kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 6 personen 1 groot stuk zalmfilet(zonder vel) 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels jonge jenever 1 bosje dille 50 gram bruine basterd suiker. Hulpmiddelen Diepe schaal,kwastje,sherp mes,fileermes,plastic folie,snijplank Voorbereiding Zet alles klaar zodat je kunt beginnen Bereidingswijze Neem de diepe schaal,leg daar de zalmfilet in,pak dan de jonge jenever en smeer de zalm daar mee in,dan neem je de kwast in de hand en smeer je de mosterd over de zalm,gelijk matig verdelen,neem dan de bos met dille en pluk die,vervolgens hak je de dille fijn met een scherp mes,(als je geen scherp mes gebruik dan kneus je de kruiden )strooi als laatst de bruine basterd suiker verdeeld over de zalm en dek de zalm af met plastic folie.zet de gemarineerde zalm dan in de koel kast en laat die 12 uur marineren,neem hem na 12 uur uit de koelkast en leg hem op je snijplank vervolgens nem je een fileermes,en snij je zo dun mogelijk plakjes,3a 4 plakjes p.p. leg hem op een mooi bord,stuk lollo rosso erbij,plakje citroen,partje tomaat,half stukje toast.en dan heb je een heerlijk zelf gemarineerde zalm.gr mike26 Serveertips Doe er nog een lekker wit wijntje bij en je kunt genieten,smakelijk Bron Geleerd van herman den blijker

Bron: smulweb.nl

voor 10 personen Ingrediënten voor de Cheese( hangop) 1 liter yoghurt 4 eiwitten 200 gram suiker poedersuiker vanillesuiker Ingrediënten voor de Cake 200 gr water 200 gr melk 200 gr bloem 200 gr boter 8 eieren Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Bereidingswijze Doe de hangop in een vochtige passeerdoek (theedoek) en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt. Voor het beslag van de soezen gaat de melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. - Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat. Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog! - Ondertussen sla je de 4 eiwitten op met de suiker. Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de poedersuiker en de vanillesuiker naar smaak toe. - Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen en vervolgens snij je ze over de lengte doormidden. Doe de hangop tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren! Bron Den Blijkers Blog

Bron: smulweb.nl

Vandaag een lekker en gezond quinoagerecht. Quinoa is een eenjarige plant, welke voorkomt in Zuid-Amerika, vooral Peru, Bolivia en Ecuador. De uitgeschoten bloemstengels van de plant vormen de quinoazaadjes. Afhankelijk van het ras zijn deze zaadjes wit, rood of zwart van kleur. Quinoa-zaad is bedekt met een giftige, bittere stof, saponin genaamd. Quinoa moet daarom voor gebruik altijd grondig gespoeld worden. Ingrediënten voor 4 personen: 275 gram quinoa 1 liter groentebouillon olijfolie 1 plak knolselderij, in blokjes 2 à 3 wortelen, geschild en in plakjes 1 courgette, ontzaad en in reepjes 1 sjalotje, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 ons kleine groene asperges 400 gram kipfilet in blokjes zwarte peper zout platte peterselie, fijngehakt geraspte Parmezaanse kaas Bereiding: Was de quinoa grondig. Breng 1 liter groentebouillon aan de kook en kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de knolselderij doormidden en snij een plak vanuit het midden af. Verwijder de buitenste schil en hak in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij in dunne plakjes. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges af. Snij de asperges in drieën. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de gesnipperde sjalot en de knoflook glazig. Voeg de knolselderij- en wortelblokjes toe en bak ca. 5-8 minuten tot ze beetgaar zijn. Voeg als laatste de courgettereepjes en de asperges toe en bak nog ca. 2 minuten. Bak ondertussen in een andere koekenpan de kipfilet gaar en bestrooi met peper en zout. Zodra de quinoa gaar is giet je deze af en vang het kookvocht op. Voeg wat van het kookvocht bij het groentemengsel en laat nog even pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de quinoa op een bord met daarop het groentemengsel, de fijngehakte peterselie en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Bron: (aangepast) recept van Herman den Blijker uit het AD magazine van 7-12-2013

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

Topkoks voor Thuiskoks is een boek met 52 wereldgerechten. De recepten zijn afkomstig van beroemde chefs zoals: Sergio Herman, Jonnie Boer, Herman den Blijker, Jamie Oliver, Nigella Lawson, Mario Uva etc. Enige kennis van kookkunst is zeker vereist! In dit boek vind je geen snelle 12-minuten-maaltijden, bovendien staan er vaak lange ingrediëntenlijsten bij de recepten. Kortom: een must voor de ware kookliefhebber! Een greep uit de recepten: - Schotse zalmbouillon met rode wijn - Granité van wasabi met makreel en boekweitnoedels - Stoofpotje van lamsvlees met ras el hanout. De oplettende lezer weet dat ik erg van poëzie houd. Degene die zijn/haar liefde voor koken in een paar regels zo poëtisch mogelijk weet te omschrijven, maakt kans om dit schitterende kookboek toegestuurd te krijgen. Ik verwacht echt geen literaire hoogstandjes, omschrijf alleen waarom de wereld een beetje mooier kleurt als je in de keuken staat of met je gezin/vrienden aan tafel zit. Reageren kan onderaan deze post tot zaterdag 10 december 24.00 uur. Op zondag 11 december zal ik alle reacties lezen en de winnaar bekend maken. Tot slot een poëtisch proeverijtje. Boer-en-Genot alleen je hand wou je terug bij binnenkomst daarna was alles voor mij je liet me genieten mijn ogen sluiten luidruchtig zuchten bij je lolly van gekonfijte eend ’t kopje cappuccino van rode kool de ijsjes van piccalilly met bruine bonen ik viel zowat in zwijm bij je kabeljauwwangetjes met groen aspergeschuim bij de vlierbloesemkwark met lavendelsiroop jouw zelfgevormde engeltjes toonden me alle hoeken van de hemel laat die hand maar lekker zitten

Bron: eetplezier.blogspot.com

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Een traditionele koek voor de feestmaand december en dan met name voor 5 december. Het bakken van gevulde speculaas geeft altijd weer een fijn gevoel. Niet alleen als gevolg van de geuren die vrijkomen bij de bereiding en het bakken, maar zeker ook door de smaak mits gebruik wordt gemaakt van de goede producten natuurlijk. Want er is een verschil tussen spijs en amandelspijs. Als ik deze gevulde lekkernij zelf maak moet het eindresultaat natuurlijk aan mijn smaak voldoen. Dit keer heb ik geëxperimenteerd met een onverwachte variant, geïnspireerd door Herman den Blijker. In zijn artikel in de weekendbijlage van het AD op zaterdag 5 december deelde hij het recept voor deze "Koek voor durfals". Herman geeft een aantal suggesties voor het gebruik van de verschillende pepers. De gewone Spaanse peper, de kleine rode lombokpepers uit de Aziatische keuken of de echt wel hete madame Jeanette uit de Surinaamse keuken. Er bestaat een methode om de heetheid van pepers te meten. De schaal van Scoville. Deze schaal mat oorspronkelijk de heetheid van pepers door middel van smaaktesten, maar tegenwoordig wordt de concentratie van capsaïcine gemeten. Dit is het stofje wat een branderig gevoel op de tong geeft. Hogere wetenschap dus. Mijn schaal is wat eenvoudiger, namelijk respectievelijk heet, heter, heetst. De genoemde varianten verwerk ik regelmatig in de allerlei recepten. De keuze voor gebruik in de gevulde speculaas koek viel uiteindelijk op de Spaanse peper. De Spaanse peper combineert naar mijn idee het beste met de smaak van het citroenblad en de gember. Het eindresultaat mag niet te heet zijn, niet overheersen en moet een comfortabel gevoel op de tong geven. En ja, ik ben dus toch geen durfal. Spicy gevuld speculaas Ingrediënten : 300 gram zelfrijzend bakmeel 150 gram donkerbruine basterdsuiker 175 gram roomboter, koud en in blokjes gesneden 5 eetlepels speculaaskruiden 1 mespuntje zout 8 eetlepels koude melk 300 gram amandelspijs 2 Spaanse pepers 1 eidooier 6 blaadjes djeroek poeroet (citroenblaadjes) 3 centimeter gember, geraspt Attributen : Keukenmachine Deegroller Vershoudfolie Bakpapier Werkwijze : Voeg het bakmeel, de suiker, kruiden, boter en het zout in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Doe er al draaiend de koude melk bij en meng het verder tot een soepel deeg. Haal het deeg uit de machine en kneed en vorm daar een bal van. Verpakt deze bal in de vershoudfolie en laat het minimaal een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 175 raden (heteluchtoven 160 graden). Bestuif het werkblad met wat meel en rol de bal deeg uit tot een plak van 1 centimeter dik. Halveer de plak en leg beide plakken opzij op een met het bakpapier beklede bakplaat. Snijd het citroenblad in kleine reepjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in kleine stukjes. Meng door de spijs de eidooier, de reepjes citroenblad, de geraspte gember en de stukjes peper. Rol het mengsel uit tot een plak van 1 centimeter dik. Leg deze plak op één plak speculaas en leg daarop de tweede plak. Bak de speculaas in 30 minuten gaar. Laat de speculaas afkoelen op een rooster. Verdeel de speculaas in hapklare stukjes. Smullen maar!

Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com

Nu we net gewend zijn aan vergeten groenten, hoor ik steeds vaker over vergeten vlees. Het is de trend om het dier van kop tot staart te benutten Ik maakte kalfswangen in de slow cooker, en baseerde het op een recept van Herman den Blijker. Het vlees was om te zuigen, veel lekkerder dan gewoon draadjesvlees. Geef de wangen de tijd om bij een lage temperatuur te garen. Het bindweefsel wordt gelatineus, de gelatine geeft de saus een mooie binding en zorgt dat het vlees sappig blijft. Draai je het gas vol open en komt de temperatuur boven de 65 graden uit, dan zal het vlees uitdrogen. Verminder bij gebruik van een slowcooker de vloeistof met een derde. Ingrediënten: 800 g kalfswang 1 wortel, in stukken gesneden 2 witte uien, in stukken gesneden 100 g knolselderij, in blokken gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 3 dl rode wijn 3 dl kalfsfond Flinke scheut Madeira of Sherry PX 1 blikje tomatenpuree roomboter olijfolie zout zwarte peper uit de molen Garnituur : 2 wortels 1 zoete aardappel (bataat) groene asperges lente-ui Bereiding : Haal overtollig vet van de wang en verwijder de vliezen. Zet de kalfswang aan op hoog vuur, zodat deze snel dichtschroeit. Zet apart. Zet de tomatenpuree aan in een pan om deze te ontzuren. Zweet de wortel, ui, knolselderij en knoflook in een pan aan in wat boter, doe de tomatenpuree erbij. Blus af met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. (Weinig, later wordt de saus ingekookt) Breng aan de kook en voeg het vlees toe en laat het vervolgens 4 à 5 uur zachtjes stoven. (of 8 à 9 uur op stand low in de slow cooker) Haal vervolgens het vlees en de groente uit de pan, wrijf de groenten door een zeef en kook het vocht in tot een derde. Pluk de kalfswang in kleine stukken. Zet de wang terug op het vuur en voeg het ingekookte vocht toe. Blijf de pan net zo lang bewegen totdat het vocht om het vlees heen hangt. Garnituur : Schaaf de zoete aardappel (bataat) en de wortels in plakjes en stoom ze gaar. Stamp ze fijn met een klont boter. Zout en peper toevoegen. Leg de asperges naast elkaar in een koekenpan met een klont gezouten boter en 1 cm water. Als de asperges bijna gaar zijn de uitjes toevoegen. Laat het vocht verdampen en de groenten een bruin kleurtje krijgen. Idee en garnituur van La cocina de Fabrisa

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Ik vind groene asperges echt heel lekker! Je hoeft ze maar kort te grillen en ze zijn vol van smaak. Bovendien zijn ze vaak beter verkrijgbaar dan z'n grote broer de witte asperge. De zalm bereid ik altijd op de manier van Herman den Blijker . Zijn manier is echt, naar mijn mening, de lekkerste. De zalm blijft zacht van binnen met een knapperige korst. Ken je deze manier nog niet? Probeer het eens en proef het verschil. NODIG (1 persoon): 75 gram cous cous Verse moot zalmfilet 100 gram groene aspergetips 90 ml groentebouillon Peper / zout / olijfolie HOE: Bereid de couscous volgens de verpakking. Gebruik groentebouillon voor extra smaak. Schraap de schubben van de huid met een mes. Smeer de huid van de zalm in met wat olijfolie en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Laat de zalm op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten bakken. Ondertussen niet aankomen ! Zet het vuur laag en draai de zalm om. Laat het zachtjes doorgaren. Snijd een stukje van de onderkant van asperges af en spoel goed af. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en grill de asperges ongeveer 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout. Schep de couscous op een bord en leg hier de asperges en zalm bovenop. Eetsmakelijk! Liefs, Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Contact