Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 26 recepten
Een onverwacht en opvallend zoete en milde smaak hebben ze, de paarse spruiten. Als je ze kookt blijft er van de kleur niet zoveel over; een goede reden om[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlMensen, het is zó groen buiten! Zo gróen! En op de markt tuimelen de primeurs over elkaar heen. Ik krijg ze niet allemaal in de blog geperst. Je moet erover[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlEen linzensoep klinkt meer naar het vroege voorjaar of het eind van de winter dan naar de uitbundige primeurtijd van mei tot juli. In maart liggen er nog geen[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlOp zoek naar inspiratie voor de nieuwe oogst rode bieten kwam ik uit bij een oude getrouwe. Het groenteboek van Jane Grigson is nu al meer dan dertig jaar[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlPompoensoep zonder het pompoenige van pompoensoep. Dat is de kortste omschrijving voor deze soep. Een stevige soep dankzij de bonen met flink wat geur en smaak[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDeze salade is zo'n feest op je bord en in je mond. Alle basissmaken komen langs, de kleuren stralen je tegemoet en ook in structuren is het een en al[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlEen onverwacht en opvallend zoete en milde smaak hebben ze, de paarse spruiten. Als je ze kookt blijft er van de kleur niet zoveel over; een goede reden om[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlSmaak opbouwen. Daar draait het altijd om bij soep. Zoals mijn opa vroeger zei "Es kommen Gäste. Gib Wasser zur Suppe", zo werkt het natuurlijk niet! In soep[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDe nieuwe aardappels zijn altijd weer een feestje waard. Dit keer wilde ik me laten inspireren door Yotam Ottolenghi. Hij mengt de aardappelstukjes nog warm[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDeze salade is zo'n feest op je bord en in je mond. Alle basissmaken komen langs, de kleuren stralen je tegemoet en ook in structuren is het een en al[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlNoordpolderzijl, 1 januari 2013 (foto van de multiman) De jaarwisseling 2012/2013 hebben wij heel knus en gezellig doorgebracht op het Groninger Hogeland. Ons[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDe nederige spliterwt komt iedere winter weer uit de kast om ons blij te maken met erwtensoep. Dit is een simpel recept zonder vlees. Je kunt er een rookworst,[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlLichtroze, geel, diep oranje, felroze: deze salade begon met de fantastisch gekleurde “oerbieten” van de Landwinkel op Nieuw Slagmaat . In[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlDe mooie blog van Antoinette gaf mij het idee om een keer bonensoep te maken van bonen. En dus niet met bonen. In de meeste recepten voeg ik wat bonen toe aan[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlAl maanden moesten wij aan de wortelsoep. Ik had her en der adviezen ingewonnen, mij waren recepten voorgehouden, twijfels linksom rechtsom. Vriendinnen[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlSoep van prei en aardappelen is een klassieker. In Frankrijk hebben ze er schitterende namen voor bedacht. Daar heet deze soep "potage parmentier" of[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlBasissetje kerriesoep Vandaag een verzoeknummer met een lange voorgeschiedenis. Ik wisselde met wat culinair gezinden recepten uit, één van hen maakte weer een[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlAsperges - ze zijn er weer . Twee weken eerder dan andere jaren, vertelt de teler Custers in het filmpje van de Limburgse omroep. Op de markt zag ik op acht[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlKippensoep begint met een kip. Niet met een kipfilet. Toen ik pittige kippensoep recepten zocht voor mijn vader sloeg ik er van achterover hoeveel recepten er[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nlBloemkoolsoep verdient een eigen hoofdstuk. Bloemkoolsoep is namelijk net even anders dan soep van andere groentes. Het is zo lekker dat je er niet veel in kan[...]
Bron: etenmaken.blogspot.nl