Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 27 recepten
Gelukkig wordt het weer herfst en daalt de temperatuur flink deze week. Want van koude soep of een saaie maaltijdsalade wordt een mens ook niet blijer, we zijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVoor drie teentjes knoflook zet je natuurlijk niet de oven een uur aan, dus als je het doet, doe je het meteen goed: pof een hele bol, of misschien wel twee.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlRisotto met sherry, knolselderij en champignons Voor 2 personen en een goed dooretende peuter 300 gr risotto 1 liter hete bouillon van[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe anijsgeur van de dragon in dit recept is een geweldige combi met de prei. Vers heb ik dit kruid nog nooit in de winkel gezien, dus ik gebruikte gedroogde,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTachtig procent van het huishouden vond dit een goed recept, maar ik moet toegeven dat Meneer Marsepein wat miste. Terwijl de kinderen weg waren van de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit gerecht maakte ik eerst met een forse bos dille, maar dit had een erg volwassen smaak en geen van de kinderen was bereid een tweede hap te nemen. Goed, dan[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMijn mooie, paarse salieplant in de tuin vindt het inmiddels te koud en heeft zijn blaadjes op half zeven hangen, maar vroeger had ik er eentje staan die stoer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAl twee jaar proberen we Kleine Chef aan de rijst te krijgen. Want rijst betekent nasi en dat wordt hier ernstig gemist. Vroeger, jaaaa vroeger, toen aten we[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlLondon Heathrow - terminal 5. Het laatste half uur voor het vliegtuig vertrekt verveel ik mij mateloos, omdat ik uiteraard weer ruim op tijd, met mijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVanwege de kerriepoeder is dit eerder een knipoog naar een Surinaamse nasi, dan een klassieke Indonesische nasi. En Indonesische nasi heeft ook nauwelijks een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is serieuze risotto, jongens. De kinderen hadden dan ook alleen belangstelling voor de quesadillas – tja, ik zeg het er maar meteen bij. De risotto[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlbron: wikipedia / IRRI Images Tijdens het schrijven van een serie over pilaf, waarvan het eerste deel hierna zal volgen, stuitte ik steeds weer op hetzelfde[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDeze gele rijst wordt in Indonesië gegeten bij feestelijke gelegenheden. Waarom is me niet helemaal duidelijk, want het is niet een bewerkelijk of duur[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAls je risotto kan garen in bouillon, kan dat dan ook met een verdunde tomatensaus? Nou, dat kan dus. Sterker nog, dat is heel erg lekker! Risotto met[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen geweldige risotto met pancetta en champignons heb ik van de week gemaakt, naar een recept van Culinette , die het weer had van een Italiaanse kookgoerin,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMet dank aan June! je maakt dan pannekoekbeslag en daar roer je rijst door en dan niet teveel beslag natuurlijk. en dan heb je heerlijke warme (koud smaakt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk moet ergens op terugkomen… Ik vroeg mij laatst af of ik soms de enige Nederlander was die niet zo dol was op witte asperges. Het blijkt dat er meer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr kan flink verschil zitten in pompoenen. Je hebt van die grote, ronde die erg melig en eigenlijk niet zo lekker zijn. Maar er zijn ook flespompoenen, waarvan[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl