vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 3 personen 300 gr half om half gehakt, roux van 30gr. boter en 30gr. bloem, marsala specerijen van Jonnie Boer, zeezout. 1 grote of 2 kleine bataat, 1 Chinese kool, wokolie, scheutje gembersiroop, 1 blikje kokosmelk, 1 tl Thaise groene currypasta Voorbereiding Gehakt kruiden met 1 el garam masala en beetje zeezout. De roux maken van 30gr boter en 30 gr bloem,5 minuten laten garen.De roux, zout en de garam masala specerijen door het gehakt mengen.De courgette uithollen met mesje Zoete aardappel schillen en in dikke plakken snijden. Chinese kool snijden. Bereidingswijze De courgette vullen met gehakt en in de oven zetten op bakplaat. De plakken zoete aardappel husselen met zout en olijfolie en ook op de bakplaat leggen. Overgebleven gehakt nog in een vormpje doen en bij de rest zetten. In een voorverwarmde oven 20 minuten laten bakken. Intussen de Chinese kool wokken in wokolie, zout en gembersiroop.Vocht afgieten. De kokossaus maken door 1 tl thaise groene curry door blikje koka=osmelk roeren en in pannetje verwarmen en roeren. Serveertips Courgette, bataat, chinese kool en kokossaus mooi op bord scheppen.

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

It's the inside that counts ! Ik vind het maar een lelijk ding, maar oh, wat is 'ie lekker en ideaal voor soep, pureetjes of bijvoorbeeld in een stamppot. Ik heb het over knolselderij. Ik maakte er laatst 'n heerlijk soepje van. Mijn knolselderijsoep met Marokkaanse twist zit bomvol aroma door de ras el hanout en friszoete sinaasappel. De kruidige salie en de notenolie maken het soepje helemaal af! Dit heb je nodig: milde olijfolie 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngesneden 2 theelepels ras el hanout 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden 2 laurierblaadjes 1 l kippen- of groentebouillon 1 (bio)sinaasappel, rasp en sap verse salieblaadjes 2 dl slagroom, plus 'n beetje extra voor de garnering zout & versgemalen peper notenolie verse nootmuskaat Zo maak je de soep: 1. Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui op laag vuur in zo'n 10 minuten zacht en glazig. 2. Bak de knoflook en de ras el hanout al roerend een minuutje mee. Doe dan de blokjes knolselderij en de laurierblaadjes erbij en laat een paar minuten meebakken. 3. Schenk de warme bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20-30 minuten, met deksel op de pan, zachtjes pruttelen tot de knolselderij gaar is. 4. Rasp de sinaasappelschil boven de pan (houd nog wat achter voor de garnering) en roer het sap van de sinaasappel erdoor. 5. Neem de pan van het vuur en vis de laurierblaadjes eruit. Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender. 6. Verhit nog wat olijfolie in een koekenpan en bak de salie op middelhoog vuur knapperig. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier. 7. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper. Laat de soep nog even goed warm worden (maar laat niet koken). 8. Serveer de knolselderijsoep in kommen. Drizzle er nog wat extra slagroom en een beetje notenolie over. Rasp wat verse nootmuskaat boven de kommen en garneer met de overgebleven sinaasappelrasp. Tips & tricks: • De knolselderij die ik gebruikte was ruim 800 gram. Na het schillen hield ik iets minder dan 700 gram over. • Voor deze soep heb ik de Ras el Hanout Euroma Original Spices by Jonnie Boer gebruikt, die je kunt kopen bij de AH, Jumbo, Vomar en Deen. Of koop ras el hanout bij de Marokkaanse winkel. • Knolselderij en noten zijn echte smaakvriendjes. Neem een mooie walnoot-, hazelnoot- of amandelolie. Ik gebruikte de geweldig lekkere amandelolie uit de FoodWeLove box van september . • Voeg wat water of bouillon toe als de soep te dik is. • Bak de salie niet te lang of te hoog anders verliezen de blaadjes hun mooie groene kleur en wordt de salie al snel te bitter. Eat to the Beat: • Ugly van the Sugababes • So Good van B.o.B.

