Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Zelf heb ik een soort systeem gaande waarbij de vers aangekochte broden zo snel mogelijk de diepvries ingaan. De sneetjes die (de volgende dag) gegeten gaan[...]
Bron: mangerie.blogspot.com'Moksi Meti' is feitelijk de 'mixed grill' van de Surinaamse keuken. Maar dan zonder de 'grill'. Moksi meti betekent niet veel minder dan 'gemengd vlees': kip[...]
Bron: mangerie.blogspot.comWe gaan op visite. Officieel. En zelfs als het dan zo is dat ik weinig tot geen tijd (over) heb, dan nog vind ik niet dat je bij zoiets met lege handen aan[...]
Bron: mangerie.blogspot.comEen vriend van mij heeft een jaloersmakende roadtrip door de USA gedaan. Met niet te verhullen afgunst hoor ik vanavond zijn verhalen aan over tochtjes naar de[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDe door Kees Raat bedachte 'kwarkkoekjes' in Koekje , zijn de zoete tegenhangers geworden van de pittige telor kecap (eieren) die als picknick meegingen naar[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOmdat broer en (schoon)zus een vorkje komen meeprikken, dook ik de keuken in om een passende avondmaaltijd op tafel te kunnen zetten. Bij voorkeur iets[...]
Bron: mangerie.blogspot.comVan tevoren had D. mij nog opgebeld: "we gaan naar de hemel". Ik vond toen nog dat hij rijkelijk overdreef. Het was maar een vakantie. Maar wel in[...]
Bron: mangerie.blogspot.comEn dan loop je dus zomaar door Berlijn. Omdat het kan (en omdat je ouders hun huwelijksjubileum vieren met een midweek vakantie voor het hele gezin). Terwijl[...]
Bron: mangerie.blogspot.comGerookte paprikapoeder van La Chinata (o.a. bij Dille&Kamille €2,95) is absoluut onvervangbaar door iets anders. Omdat het daadwerkelijk een gerookt[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMaandagavond vergadering. Ik werk thuis vandaag en zal dus na mijn diner afreizen naar Amsterdam voor werkoverleg. Maar tegen half vier krijg ik de kriebels.[...]
Bron: mangerie.blogspot.comAl een hele tijd weet ik dat ik deze geweldig indrukwekkende taart wil maken. En zoals gebruikelijk vormt mijn verjaardagstraktatie op het werk de perfecte[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDeze ultieme zoete verleiding had ik eigenlijk voor hij-die-noch-gluten-noch-lactose-mag willen maken. Maar vlak voordat ik wilde beginnen aan de keukenlijke[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDe markt. Het woord alleen al doet bij velen sterke associaties op- roepen. Van te veel plastic tassen die te vol zijn, waarmee je dan loopt te strompelen; van[...]
Bron: mangerie.blogspot.comKip cola: al dikwijls gemaakt en gegeten en elke keer weer een belevenis, niet in de laatste plaats omdat de marinade slechts uit feitelijk twee bestanddelen[...]
Bron: mangerie.blogspot.comAls het op eten aankomt in Rotterdam, heb ik enkele favoriete adressen om te dineren: Happy sushi (Kruisplein 42), omdat ik liefst van alles aanschuif aan een[...]
Bron: mangerie.blogspot.com