Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 18 recepten
Vanwege de kerriepoeder is dit eerder een knipoog naar een Surinaamse nasi, dan een klassieke Indonesische nasi. En Indonesische nasi heeft ook nauwelijks een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMet dank aan June! je maakt dan pannekoekbeslag en daar roer je rijst door en dan niet teveel beslag natuurlijk. en dan heb je heerlijke warme (koud smaakt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMeneer en ik hebben zo’n lol gehad om onze eigen grapjes... Ik weet niet meer hoe het kwam, maar we waren die dag met de kinderen bezig met heksen en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDeze gele rijst wordt in Indonesië gegeten bij feestelijke gelegenheden. Waarom is me niet helemaal duidelijk, want het is niet een bewerkelijk of duur[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 2 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier . Iedereen kent wel het verhaal dat Eskimo’s¹ meer dan 20[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 3 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Een Oezbeeks gezegde luidt: als je arm bent, dan eet je plov. Als[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 4 van eenserie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Oh, wat moest ik laatst lachen toen ik de felle commentaren op[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 5 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Met khichdi begon dit hele verhaal dus ooit. Ik vond het altijd zo[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 7 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vindje hier. Het pilafrecept bereikte tenslotte ook Amerika. Toen de Spanjaarden[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 5 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Met khichdi begon dit hele verhaal dus ooit. Ik vond het altijd zo[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlKijk nou toch wat ik nu weer heb opgedoken uit de spelonken van mijn bak met bewaarde recepten (ik ben nog steeds, in een eeuwigdurend proces, aan het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMisschien is het normaal dat je na 7 jaar bloggen in herhaling valt, zeker als het aankomt op dit soort doordeweekse happen. Maar ik word nog steeds blij van[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe geroosterde pastinaak werkt hier aan tafel vrij goed als afleidingsmanoeuvre – de bakplaat met stukken pastinaak staat daarbij prominent op tafel en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet ziet ernaar uit dat het in Huize Eerst Koken een Indonesische kerst wordt. Die hoeft bij ons weliswaar niet helemaal vegetarisch te zijn, omdat er[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEven een heel standaard receptje voor Indiase rijst. De toevoeging van komijnzaad is daar heel erg normaal, maar hier zie je het eigenlijk maar weinig. Naast[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr zijn al meerdere recepten op dit blog verschenen omdat ik collega’s in het buitenland het vuur aan de schenen legde: wat is je favoriete recept??[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl