Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 63 recepten
Boerensoep à l'acienne, met pijnboompitten en sojaroom Laatst las ik in Trouw een recept van Rianne Buis geïnspireerd op het kookboek van Tara Duggan , Root to[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlDe befaamde salade (of soep) 'fous-y-tout' (smijt alles er maar in) van Madame Françoise Rosière, mijn 'patronne' in de tijd dat ik - ik zal niet zeggen hoe[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlDit is een aangepast recept van Heidi Swanson ( 101cookbooks.com ), die vaak een inspiratiebron vormt omdat ze veel met groenten en fruit, peulvruchten en[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlEen 'dure' naam voor een simpel gerecht. Een gratin is een mooi korstje dat in de oven op een gerecht is gekomen - in dit geval een gerecht van aardappelen,[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlOok weer zo'n heerlijk simpel en snel te bereiden gerecht, dat in eigenlijk ieder seizoen wel lekker is. Witlof is er tegenwoordig praktisch het gehele jaar[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlWeer zo'n heel simpel recept dat toch heel bijzonder kan smaken. En waarop tal van variaties mogelijk zijn. Deze keer heb ik er bakgember door gedaan, omdat ik[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlDeze heerlijke puree kende ik als dipsaus, of als beleg voor toastjes, crackers, en wat dies meer zij, in dezelfde geest als tapenade of hummus . Maar in haar[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlZuurkool met wortel, aardappels, amandelen en blokjes gebakken tofu Het is zo simpel dat ik ervan overtuigd was dit recept al lang te hebben gegeven. En aan de[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlSocca met cottage cheese en zelfgemaakte bessen-frambozenjam. Foto Jacqueline Wesselius Grappig, sommige dingen zijn 'dans l'air du temps', iedereen is op een[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlL'Auberge de la Loube, Chez Maurice Ik heb een onuitwisbare herinnering aan de confiture d'oignons van Maurice , de chef en patron van L'Auberge de la Loube in[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlMet een groene salade erbij kan de pissaladière heel goed als hoofdgerecht geserveerd worden. Feestelijk eten in dure tijden, hoe doe je dat? Wel, je hoeft[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlDeze romige soep is niet gemaakt van restjes, maar het is wel een recept dat ik ‘gerecycled’ heb. Een tijd terug gaf ik het recept van ‘Bobs[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlOnlangs las ik in de krant dat 40 procent (!) van onze voedingsmiddelen in de vuilnisbak belandt – bij de boer, bij de detailhandel, maar vooral bij de[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlLieve mensen (leest iemand dit???), ik loop zo geweldig achter met dit blog, dat ik niet weet waar te beginnen. Maar ik keek net naar mijn kookfoto's en kreeg[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nlRode kool, ui, appel, laurier en kaneel. Nog wat kruidnagels, een beetje olie... De hieronder beschreven ' universele saus ' en zijn broertje (' nog meer saus'[...]
Bron: japieskookboek.blogspot.nl