Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 22 recepten
Voor 6 personen: Snij 2 uien, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika en 4 wortels in stukjes. Was 400 gram rode linzen. Doe een klontje boter in een pan en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk moet wat opbiechten: ik gluur in andermans supermarktkarretjes en trek daar graag conclusies uit als die vol liggen met cola, chips en frituurvet. Nu[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAfgelopen woensdag, 27 februari, tikte de thermometer de achttien graden aan. Bizar natuurlijk, maar iedereen had wel meteen de zomer in zijn hoofd. Ik ook. Ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl“Heeft dat ook nog een naam, zo’n lauwe aardappelsalade?” vroeg Meneer aan tafel. “Eh nee, alleen maar ‘lauwe[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAch ja, wat is 'mooi'… Ik was nog blij verrast met mijn eigen foto, maar als je dit gerecht opzoekt op Google (‘karfiolleves’) dan kom je[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWat krijgen we nou weer? Chips bij het avondeten?! Verkeerde sponsor gekozen? Nee hoor jongens, ik kan het uitleggen :) Die paprikachips lijken inderdaad maf[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr zit geen enkel chilipepertje in die sambal hoor. Een Indiase sambal heeft namelijk niet veel gemeen met zijn Indonesische naamgenoot. Waar het in Indonesië[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr zijn tegenwoordig ook grote potten pindakaas van maar liefst 1 kilo verkrijgbaar en ik zou het vroeger niet hebben verwacht, maar dat staat hier inderdaad[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen blijvertje! Dit recept beviel ons erg goed! De pesto is afgeleid van romescosaus, wat een saus is van tomaat, paprika en amandel, maar welke hier met[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWat vond ik de opdracht voor het Foodblog Event van deze maand lastig! Robin van het blog Aziatische Ingrediënten vroeg namelijk om Aziatische (uiteraard)[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlZalm, dat is een eigenwijze kudtvis die het liefst tegen een berg op zwemt. Een zalm schreeuwt het bijna uit dat hij opgevreten wil worden. Je kunt ze[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTja. Wat zal ik zeggen? Het was pijnlijk en confronterend… Ik heb vandaag mijn food magazines verzameld die her en der opgestapeld lagen in de woonkamer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlLaatst vroeg iemand me over dit soort salades: “eten jouw kinderen dat nou echt?” Er lag iets verontrustends in zijn stem. Alsof hij het vermoeden[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWelkom terug in het Eerst Koken Kookboekenmuseum, waar Oud & Vergeten worden gekoesterd. Het boekje “Honderd recepten voor het bereiden van koude[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlZo blog je over zomerse salades en liflafjes, en zo is het al weer tijd voor soep en andere verwarmende zaken. Terwijl ik dit schrijf slaat de regen tegen de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk noemde freekeh laatst al bij de nieuwe producten die ik had getest. Freekeh is tarwe die wordt geoogst wanneer de korrel nog groen is. Het stro en het kaf[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk heb een nieuw recept voor tomatensoep. Er is op zich niets bijzonders aan, hoor - het is echt een basisrecept - maar het was zo lekker zoet en geurig dat ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWat een verrassend recept was dat in de Delicious. Hun wortelsoep zag er geweldig uit en daagde uit met originele smaken van appel, gekonfijte gember en die[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk schreef een paar maanden geleden al over zwarte knoflook. Ik omschreef het toen als: De knoflook is zoals je hem nog nooit hebt gezien: de teentjes zijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl