kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 10 personen Ingrediënten voor de Cheese( hangop) 1 liter yoghurt 4 eiwitten 200 gram suiker poedersuiker vanillesuiker Ingrediënten voor de Cake 200 gr water 200 gr melk 200 gr bloem 200 gr boter 8 eieren Bereidingswijze Doe de hangop in een vochtige passeerdoek (theedoek) en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt. Voor het beslag van de soezen gaat de melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. - Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat. Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog! - Ondertussen sla je de 4 eiwitten op met de suiker. Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de poedersuiker en de vanillesuiker naar smaak toe. - Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen en vervolgens snij je ze over de lengte doormidden. Doe de hangop tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren! Bron Den Blijkers Blog

Bron: smulweb.nl

Het is een voortreffelijke paprikasaus die goed past bij bijvoorbeeld gegrilde tonijn en zeeduivelfilets. Op mijn buurtmarkt hadden ze die niet en heb ik dorade filets genomen. Ook lekker. Ingrediënten voor de de paprikasaus: 600 ml visbouillon 85 ml droge vermout (Noilly Prat of Martini, de groene fles) flinke snuf saffraan 2 à 3 rode paprika's 85 ml olijfolie 15 ml balsamico-azijn zout en gemalen peper 1 tl roomboter Bereiding: Visbouillon, saffraan en vermout in een pannetje ca. tot een ¼ inkoken. Paprika's ontvellen (onder de grill blakeren, even afkoelen, of door de lengte snijden en 20 minuten met de bolle kant boven in een oven van 200⁰). Maak van de olijfolie, peper en balsamico-azijn een dressing. Als de bouillon genoeg is ingekookt, doe je de gehakte paprika's en de olijfoliedressing erbij. Koken. Als ze zacht en gaar zijn, met staafmixer even allemaal extra fijn te maken. Nu komt het erop aan: blijven inkoken tot de smaak oké is. Volgens kookboek: scherp, maar niet te scherp, zout, maar niet te zout. Als de smaak goed is, klont koude roomboter erdoor doen om de saus wat dikker te maken. Van het vuur halen. Voor de doradefilets heb ik het recept van Herman de Blijker gebruikt: op de huid in hete olijfolie bakken, tegen de bodem van de pan drukken en daarna, huid boven, op ingevette schaal op 160⁰ in de oven. Ik had veel te veel paprikasaus. Die heb ik ingevroren, zo ben ik de volgende keer lekker snel klaar.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Wat bofte ik! Ik mocht zaterdag even achter de schermen bij Job van Berkel, de man achter Patisserie Tout in Amsterdam. De patisserie had een bruidsproeverij georganiseerd en een van mijn beste vriendinnen fotografeert ( Patricia Borger Fotografie )voor hem, dus ik mocht mee :) Jeee! Wat een feest was dat zeg. Naast een keur aan prachtige taarten om naar te kijken had hij ook 2 bruidstaarten gemaakt om aan te snijden. Jumjum. Heeel wat anders dan de biscuit/cake torens die "wij" gewend zijn. Deze meneer weet wat hij doet. Alle smaken zijn uniek en tot in de kleinste smaakdetails op elkaar afgestemd. Maarja, als je als patissier verantwoordelijk bent geweest voor de "toetjes" van de restaurants van Herman den Blijker in Amsterdam, dan heb je toch wel wat in huis. En ik mocht ook nog een aantal chocolaatjes proeven! Wat dacht je van deze smaken: Pure chocolade met framboos en witte bloesemthee, Sinaasappel en kardemom, Mango en vijgenazijn, rozemarijn zeezout. En zo nog veel meer! Daarnaast had hij ook nog een indrukwekkend assortiment macarons. Dat is zo'n kunst... Ik heb een doosje met 7 macarons mee naar huis genomen. Natuurlijk had ik al eens eerder genoten van deze heerlijkheden, dus ik ben helemaal gegaan voor gedurfde smaken die ik nog niet geproefd had. Meteen bij thuiskomst heb ik van alle macarons 1 hapje genomen. Hihihi :) Wat leuk om te doen! Research he ;) Iemand moet het doen toch?? Wat een baan heb ik toch.... Macaron Zwarte truffel, en dan bedoel ik niet de chocolade truffel, maar de "knol" onder grond...het zwarte goud, waar je penning 16 voor betaalt als je het eet in een restaurant, dat was de eerste die ik proefde, het duurde even voor ik het aroma echt thuis kon brengen. Heeel bijzonder. Rozen en lychee, heerlijk fris en zeer sterke smaak, wat me trouwens opviel bij al die macarons, de smaak bleef echt lang hangen. Roos smaakt precies zoals het ruikt. Heel lekker met het zoete van de lychee. Passiefruit, ik ben gek op passiefruit, dus de verwachtingen waren erg hoog gespannen en ik moest even wennen aan de combinatie met de ietwat bittere cacaosmaak die erbij zat. Ik denk dat het een chocolade ganache vulling was met passiefruit erdoor. En dan miste ik toch een beetje het knal effect van de zuurheid van de passiefruit. Maar desalniettemin...watertandend lekker. Ik proefde nog chocolade lavendel, wat me echt de ultieme snack in de sauna leek, en gezoute caramel, wat eigenlijk een inkopper is qua heerlijkheid. Subliem. Nog wel een kleine kritische noot wat betreft de munt olijfolie, het smaakte meer naar pepermunt dan munt en dat zette me even op een verkeerd been, maar de smaak is vet vol. Echt de sterkste smaak die erbij zat. Maar mijn absolute favoriet met stip bovenaan was de venkel met groene appel. Helemaal fantastisch. Toevallig vorige week venkel risotto gegeten en aan het experimenteren geweest met venkel cake en nu heb ik geproefd hoe het moet hahaha. Zo frustrerend, als je duidelijk kunt zien en proeven hoe weinig je eigenlijk nog maar weet. gelukkig mocht ik ook even met Job zelf babbelen, dus ik kon wat vragen stellen en hij was heel goed in het uitleggen. Ik heb mijn portfolio laten zien en hij was onder de indruk. Hihihhihi, en hij ging mij ook vragen stellen daarna. Toen groeide ik wel een beetje hoor van binnen. Maar ow ow wat was dat leuk. Ik sta stijf van de inspiratie....Owww jeee...waar ga ik de tijd vandaan halen....

Bron: karenannecakes.blogspot.nl

Topkoks voor Thuiskoks is een boek met 52 wereldgerechten. De recepten zijn afkomstig van beroemde chefs zoals: Sergio Herman, Jonnie Boer, Herman den Blijker, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Mario Uva etc. Enige kennis van kookkunst is zeker vereist! In dit boek vind je geen snelle 12-minuten-maaltijden, bovendien staan er vaak lange ingrediëntenlijsten bij de recepten. Kortom: een must voor de ware kookliefhebber! Een greep uit de recepten: - Schotse zalmbouillon met rode wijn - Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels - Stoofpotje van lamsvlees met ras el hanout. De oplettende lezer weet dat ik erg van poëzie houd. Degene die zijn/haar liefde voor koken in een paar regels zo poëtisch mogelijk weet te omschrijven, maakt kans om dit schitterende kookboek toegestuurd te krijgen. Ik verwacht echt geen literaire hoogstandjes, omschrijf alleen waarom de wereld een beetje mooier kleurt als je in de keuken staat of met je gezin/vrienden aan tafel zit. Reageren kan onderaan deze post tot zaterdag 10 december 24.00 uur. Op zondag 11 december zal ik alle reacties lezen en de winnaar bekend maken. Tot slot een poëtisch proeverijtje. Boer-en-Genot alleen je hand wou je terug bij binnenkomst daarna was alles voor mij je liet me genieten mijn ogen sluiten luidruchtig zuchten bij je lolly van gekonfijte eend ’t kopje cappuccino van rode kool de ijsjes van piccalilly met bruine bonen ik viel zowat in zwijm bij je kabeljauwwangetjes met groen aspergeschuim bij de vlierbloesemkwark met lavendelsiroop jouw zelfgevormde engeltjes toonden me alle hoeken van de hemel laat die hand maar lekker zitten

Bron: eetplezier.blogspot.com

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Nu we net gewend zijn aan vergeten groenten, hoor ik steeds vaker over vergeten vlees. Het is de trend om het dier van kop tot staart te benutten Ik maakte kalfswangen in de slow cooker, en baseerde het op een recept van Herman den Blijker. Het vlees was om te zuigen, veel lekkerder dan gewoon draadjesvlees. Geef de wangen de tijd om bij een lage temperatuur te garen. Het bindweefsel wordt gelatineus, de gelatine geeft de saus een mooie binding en zorgt dat het vlees sappig blijft. Draai je het gas vol open en komt de temperatuur boven de 65 graden uit, dan zal het vlees uitdrogen. Verminder bij gebruik van een slowcooker de vloeistof met een derde. Ingrediënten: 800 g kalfswang 1 wortel, in stukken gesneden 2 witte uien, in stukken gesneden 100 g knolselderij, in blokken gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 3 dl rode wijn 3 dl kalfsfond Flinke scheut Madeira of Sherry PX 1 blikje tomatenpuree roomboter olijfolie zout zwarte peper uit de molen Garnituur : 2 wortels 1 zoete aardappel (bataat) groene asperges lente-ui Bereiding : Haal overtollig vet van de wang en verwijder de vliezen. Zet de kalfswang aan op hoog vuur, zodat deze snel dichtschroeit. Zet apart. Zet de tomatenpuree aan in een pan om deze te ontzuren. Zweet de wortel, ui, knolselderij en knoflook in een pan aan in wat boter, doe de tomatenpuree erbij. Blus af met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. (Weinig, later wordt de saus ingekookt) Breng aan de kook en voeg het vlees toe en laat het vervolgens 4 à 5 uur zachtjes stoven. (of 8 à 9 uur op stand low in de slow cooker) Haal vervolgens het vlees en de groente uit de pan, wrijf de groenten door een zeef en kook het vocht in tot een derde. Pluk de kalfswang in kleine stukken. Zet de wang terug op het vuur en voeg het ingekookte vocht toe. Blijf de pan net zo lang bewegen totdat het vocht om het vlees heen hangt. Garnituur : Schaaf de zoete aardappel (bataat) en de wortels in plakjes en stoom ze gaar. Stamp ze fijn met een klont boter. Zout en peper toevoegen. Leg de asperges naast elkaar in een koekenpan met een klont gezouten boter en 1 cm water. Als de asperges bijna gaar zijn de uitjes toevoegen. Laat het vocht verdampen en de groenten een bruin kleurtje krijgen. Idee en garnituur van La cocina de Fabrisa

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Rabarber Crumble Zondag, 29 Juni 2014 Toen ik dit recept van Herman den Blijker voor deze rabarber crumble tegenkwam wist ik het zeker, ik ga nog een keer overstag dit rabarber seizoen. Een crumble is makkelijk om te maken en heel erg lekker, de friszure smaak van de rabarber en de zoete crumble is een perfecte combinatie! Ingredienten : 1 kg rabarber 1 citroen, rasp van de schil en het sap 1 sinaasappel, rasp van de schil en het sap 1 vanillestokje 3 eetlepels suiker Poedersuiker Evt. vanille-ijs Crumble : 150 gram bloem 150 gram suiker 175 gram boter Extra nodig : 4 ovenschaaltjes Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 180 graden Schil de stelen rabarber, snijd deze in stukjes en doe alles in een kom Voeg de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe Snijd het vanillestokje open, haal de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de rabarber stukjes Voeg al laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar Verdeel de rabarber over de 4 schaaltjes Maak het crumble deeg door de bloem, suiker en boter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg Verdeel de crumble over de rabarber Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rabarber crumble in 30 minuten lichtbruin en gaar Bestuif de rabarber crumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij Liefs, Marina

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Hoewel huiskamerrestaurants in Nederland niet zo populair zijn als in Engeland zijn ze een opkomend fenomeen. En voor Herman den Blijker in ieder geval voldoende interessant om er een tv programma mee te maken. Als ik op internet surf stuit ik bij toeval op de website van Huiskamerrestaurant " Cecile kookt voor jou " en zie in de agenda dat er een Rooftop BBQ op de planning staat. Een mooie gelegenheid om kennis te maken en ik reserveer. Een bevestigingsmail meldt dat er voldoende animo is en de bbq gaat door. Cecile en haar partner Bart verwelkomen me vriendelijk als ik als eerste van de gasten mijn opwachting maak. De 'rooftop' blijkt een ruim maar knus terras op de tweede verdieping. Het weer is nog beter dan verwacht, de zon schijnt uitbundig en er staat een zwoel briesje. Kort na mij arriveren de andere gasten. Er zijn afmeldingen en in tegenstelling tot wat gebruikelijk is eten Cecile en Bart dit keer mee. Een mooie gelegenheid om ook deze mensen te leren kennen. Het is een gezellige groep waarvan de meesten elkaar, via verschillende connecties, al kennen. Desondanks voel ik mij geen vreemde. Tijdens het eten, waarvan Cousoussalade met rozijnen, feta en citroen een van de side dishes is, worden leuke gesprekken en discussies gevoerd en heel wat afgelachen. Een absolute aanrader dus, zo'n bezoek aan een huiskamerrestaurant!

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy