Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 41 recepten
's Weekends zit het gezin Sigi op het strand in ons pipo-huisje. Even 2-3 dagen met de voeten in het zand. Lekker kneuteren op zo'n 30m2. Sinds de ontdekking[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlZijn 't Mossels of Mosselen ? Er bestaat een Facebook-pagina die 'hetzijnMosselS' heet. Zij claimen het te weten; mosselen is een werkwoord. Ik mossel, jij[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlTsja, van die dingen. Drukte Dikke toch op het verkeerde knopje waardoor een vers blogbericht als sneeuw voor de zon verdween. Pijnlijk, en ik had even[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlMidden in de Witte Aspergetijd een recept met het Groene broertje. Niet het zusje; een Asperge is namelijk mannelijk, gezien de vorm niet onterecht. Nog een[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlHet recept voor Asperges à la Flamande, zoals de klassieke bereidingswijze met Ham, Ei en Botersaus heet, kan je nauwelijks een recept noemen. Heel veel[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlVers uit dè Polder, die destijds nog nagenoeg Surinamerloos was, kwam Dikke via een in Amsterdam geboren en getogen vriend terecht bij het Surinaams-Chinese[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlDe Artisjok is een distel en het gedeelte dat we eten is de jonge bloemknop. Deze moet op tijd worden geplukt; als de plant doorgroeit gaan de blaadjes open en[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlSoquta-wat-voor-Salade ? Ere wie ere toekomt. Soquttahhash komt uit 't Narragansett, een oude indianentaal, en betekent 'losse maïs korrels'. Soquttahhash heet[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlDikke is terug na heerlijk te hebben gevaren in Cabo Verde en doet 't vandaag rustig aan. No stress. Wel even de tijd genomen om op jacht te gaan en het pakket[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlSpruitjes zijn de minst populaire groente in Nederland. De meeste mensen hebben er van jongs af aan nare associaties bij en dat komt dan bijna nooit meer goed.[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlEr lag een verzoek van mevrouw Sigi om weer eens Sperziebonen 'a la bonne femme' te eten. Dat zijn Sperziebonen dus, met Spekjes, gekookte Eieren, Sjalotjes[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlDit pakje zag ik van de week in de super, pal boven het schap met eieren. Ik doe al lang niet meer aan pakjes, maar hier was geen ontkomen aan. "Smaak zit in[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlCouscous is supersimpel; Couscous maak je met Couscous, 1 handje / 50 gram per persoon onderzetten met hete bouillon, afdekken, 5 minuutjes wachten en klaar.[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nlIets teveel Aubergines gekocht gisteren. Ik kon er uiteindelijk 3 kwijt in de Melanzane alla Parmigiana. Dus vandaag tijd voor iets anders met de overige[...]
Bron: dikkesigi.blogspot.nl