Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 28 recepten
Visfumet voor de bouillon 5 l : 2 kg graten en koppen van vis (bij voorkeur tong, tarbot, of griet). 50 g boter 5 l water 1 fles droge witte wijn = kg uien <[...]
Bron: smulweb.nlIngrediënten 150 g pitloze druiven 60 g walnoten 250 g kippenlevertjes 2½ eetlepel bloem 25 g (room)boter zout en versgemalen peper 1 eetlepel[...]
Bron: ah.nlIk heb al eens over een Franse uiensoep geblogd (9 jaar geleden!), maar die is toch heel anders, want hij is heel klassiek met witte wijn en cognac. Nee, dan[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlPaddenstoelen. Ik zal ze nooit zelf durven plukken. Omdat ik een enorme kakkebroek ben voor alle zaken die maar de schijn van giftigheid met zich meedragen. Ik[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comOm alvast een beetje in de vakantiestemming te komen, een Frans soepje: "Soupe à l’oignon française authentique, avec tout dedans et dessus. Un soupçon[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlVeel recepten beginnen met het fruiten van ui in boter of olie. Ook ik pak bijna dagelijks een ui uit de kast. Bij de boerderijen hier in de buurt zijn netjes[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlSlow food is al snel ook comfort food. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar werk heb je er amper aan. Deze soep is simpel, maar doordat het lang op het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIngrediënten 800 g uien 50 g boter 2 el bloem 1 tl peper (versgemalen) 4 el cognac 1½ liter hete runderbouillon (van tablet) 2 takjes verse tijm[...]
Bron: ah.nlIngrediënten zout 450 g aardappelschijfjes 20 g boter 1 duopak magere spekreepjes (ca. 225 g) 1 zak gemengde sla (200 g) 3 eetlepels wijnazijn 2[...]
Bron: ah.nlPaddenstoelen. Ik zal ze nooit zelf durven plukken. Omdat ik een enorme kakkebroek ben voor alle zaken die maar de schijn van giftigheid met zich meedragen. Ik[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comIngrediënten 1 bak champignons (400 g) 25 g boter of margarine 1 kleine ui (gesnipperd) ½ teen knoflook (geperst) 1 takje verse tijm 1 el cognac of[...]
Bron: ah.nlPaddenstoelen. Ik zal ze nooit zelf durven plukken. Omdat ik een enorme kakkebroek ben voor alle zaken die maar de schijn van giftigheid met zich meedragen. Ik[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comTerechte opmerking van tafelgenoot, meer dan losjes geïnspireerd op de Keuringsdienst van Waarde , dat 'bospaddenstoelen' net zo'n onzinterm is als[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIngrediënten: - 4 à 5 grote uien - 3 teentjes knoflook - 2 el olijfolie - 1 el boter - 1 el bloem - zout en versgemalen witte peper - 250 ml droge witte wijn[...]
Bron: carolinebrouwer.blogspot.comvoor 6 personen 50 gr roomboter 50 gr bloem 1 kilo uien, (in halve ringen gesneden) 3 teentjes knoflook (ragfijn geperst) 2 liter runder-of kippenbouillon 250[...]
Bron: smulweb.nlIngrediënten Porties : 4 1 grote wortel, geraspt 1 geklopt ei 1 grote ui, in stukjes gesneden 1 pak bladerdeegvellen (je hebt 8 plakjes nodig) 100 ml[...]
Bron: allrecipes.nlvoor 4 personen 300 gr kabeljauwfilet 200 gr verse tonijn( of een andere vaste vis naar keuze) grote garnalen(als versiering) 1 ui 1 teentje look 2[...]
Bron: smulweb.nlGarnalensoep Ingredienten voor 4 personen: 1 kg ongepelde hollandse garnalen 75 gr tomatenpuree 1 wortel 1 ui 3 teentjes knoflook 40 cl droge, witte wijn 8 cl[...]
Bron: jeanne-christmastime.blogspot.nl500 gr boter olijfolie 2 rode uien ( fijngesnipperd) 2 tenen knoflook fijngesnipperd 1 bakje thijm alleen de blaadjes 1 kg kippelevers schoongemaakt 125 ml[...]
Bron: smulweb.nl