Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 20 recepten
Vanwege de kerriepoeder is dit eerder een knipoog naar een Surinaamse nasi, dan een klassieke Indonesische nasi. En Indonesische nasi heeft ook nauwelijks een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 4 van eenserie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Oh, wat moest ik laatst lachen toen ik de felle commentaren op[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlBeetje een fusionkeuken met die mosterd en brie, maar het smaakte prima en beide ingrediënten geven veel smaak en een snufje pit. Een probleem met dit soort[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMisschien is het normaal dat je na 7 jaar bloggen in herhaling valt, zeker als het aankomt op dit soort doordeweekse happen. Maar ik word nog steeds blij van[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlKijk nou toch wat ik nu weer heb opgedoken uit de spelonken van mijn bak met bewaarde recepten (ik ben nog steeds, in een eeuwigdurend proces, aan het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTachtig procent van het huishouden vond dit een goed recept, maar ik moet toegeven dat Meneer Marsepein wat miste. Terwijl de kinderen weg waren van de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is serieuze risotto, jongens. De kinderen hadden dan ook alleen belangstelling voor de quesadillas – tja, ik zeg het er maar meteen bij. De risotto[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 7 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vindje hier. Het pilafrecept bereikte tenslotte ook Amerika. Toen de Spanjaarden[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 3 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Een Oezbeeks gezegde luidt: als je arm bent, dan eet je plov. Als[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk moet ergens op terugkomen… Ik vroeg mij laatst af of ik soms de enige Nederlander was die niet zo dol was op witte asperges. Het blijkt dat er meer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 2 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier . Iedereen kent wel het verhaal dat Eskimo’s¹ meer dan 20[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlbron: wikipedia / IRRI Images Tijdens het schrijven van een serie over pilaf, waarvan het eerste deel hierna zal volgen, stuitte ik steeds weer op hetzelfde[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlZozo… even niet opletten en je bent vijf jaar verder. Met 537 recepten. Driewerf ¹ hoera voor Eerst Koken, want het blog viert deze week zijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDeze gele rijst wordt in Indonesië gegeten bij feestelijke gelegenheden. Waarom is me niet helemaal duidelijk, want het is niet een bewerkelijk of duur[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMeneer en ik hebben zo’n lol gehad om onze eigen grapjes... Ik weet niet meer hoe het kwam, maar we waren die dag met de kinderen bezig met heksen en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMet dank aan June! je maakt dan pannekoekbeslag en daar roer je rijst door en dan niet teveel beslag natuurlijk. en dan heb je heerlijke warme (koud smaakt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet ziet ernaar uit dat het in Huize Eerst Koken een Indonesische kerst wordt. Die hoeft bij ons weliswaar niet helemaal vegetarisch te zijn, omdat er[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl