Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Regel een oppas en geniet van dit heerlijke culinaire festival! Cees Helder en meer bekende namen op Taste of Amsterdam Binnenkort is het eindelijk zover: de jubileumeditie van Taste of Amsterdam, het leading food festival van Nederland, gaat van start. Van 6 tot en met 9 juni vindt het evenement plaats in het Amstelpark in Amsterdam. Op vrijdag 7 juni staat er een zomerse vrijdagmiddagborrel op het programma en Cees Helder, de allereerste driesterrenchef van Nederland, zal tijdens het evenement het Kooktheater openen. Dit mag geen enkele foodie missen! Vrijdagmiddagborrel Op vrijdag 7 juni is Taste of Amsterdam geopend vanaf 17 uur. Kom gezellig samen met collega’s en/of vrienden de start van het weekend vieren op onze vrijdagmiddagborrel! Geniet van de allerlekkerste dranken en happen in combinatie met de zomerse klanken van de DJ en special guest(s). Nieuw dit jaar: reserveer jouw eigen VIP tafel inclusief drankenassortiment. Bekende namen in de theaters · Cees Helder (eerste 3 sterrenchef van Nederland) opent het Kooktheater! · Cuno van 't Hoff (wijnschrijver) legt uit hoe je juiste wijnen bij een gerecht kiest. · Dennis Kuipers (executive chef Vinkeles) kiest voor Ready Steady Cook op zondag! · Dani Snow Burguess (head bartender The Butcher) geeft tips&trics over live food/cocktail-pairing. · Alain Caron (het gezicht achter Masterchef) is er wederom bij dit jaar! · Magazine De Smaak van Italië is samen met diverse partners aanwezig met een eigen Italië paviljoen. Cees Helder Cees Helder is ambitieus, deskundig, gepassioneerd, inspirerend, ondernemend en uiterst perfectionistisch. Na 20 jaar als patron cuisinier samen met Rosalie werkzaam te zijn geweest in parkheuvel, verkocht Cees Helder zijn restaurant in 2006. Hij zet zich echter nog steeds in voor culinair Nederland. Hij werd voorzitter van Les Patrons Cuisiniers , een culinair samenwerkingsverband van topchefs. In 2010 startte hij de Cees Helder Academie, een unieke opleiding in Nederland die zich richt op culinair ondernemerschap. Tevens is Cees verbonden aan de Cas Spijkers Academie. Daarnaast geeft Cees workshops en kookdemonstraties in binnen- en buitenland voor consumenten, chefs in opleiding maar bijvoorbeeld ook voor slagers. Op Taste of Amsterdam gaat Cees koken met Scotch Beef, bekend om de topkwaliteit en de bijzondere smaak. Taste introductie: Fever Tree - 100% natuurlijke frisdranken Bij Fever Tree draait het allemaal om smaak. Het Engelse bedrijf heeft de hele wereld over gereisd op zoek naar ingrediënten voor hun premium frisdrank. Natuurlijke kinine, Siciliaanse citroenen, botanische kruiden en verschillende soorten gember, enkel het beste wordt gebruikt. Fever Tree is ontstaan uit onvrede over de kwaliteit van mixers voor het betere distillaat maar is ook een ware beleving. Verkrijgbaar in meer dan 30 landen, geserveerd in 8 van de 10 beste restaurants ter wereld en winnaar van verschillende smaak awards. Over Taste of Amsterdam Taste of Amsterdam is onderdeel van het internationale culinaire festival “Taste Festivals”. 10 jaar geleden vond in Londen de eerste editie van “Taste of” plaats. 15 spraakmakende steden rond de wereld waaronder Londen, Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Milaan en sinds 5 jaar ook Amsterdam geloven in dit unieke concept. Taste of Amsterdam is een 4-daags culinair festival in het Amstelpark in Amsterdam. Ruim 25.000 bezoekers genieten ieder jaar van uiteenlopend (food)entertainment in diverse theaters, Signature Dishes van toprestaurants uit Amsterdam en omgeving en diverse workshops en tastings.
Bron: kidsfoodies.blogspot.nlEen kookworkshop bij Miele volgen is als een verblijf in een luxe designhotel, waar je naast prosecco, wijn en amuses ook nog eens een driegangen menu eet. Maar dan maak je het zelf, in een keuken waar elke kok blij van wordt. Je eet, drinkt en kookt met het meest luxe servies en kookgerei. Je billen zitten op de mooiste designmeubels. Kortom, het is helemaal af . Als je je een dagje in de watten wilt laten leggen en ook nog eens wat wilt leren op culinair gebied, dan moet je hier naartoe gaan. Wij boekten de workshop voor de stoomoven. Wij hebben er één, maar gebruiken hem nooit. Tijd voor actie dus! We werden in een prachtige ontvangsthal ontvangen met koffie, thee en een cupcakeje. Alles van prachtig Villeroy & Boch servies en bij een supermooie open haard. Daarna kregen we een glaasje bubbels en trapten we de kookworkshop af. Tussendoor kregen we lekkere amuses en wijn, wijn, wijn . (Of iets anders, als je dat wilde) We maakten een voor-, hoofd- en nagerecht. Het werd een zeebaarsje met tomatensalsa uit de stoomoven als voorgerecht. Een varkenshaasje met gele curry, rijst en wokgroenten uit de stoomoven als hoofdgerecht en gestoomde chocoladecakejes met citroengrasijs als nagerecht. Tussendoor eet je steeds je creatie op in een heerlijke, sfeervolle eetzaal, wat prima door kan gaan als luxe restaurant. I totally like! Dit is zo ontzettend leuk! Na het nagerecht kwamen er koffie en thee en kleine patisserie uit de kookworkshop van patisserie. Heerlijk, die workshop wil ik ook volgen! We hebben onze buikjes vol gegeten en een superleuke dag gehad. Bij de uitgang kregen we een goodiebag met onze eigen Miele kookschorten, de recepten, een kookboekje van een andere workshop, een flesje Valderama olijfolie, kortingscoupon voor de webshop van De Librije, een pen en schoonmaakspullen voor de stoomoven. Oja, en Cees Helder liep ook rond in 'onze' keuken! Hij gaf de opvolgende workshop. Amuses staan klaar om uitgeserveerd te worden Nog een amuse Het voorgerecht Het hoofdgerecht Onze stoomcakejes met citroengrasijs Cees Helder (zijaanzicht) Voor bij de koffie Elders in het Miele Insperience Center, mooi he? En gaan wij de stoomoven vaker gebruiken? Eeeeuhm, laat ik eerlijk zijn, een heel gerecht zal ik er niet mee maken. Een stoomoven is voor de luie kok. Ik hou teveel van koken en in de pannen roeren, om dan te kiezen voor de snelle manier (de stoomoven), vind ik erg jammer. Ik gebruik hem nu wel steeds om even snel tussendoor iets te stomen. Bijvoorbeeld het blancheren van groenten of het ontdooien van gehakt, zonder dat het grijs wordt in de magnetron. Ik heb inmiddels een ei gepocheerd in de stoomoven en dat gaat ook goed. De chocoladecakejes van de workshop ga ik zeker ook eens thuis proberen! Hou je van koken en wil je je eens een dagje heerlijk in de watten laten leggen? Ga dan eens hier naartoe. Kijk op de website van Miele voor het programma. Zo nu en dan komen er ook sterrenchefs koken, waar je gewoon aan mee kunt doen. Cool toch? Uit de goodiebag
Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl