Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 64 recepten
Het valt me op, al bladerend door kookboeken en culinaire tijdschriftjes, dat aardappelpuree tegenwoordig in de categorie 'troosteten' valt. Of zoals de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDit vind ik zo lekker! Toen we gisteren op het niet zo denderende festijn 'Maasstraat Culinair' rond hobbelde, besloten we wel op het terras van Il Cavallino[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comBakken in olie, boter, een combinatie van beide? Of geklaarde boter? Welke aardappelen? Vastkokend of (iets) kruimig? Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet ziet er uit als rijst maar het is pasta. Ik heb dit voor het eerst, enkele jaren geleden alweer, gegeten in een Grieks restaurant in -notabene- voormalig[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comGedroogde peulvruchten weken en koken vind ik lekkerder dan bonen uit blik. En toch eet ik het te weinig. Je weet hoe het gaat: de avond ervoor beloof je[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet is altijd fijn om vrienden te hebben met een tweede huis en we reisden wederom af naar Piëmonte. In deze week werd er bijna elke dag gekookt voor vijf à[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet volgende recept komt uit het boek Recettes pour bien vivre . Het blijft trouwens leuk koken uit dit boekje. In de omschrijving staat: serveer (op een[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comBij ons in de Rivierenbuurt ligt naast de Speeltuinvereniging een strook grond die door de gemeente ruim twee jaar geleden is gesaneerd. De strook is aan de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comAanleiding voor deze dish was een feestje bij mijn onderburen. De aanbouw van de serre was dan toch eindelijk afgerond en dat moest gevierd worden met een[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comErg smaakvol, al zeg ik het zelf. Gewoon weer zo'n eenvoudig bijgerechtje dat regelmatig op tafel gezet wordt. Verwarm vier eetlepels olijfolie samen met twee[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comZo'n bloemkool, dat gaat bij mij nooit in een keer op. Daarom is het leuk om het bloemkoolrepertoire uit te breiden zodat de volgende dag, of de dag daarop,[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comIk waarschuw jullie alvast: onderstaand recept behoeft veel extra's. Kruiden, beetje knof, meer mosterd, etc. Zie het maar als de basis. De reden waarom ik[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe foto mag dan verre van briljant zijn, het resultaat mocht er wél zijn. En dat terwijl ik helemaal niet zo van de Wiener Schnitzel ben. Een perfect[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comVandaag besloot ik het voor mij nog onbekende kookboek van Annabel Langbein op een willekeurige pagina open te slaan en het daarop getoonde recept te maken.[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe vraag 'wat zullen we nu weer eens eten' los ik soms op door een goed kookboek open te slaan en exact een recept te volgen. Ik kijk natuurlijk wel uit welk[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comUmami is, jawel, de vijfde smaak naast bitter, zuur, zout en zoet. De smaak is niet eenvoudig uit te leggen, het is de smaak van eiwitten. Maar waar smaken[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comKoken op hout. Nooit van gehoord! Tot vandaag, toen mijn uitgever vroeg of ik de CedarWood OvenPlank thuis wilde testen. Tuurlijk ... . Ik kreeg er een paar[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.com