Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 397 recepten
Uit alle spontane, ontroerende, nostalgische en poëtische reacties op mijn oproep jouw plezier in eten onder woorden te brengen, heb ik op deze Oranje[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comDat ik - mevrouw Eetplezier - een merkwaardig schepsel ben, wisten jullie al lang natuurlijk. Als ik, per ongeluk, ooit een keer vóór zeven uur de echtelijke[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comSinds gisteren heb ik een verhoogde bloeddruk. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik consumeer graag hartigheden, maar zo zout als gisteren heb ik het[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comIk heb een haat-liefdeverhouding met pompoen. Zodra de eerste exemplaren er zijn, koop ik ze veelvuldig, om na verloop van tijd altijd weer tot dezelfde[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comHeel lang heb ik gesukkeld met het maken van een goede aardappelgratin. Altijd was hij ofwel te waterig, ofwel de aardappelen waren niet gaar genoeg. En omdat[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comClafoutis is een luchtig Frans gebak uit de regio Limousin. Van oorsprong is het een zoet nagerecht met kersen, maar ook in Frankrijk kennen ze volop hartige[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comWie in Zeeland woont en kookspulletjes nodig heeft, hoeft maar één adres in zijn TomTommetje te zetten: nl. Brouwerijstraat 4 in Oostburg. Op dit adres is de[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comWie van jullie weet er nog hoe de eerste chips smaakten? Die kleine zakjes, met zo’n van donkerblauw papier gevouwen buideltje erbij, waar het zout in[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comOven aanzetten. Je hand omdraaien. Oké, misschien twee keer …. Bakken. Glaasje vullen. De bank bezetten. Irene en Carlo aan. Nippen. Kijken. Knabbelen.[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comWie legt me uit hoe alles werkt hoe groot het gat is tussen nu en nooit En hoe het komt dat ik nu merk Jij bent weg maar dichterbij dan ooit (Bron: Dichterbij[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comRustige dag vandaag. Buiten sombert het; het is kil en nat. De morgen is gevuld met huishoudelijke werkzaamheden van allerhande aard. Vanaf drie uur heb ik me[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comHet zijn barre tijden. Extra dekens. Winterjas weer aan. De pas aangeschafte, zomerse shirtjes blijven beteuterd hangen waar ze hingen. Er schijnen zelfs[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comOndanks het bere-slechte weer (fleece-shirt en winterjas aan) werd het toch nog een fijn dagje. Heel af en toe glipte er een sprankje zonlicht vanachter het[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comZondagmiddag 14.15 uur. Bij 100% NL mompelt - voor de derde keer vandaag - Frank Boeijen zijn Kronenburg Park. Ik heb nooit één woord begrepen van deze[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comLaat ik beginnen met jullie te vertellen dat ik echt een heel lieve, zorgzame partner heb. Hij heeft bijvoorbeeld het volledige beheer over de Thuisbakkerij en[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comAubergine. Het is het soort groente waar je van houdt, of niet. Veel mensen kennen het alleen van de beetje vettige moussaka bij de Griek. Ook lekker, maar[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comIk heb eindeloos veel geduld, al zeg ik het zelf. Probeer altijd tolerant te zijn, niet te snel te oordelen en de aardse zaken die bij het leven horen, van de[...]
Bron: eetplezier.blogspot.com