Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 53 recepten
Ja, stomme foto. U denkt het, ik zeg het wel even hardop. Het was er het moment gewoon even niet voor. Maar… ze waren net zo snel opgegeten, als dat de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIn het midden van ons huis ligt een glazen vloer, waar vroeger een vide zat. Daar hing vorig jaar december een snoer kerstlichtjes onder, want dat was leuk.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWelkom terug in het Eerst Koken Kookboekenmuseum, waar Oud & Vergeten worden gekoesterd. dubbel klikken om te vergroten Dit is zo’n boekje waar ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr komt een nieuwe serie aan! Wie niet van rijst houdt, moet even iets anders gaan doen, want in de komende 7 blogs duik ik in de stamboom van de pilaf. Van[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlBij deze IJslandse pannenkoekjes zie ik een boek voor me. Ik las het jaren geleden, het boek van Halldór Laxness, dat in het Nederlands de titel Onafhankelijke[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEr komt een nieuwe serie aan! Wie niet van rijst houdt, moet even iets anders gaan doen, want in de komende 7 blogs duik ik in de stamboom van de pilaf. Van[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlSchmarrn, dat betekent ‘rommel’. Maar dan wel keizerlijke rommel. Slordig gesneden dikke pannenkoek. In vroegere tijden heel luxe gemaakt met witte[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlFritas de Bacalhau Een paar keer per jaar komt Meneer terug uit Oslo, altijd met goodies. Altijd ook met een foodmagazine voor mij. Soms met een kilo[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAh, jeugdsentiment… Dit recept zat in mijn oude receptenmap en komt uit een inmiddels antieke Allerhande. Uit de jaren 90 maar liefst! :) Ik meldde het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAllereerst wens ik jullie allemaal een goed en gezond tweeduizendveertien! En dan... Ach ja, januari. Louterend, mager, kaal en guur, ontnuchterend zelfs, weer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMeneer was op de Faeröer geweest voor zijn werk en ik had last van lichte jaloezie. Zelf heb ik er ooit aan een klif gestaan, ervan overtuigd dat ik nu echt de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWist u dat AH afgelopen december een mix voor wentelteefjes verkocht? U weet wel, dat spul dat wij zelf maken met melk en een eitje? Dat vond ik nou het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk ben helemaal verliefd op de supermarkten in Frankrijk, hoe groter hoe beter! Drie weken is eigenlijk te kort om alle lekkere kazen en salades uit te[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet beste recept voor een gewone cake blijft de ‘ quatre-quarts ’ – oftewel gelijke gewichten voor eieren, suiker, bloem en boter – en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAltijd mooi, dit soort recepten die groente op een originele manier gebruiken. In deze gebakken koekjes (of het Engelse ‘fritters’ – klinkt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlFood52 is een geweldige, Amerikaanse website die voortdurend de juiste recepten plaatst met heerlijk sobere, maar overtuigende fotografie. Amerikanen en ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl