vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Omdat ik laatst een hele dag bij Jonnie Boer op bezoek was, vond ik het wel zo aardig om hem ook eens bij mij thuis uit te nodigen. Tot mijn grote verbazing ging hij enthousiast in op mijn uitnodiging en zo gebeurde het dat ik Jonnie Boer een paar weken geleden gewoon in mijn eigen keuken ontving! Het was een geweldige ontmoeting en ik moet je zeggen: het smaakt naar meer ( just don't tell Thérèse)! ;-) Samen met Euroma creëerde Jonnie Boer een range van vijftien specerijenmelanges. De Original Spices zijn "puur, authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Samengesteld om je de beste, oorspronkelijke smaken zelf te laten ervaren. Er gaat een wereld voor je open." Klinkt goed! Ook fijn is dat er vrijwel geen zout aan de spices is toegevoegd. Ik kreeg speciaal van Jonnie drie specerijenmelanges die veel worden gebruikt in de Arabische keuken − al 'n tijdje mijn favoriete keuken (dat 'ie dat weet! ;-)). Ik ben echt 'n sucker voor leuke kruidenpotjes en deze kleurige blikjes fleuren mijn kruidenplankjes helemaal op. Ook de specerijenmixen zelf vallen enorm in de smaak! Baharat is simpelweg het Arabische woord voor "specerijen". Het is een geurige mix van onder andere zwarte peper, kaneel, korianderzaad, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. Gebruik baharat voor het kruiden van kip, vlees zoals lam of in soepen en sauzen. Deze mix is ideaal voor de Ottolenghi-fans onder ons; in zijn recepten kom je het nog weleens tegen! Za'atar is een groene kruidenmix die populair is in het Midden-Oosten. Za'atar is er in veel varianten, die van Jonnie Boer bevat sesamzaad, sumak, tijm, majoraan, oregano, basilicum en zout. Ik ben dol op za'atar en mix het graag met wat olijfolie; zo heb je een snelle, lekkere dip voor flatbread of smeer het mengsel over het flatbread en laat het brood even knapperig worden in de oven. Probeer de dip eens met deze homemade lavash crackers ! Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel" en is het bekendste specerijenmengsel van Marokko. Deze mix van Jonnie Boer is een ware geurexplosie met spices als komijnzaad, kaneel en − opvallend − hele korianderzaadjes. Ik gebruik het vaak in tajines, vlees- of kipgerechten en couscous. Gespot at Librije's Winkel Naast deze Arabische spices zijn er nog twaalf bijzondere mixen, zoals de peperige Japanse Shichimi Togarashi , de Thai Red Curry en de Caribbean Spice . Haal ook een snufje driesterrenchef in huis! Euroma Original Spices zijn te koop bij Albert Heijn (jammer genoeg niet bij mijn Appie in de Leidse binnenstad), Jumbo, Vomar, Deen en Librije's Winkel . Next up : een lekker receptje met de aromatische Ras el Hanout.

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

Empanadas , gebaseerd op dit recept van Vegetus, maar ik gebruik kant-en-klaar deeg, met picadillo , een latijns-amerikaans specerijenmengsel (ik maak meestal eigen mengsels, maar ik vind de blikjes van Jonnie Boer ook erg fijn). Ingrediënten: 1 pakje deegplakjes voor hartige taart olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 winterwortel, in kleine stukjes 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 eetl. picadillo specerijenmengsel 1/2 theel. oregano 2 eetl. tomatenketchup 70 gram diepvries boerenkool, ontdooid 1 blik zwarte bonen 1/2 tl. zout Verhit een scheut olie in een koekepan en fruit de ui en wortel tot ze beetgaar zijn. Doe knoflook, oregano en picadillo erbij en bak even mee. Zet het vuur uit en roer de tomatenketchup, boerenkool en bonen erdoor. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik rol de deegplakjes nog wat uit, want anders vind ik het te dik. Met een dumplingmaker maak ik rondjes en de resten deeg rol ik steeds weer uit, in plaats van 10 stuks maak ik zo het dubbele aantal empanadas. Spotgoedkoop! Doe een lepeltje vulling op het deegrondje, knijp het apparaatje dicht en leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin, laat ze iets afkoelen en serveer, eventueel met een lekkere salsa.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Ingrediënten 350 g groene asperges 250 g eiermie 2 rode uien 2 bosuitjes 300 g zalmfilet 4 tl shichimi togarashi by Jonnie Boer (specerijenmelange, blikje 80 g) 4 el olijfolie 3 el sojasaus zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Snijd de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges in ruim water in 6 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien en bosuitjes in ringen. Snijd de zalm in 4 stukken en wrijf de stukken in met de specerijenmelange. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de zalm in 4 min. bruin en vanbinnen rosé. Keer halverwege. Neem de zalm uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten. Schenk de rest van de olie in de pan fruit de ui 1 min. Voeg de mie, asperges, sojasaus en helft van de bosui toe en bak nog 2 min. Verdeel de mie over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilet op en bestrooi met de rest van de bosui. combinatietip: Bestrooi voor een krokant accent de zalmfilet ook nog met 1 el geroosterd sesamzaad. print

Bron: ah.nl

Ingrediënten 300 g zilvervliesrijst 3 el olie 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid 2 uien 350 g bloemkool & broccoli (zak, in roosjes) 250 g gebroken sperziebonen 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer (kruidenmelange, blikje 70 g, Euroma original spices) 400 ml kokosmelk (blik) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee. Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst. print

Bron: ah.nl

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen. Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet. Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade): Voor de salade: 65 gram fusilli pasta 100 gram kippendijfilet 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer ½ mango 10 cherrytomaten 1 theelepel rasp van een citroen ¼ rode ui ½ avocado Voor de dressing: 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap 1 eetlepel sweet chilisaus 1 theelepel honing 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1/4 theelepel geraspte gember 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1/4 theelepel zeezout Bereidingswijze: Pastasalade: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen. De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen. Dressing: Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren. De dressing dan mengen met de salade. Als laatste de avocado er doorheen doen. Eet smakelijk!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

1 oranje pompoen van ongeveer 1 kilo 1 ui gesnipperd 2 cm verse gember geschild en geraspt olie 1 1/2 el curry madras (blikje Jonnie Boer/Euroma) 2 groentebouillon tabletten half blik kokosmelk 4 el mangochutney snufje chilivlokken Was de pompoen en snij met schil en al in stukken, kontjes verwijderen. Verwijder de draden en pitten. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit pompoen, ui, gember en curry madras 3 minuten op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken. Af en toe roeren. Pureer de soep en giet de kokosmelk er bij ( de rest van de kokosmelk kan je invriezen voor iets anders) Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout. Als de soep te dik is giet je er nog wat water bij. Lekker met een seitanbroodje Bron bewerkt recept: Allerhande oktober 2015

Bron: innywatetenwevandaag.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact