Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 16 recepten
Sommige Turkse gerechten hebben hele typische namen - vrouwennavels, de imam viel flauw (nee, geen causaal verbandje...) en dit is er ook één van. Karnıyarık[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlWat is het? Yenibahar (letterlijk: nieuwe lente) laat zich het beste vertalen als 'piment', maar je zou ook Jamaicaanse peper (Jamaicapeper) of allspice kunnen[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlYoğurtlu biber kızartması (gebakken groene pepers met yoghurt) is iets wat je in Nederland niet snel ergens voorgezet zal krijgen, maar in Turkije is het een[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlEtli türlü (Turkse ratatouille met vlees) is heerlijk als je zin hebt in gezond eten maar geen trek hebt in veel gedoe. Het is een kwestie van even alles[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlEen tijdje geleden kwam ik op de mooie blog van Sophie, Eten maken , een recept tegen voor andijviegalette met kwarkdeeg . Het andijvie-gedeelte sprak me niet[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlHieronder vind je een overzicht van verschillende soorten vullingen die je voor börek (maar ook poğaça , içli pide , gözleme et cetera) kunt gebruiken. De[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlWat is het? Tahin is een sesampasta, gemaakt van niets meer dan gemalen sesamzaadjes, wat olie en zout. Het is een smaakmaker die met name in het Midden-Oosten[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlDit is niet één van de meest verfijnde, maar wel één van de meest populaire gerechten uit de Turkse keuken. Met name als ontbijt (ja, je leest het goed) zijn[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel veel mensen bij het woord 'dolma' meteen denken aan de bekende gevulde en opgerolde wijnbladeren, betekent komt 'dolma' van 'dolmak', wat vullen[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel lahmacun in het Nederlands wordt vertaald als 'Turkse pizza', is de echte Turkse variant van pizza deze içli (gevulde) pide. Dit is een echte Turkse[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlWat is het? Kırmızı biber zijn rode puntpaprika's. Voor de duidelijkheid duid ik ze hier even aan als Turkse rode puntpaprika, want deze paprika's zijn, in[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlKözlenmiş biberli patlıcan salatası (Turkse salade van geroosterde aubergine, puntpaprika en ui) at ik vorig jaar voor het eerst in Turkije. We waren met[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlBaba gannoush is een auberginedip die ik al een tijdje een keer wilde uitproberen. Het is een recept dat door het hele Midden-Oosten wordt gemaakt en er[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlBrrr, wat is het ineens koud vandaag! Natuurlijk niet zo heel gek voor half oktober, maar het is weer even omschakelen naar winterjassen en sjaals en koude[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel veel mensen bij het woord 'dolma' meteen denken aan de bekende gevulde en opgerolde wijnbladeren, betekent komt 'dolma' van 'dolmak', wat vullen[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nl