vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 3 personen 300 gr half om half gehakt, roux van 30gr. boter en 30gr. bloem, marsala specerijen van Jonnie Boer, zeezout. 1 grote of 2 kleine bataat, 1 Chinese kool, wokolie, scheutje gembersiroop, 1 blikje kokosmelk, 1 tl Thaise groene currypasta Voorbereiding Gehakt kruiden met 1 el garam masala en beetje zeezout. De roux maken van 30gr boter en 30 gr bloem,5 minuten laten garen.De roux, zout en de garam masala specerijen door het gehakt mengen.De courgette uithollen met mesje Zoete aardappel schillen en in dikke plakken snijden. Chinese kool snijden. Bereidingswijze De courgette vullen met gehakt en in de oven zetten op bakplaat. De plakken zoete aardappel husselen met zout en olijfolie en ook op de bakplaat leggen. Overgebleven gehakt nog in een vormpje doen en bij de rest zetten. In een voorverwarmde oven 20 minuten laten bakken. Intussen de Chinese kool wokken in wokolie, zout en gembersiroop.Vocht afgieten. De kokossaus maken door 1 tl thaise groene curry door blikje koka=osmelk roeren en in pannetje verwarmen en roeren. Serveertips Courgette, bataat, chinese kool en kokossaus mooi op bord scheppen.

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen Ongeveer 800 gram lamsbout,olijfolie, 2 tenen knoflook, takje rozemarijn, zout,1 el baharat specerijen van Jonnie Boer, bloem,klein blikje tomatenpuree, 1 dl rode wijn,2 dl water. 250 gram couscous,8 abrikozen in stukjes gesneden, handje gescheurde munt blaadjes. Voor de wokgroente,wokolie 1 grote wortel, 1 aubergine, 3 sjalotjes, 1 rode paprika, zout, anijs,komijn,kaneel. Van alles een beetje. Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Knoflook pellen en in de ingesneden lamsbout duwen. Munt scheuren en in kommetje doen. De sjalot, wortel, aubergine en paprika panklaar maken. Bereidingswijze De lamsbout zouten, met de baharat insmeren en in braadpan in olijfolie aanbraden. Uit de pan halen en tomatenpuree toevoegen aan het braadvocht. Rode wijn en water erbij doen en goed roeren totdat een mooie saus is ontstaan. Het vlees terug in de pan doen, het takje rozemarijn erin leggen en een uurtje zachtjes laten stoven. De couscous maakt volgens voorschrift op het pakje. Gebruik wat extra boter om het zacht te maken. Een paar keer om de 5 minuten doorroeren.Munt en abrikozen er door roeren. De groente in de verhitte wok in wokolie roerbakken. Bestrooien met zout, anijspoeder, kaneel, en komijn.Zorg dat de groente nog beetje knapperig zijn. Serveertips Het vlees couscous en groente op bord verdelen.

Bron: smulweb.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Empanadas , gebaseerd op dit recept van Vegetus, maar ik gebruik kant-en-klaar deeg, met picadillo , een latijns-amerikaans specerijenmengsel (ik maak meestal eigen mengsels, maar ik vind de blikjes van Jonnie Boer ook erg fijn). Ingrediënten: 1 pakje deegplakjes voor hartige taart olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 winterwortel, in kleine stukjes 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 eetl. picadillo specerijenmengsel 1/2 theel. oregano 2 eetl. tomatenketchup 70 gram diepvries boerenkool, ontdooid 1 blik zwarte bonen 1/2 tl. zout Verhit een scheut olie in een koekepan en fruit de ui en wortel tot ze beetgaar zijn. Doe knoflook, oregano en picadillo erbij en bak even mee. Zet het vuur uit en roer de tomatenketchup, boerenkool en bonen erdoor. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik rol de deegplakjes nog wat uit, want anders vind ik het te dik. Met een dumplingmaker maak ik rondjes en de resten deeg rol ik steeds weer uit, in plaats van 10 stuks maak ik zo het dubbele aantal empanadas. Spotgoedkoop! Doe een lepeltje vulling op het deegrondje, knijp het apparaatje dicht en leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin, laat ze iets afkoelen en serveer, eventueel met een lekkere salsa.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Ingrediënten 350 g groene asperges 250 g eiermie 2 rode uien 2 bosuitjes 300 g zalmfilet 4 tl shichimi togarashi by Jonnie Boer (specerijenmelange, blikje 80 g) 4 el olijfolie 3 el sojasaus zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min. Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui. combinatietip: Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad. print

Bron: ah.nl

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen. Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet. Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade): Voor de salade: 65 gram fusilli pasta 100 gram kippendijfilet 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer ½ mango 10 cherrytomaten 1 theelepel rasp van een citroen ¼ rode ui ½ avocado Voor de dressing: 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap 1 eetlepel sweet chilisaus 1 theelepel honing 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1/4 theelepel geraspte gember 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1/4 theelepel zeezout Bereidingswijze: Pastasalade: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen. De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen. Dressing: Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren. De dressing dan mengen met de salade. Als laatste de avocado er doorheen doen. Eet smakelijk!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Mijn vriend verrastte mij met een heerlijk Arabisch soepje. Vooral de ras-el-hanout maakte de soep heerlijk authentiek van smaak. Heb je geen ras-el-hanout? Ga dan naar de Turkse supermarkt. Die verkoopt het zeker weten! Tegenwoordig kun je het ook krijgen van de Jonnie Boer specerijen (te koop bij oa AH). Nodig 2-3 kippendijen 1 bosje koriander (15 gr) 1 bosje bladpeterselie 1 teen knoflook 2 grote uien 1-2 eetlepels ras-el-hanout tuinkers Snij de uien in reepjes. Zet de ui op in 2 liter water. Doe de kippendijen erbij. Hak de kruiden en knoflook en voeg toe aan de soep, samen met 1 grote eetlepel ras-el-hanout. Laat de tuinkers achterwege! Wees niet zuinig met zout en peper. Laat de soep ten minste 1,5 uur trekken. Na 1,5 uur haal je de kippendijen uit de soep en ontvel je deze. Vervolgens het vlees van de botten halen en het kippenvlees terug in de soep doen. Proef of de soep op smaak is. Wij deden er nog wat extra ras-el-hanout bij! Eventueel meer zout en peper toevoegen. Dien de soep op met toefjes tuinkers er op.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Wil je eens lekker uitgebreid koken in het weekend? Dan is deze groentestoof met kippenpoten iets voor jouw! Het recept is redelijk eenvoudig te bereiden, maar vergt wel even wat tijd. Het recept is voldoende voor 4 personen. De groentestoof met kippenpoten kan in circa 40 minuten worden bereid. Ingrediënten groentestoof met kippenpoten 8 drumsticks 2 eetlepels al-andalus (kruidenmelange euroma original spices bij jonnie boer) 400 gram kikkererwten 2 gele paprika’s 2 preien 1 tros tomaten 1 rode peper 200 gram rijst Olijfolie Bereiding groentestoof met kippenpoten Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de drumsticks een paar keer in. Meng met 3 theelepels van de kruidenmelange en 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bakplaat het bakpapier. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door en maak er dan blokjes van. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de tomaten ook in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd ze dan fijn. Kook de rijst volgens verpakking want dit verschilt per merk en soort rijst. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paprika, rode peper en de rest van de kruidenmelange gedurende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de stukjes tomaten toe en laat de deksel op de pan op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ¾ van de prei toe. Snijd de rest van prei extra fijn. En gebruik dat als garnering.

Bron: lekker-en-gezond-eten.blogspot.nl

We zijn hier dol op risotto. Toen ik in de foodie box 2 prachtige soorten zwammen vond, wist ik gelijk die gaan in een risotto. Want risotto en zwammen/paddenstoelen horen bij elkaar. Ik kreeg van www.funghifunghi.com deze 2 verpakkingen om te proberen. De koraalzwam en de eikhaas, ze zijn prachtig om te zien. Het lijken we sponsjes... de reacties op Instagram logen er niet om... mensen weten niet zo goed wat je er mee moet... anderen durven het niet te eten... en anderen reageren zoals ik en kunnen niet wachten om het te proeven. Wij vonden ze heerlijk! Rijk en vol van smaak... Ik had geen witte wijn in huis en bedacht dat je risotto vast ook met rode wijn kon maken. Rondje op google gaf mij het antwoord en hoera de risotto kon gemaakt worden. De kruiden die ik er in gebruikte zijn van Jonnie Boer. Hij heeft zulke geweldige kruidenmixen gemaakt, ze zijn niet goedkoop, maar het geld waard vind ik. Recept Risotto met rode wijn en zwammen 150 gram champignons 1 schaal eikhaas (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 schaal koraalzwam (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram risotto 600-1000 ml bouillon halve prei 100 ml rode wijn 1,5 eetlepel funghi kruiden van Jonnie Boer peper en zout 100 gram parmezaanse kaas 30 gram boter gerookte kipfilet 1 eetlepel citroensap. Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle ringetjes. Hak de zwammen en de champignons in grove stukken Verwarm in een pan wat olijfolie en bak op laag vuur hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en roer tot het is opgenomen. Ga zo door tot de risotto verzadigd is. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak ik gedeeltes de zwammen en champignons goudbruin en gaar. Hou ze even apart tot ze nodig zijn. De gerookte kipfilet sneed ik in plakjes en warme ik even op in een warme pan. Blijf roeren in de risotto, voeg de prei, peper, zout en de fungi kruiden toe. Als de risotto verzadigd is, voeg dan de gebakken zwammen en champignons toe, roer deze er door heen. (hou wat van het zwammenmengsel achter ter garnering) Voeg een lepel citroensap toe en verwam alles goed door. Als laatste roer je er geraspte Parmezaanse kaas en boter door. Verdeel over de risotto over de borden, verdeel daarover heen wat van het zwammenmengsel en de gerookte kip. Eet smakelijk! ~de zwammen werden gesponsord door Kroon op het Werk~

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact