vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Ingrediënten Porties : 6 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 eetlepel olijfolie 1 afgestreken eetlepel kruidenmix Thai red curry, of Madras van Jonnie Boer 400 gr rode linzen 2 (biologische) bouillonblokjes 1 paprika, in kleine blokjes Bereidingswijze Voorbereiding: 10 min › Bereiding: 30 min › Klaar in: 40 min Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kruidenmix toe en bak even mee. Voeg de linzen toe en bak ook deze even mee. Voeg dan koud water toe aan de pan, tot de linzen helemaal onder staan. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20-30 minuten zachtjes koken, tot de linzen zijn stukgekookt. Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de blokjes paprika toe. Je kunt de soep nog garneren met verse koriander, of peterselie.

Bron: allrecipes.nl

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

In het verleden stond deze wijn op de kaart bij De Librije, het sterrenrestaurant van Jonnie en Thérèse Boer. Thérèse is vinoloog en tevens sommelier in haar eigen restaurant. Zij heeft verstand van wijn, zal ik maar zeggen. Dus áls deze Leading Lady haar gasten een bepaalde fles aanbiedt, zou ik haar blindelings durven volgen. Helaas verkeer ik niet in de riante positie dat Thérèse mij regelmatig mag adviseren. Dus is de verrassing extra groot als ik op een mooie dag, snuffelend tussen flesjes van allerhande soort, op het bijbehorende krijtbord bij deze costiéres de Nimes de aanlokkelijke tekst lees: wordt geschonken bij De Librije! Kijk, dan gaat elk mens met maar een beetje aangeboren nieuwsgierigheid, voor De Bijl. Kopen dus. Nee, niet meteen een heel dozijn, gewoon één flesje. Om te proberen. Want naast een nieuwsgierige blijf ik ook liefst een heel kritische koper. Geen (grote) impulsaankopen, veel wikken en wegen, onderwijl almaar vragen stellend aan mezelf. Wil ik dit? Kan ik dit? Word ik er gelukkiger van? Geeft het gemak of juist ongemak? Enfin, da’s een fundamenteel andere discussie. Ik had het over deze Mas des bressades 2010. Costières de Nîmes is één van de warmste plaatsen van Frankrijk. De mistral heeft er vrij spel en droogte kan een probleem zijn voor de rijping van de druiven. De bodem verschilt van zanderig tot rode klei en dichte kalk en is bedekt met kiezelstenen. Wijnmaker Henri Marès maakt deze rode wijn van 55% grenache en45% syrah druiven. In zijn wijnen is de koele frisheid bewaard gebleven terwijl het fruit prachtig rijp is. Dit komt doordat diep in de grond voldoende vocht zit, zodat de wijnstok ondanks langdurige hitte zijn rijpingsproces niet blokkeert Gisteren heb ik deze Mas des Bressades geopend en geproefd. Een wijn met een donkerrode kleur. Smaken van donkere chocolade en geconcentreerd bessensap. Omdat De Man en ik de laatste tijd overwegend Nieuwe Wereld dronken, moesten we misschien weer even wennen aan het duidelijk Franse karakter. Complex met duidelijke tannines, hoewel niet erg overheersend. Nog een jaartje of twee laten liggen, had geen kwaad gekund. Maar het was die beroemde nieuwsgierigheid die kwam, zag en overwon. Naarmate de bodem van onze glaasjes in zicht kwam, kregen we meer en meer waardering voor dit kostelijke vocht. Hapsap op zijn best!

Bron: eetplezier.blogspot.nl

Met de kerstkilo´s zit het wel goed bewijst mijn weegschaal, die na deze gezellige dagen 1½ kilo minder aangeeft. Een bijgerechtje dat tijdens deze dagen voorbij kwam is dit recept van Jonnie Boer, in enigszins aangepaste vorm. 1 doos tomaatjes, geel, oranje en rood, in kwarten 5 tomaten, in blokjes 2 dl olie ½ dl azijn 1 el youghurt ½ sjalot, fijngesnipperd 1 tl gehakte peterselie 1 tl ras el hanout Klop de olie langzaam en met een garde door de azijn, voeg de yoghurt, sjalot en kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaatjes door elkaar en maak aan met de dressing. Omdat ik de tomaatjes in tegenstelling tot het recept van Jonnie Boer niet heb ontveld en niet ontdaan van zaadlijsten laat ik de salade enkele uren staan om de smaak van de dressing goed in te laten trekken.

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Ingrediënten 350 g groene asperges 250 g eiermie 2 rode uien 2 bosuitjes 300 g zalmfilet 4 tl shichimi togarashi by Jonnie Boer (specerijenmelange, blikje 80 g) 4 el olijfolie 3 el sojasaus zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min. Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui. combinatietip: Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad. print

Bron: ah.nl

Ingrediënten 600 g kruimige aardappelen 400 g zoete aardappelen 2 uien 2 eieren 15 g koriander 1 el curry madras (blikje 90 g, Original Spices by Jonnie Boer, Euroma) 2 el bloem 1 tl zout 1 teen knoflook 100 ml zonnebloemolie 340 g mangochutney (potje) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Keukenspullen keukenmachine Bereiden stap voor stap koken print Schil de aardappelen en zoete aardappelen en rasp ze samen met de uien in de keukenmachine met een fijne rasp. Klop de eieren los in een grote kom en snijd de koriander fijn. Meng de geraspte aardappel en ui met de koriander, curry madras, bloem, het zout en de eieren. Pers de knoflook erboven en schep erdoor. Verhit de olie in delen in een grote koekenpan. Schep 4 bergjes beslag in de pan en druk een beetje plat tot koekjes van 1 cm dik. Bak 6 min., keer halverwege. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en houd warm. Bak zo nog 12 koekjes. Serveer met de mangochutney. bereidingstip: De koekjes zijn zowel warm, lauw als koud lekker. Je kunt ze 1 dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen. print

Bron: ah.nl

Ingrediënten 300 g zilvervliesrijst 3 el olie 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid 2 uien 350 g bloemkool & broccoli (zak, in roosjes) 250 g gebroken sperziebonen 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer (kruidenmelange, blikje 70 g, Euroma original spices) 400 ml kokosmelk (blik) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee. Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst. print

Bron: ah.nl

Ingrediënten 250 g eiermie 500 g palmkool 300 g geschilde bospenen 2 tenen knoflook 300 g kipblokjes 3 el Thaise groene curry (specerijenmelange Jonnie Boer) 6½ el sesamolie 1 eetrijpe mango 4 el sojasaus 2 el sesamzaad (geroosterd) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Keukenspullen 4 satéprikkers grillpan Bereiden stap voor stap koken print Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren en snijd de kool in reepjes van 2½ cm. Snijd de bospeen in schuine plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de kip, curry, 1½ el olie, peper en eventueel zout in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Rijg de mango en kip om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de mango-kipspiesjes 10 min. rondom. Keer regelmatig. Verhit ondertussen 3 el olie in een wok en roerbak de kool, bospeen, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. Doe de mie, de rest van de olie, de sojasaus en het sesamzaad erbij in de wok en bak 3 min. Serveer de noedels met de mango-kipspiesjes. print video Knof­look snij­den Instructievideo - 00:57 min.

Bron: ah.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact