vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Indruk maken op je vrienden, wanneer die langskomen voor een etentje, wie wil dat niet? Ikzelf in elk geval wel! Ik hou ervan om mijn gasten te verwennen met een heerlijk menu en kan ervan genieten om ùren kokkerellend in mijn keuken door te brengen. Welnu, met dit boek hoeft dat eigenlijk niet meer. Het bulkt immers van de indrukwekkende gerechten die met een minimale inspanning te bereiden zijn! Ook door de minder ervaren thuiskok! Ben jij dus iemand die met de handen in het haar zit wanneer er gasten komen en al koude rillingen en/of nachtmerries krijgt wanneer D-day nadert? Dan is dit prachtige kookboek een must-have ! Dankzij dit boek word je immers stap voor stap meegenomen door de receptuur, naar een relaxte en vooral smaakvolle avond. En als je even twijfelt of het niet meer weet, dan kun je via de website van 24Kitchen het programma altijd nog even 'live' terug kijken. Of ben je zoals mij en vormt de keuze van de bijpassende wijn een groot probleem? Ik ben geen wijnkenner, drink maar zelden wijn en schande, o schande (!) koop soms wijn enkel en alleen op basis van het mooie etiket... Tsssssss, not done , ik weet het... Wel ook daaraan werd gedacht met de wijntips van vinoloog Corria Houthuizen. Bij elk gerecht raadt zij de wijn aan die perfect in balans is erbij. Of ben je een doorgewinterde hobbykok die alles afweet van koken én van wijnen? Ook dan kan/zal je veel plezier beleven aan dit boek. In plaats van 3 gangen, maak je er dan gewoon eentje (of een paar) meer. Want geef toe met ronkende titels als 'Spitskoolsalade met makreel mi-cuit en yoghurt-sesamdressing', 'Crémeuse van gele paprika met venkel en gerookte heilbot', 'Tournedos met koffiecrunch, spinazie en aardappel-knoflookcrème' en 'Warm rozijnenbroodtaartje met ananas-rozemarijntoffee',... krijg je toch al meteen inspiratie èn zin om in je keuken te duiken? Met andere woorden, Impress your Friends is een boek dat niet in je bibliotheek mag ontbreken. Nooit. Niet als je een keukenkluns bent die (dik tegen z'n zin) af en toe vrienden vraagt. Niet als je een absolute leek bent op het vlak van wijnkennis. En ook niet als je al een volleerde keukenprins(es) bent. Het boek is opgedeeld in 27 (!) thema's met telkens een inspirerende driegangenmenu. Niet moeilijk, wel spectaculair! Een greep uit de thema's mèt de gerechten: - Touch of Asia: Opgerolde noedelsalade met sesamdressing Gestoofde aubergine met misosaus en gestoomde tongschar Pompoenpoffertjes met bakbanaan en warme lemoncurd - End of Summer: Gazpacho revival Slavinkjes van tijgergarnalen met limoen-spaghettini en prei Zoete avocadomousse met aardbeien en obliekrullen - Méditerranée: Salade Niçoise new style Kalfsentrecôte met tagliatelle van courgette en pistachepesto Perzik in warme honing met saffraan en frambozensaus 7 redenen waarom je dit boek stante pede in huis moet halen : - De paginagrote foto's die de gerechten prachtig in beeld brengen. Lees dit boek NIET als je honger hebt! - De heel luchtige bordschikking, volledig volgens de nieuwe regels van de kunst. - De stap-voor-stap uitleg van de recepten: wat je vooraf kan doen, wat je op het einde doet én de presentatie worden minutieus uitgelegd. - Het ziet er allemaal heel uitdagend en spectaculair uit, maar als je de recepten leest, dan is alles heel haalbaar, ook voor de minder bedreven koks onder ons. - Het gedetailleerde wijnadvies. Je komt niet alleen te weten welke wijn je kan schenken, maar ook heel wat uitleg over de wijn in kwestie zodat je als een volwaardige sommelier indruk kan maken op je vrienden. - 29,95 EUR voor 250 pagina's is heel weinig geld voor heel veel boek! - Het originele thema: het is gewoon leuk om indruk te maken op je gasten zonder je druk te maken! Impress your Friends is verkrijgbaar in de boekhandel & speciaalzaken en online o.a. bij Bol.com en Proxis . 250 pagina's. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V. Prijs: € 29,95.

Bron: hap-en-tap.blogspot.be

Eendenborst met soja, paksoi en sinaasappel Ingrediënten 3 tamme eendenborst 2 el sojasaus 2 el oestersaus 4 stronkjes mini paksoi of anders gewone paksoi 4 el olijfolie 3 middelmaat zoete aardappels sinaasappelsaus van sinaasappelsap, honing, kaneel en citroen of sinaasappelchutney Voorbereiding: Paksoi Snijd de stengels van de paksoi los maar laat het blad er aan zitten. Blancheer de stengels 1 minuut in kokend water met zeezout. Spoel ze direct af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Vouw het blad over en rondom de stengel. Bestrijk ze met olijfolie. Bewaar voor de eindbereiding. Geroosterde zoete aardappel Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappels en verpak ze elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Gaar ze 45-60 minuten in de oven. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Maak de folie los en laat de aardappels iets afkoelen (circa 5 minuten) tot je ze gemakkelijk kunt hanteren. Snijd de aardappels in parten. Of sneller: pof ze in de magnetron. Bewaar ze voor de eindbereiding Bereiding: Eend Haal de eendenborsten minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Maak de eendenborst schoon door de zeentjes weg te snijden. Snijd het vet van de eendenborstfilets tot aan de vleeskant kruislings in. Verhit een antiaanbakpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan. Bestrooi de eendenborstfilets met een beetje zeezout en zwarte peper. Bak het vel op middelhoog vuur in circa 5 minuten krokant, draai de eendenborsten om en bak de vleeskant bruin. Schenk het vet door een zeefje in een schone bakpan en bewaar voor de zoete aardappels. Zet het vuur laag, schenk de sojasaus en oestersaus bij de eend, bestrijk de eend ermee en laat de eendenborsten nog 2-3 minuten in de saus garen tot ze rosé zijn. Of zet ze een minuut of vier in de voorverwarmde oven op 80gr. Laat het vlees circa 3 minuten rusten in de pan (op de vetkant) of in aluminiumfolie. Zoete aardappels Bak of rooster de zoete aardappelparten in circa 3-4 minuten goudbruin in het overgebleven bakvet van de eend. Paksoi Verhit intussen een grillpan. Bestrijk de paksoi met olie en gril circa 1 minuut aan één zijde, druk ze hierbij met een spatel plat in de pan. Opmaak bord Leg drie stukjes paksoi kruislings op elkaar in het midden van platte ronde borden. Trancheer de eend en leg 3 stukjes eend op de paksoi. Leg daar twee stukjes paksoi op en daarop weer 2 stukjes eend. Lepel de sinaasappelsaus in een cirkel omheen. Serveer er een part zoete aardappel naast. Wijn: Drink er een Hongaarse of Franse Merlot bij Recept van Angelique Schmeinck uit Impress your Friends.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Dit jaar vier ik eerste Kerstdag thuis met familie, in totaal 16 personen. Mijn eettafel is te klein voor 16 personen, dus heb ik gekozen voor een buffet. Lekker losjes, lekker ongedwongen, voor ieder wat wils en vooral niet te veel, het gaat tenslotte om de gezelligheid en niet om de vreterij. Vandaag alvast het vleesgerecht uitgeprobeerd. De smaak was heerlijk, dus dan ook maar even delen op m'n blog. Morgen deel ik een vegetarische stoof op m'n blog. Ingrediënten voor 4 personen: 1 kleine winterwortel, geschilden in plakjes 2 uien, in halve ringen 1/4 knolselderij, geschild en in dobbelsteentjes 750 gram hertensukade, in stukjes van 3 x 3 cm zeezout zwarte peper 2 eetlepels bloem 100 gram roomboter 4 jeneverbessen, gekneusd 7 takjes tijm 2 (verse blaadjes) laurier 1 kaneelstokje 200 ml rode port 2 eetlepels rode wijnazijn 1 liter wildfond 2 sneetjes ontbijtkoek, verkruimeld Bereiding: Schil en pel de groenten en snij in de gewenste grootte. Snij het vlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Bestrooi met zeezout en zwarte peper uit de molen en bestuif met bloem. Smelt de boter in een grote braadpan en laat het goed uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak in circa 4 minuten rondom bruin. Voeg alle groente toe en laat ca. 2 minuten op hoog vuur meebakken. Kneus de jeneverbessen en voeg toe. Voeg de laurier, de tijm en het kaneelstokje toe. Blus af met de rode wijnazijn en de rode port en breng aan de kook. Voeg nu de wildfond toe en laat de hertenstoof op laag vuur ca. 3 uur stoven tot het vlees zacht is. Voeg zodra het vlees gaar is, de verkruimelde ontbijtkoek toe om de saus te binden. Haal voor het serveren de laurier, de jeneverbessen, de kaneel en de tijm uit de hertenstoof. Lekker met aardappelpuree en gestoofde savooiekool. Eet smakelijk! Bron: www.24kitchen.nl (Angélique Schmeinck) Tip: je kunt deze stoof al 2 dagen van te voren maken!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

Het is wel genoeg geweest. Wordt het nou winter of niet? Denk je dat het eindelijk gaat vriezen, is dat voor maar twee dagen en wordt het al weer bijna zomers. Dan gaat je gedachten alweer uit naar zwoele avonden. Vanmorgen bij het opstaan is de wereld weer wit. Enkele winterse buien passeren, maar echt doorzetten zodat er misschien een elfstedentocht gereden kan worden zit er echt niet in. Vanaf nu wil ik eigenlijk alle winterse gerechten in de ban doen, want ik ben het zat. Geen erwtensoep meer, geen bruinebonenschotels en geen winterse stamppotten. Voor de zondagse soep voor vandaag vond ik dit recept. In het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Heerlijk en intens van smaak, maar verrassend licht. Witlofsoep Ingrediënten : 1 witte ui 1 teen knoflook scheut olijfolie 8 stronkjes witlof 300 milliliter kippenbouillon 1 fles witbier (500 milliliter) 2 kruimige aardappels 1 steranijs 200 milliliter slagroom 100 gram uitgebakken spekjes Attributen : Staafmixer Zeef Werkwijze : Maak de ui en de teen knoflook schoon en snipper deze. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes van 1 centimeter en zet apart tot gebruik. Verwijder het onderste deel van de witlof en de buitenste bladeren. Houd een aantal blaadjes witlof apart voor de garnering. Snijd de stronkjes in stukken van 2 centimeter. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie tot deze glazig zijn. Voeg de witlof toe en laat 1 minuut verwarmen. Voeg de kippenbouillon, het witbier, de stukjes aardappel en de steranijs toe. Laat zachtjes koken totdat de aardappelstukjes gaar zijn. Dit duur ongeveer 15 minuten. Verwijder de steranijs. Pureer de soep met een staafmixer en zeef vervolgens de soep. Server met uitgebakken spekjes en stukjes rauwe witlof. Smullen maar!

Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com

Deze saus zag ik rond de Kerstdagen gemaakt worden bij 24-Kitchen, door Angélique Schmeinck. Natuurlijk heb ik het recept wat aangepast, Door gebruik van verse groenten in de saus, krijg je heerlijke, smakelijke saus. Lekker over een stukje vlees, maar ook als basis voor een pastasaus! Ingrediënten: 200 ml (groenten- of vlees)bouillon 2 rode paprika's 50 ml room snufje gedroogde tijm 1 ui 1 teen knoflook 1 el olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 175º C. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen in de folie. Verwijder daarna vel en zaadjes van de paprika. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verwarm de olijfolie in een sauspan en fruit de ui en sjalotjes glazig. Voeg paprika en tijm toe. Schenk de bouillon en room erbij, breng aan de kook en laat circa 4 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en naar wens zout. Schenk door een bolzeef in een schone pan.

Bron: dekeukenvanmartine.blogspot.nl

Rabarber met port honingsaus "Reeds bekend is dat jonge kinderen nieuw eten gemiddeld 10 keer moeten proberen, alvorens ze het nieuwe accepteren." Mijn ouders wisten dat vast nog niet, want ik vind rabarber nog steeds niet lekker. Maar elk seizoen probeer ik het manmoedig opnieuw. Vandaag met port en honing en schuim en ijs. Daar kan je zelfs straatstenen mee lekker maken. Ingrediënten gestoofde rabarber 1 vanillestokje 200 ml rode port 200 g honing 1 kaneelstokje 400 g rabarber Verder : Citroensorbetijs Meringue (grote schuim van V&D) Voorbereiding rabarber Verwarm de oven voor op 195 ˚C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor het stoofvocht rode port met vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje, honing en kaneel aan de kook. Snijd de uiteindes van de rabarber en snijd de rabarber in stukjes van circa 5 centimeter en leg ze in een ovenschaal. Schenk het stoofvocht over de rabarber en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Gaar circa 35 minuten in de oven tot de rabarber zacht is. ’s Avonds afmaken Rabarber Schep de rabarber op een zeef en kook het stoofvocht in 5 minuten tot siroop. Leg de rabarber terug in de siroop zodat ze glaceren. Opmaak bord Verdeel de rabarber over borden en schep een halve eetlepel poedersuiker naast de rabarber. Leg een quenelle sorbetijs op de poedersuiker en steek er een stuk meringue in. Recept rabarber van Angélique Schmeinck

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ingrediënten aardpeer-knoflookpuree voor 4 pers.: 1 kg aardperen sap van halve limoen 2 sjalot, halve ringen 8 grote tenen knoflook, in plakjes 5 dl kippen of –groentebouillon 1 dl slagroom 12 plakjes dun gesneden ontbijtspek Bereiding aardpeer- knoflookpuree: Schil de aardperen en leg ze in koud water met limoensap om verkleuren tegen te gaan. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot en knoflook op laag vuur glazig en zacht, ze mogen niet kleuren dus roer voortdurend. Als je de knoflook zachtjes fruit veranderd de scherpe smaak naar zoet. Snijd de aardpeer in grove stukken, voeg direct samen met de bouillon en slagroom aan de ui-knoflook toe. Breng alles aan de kook en laat 15-20 minuten zacht koken tot de aardpeer gaar is, niet te gaar laten worden want dan wordt de aardpeer melig. Pureer de aardpeer met de staafmixer of in in de keukenmachine. Breng ze op smaak met zeezout en peper uit de molen. (Als je het nog smeuïger wilt hebben, druk je de puree door een bolzeef. De crème moet een zalvige consistentie hebben. Is ze te slap, laat het dan nog enkele minuten al roerende zachtjes koken) Spekkruimels : Snijd de plakken ontbijtspek over de lengte in smalle repen en dan in ragfijne stukjes. Bak ze in een antiaanbakpan op laag vuur uit tot krokante kruimels. Recept van Angélique Schmeinck Wortelpuree: Ik heb winterswortels in stukken in een beetje groentbouillon gekookt en gepureerd. Zat verder weinig smaak aan. Maar het staat zo wel leuk en past goed bij witvis gegaard in de oven. (foto vergeten te maken).

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

 Ingrediënten: 4 stronkjes witlof 200 ml zure room klein bosje bieslook zeezout versgemalen peper 1 el kappertjes 500 g kastanjechampignons olijfolie 1 pakje plakjes gerookte tamme eendenborst 1 blik canard confit 75 g gemengde sla 2 Granny Smith appels 100 g walnoten Voorbereiding: Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Snijd de appels en hak de walnoten. Dressing: Breng de zure room op smaak met zeezout en peper. Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe. Verder: Verwarm de geconfijte eendenboutjes Verhit wat eendenvet uit hetk in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden. Leg er plakjes eend en champignons op. Strooi de appel en walnoten erover Leg de geconfijte eendenbout ernaast. Voor grote eters kunnen er nog wat aardappeltjes bij gebakken worden. Het was weer lekker. Saladerecept van Angélique Schmeinck en verder idee van L'ile aux loisirs in Porte Leucate, Frankrijk

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ingrediënten voor de kip: kipfilet olijfolie 2 à 3 eetlepels vadouvan Ingrediënten voor de pompoenquenelle: 1 oranje pompoen ca. 100 ml olijfolie 1 à 2 kardemoms of speculaaskruiden 0,5 el fenegriek 0,25 kleine rode peper half teentje knoflook Bereiding: Haal de kipfilets minstens 10 minuten voor het pocheren uit de koelkast. Schenk voldoende olijfolie in een klein pannetje zodat de filets er net in passen en helemaal onder de olie staan. Verwarm de olijfolie met vadouvan tot 45 graden. Pureer de specerijen met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan. Verwarm tot 74 graden. Kruid de borstfilets aan beide kanten met zout en peper uit de molen. Leg de borstfilets in de vadouvanolie erin en pocheer ze in 12-14 minuten tot het juiste gaartepunt. Ze mogen nog heel iets rosé zijn maar in geen geval rauw. Laat de filets circa 3 minuten rusten en snijd ze daarna in gelijkmatige plakjes van ongeveer een halve cm. Rasp er eventueel mandarijnschil overheen. De kip was lekker mals en sappig, maar het is een heel gedoe om de olie op de juiste temperatuur te houden. Bovendien vraag ik me af of er geen gevaar voor salmonellabesmetting is, daar voor kip meestal een kerntemperatuur van 80 à 90 gr. wordt aangeraden . Bereiding pompoenquenelles: Prik gaatjes in de pompoen en laat hem in een oven van 200 graden ongeveer 40 minuten poffen. Stamp de kardamom met rode peper, knoflook en fenegriek fijn in de vijzel, meng met de olijfolie en verwarm tot maximaal 45 graden. Laat minstens 10 minuten staan om te aromatiseren. Haal het vruchtvlees uit de pompoen en maak het met de staafmixer fijn. Voeg al roerende de lauwe gezeefde kruidenolie toe. Verwarm de puree eventueel op een klein vuurtje. Ik had de pompoen in kleine stukken gesneden, maar hierdoor werd het vruchtvlees wat droog voor dit gerecht. Volgende keer de gepofte versie maken. Of door de helft en in de magnetron. In het recept stond kardemompeulen, maar die had ik niet in huis. De speculaaskruiden die ik hiervoor in de plaats gebruikte smaakten er heel goed door . Gegeten met rucola en gebakken paddenstoelen. Gebaseeerd op recepten van Angélique Schmeinck

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Limoen spaghetti met parmezaanse kaas 24kitchen staat bij ons vaak aan en we hebben al heel wat lekkers voorbij zien komen, Angelique Schmeinck heeft ons geïnspireerd om deze limoenspaghetti te gaan maken. We hebben er heerlijk van gegeten gecombineerd met deze courgette salade met munt en balsamico. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 2 eidooiers 200 ml slagroom 1 limoen ( geheel geraspt en sap van 1/2) 100 g Parmezaanse kaas 250 g spaghetti 1 prei 200 g aspergetips 2 eetlepels bouillon ( wij hadden aspergebouillon over) 1 el roomboter Wat je gaat doen : Groenten : Verwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af. Halveer de prei over de lengte tot een centimeter onder de voet zodat de bladeren vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water. Verdeel de prei in stukken van circa 7 centimeter lang en snijd ze in ragfijne repen (julienne). Breek de aspergetips op hun natuurlijke breekpunt. Zet dan een pan met water op het vuur en voeg wat zout toe. Blancheer de aspergetips in 2 minuten beetgaar. Laat ze direct schrikken in ijskoud water en dep ze droog met keukenpapier. Blancheer dan de prei 5 tot 7 seconde en haal met schuimspaan uit het water en laat ook schrikken in ijskoud water. Saus voor limoen spaghetti : Roer de eidooiers, slagroom, rasp en sap van de limoen en Parmezaanse kaas door elkaar. Spaghetti: Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af, spoel af met warm water en laat uitlekken. Schep de spaghetti terug in de pan en voeg het eidooier-limoenmengsel toe. Verwarm de spaghetti op middelhoog vuur. De saus zal langzaam gaan binden en om de pasta heen gaan zitten. (Wel bij blijven en af en toe voorzichtig omscheppen)! Roer als laatste de prei erdoor. Groente Verwarm de bouillon met de boter tot aan het kookpunt. Voeg de prei en aspergetips toe en maak in circa 2 minuten warm. Voeg naar smaak peper toe. Maak een krul van de pasta op het bord, verdeel de asperges eroverheen, rasp er nog wat kaas overheen en serveer. Eet smakelijk!

Bron: keukenprinsessen.blogspot.nl

Copyright 2017 ® - Contact