml melk 200 gr suiker 125 gr bloem Dit is het moment dat Herman verdeeld gaat worden over 3 bakjes. Bakje 1 geef je aan een vriend(in) of familielid die je graag het genoegen van Herman gunt. Bakje 2 wordt je volgende Herman (ga verder bij dag 2), maar je mag bakje 2 ook aan een vriend(in) of familielid geven. Bakje 3 gebruik je om door te gaan naar dag 10. dag 10 Vandaag heeft Herman enorme honger en daarom verwen je hem met een feestmaal: 250 gr bloem 200 gr suiker 200 gr noten en/of rozijnen 150 ml olie 2 eieren 2 theelepels bakpoeder 2 theelepels kaneel 1 theelepel zout 1 appel in stukjes Oven voorverwarmen tot 170 °C. Vet de bakvorm in en bestrooi het blik met suiker Doe het deeg in een springvorm of cakeblik Bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar

Bron: ferrywijsman.blogspot.nl

Dat mijn keuze om dit succulent braadstuk op tafel te zetten niet zo voor de hand liggend was, merkte ik aan de verbaasde tot vragende blikken van zij die mij vroegen wat ik uit mijn mouw ging schudden met de feestdagen. Eerst even een woordje uitleg; Een varkensnek of procureur ligt meteen achter de kop van het varken, heeft een donker roze kleur, bevat geen bot en is een mals, met vet doorregen stuk vlees. Vet is de drager van de smaak. De procureur is uiterst geschikt om op lage temperatuur te garen. Dus een ideaal stuk vlees om voor enkele uren te verdwijnen in de sudderoven, zo wordt het mooi rosé en sappig en tevens boterzacht van structuur. Het idee was er wel, maar waar haal je een procureur? Neen niet bij het parket ;-) Ik zag ooit een reportage over Slagerij Dierendonck in Sint Idesbald. Een slagerij waar nostalgie nog staat voor degelijke ouderwetse kwaliteit. Bekende chefs zoals Sergio Herman zijn er vriend aan huis. Komt daarbij dat je er een mooi assortiment van niet zo voor de hand liggend varkensvlees hebt, denk maar aan Duke of Berkshire en Iberico. Met een goede 1,7 kilo onder de arm vertrokken de echtgenoot en 'yours truly' terug richting Jabbeke. Start cooking! Wat heb ik gebruikt: 1.700 kg varkensnek van een Iberico varken. Vraag aan de slager om het vlees te ontvliezen, tenzij je daar zelf mee overweg kan. versgemalen zwarte peper zout Kruiden: laurierblaadjes takjes tijm blaadjes salie Groenten: 6 à 8 sjalotten, gepeld en gehalveerd 6-tal wortels, geschraapt en in schijfjes van ½ cm een bondje raapjes, schillen en in stukken 4 stengels bleekselder, draden verwijderd en in boogjes van ½ cm dik 3 dl Noilly Prat of een andere droge witte wijn Voor de saus: 500 ml bruine fond van rundsbeenderen, de bruine fond maak je best op voorhand 2 à 3 lepels cranberry sauce , gepureerd eventueel maïzena om te binden peper en zout koude boter, om de saus te monteren AGA braadslede met grillrek kerntemperatuurmeter Voor erbij, pommes duchesse of hertoginnenaardappelen: 1 kg aardappelen 4 eidooiers peper en zout Kook de aardappels en schud ze goed droog. Pureer en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eidooiers toe en meng goed. Spuit torentjes van de puree met een spuitzak. Bak 15 à 20 minuten bovenaan in de braadoven. Hoe ga je tewerk: Laat een gietijzeren pan héél warm worden op de hete plaat. Kruid het vlees goed met peper en zout en schroei het dicht langs alle kanten. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Zet dezelfde pan op de sudderplaat en kleur de sjalotten in het vrijgekomen vet van het vlees. Begin met de snijkant naar beneden en geef daarna de andere kant ook een kleurtje. Voeg de rest van de groenten toe, schep goed om en blus met de helft van de Noilly Prat. Schuif de pan gedurende een kwartier op de braadovenvloer. Het is de bedoeling dat de groenten wat voorgaren. Neem de AGA braadslede met grillrek. Schep de inhoud van de pan in het blik. Stop wat laurier, tijm en salie tussen de groentjes. Plaats het grillrek, op de hoogste stand, in de braadslede. Leg het stuk gebraad er bovenop, schik er nog wat tijm, salie en laurier op. Prik de pin van de kerntemperatuurmeter met de punt in het midden van het stuk vlees. Stel de kerntemperatuur in op 72°C. Schuif de braadslede op de onderste richel van de sudderoven. Mijn gebraad heeft er 7 uur overgedaan om 72°C te bereiken! Haal de braadslede uit de oven en wikkel het vlees onmiddellijk in aluminiumfolie. Leg het pakketje op een handdoek op een deksel van de AGA of gewoon achteraan. Nu kan het vlees rusten en gaan wij verder met de groenten. Zet de AGA braadslede met de groenten op de sudderplaat, deglaceer de pan met de rest van de Noilly Prat. Breng aan de kook en voeg de bruine fond toe, schep de groenten goed om. Controleer of de groentjes beetgaar zijn. Zoniet, schuif de schaal nog eventjes in de braadoven. Giet de groenten door een zeef en vang het vocht op. Laat de groenten in de ovenschaal, hou ze warm, afgedekt in de sudderoven. Kook het vocht in tot de gewenste hoeveelheid. Voeg de cranberry puree toe en laat meekoken. Dik eventueel in met wat maïzena, maar echt heel weinig, de saus moet niet dik zijn. Proef en kruid met peper en zout indien nodig. Stop een lepel in de saus, als je in de bolle kant een lijntje kan trekken is de saus perfect. Werk de saus af met klontjes koude boter, zo gaat die mooi blinken. Neem een grote schaal, schep er de groentjes in en schik de pommes duchesse erbij. Snij het vlees in plakken, dresseer bovenop de groenten en werk af met saus. Enjoy!

Bron: marijkekookt.blogspot.be

Dit heerlijke recept is zo puur en zo lekker; want doordat de ingrediënten echt super smaakvol zijn, heb je weinig nodig. Ik vind dit een echt vrouwelijk gerecht. Het is sierlijk en delicaat en de mosselen hebben iets kwetsbaars en vrouwelijks. Deze pasta is één van de lekkerste dingen die er bestaan. (Probeer hem ook eens met venusschelpen!) Ik werd op het idee gebracht door één van mijn favoriete series op you tube te kijken; Two Greedy Italians. Hierin trekken de twee oude Italiaanse koks Antonio Garluccio en Gennaro Contaldo door Italië heen en al kibbelend laten zij Italië en de Italiaanse keuken zien. Zo leuk! Zo maak je het; Nodig bak verse mosselen 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 rode peper, in ringetjes (zaden er in laten) bos peterselie, gehakt witte wijn olijfolie spaghetti Zet water op om de spaghetti in te koken. Spoel de mosselen goed schoon of laat ze weken. Voor 2 personen heb je aan een halve bak genoeg. Laat in een grote koekenpan een flinke bodem olijfolie warm worden. Voeg de rode peper en knoflook toe en laat even bakken. Doe vervolgens de mosselen erbij, samen met een scheutje witte wijn. Doe een deksel op de pan. Laat de mosselen een minuut of vijf stomen in de pan tot de schelpen open gaan. Als de spaghetti klaar is, voeg deze aan de mosselen toe en roer alles door elkaar. Doe er de peterselie doorheen. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie en bestrooi met wat zeezout. Serveer met een schijfje citroen. Wist je dat Sergio Herman een nieuw restaurant in Antwerpen opent? En dat dit restaurant 'een ode aan de vrouw' is? Niet alleen de naam, The Jane , maar ook de uitstraling en gerechten moeten dit uitstralen. En om te vieren dat zijn prachtige nieuwe restaurant open gaat op 25 maart, organiseert Accor een wedstrijd. Inzenders moeten hun meest vrouwelijke recept opsturen. Met bovenstaand recept doe ik mee aan de wedstrijd! Ben benieuwd of de jury het met mij eens is... (wordt vervolgd)

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Deze week is "Mijn Pop-Up Restaurant" opnieuw begonnen. Door de aanwezigheid van Sergio Herman als jurylid behoort dit programma tot één van mijn favorieten. Ik bedoel maar, die mens zijn commentaren zijn toch zalig ? Twee keer per week is dit pure ontspanning voor mij. Voor de kandidaten zal het iets minder ontspanning zijn, vermoed ik. Langs de andere kant, het is niet het eerste seizoen dus je weet wat je te wachten staat wanneer je je inschrijft als kandidaat. Zo is het al elk seizoen de gewoonte dat de kandidaten eerst in team moeten koken voor de jury, zodat deze kan zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Nu, chapeau als je het aandurft om voor Sergio Herman te koken. Ik zou dat gewoon niet durven en ik kook dan nog best goed (oeh, dat klinkt héél onbescheiden ...). Als ik het dan toch ooit zou durven, dan zou ik zeker kiezen voor een gerecht waarvan ik het recept van A tot Z en terug ken, voor een gerecht dat ik al vele malen zou hebben gemaakt. Eén van de kandidaten nu vond het echter blijkbaar nodig om eens iets nieuw uit te proberen, quiche van quinoa. Moedig maar misschien toch ook niet zo bijster slim. De commentaren waren niet echt lovend (om het nog zacht uit te drukken), haar recept bleek niet echt een topper. Toch zette het mij aan om eens wat te zoeken op Google naar recepten voor quiche met quinoa, mijn nieuwsgierigheid naar deze combinatie was gewekt. Ik vond al vrij snel een recept op Urban Superchefs, een Nederlandse website die recepten verzamelt van bloggers. Of verzamelde moet ik eigenlijk zeggen, want blijkbaar is er sinds januari 2015 niets meer gepost. In tegenstelling tot het gebruikte recept in "Mijn Pop-Up restaurant" bleek dit wel een succes. De smaak zit zeer goed, de quiche is zeker niet droog (om één van de hierboven vermelde commentaren te gebruiken, hij zou niet al het water uit een zwembad opzuigen als je hem erin gooit ;-)), hij vergt zeer weinig voorbereiding en is dus snel klaar. Ideaal voor als je weinig tijd en / of zin hebt om te koken maar toch iets lekker op tafel wil zetten. En vegetarisch, dus uitstekend geschikt nu voor de Dagen Zonder Vlees ! BEREIDING (voor 1 quiche voor 3 à 4 pers) : Kook 175 gr quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen laat je ook 375 gr diepvriesspinazie ontdooien (ik gebruikte spinazie met room). Meng de quinoa met de spinazie en laat wat afkoelen. Snij 2 sjalotjes en 3 teentjes knoflook zeer fijn. Meng 250 gr ricotta met 4 losgeklopte eieren, de knoflook en de sjalotjes, een snuifje fleur de sel, 2 koffielepels Dijon mosterd en 75 gr geraspte parmezaan. Doe hier het afgekoelde quinoa - spinazie mengsel bij en meng goed. Giet dit mengsel in een ingevette ronde taartvorm en bak 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °. Je kan hier gerust 2 dagen van eten, bij het opwaren blijft de quiche goed en de smaak zit zelfs een dag later nog iets beter. Wat heb je dus nodig : 175 gr quinoa 375 gr diepvriesspinazie (met room) 2 sjalotjes 3 teentjes knoflook 250 gr ricotta 4 eieren snuifje fleur de sel 2 koffielepels Dijon mosterd 75 gr parmezaan SMAKELIJK :-)

Bron: peggyspastime.blogspot.be

Terug van weggeweest: een kort tripje richting Zuid-Spanje, waar we mochten genieten van een luxe villa met verwarmd buiten zwembad, fitnessruimte, ... We hebben eens mogen proeven en nu terug naar de realiteit. Dit receptje is er nog eens eentje van Jamie Oliver uit zijn boek "15 minuten" of zoals bij mij "las comidas de Jamie en 15 minutos". Eerlijk toegeven, ik kook graag zonder tijdsdruk, dus heb ik er niet de timer naast gehouden. Het is zeker snel klaar, en smaakt verrukkelijk. Wat heb je nodig? De kip 8 onderste kippenbouten, zonder bot en zonder vel. 1 kl à 1 el Chinese 5 kruiden poeder (in het boek staat 1 el, ik zou zeggen naar smaak) 2 el zoete chilisaus 2 el sesamzaadjes arachideolie of andere plantaardige olie (Jamie gebruikt olijfolie, dat doe ik nooit als ik iets Oosters maak, ik hou de woorden van Sergio Herman hier in het achterhoofd!) Salade 200 gr rijstnoedels sesamolie 2 kropjes gem salade (little gem) of andere salade zoals ijsbergsla in stukjes als je dat wil een beetje watermeloen (heb ik weggelaten) een bosje radijsjes in stukjes een half bosje munt (heb ik ook niet gebruikt) een half bosje koriander Dressing 2 el sojasaus 1 el vissaus 1/2 rood pepertje 1 stuk verse gember (1 à 2 cm) lenteuitjes 2 limoenen 1 knoflook teen Wat moet je doen? Maak de rijstnoedels klaar zoals op de verpakking staat vermeld. Kruid dan de kip : leg hiervoor de kip op een stukje bakpapier en kruid de kip met een beetje zout en peper en de Chinese 5 kruiden mix. Plooi het papier en klop de kip een beetje platter (bijvoorbeeld met een deegrol) Verwarm in een pan een beetje arachideolie en bak de kip aan. Ga intussen verder met het maken van de salade: doe hiervoor de noedels in een grote kom, en meng met een beetje sesamolie. (Jamie bakt nog een gedeelte van de noedels apart) Doe de gems of ijsbergsalade erbij samen met de radijsjes en de korianderblaadjes (en munt) Maak ook de dressing: Mix de koriandersteeltjes samen met de sojasaus, vissaus, percepties, gember, knoflook, lenteui, sesamolie en naar smaak limoensap tot een homogeen mengsel. Intussen is de kip gaar: doe het overtollig vet uit de pan en zet de kip terug op het vuur. Voeg de zoete chilisaus erbij en de sesamzaadjes. Werk alles af: doe de dressing bij de salade en meng alles goed. Serveer de kip samen met de lekker salade. Als decoratie kan je op de kip nog wat korianderblaadjes doen. mi

Bron: donnacaramella.blogspot.be

Copyright 2017 ® - Contact