Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 278 recepten
De nieuwe aardappelen komen nu van dichtbij. Ik las laatst ergens dat het enorm duurzaam is om met nieuwe aardappelen te wachten tot ze uit Nederland komen.[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlSchandalige madeleines. Zo moeten deze cakejes heten volgens de vriendinnen voor wie ik ze vandaag gebakken had. Ze zijn even overdadig als zalig. Nou is de[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlEen snelle weg naar lekker brood; dat zijn deze fougasses. Het deeg rijst een uur, de tweede rijs kan in de tijd dat de oven voorwarmt. Het deeg is normaal[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDit is een simpel toetje, waarin vooral de tijd het werk voor je doet. Zonder tijd heb je twee liter karnemelk, met tijd 200 ml heerlijke hangop. Zonder tijd[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlTomaten. Je zou bijna vergeten dat je ze ook nog kunt gratineren. Bij Ivanka van ikkookook73, die een leuke Frans geinspireerde blog heeft, vond ik dit recept[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlBladerdeegpakketjes zijn een snelle manier om avondeten te maken. Zeker als je wat handige restjes in de koelkast hebt. Ik kom uit mijn werk, zet de oven op[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlWarm weer, marktdag, aardbeientijd ... en onweer in de lucht. Dat kan maar een ding betekenen: Jam. Aardbeien kunnen namelijk niet tegen dat vochtige, hete en[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlKoekjes van deeg zonder suiker, gemaakt met mascarpone en boter. Bestrooid met wat suiker en gehakte hazelnoten en opgerold afgebakken. Intrigerend, want voor[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDeze taart heeft wat weg van onze Schwäbische rodebessen- en rabarbertaarten. Het verschil zit hem in de grofgemalen amandel (voor de crunch) en de custard,[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlTuinbonen hebben een uitgesproken smaak. Toch, of misschien juist daarom is het altijd weer een mooi moment als ik ze op de markt of bij de boer zie liggen.[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlEen krokante beet, met een zachte botersmaak, gevolgd door een taai maar niet te taai kokoskoekje. Precies zoet genoeg maar niet te zoet. Als Deb van de[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlVandaag is het weer tijd voor soep. En wel die typische goed gevulde vegetarische soep met peulvruchten en groente erin. Met deze soep begint je menu met een[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlZolang ze er nog zijn kun je het aardbeienseizoen niet genoeg vieren. Deze snelle taart was een resultaat van een beetje weinig aardbeien (nou ja niet heel erg[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nl99 cent voor een kilo abrikozen. Blijf daar maar eens bij weg! En dat terwijl ik de smaak van verse jam nog vers in herinnering had, omdat ik vorige week wat[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlToen ik hoorde van een jongen die alleen maar van citroentaart houdt was de uitdaging daar: hoe bouw ik de eiloze kardamomcake om naar een cake met ei zonder[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlTwee gepofte bieten waren achtergebleven. Precies goed voor een portie bietendip. Bij Ottolenghi vond ik dit recept, ik heb het wat veranderd en verkleind.[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nl