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

Empanadas , gebaseerd op dit recept van Vegetus, maar ik gebruik kant-en-klaar deeg, met picadillo , een latijns-amerikaans specerijenmengsel (ik maak meestal eigen mengsels, maar ik vind de blikjes van Jonnie Boer ook erg fijn). Ingrediënten: 1 pakje deegplakjes voor hartige taart olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 winterwortel, in kleine stukjes 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 eetl. picadillo specerijenmengsel 1/2 theel. oregano 2 eetl. tomatenketchup 70 gram diepvries boerenkool, ontdooid 1 blik zwarte bonen 1/2 tl. zout Verhit een scheut olie in een koekepan en fruit de ui en wortel tot ze beetgaar zijn. Doe knoflook, oregano en picadillo erbij en bak even mee. Zet het vuur uit en roer de tomatenketchup, boerenkool en bonen erdoor. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik rol de deegplakjes nog wat uit, want anders vind ik het te dik. Met een dumplingmaker maak ik rondjes en de resten deeg rol ik steeds weer uit, in plaats van 10 stuks maak ik zo het dubbele aantal empanadas. Spotgoedkoop! Doe een lepeltje vulling op het deegrondje, knijp het apparaatje dicht en leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin, laat ze iets afkoelen en serveer, eventueel met een lekkere salsa.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Het is een oude bekende truc om een heerlijk krokant korstje voor op de vis te maken door boter te mengen met kruimels en kruiden. Zo kun je allerlei korstjes maken. Maar hoe doe je dat? De truc is om een mooie stevige plak te krijgen die je kort in de diepvries legt. De nog niet gebakken korst kun je zo makkelijk verplaatsen en op je vis leggen. Daarna nog even afbakken in de oven! Mijn korstje op de zalmfilet had een Marokkaans tintje; met ras-el-hanout. De zalm werd geserveerd op een bedje van pittig gestoofde aubergines. Heel lekker. Maar kijk alleen uit dat je niet teveel rode peper en ras-el-hanout toevoegt. Te veel van beide is echt niet lekker! En hoe je het precies moet maken, lees je hieronder. Nodig voor 4 50 gr roomboter op kamertemperatuur 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl ras-el-hanout 100 gr paneermeel of panko 3 el olijfolie 2 aubergines, in plakken 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode peper, fijngesneden (of een halve) sap en rasp van 1 citroen 4 zalmfilets Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zachte boter met de peterselie, ras-el-hanout, paneermeel en wat zout en peper. Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak. Gebruik een deegroller hiervoor. Leg de boterplak 10 minuten in de vriezer. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Voeg de kerstomaatjes, rode peper en het sap en rasp van de citroen toe en laat 15 minuten op zacht stoven onder een deksel. Breng op smaak met peper en zout. Haal de boterplak uit de vriezer en snij met een scherp mes stukken die groot genoeg zijn voor op de zalmfilets. Schep de plakken met een taartschep of kaasschaaf voorzichtig op en leg op elke zalmfilet. Bak de zalm 10 minuten in de oven. Serveer op een bedje van gestoofde aubergine. Ras-el-hanout kun je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen of bij AH van Jonnie Boer kruiden.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Ingrediënten 300 g zilvervliesrijst 3 el olie 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid 2 uien 350 g bloemkool & broccoli (zak, in roosjes) 250 g gebroken sperziebonen 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer (kruidenmelange, blikje 70 g, Euroma original spices) 400 ml kokosmelk (blik) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee. Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst. print

Bron: ah.nl

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen. Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet. Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade): Voor de salade: 65 gram fusilli pasta 100 gram kippendijfilet 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer ½ mango 10 cherrytomaten 1 theelepel rasp van een citroen ¼ rode ui ½ avocado Voor de dressing: 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap 1 eetlepel sweet chilisaus 1 theelepel honing 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1/4 theelepel geraspte gember 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1/4 theelepel zeezout Bereidingswijze: Pastasalade: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen. De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen. Dressing: Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren. De dressing dan mengen met de salade. Als laatste de avocado er doorheen doen. Eet smakelijk!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Mijn vriend verrastte mij met een heerlijk Arabisch soepje. Vooral de ras-el-hanout maakte de soep heerlijk authentiek van smaak. Heb je geen ras-el-hanout? Ga dan naar de Turkse supermarkt. Die verkoopt het zeker weten! Tegenwoordig kun je het ook krijgen van de Jonnie Boer specerijen (te koop bij oa AH). Nodig 2-3 kippendijen 1 bosje koriander (15 gr) 1 bosje bladpeterselie 1 teen knoflook 2 grote uien 1-2 eetlepels ras-el-hanout tuinkers Snij de uien in reepjes. Zet de ui op in 2 liter water. Doe de kippendijen erbij. Hak de kruiden en knoflook en voeg toe aan de soep, samen met 1 grote eetlepel ras-el-hanout. Laat de tuinkers achterwege! Wees niet zuinig met zout en peper. Laat de soep ten minste 1,5 uur trekken. Na 1,5 uur haal je de kippendijen uit de soep en ontvel je deze. Vervolgens het vlees van de botten halen en het kippenvlees terug in de soep doen. Proef of de soep op smaak is. Wij deden er nog wat extra ras-el-hanout bij! Eventueel meer zout en peper toevoegen. Dien de soep op met toefjes tuinkers er op.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact