Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 34 recepten
Umami is, jawel, de vijfde smaak naast bitter, zuur, zout en zoet. De smaak is niet eenvoudig uit te leggen, het is de smaak van eiwitten. Maar waar smaken[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe vraag 'wat zullen we nu weer eens eten' los ik soms op door een goed kookboek open te slaan en exact een recept te volgen. Ik kijk natuurlijk wel uit welk[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comRuim zes jaar geleden liep ik met Cochon & fils onder mijn arm. Een prachtkookboek over varkensvlees. Was Nederland daar wel klaar voor? Want tja, de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comAanleiding voor deze dish was een feestje bij mijn onderburen. De aanbouw van de serre was dan toch eindelijk afgerond en dat moest gevierd worden met een[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comVrijdagavond togen we naar Waver, onder de rook van Amsterdam tussen Vinkeveen en Ouderkerk aan de Amstel, om 'het groepsgevoel te bevorden'. Nu kun je tich[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet zal je maar gebeuren: met een grote knal vloog de buitenste glasplaat van de ovendeur er uit. Duizenden stukjes veiligheidsglas op de keukenvloer.[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comEergisteren liet ik me verrassen door dit overheerlijke aspergegerecht in restaurant Op de Tuin . Een sympathiek pijpenla-restaurant in, hoe kan het ook[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comIk bedacht me dat ik zelf maar eens wontons moest maken. Meestal haal ik die dingen uit de diepvriezer van de toko. Maar aangespoord door de Britse[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comKoken op hout. Nooit van gehoord! Tot vandaag, toen mijn uitgever vroeg of ik de CedarWood OvenPlank thuis wilde testen. Tuurlijk ... . Ik kreeg er een paar[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe coq au vin die ik laatst bij vrienden at, was zo lekker dat ik een week later besloot het nogmaals te eten. Nu zijn er zoveel recepten dat ik haast door de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comUit de keuken van Arden besteedde laatst een blog over Hasselback aardappelen en dat moest mij meteen denken aan de laurieraardappelen die ik al in geen[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comIn de Saenredamstraat is het, ooit, tamelijk populaire restaurant Trez verdwenen en in plaats daarvan SenT verrezen. Gastvrij, huiselijk en (modern) knus. Op[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comEn in begrijpbaar Nederlands: knapperige speklapjes in geurige tomatensaus uit 'ons boek'. Een, wat mij betreft, geweldig ogend en persoonlijk Indisch[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comVrijdagmiddag togen wij naar Noordwijk aan Zee om een avond en de gehele volgende dag door te brengen in Hotel Zonne . Niet omdat we zo graag de bloemencorso[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe lamsboutjes huppelen en dartelen weer in de wei. Schattig doch ook smaakvol. Bij een mooi stukje lamsvlees vind ik pastinaakpuree een van de lekkerste[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.com