Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 18 recepten
Laatst vroeg iemand me over dit soort salades: “eten jouw kinderen dat nou echt?” Er lag iets verontrustends in zijn stem. Alsof hij het vermoeden[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAfgelopen woensdag, 27 februari, tikte de thermometer de achttien graden aan. Bizar natuurlijk, maar iedereen had wel meteen de zomer in zijn hoofd. Ik ook. Ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAch ja, wat is 'mooi'… Ik was nog blij verrast met mijn eigen foto, maar als je dit gerecht opzoekt op Google (‘karfiolleves’) dan kom je[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlOh, potato salad. How do I love thee? Let me count the ways. Ik geloof niet dat aardappelsalade bij mij ooit gaat vervelen. Ik houd van alle soorten: Duitse,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk vind soep best lekker, want je kunt zo fijn soppen met een stuk brood, maar ik heb liever een iets dunnere soep dan zo’n dikke drab. Voor erwtensoep[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk moet wat opbiechten: ik gluur in andermans supermarktkarretjes en trek daar graag conclusies uit als die vol liggen met cola, chips en frituurvet. Nu[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlBeetje prakken, beetje mengen… Hier is niets lastigs aan. Gewoon een ouderwets Hollands viskoekje. De panko vind ik lekkerder dan gewone paneermeel. Het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWelkom terug in het Eerst Koken Kookboekenmuseum, waar Oud & Vergeten worden gekoesterd. Het boekje “Honderd recepten voor het bereiden van koude[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVoor 6 personen: Snij 2 uien, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika en 4 wortels in stukjes. Was 400 gram rode linzen. Doe een klontje boter in een pan en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAh nee! Weer vergeten het brooddeeg klaar te zetten en nu heb ik nog maar 1 uur tot aan het eten! Met normaal brood wordt dat niets meer, maar gelukkig kan je[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAls je risotto kan garen in bouillon, kan dat dan ook met een verdunde tomatensaus? Nou, dat kan dus. Sterker nog, dat is heel erg lekker! Risotto met[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet gebeurde na een uitgelopen verjaardag dat we op straat stonden en wisten dat de uitgebalanceerde maaltijd thuis parels voor de zwijnen zouden zijn. De[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNeem een grote pan en smelt daarin ongeveer 50 gram boter. Draai het vuur laag en voeg 500 gram in (dunne) ringen gesneden uien toe. Bak ze niet, maar laat ze[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlZalm, dat is een eigenwijze kudtvis die het liefst tegen een berg op zwemt. Een zalm schreeuwt het bijna uit dat hij opgevreten wil worden. Je kunt ze[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk kwam deze soep op een ander blog tegen, waar het tijdens de carnaval een vaste plek op hun tafel schijnt te hebben. En het is inderdaad een goede soep om te[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNu al drie keer gemaakt en niemand zeurt, dus dat vat ik op als een compliment aan de chef. Ik denk dat deze soep op de lijst van het vaste repertoire kan. Je[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl