Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 18 recepten
Eigenlijk hou ik wel van deze tijd van het jaar. Buiten in de tuin is weinig of niets te doen. Af en toe zaden strooien of vetbollen ophangen voor de[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comDe vakantie is geboekt en “We’er going to Ibiza”. Het liedje van de Vengaboys speelde het hele weekend al in mijn hoofd. Even geen regen,[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comVoor het bereiden van een smaakvolle risotto heb je geduld nodig. Naast het klaarzetten van de ingrediënten en het snijden van de verschillende groenten sta je[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comHet overkomt mij regelmatig dat ik met het bereiden van een diner de eetlust van mijn gasten te hoog inschat. Of dat ik, voor alle zekerheid, de porties per[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAsperges: Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het seizoen is nog niet afgelopen en deze heerlijkheden zijn nog steeds verkrijgbaar en smaken naar meer. Vele[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comNogmaals, ik kan er geen genoeg van krijgen. Vandaag weer op het menu: Asperges, maar dan in een Oosterse variant. Omdat het zo lekker is. Roergebakken[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comMet de aankoop van mijn nieuwe fornuis kreeg ik ook een kookworkshop cadeau. Of eigenlijk een masterclinic. Onderleiding van de Franse chefkok Patrick Boisjot[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comElk weekend maak ik een fietstocht naar een Landwinkel om verse melk en eieren te kopen. Deze boerderijwinkel heeft naast deze verse producten ook een groot[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comOver het algemeen heb ik geen probleem met het kiezen van een gerecht voor het avondeten. Alleen, sinds ik geabonneerd ben op Foodies, heb ik een enorme keuze.[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAls ik witlof koop, denk ik altijd aan mijn opa van vaders kant. Opa kwam regelmatig op zondag bij ons eten. Hij werkte op de tuinderij van mijn tante en daar[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAsperges zijn weer volop verkrijgbaar. Door het warme voorseizoen zijn de asperges er erg vroeg bij dit jaar. Al diverse malen dit voorjaar stonden deze[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comVaak kom je ze tegen: Op pleinen, bij winkelcentra en stations, de kleine stalletjes waar je Vietnamese loempia's kan kopen. Kleine, maar smaakvolle[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comVandaag heb ik weer alle tijd genomen om mijn nieuwe ovens uit te proberen. Met een nieuw recept voor een 'oud' koekje. Ik noem dit een oud koekje omdat een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comEen bijkomend voordeel van het verbouwen van mijn keuken is, dat ik ook de voorraadkast opnieuw ingedeeld heb. Er is plaatsgemaakt doordat alle non-food een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comSemoor Djawa (pittig gekruid Javaans stoofgerecht met rundvlees) Ingrediënten: 500 gram rundvlees 1 ui 1 zakje Boemboe Semoor Djawa (te koop bij een toko) 2[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comNa enkele weken in een weckpot in het donker eindelijk verlost en geproefd. De vijgen in Port geserveerd met slagroom. Een ware traktatie na een heerlijk[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comBloemkool met een sausje maar dan even anders. Niet zoals van oudsher, zoals oma's en moeders deze maakten met aardappels en een wit sausje, maar nu als een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com