kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Vorige week at ik bij ' Las Palmas ' met ex-collega's. We namen een drie-gangen menu en Herman den Blijker kwam ook even buurten bij ons aan tafel. Een van de collega's kreeg vier kookboeken mee, geheel gratis met een mooi lint er om heen. Mijn collega's kenden mij en mijn ex-kantine beleid. Liever zelf gebakken brood mee, en zelden de kantine in. Een krent met een behoefte aan biologisch eten. Dat wisten ze wel. Of ik dit nu wel kon betalen, nu ik in de WW zat, zo vroegen ze zich oprecht af. Ik vond het prima, liever een keer goed uit eten, dan tig keer goedkoop. Grappig vond ik dat er een actie was van Unox voor een kop gesubsidieerde soep à 1 euro. Dat vonden ze prima, voordelig. een bon krassen en als alle hokjes hetzelfde waren, dan kreeg je één kop soep gratis!! Ik vond het humor, eet je die blik- of paksoep toch niet, ook geen euro uit gegeven. Bovendien waren er gratis zakjes cup a soup te verkrijgen. Nog minder lekker, maar kom op 1 euro, als je dat wilt besparen. Duidelijk, ik wachtte vijf minuten en ging dan ook naar de kantine en schoof zo aan aan tafel, at tien minuten mee en wandelde tussen de middag lekker verder buiten. Met een zittend beroep is dat wel zo aardig. Niet altijd deed ik dat, ik deed ook wel andere dingen tussen de middag. Geld uitgeven heeft vooral ook met doelen stellen te maken. Eten in de kantine, de dure kantine, daarvoor was je makkelijk tussen de 3 - 5 euro per dag voor kwijt. Ik haatte dat. Het is helemaal niet gezellig. Eerst in de rij staan, wachten en dat gaat ook nog eens af van het halve uur lunchpauze. Vervolgens flink doorkauwen, anders haal je het niet. Een gezellig keuvelend gesprek is niet iedere dag mogelijk, want je eet niet altijd met die mensen die je gezellig vindt. Liever wandelde ik in de lunchpauze buiten. Maar het is voor de groep beter als er gezamenlijk wordt gegeten, zo was de mores. Voor 17 keer in de kantine eten à 4 euro gemiddeld per keer, kun je gezellig één avond bij Herman eten. Uren kletsen. Zondegeld dus de kantine, maar als mensen gewoon zijn iedere dag daar te lunchen, vaak de eerste maaltijd van de dag, want ontbijten is maar lastig. Liever nog dan in Las Palmas eet ik even verderop in Katendrecht op het Deliplein bij ' De matroos en het meisje '. Het eten is daar nog meer duurzaam, zelfs iets voordeliger en de kok is creatief. Het Deliplein oogt knusser dan de Kop van Zuid waar het restaurant 'Las Palmas' is gevestigd.

Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.com

Het is een voortreffelijke paprikasaus die goed past bij bijvoorbeeld gegrilde tonijn en zeeduivelfilets. Op mijn buurtmarkt hadden ze die niet en heb ik dorade filets genomen. Ook lekker. Ingrediënten voor de de paprikasaus: 600 ml visbouillon 85 ml droge vermout (Noilly Prat of Martini, de groene fles) flinke snuf saffraan 2 à 3 rode paprika's 85 ml olijfolie 15 ml balsamico-azijn zout en gemalen peper 1 tl roomboter Bereiding: Visbouillon, saffraan en vermout in een pannetje ca. tot een ¼ inkoken. Paprika's ontvellen (onder de grill blakeren, even afkoelen, of door de lengte snijden en 20 minuten met de bolle kant boven in een oven van 200⁰). Maak van de olijfolie, peper en balsamico-azijn een dressing. Als de bouillon genoeg is ingekookt, doe je de gehakte paprika's en de olijfoliedressing erbij. Koken. Als ze zacht en gaar zijn, met staafmixer even allemaal extra fijn te maken. Nu komt het erop aan: blijven inkoken tot de smaak oké is. Volgens kookboek: scherp, maar niet te scherp, zout, maar niet te zout. Als de smaak goed is, klont koude roomboter erdoor doen om de saus wat dikker te maken. Van het vuur halen. Voor de doradefilets heb ik het recept van Herman de Blijker gebruikt: op de huid in hete olijfolie bakken, tegen de bodem van de pan drukken en daarna, huid boven, op ingevette schaal op 160⁰ in de oven. Ik had veel te veel paprikasaus. Die heb ik ingevroren, zo ben ik de volgende keer lekker snel klaar.