Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 20 recepten
Eigenlijk hou ik wel van deze tijd van het jaar. Buiten in de tuin is weinig of niets te doen. Af en toe zaden strooien of vetbollen ophangen voor de[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAsperges zijn weer volop verkrijgbaar. Door het warme voorseizoen zijn de asperges er erg vroeg bij dit jaar. Al diverse malen dit voorjaar stonden deze[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comHoewel het huidige weer het anders voorstelt, het is toch echt najaar. De kalender geeft aan november en dat is tijd voor wild. Niet dat ik dat zelf vaak wild[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comHet overkomt mij regelmatig dat ik met het bereiden van een diner de eetlust van mijn gasten te hoog inschat. Of dat ik, voor alle zekerheid, de porties per[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAsperges: Ik kan er geen genoeg van krijgen. Het seizoen is nog niet afgelopen en deze heerlijkheden zijn nog steeds verkrijgbaar en smaken naar meer. Vele[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comElk weekend maak ik een fietstocht naar een Landwinkel om verse melk en eieren te kopen. Deze boerderijwinkel heeft naast deze verse producten ook een groot[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comDe vakantie is geboekt en “We’er going to Ibiza”. Het liedje van de Vengaboys speelde het hele weekend al in mijn hoofd. Even geen regen,[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comEen ouderwets stukje vlees op het menu vanavond. Een sukadelapje zoals mijn moeder altijd maakt. Een lekkere, eenvoudige bewerking van dit bijna vergeten[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comVaak kom je ze tegen: Op pleinen, bij winkelcentra en stations, de kleine stalletjes waar je Vietnamese loempia's kan kopen. Kleine, maar smaakvolle[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comAls ik witlof koop, denk ik altijd aan mijn opa van vaders kant. Opa kwam regelmatig op zondag bij ons eten. Hij werkte op de tuinderij van mijn tante en daar[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comTwee jaar geleden, op skivakantie met mijn vriendin in de Haute-Savoie, kwam ik dit gerecht al tegen. Het past erg goed in een 'wintersportmenu'. Het is een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comVandaag heb ik weer alle tijd genomen om mijn nieuwe ovens uit te proberen. Met een nieuw recept voor een 'oud' koekje. Ik noem dit een oud koekje omdat een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comEen bijkomend voordeel van het verbouwen van mijn keuken is, dat ik ook de voorraadkast opnieuw ingedeeld heb. Er is plaatsgemaakt doordat alle non-food een[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comSemoor Djawa (pittig gekruid Javaans stoofgerecht met rundvlees) Ingrediënten: 500 gram rundvlees 1 ui 1 zakje Boemboe Semoor Djawa (te koop bij een toko) 2[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comNa enkele weken in een weckpot in het donker eindelijk verlost en geproefd. De vijgen in Port geserveerd met slagroom. Een ware traktatie na een heerlijk[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comKruisbessen met Griekse yoghurt Dit is een eenvoudige manier om kruisbessen te bereiden: Roosteren Bestrooi de kruisbessen met wat ruwe rietsuiker, vlokjes[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.comZe zijn er nog steeds volop: de blauwe bessen. En ik heb een overvloed aan recepten om dit zomerfruit te verwerken. Gisteren heb ik een recept van Gordon[...]
Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com