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ineens was daar het berichtje van Jolanda van Neptunes Kitchen dat ze me genomineerd had voor de Liebster Award. Eerlijk gezegd had ik daar nog nooit van gehoord, maar uit haar e-mailtje werd al snel duidelijk voor wie die Award bedoeld is. Het is een 'virtuele' prijs voor bloggers, die een blog bijhouden maar nog geen 1000 volgers hebben. Ik voel me zeer vereerd, want in een wereld vol met foodblogs is het moeilijk je te onderscheiden en het is dan des te leuker als je zo'n compliment krijgt. Degene die je nomineert voor de Award stelt je 11 vragen. Het is de bedoeling dat je die vragen beantwoord in een blog op je eigen site en dat je 11 nieuwe vragen verzint voor de 5 blogs die jij nomineert voor de Liebster Award. Dit waren Jolanda's vragen en mijn antwoorden daarop: 1. Met welke Nederlandse bekende (tv) kok zou je een dag willen mee lopen en waarom. Met Herman den Blijker. Ik heb in 1994 bij hem gegeten in restaurant ‘De Engel’ in Rotterdam. Het restaurant was toen pas een jaartje open en hij liep zelf door het restaurant en sprak met de gasten. Het eten was heerlijk en de sfeer geweldig. Ik kijk nooit naar hem op televisie, maar een dag meelopen als hij zelf kookt, lijkt me geweldig. 2. Als je als gast host een maaltijd mocht maken in het 24 Kitchen programma "De makkelijke maaltijd" wat zou je dan maken. Dan zou ik pasta maken, met heel veel verse groeten, een lekkere saus en vers geraspte Parmezaanse kaas. 3. Stel je hebt een tuin met een plantenkast. Welke soort groente of fruit zou je zelf willen verbouwen? Diverse soorten tomaten en paprika’s. Knoflook en verse kruiden, allerlei soorten uien en kleine aubergines. Aardbeien en naast de kas ( als dat mag ) zet ik een kersenboom, een pruimenboom en struiken voor bramen en bessen. 4. Het is zaterdag vijf uur, je hebt de gehele dag geshopt, hebt pijnlijke voeten en je bent moe maar je gezin wil wel nog graag eten. Wat maak je? Ik bak frites, maak hamburgers met een flinke hoeveelheid uien en trek een pak diepgevroren erwten uit de diepvries. 5. Je organiseert een feestje, wat staat er bij jou altijd tussen de hapjes? Veel kaas en vers zelf gebakken stokbrood, met zelfgemaakte kruidenboter. Saai hè. 6. De meest bekende saus bij pasta is toch wel Bolognese saus, hoe eet jij je pasta het liefst? Met mijn eigen gevulde tomatensaus, of met gorgonzola en witte wijnsaus. 7. Wat mag er niet ontbreken in je ideale keuken? Veel messen, een goede keukenmachine en een oven. 8. En wat komt jouw keuken absoluut niet in? Schaal- en schelpdieren, want daarvoor ben ik allergisch. 9. Wat is je favoriete buitenlandse keuken? De Italiaanse. 10. We koken allemaal het liefst zo vers mogelijk. Is er iets wat je toch kant en klaar het liefst koopt of uit een pakje? Ik koop altijd tomatenblokjes in blik van goede kwaliteit, die ik gebruik als aanvulling op verse tomaten. 11. Noem 1 tip om je gerechten zo gunstig mogelijk te fotograferen? Leer omgaan met een foto bewerkingsprogramma. Ben ik helaas nog niet aan toe gekomen. En dan de vragen die ik graag wil stellen aan de door mij genomineerde bloggers: 1. Waarom ben je zo geïnteresseerd in eten en koken? 2. Wat vind jij het belangrijkste als je een nieuw recept uitprobeert? 3. Lees je veel blogs van andere bloggers en waarom? 4. Wat doe je om je kook- en / of bakkunsten te verbeteren? 5. Hoeveel kookboeken staan er in je kast? 6. Als je een artikel mocht schrijven voor een blad, welk blad zou je dan kiezen en waarom? 7. Binnenkort is het weer Sinterklaas. Wat staat er op jouw verlanglijstje? 8. Noem een ding dat je anders zou willen zien in je keuken. 9. Wanneer bedenk je wat je ’s avonds gaat eten? 10. Welk kookboek zou je nooit willen missen? 11. Welk recept van je eigen blog maak je met Kerstmis 2013? Ik nomineer voor de Liebster Award: Kleurrijk eten, omdat dit blog let op wat lekker en gezond is; Bakselsnet, omdat er heerlijk gebak en brood opstaan en Mannin haar enthousiasme deelt met ons; Xandra bakt brood, omdat Xandra veel lekker brood bakt; Kookgek Wilma, vanwege haar liefde voor Italiaanse eten; Eetplezier , omdat Nell zulke leuke stukjes schrijft. 

Bron: marionskitchenstories.blogspot.nl

Suus van Food Bandits nomineerde mij voor de Liebster Award. De award op zich vind ik niet bijzonder, wél vind ik de vragen die ze bedacht erg leuk! Zie het dus als een klein kijkje in m'n leven. Inspiratie - welke blogs of websites geven jou inspiratie? Ik merk dat het me heel erg trekt om 'back to the basics' te gaan. Op het moment inspireert The Self Help Hipster me heel erg met haar Self Help artikelen, maar in het bijzonder met de ' 50 days until 2014 challenge ', waarin ze elke dag tot aan 2014 een opdracht voor je heeft om nog net even dat stukje extra uit 2013 te halen. Ook inspireren Anne van 24 Lentes en Anouk van Anouk Liebers me met de serieuze thema's die ze behandelen op hun blog. Het interesseert me om te lezen hoe anderen in deze onderwerpen staan, het zet mijzelf aan tot denken en ook inspireert het me een iets meer persoonlijk tintje op mijn blog toe te voegen. Ook Suus van Food Bandits inspireert me met haar fijne manier van bloggen: puur, eerlijk eten, gewoon fijn. Eenzelfde soort gevoel krijg ik bij de blog van Maura: Yellow Lemon Tree . Prachtige gerechten, prachtige foto's. Recepten waarvan ik gelijk de keuken in wil duiken! Guilty pleasure Without a doubt...chips. Jarenlang was ik verslaafd aan Hamka's, dit was dan ook echt de enige chips die ik haalde en ik at meerdere zakken per week van (in m'n eentje). Nu ben ik overgestapt naar Chipito kaasknabbels en probeer ik me aan 1 zak per week te houden;) (tijdens expeditie Robinson!). Maar het is niet voor niks een guilty pleasure, ook na een avondje stappen op een brakke dag duik ik graag op de bank met een zak chips, nadat ik een pizza als avondeten heb gegeten;) Eigen favoriet - op welke blogpost ben ik trots? Goede vraag! Ben ik dan trots omdat een blogpost het meest bekeken wordt, omdat ik er met zo veel plezier aan gewerkt heb of omdat ik zelf het eindresultaat zo leuk vind...? Ik ga er meerdere kiezen: deze Summer Recap waarin ik terug kijk naar one hell of a summer. Met een hele grote glimlach heb ik een compilatie gemaakt van de leukste momenten van afgelopen zomer ♡ Ook heb ik zo m'n favoriete gerechtjes die het altijd goed doen (l avendelmadeleines , dadeltaart , chocoladefudge , limoncello ) en ik vond het erg leuk om dit persoonlijke stuk te maken waarin ik de vragen die jullie me stelden beantwoorde. En sinds 2 maand schrijf ik elke maand een stukje voor de Amerikaanse website Happiness is Homemade, iets waar ik stiekem ook wel trots op ben! (zie hier en hier ) Make a wish - wat is jouw wens, naast wereldvrede natuurlijk? Naast wereldvrede en geluk voor de mensen die ik lief heb, zou ik heel graag van mijn passie mijn werk maken. Ik houd van koken en lekker creatief bezig zijn en ik zou graag mijn kantoorbaan inruilen voor een toekomst achter de potten en pannen, lekker creatief zijn, contact met mensen en fröbelen. De inspiratie, plannen, motivatie zijn er...nu de uitvoering nog. - Reading gives us some place to go when we have to stay where we are - Ik houd van lezen en zou er meer tijd voor willen vrijmaken. Het komt in periodes, en een favoriet kan ik moeilijk benoemen. Het is maar net wat me op zo'n moment trekt. Op dit moment ben ik 'Mandela, één leven' aan het lezen. Mensenrechten, slavernij en culturele verschillen hebben me altijd erg geïnteresseerd, hier lees ik graag over. Nog tips op dit gebied? Wat heb jij altijd in de koelkast? Kaas voor m'n saaie boterhammen met kaas-lunch voor op werk, melk voor m'n bordje pap 's ochtends, toch bijna altijd wel een flesje wijn, roomboter voor de verschillende baksels, chocolademelk, grove mosterd voor m'n favoriete honing-mosterd dressing...niet zo veel bijzonders dus. Veel liever zie ik er altijd verse frambozen en aardbeien, verschillende Franse kaasjes, verse producten van de Toko, etc. Maar aangezien ik maar in m'n eentje woon, koop ik deze alleen op het moment zelf, anders komt het nooit op! Memories - wat is je vroegste herinnering omtrent eten? Lastige vraag! Ik weet nog hoe vies ik bruine bonen (of kapuzijners?) vond, en ook slavinkjes vond ik vreselijk! En gortepap..dingen die ik vreselijk vond zijn me bij gebleven dus. Grappig hoe dat werkt.. Wat is het meest smerige wat je ooit hebt gegeten? Weer zo'n lastige vraag. Er komt niet één ding naar boven, ik sta heel erg open voor het proberen van nieuwe dingen, maar ik zou sommige dingen zeker weten nooit proberen (zoals gefermenteerde eieren, etc). Het komt dus aan op dingen die ik zelf gewoon écht niet lekker vind, en dat staat denk ik toch wel stukken vet in vlees op nummer 1. Sorry, maar die witte stukken krijg ik écht niet weg! Food-Bucket list Iets wat ik altijd nog eens wil eten is de seafood-platter bij Las Palmas (restaurant Herman den Blijker, Rotterdam). Ik heb daar één keer voor m'n verjaardag gegeten en de mensen naast ons hadden de meest overweldigende schaal gevuld met King Krab, kreeft, langoustines, etc. Wil ik ook! Ook zou ik ook graag eens Fugu eten: Japanse kogelvis, die zo giftig is dat de (Japanse) chefkok een jarenlange opleiding doorstaat om deze vis goed te kunnen fileren. Verder zijn er meerdere restaurants waar ik graag eens zou eten (de Librije, In de Keuken van Floris, Le Bernadin (NY), The Press Club (AU), Greenhouse (AU). Eigenlijk wil ik heel culinair Syndey ontdekken, van streetfood tot fine dining. Bron: greenhouseperth.com Met welke tv chef zou je wel eens een dagje willen ruilen, en waarom? Jamie Oliver natuurlijk! Heeft geen uitleg nodig toch?! Maar vooruit: wat een geweldige gerechten maakt die man, álles ziet er lekker uit, ik houd van zijn kook en serveerstijl, hij komt om de meest geweldige plekken, start de meest geweldige initiatieven én ik zou graag eens met hem en z'n busje op tour gaan door het buitenland. Bron: suffolkmag.co.uk

Bron: food-love-happiness.blogspot.com

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Tot afgelopen herfst gebruikte ik niet of nauwelijks citroenen. Tot ik een overheerlijk recept tegen kwam van een citroentaart van Herman den Blijker. En wat bleek, heerlijk. Dat maakt dat ik nu het zomer is en ik vaak geen trek heb in hele zoete dingen, juist wat recepten met citroen wil gaan proberen. Dit koekje maakte ik vorige week! Heerlijk... lekker fris... een echt zomer koekje. Recept Citroenkoekjes trommel vol 200 gram bloem 110 gram roomboter 1 citroen 1 zakje vanille suiker 50 gram suiker Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. Was de citroen goed met heet water en droog deze af. Rasp de schil van de citroen eraf, maar niet het witte stuk. Smelt de roomboter in de magnetron. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het sap van een halve citroen bij de boter. Kneed dit tot een deeg. Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en druk deze plat. Bak ze 17-23 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Zo rijk als de Rockefeller's, deze met kruidenboter en broodkruim gegratineerde oesters. Het mooie van dit gerecht is dat de smaak van de oesters overeind blijft. Voor de beginnende oestereter, volgens Herman den Blijker in het magazine Vision. Vision is een glossy met liefde voor vis (om te eten dan) en meegekregen na een eetbelevenis bij Inter Scaldes. Ik heb deze magazine uitgebreid doorgebladerd nadat ik bijgekomen was van mijn eerste twee sterren-diner. Wat een ervaring was dat. Het aparte is, dat dit recept weer is gemaakt met zelf geraapte oesters. Vorige maand heb ik een cursus zeewier en schelpdieren (wild) plukken gevolgd. Voor mij logisch, want ik woon op een steenworp afstand van de Oosterschelde waar er zich een enorme rijkdom bevindt aan vis, schaal- en schelpdieren en diverse zeewieren. Waarvan je ook nog eens voor eigen gebruik mag meenemen naar huis. Het was een enorm leerzame cursus. Lekkere lunch gehad ook, met rauwe kokkels, scheermesjes, gebakken mosselen. Ik ben thuis gekomen met oesters en zeewier. Gewoon bij Yerseke van het wad gehaald. Vandaag hebben we bij Wemeldinge krabben gevangen (en weer losgelaten), oesters geraapt en wat zeewier gesprokkeld. De oesters zijn klaargemaakt volgens Herman den Blijkers recept, niet als beginnend oestereter maar als nieuwsgierig oestereter. Aanrader!!!!!! Oesters rockefeller 4 personen: 12 oesters bosje peterselie 1 ui 1 bosje selderij 1 bosje dragon 1 bosje kervel broodkruim 100 gram zachte ongezouten boter tabasco 2 el Pernod zeezout zwarte peper Zet de ovengrill aan. Maak de oesters open (op internet diverse filmpjes over te zien) door het oestermes in de smalle achterkant van de oester te duwen en richting zijkant te bewegen. Snij de bovenkant van de oester.Strooi op een bakplaat of in een ovenschotel zout en leg de oesterhelften met hun eigen vocht op het zout. Maak met een vijzel of keukenmachine een kruidenpasta van de boter met fijngesneden kruiden, gesnipperde ui en broodkruim. Maak verder op smaak met tabasco en Pernod (anijsdrank). Verdeel de kruidenpasta over de oesters en strooi nog wat peper er over. Schuif de ovenschotel/bakplaat 4 minuten onder de grill en dan zijn de oesters klaar om te serveren. verse oesters oosterschelde

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Rabarber Crumble Zondag, 29 Juni 2014 Toen ik dit recept van Herman den Blijker voor deze rabarber crumble tegenkwam wist ik het zeker, ik ga nog een keer overstag dit rabarber seizoen. Een crumble is makkelijk om te maken en heel erg lekker, de friszure smaak van de rabarber en de zoete crumble is een perfecte combinatie! Ingredienten : 1 kg rabarber 1 citroen, rasp van de schil en het sap 1 sinaasappel, rasp van de schil en het sap 1 vanillestokje 3 eetlepels suiker Poedersuiker Evt. vanille-ijs Crumble : 150 gram bloem 150 gram suiker 175 gram boter Extra nodig : 4 ovenschaaltjes Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 180 graden Schil de stelen rabarber, snijd deze in stukjes en doe alles in een kom Voeg de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe Snijd het vanillestokje open, haal de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de rabarber stukjes Voeg al laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar Verdeel de rabarber over de 4 schaaltjes Maak het crumble deeg door de bloem, suiker en boter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg Verdeel de crumble over de rabarber Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rabarber crumble in 30 minuten lichtbruin en gaar Bestuif de rabarber crumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij Liefs, Marina

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2022 ® v3 - Contact