kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 10 personen Ingrediënten voor de Cheese( hangop) 1 liter yoghurt 4 eiwitten 200 gram suiker poedersuiker vanillesuiker Ingrediënten voor de Cake 200 gr water 200 gr melk 200 gr bloem 200 gr boter 8 eieren Bereidingswijze Doe de hangop in een vochtige passeerdoek (theedoek) en laat deze boven een kom een 24 uur hangen zodat alle vocht uit de yoghurt loopt. Voor het beslag van de soezen gaat de melk, water en boter in een pan met een snufje zout en een snufje suiker, laat dit opkoken. Doe alle bloem er in een keer bij en blijf goed roeren tot de massa niet meer plakt aan de lepel en het zich tot een bal vormt. - Doe de massa in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht tot het ei weg is geklopt voor de volgende erin gaat. Doe de massa in een spuitzak en spuit dit op bakpapier tot de vorm die je zelf wil. Doe dit in de oven op 180 graden voor 20 minuten. Tijdens het bakken mag de oven absoluut niet open gaan, zo komen de soezen niet omhoog! - Ondertussen sla je de 4 eiwitten op met de suiker. Zorg ervoor dat de kom waarin je het opslaat geheel vetvrij is door een limoentje door de kom te wrijven. Wanneer je de kom op de kop kan houden zonder dat de eiwit eruit komt is de eiwit goed. Spatel het eiwit vervolgens door de hangop om het geheel luchtiger te maken. Voeg hierbij de poedersuiker en de vanillesuiker naar smaak toe. - Wanneer de soezen klaar zijn laat je deze even afkoelen en vervolgens snij je ze over de lengte doormidden. Doe de hangop tussen de soes en het dessert is klaar om op te serveren! Bron Den Blijkers Blog

Bron: smulweb.nl

voor 6 personen 1 groot stuk zalmfilet(zonder vel) 2 eetlepels grove mosterd 2 eetlepels jonge jenever 1 bosje dille 50 gram bruine basterd suiker. Hulpmiddelen Diepe schaal,kwastje,sherp mes,fileermes,plastic folie,snijplank Voorbereiding Zet alles klaar zodat je kunt beginnen Bereidingswijze Neem de diepe schaal,leg daar de zalmfilet in,pak dan de jonge jenever en smeer de zalm daar mee in,dan neem je de kwast in de hand en smeer je de mosterd over de zalm,gelijk matig verdelen,neem dan de bos met dille en pluk die,vervolgens hak je de dille fijn met een scherp mes,(als je geen scherp mes gebruik dan kneus je de kruiden )strooi als laatst de bruine basterd suiker verdeeld over de zalm en dek de zalm af met plastic folie.zet de gemarineerde zalm dan in de koel kast en laat die 12 uur marineren,neem hem na 12 uur uit de koelkast en leg hem op je snijplank vervolgens nem je een fileermes,en snij je zo dun mogelijk plakjes,3a 4 plakjes p.p. leg hem op een mooi bord,stuk lollo rosso erbij,plakje citroen,partje tomaat,half stukje toast.en dan heb je een heerlijk zelf gemarineerde zalm.gr mike26 Serveertips Doe er nog een lekker wit wijntje bij en je kunt genieten,smakelijk Bron Geleerd van herman den blijker

Bron: smulweb.nl

Ossenstaart met meegestoofd preiwit, wortel en aardappelpuree Dit keer was er de mogelijkheid om runderstaart oftewel ossenstaart mee te bestellen bij het biologisch rundvleespakket. Mijn kans om ook eens met ossenstaart aan de slag te gaan. Het eerste dat opviel bij aflevering van het pakket: er zit redelijk wat vet aan zo'n ossenstaart. Dat had ik niet verwacht. Daarnaast waren de stukken staart ook groter dan verwacht. Ideaal voor een stoofpotje. Er moest rode wijn bij voor mijn gevoel, en lekkere pittige groenten die de stooftijd van 6 uur aankonden. Om de stukken prei had ik een stukje keukentouw gebonden zodat ze niet uit elkaar zouden vallen*. Doordat ze 6 uur hadden gestoofd in rode wijn (met bouillon) waren de preistukken iets zoetzurig geworden. Een lekkere combinatie met de volle smaak van de jus. De overgebleven jus is de vriezer ingegaan. Dan kunnen we er nog een keertje van genieten, bij een stamppotje bijvoorbeeld. Zacht gestoofde ossenstaart 1 kilo ossenstaart (250 gram pp) 500 ml runderbouillon 250 ml rode wijn 2 laurierblaadjes 2 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 prei, het witte deel 1 wortel 1 ui 1 peterseliewortel of 1/4 knolselderij** zout, peper bloem olie Bestrooi de ossenstaarten met zout e peper. Haal de ossenstaarten door de bloem. Verwarm olie in een pan en bak daarin de ossenstaarten bruin. Voeg de wijn en runderbouillon toe en warm dit even mee. Doe dan alles in de slowcooker. Hak het witte deel van de prei in vier stukken en bind om elk stuk keukentouw zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen in de pan. Schil en snij de wortel en wortelpeterselie in plakjes. Snij de ui in kleine stukjes. Indien knolselderij: schil en snij deze ook in kleine stukjes. Doe de groenten en kruiden bij het vlees. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel 6 uur sudderen op de hoge stand (90 C) van de slowcooker. Je kunt het ook natuurlijk in de oven klaarmaken. Doe dan alles in een ovenschotel met deksel en zet de oven op 100 C, minimaal 3 uur laten stoven. Bron: combinatie van recepten van: John Gerdsen (Grenzeloos koken) en Herman den Blijker * tip van Herman den Blijker ** John Gerdsen gebruikt knolselderij, peterseliewortel (had ik nog liggen) heeft een iets verfijndere smaak.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Suus van Food Bandits nomineerde mij voor de Liebster Award. De award op zich vind ik niet bijzonder, wél vind ik de vragen die ze bedacht erg leuk! Zie het dus als een klein kijkje in m'n leven. Inspiratie - welke blogs of websites geven jou inspiratie? Ik merk dat het me heel erg trekt om 'back to the basics' te gaan. Op het moment inspireert The Self Help Hipster me heel erg met haar Self Help artikelen, maar in het bijzonder met de ' 50 days until 2014 challenge ', waarin ze elke dag tot aan 2014 een opdracht voor je heeft om nog net even dat stukje extra uit 2013 te halen. Ook inspireren Anne van 24 Lentes en Anouk van Anouk Liebers me met de serieuze thema's die ze behandelen op hun blog. Het interesseert me om te lezen hoe anderen in deze onderwerpen staan, het zet mijzelf aan tot denken en ook inspireert het me een iets meer persoonlijk tintje op mijn blog toe te voegen. Ook Suus van Food Bandits inspireert me met haar fijne manier van bloggen: puur, eerlijk eten, gewoon fijn. Eenzelfde soort gevoel krijg ik bij de blog van Maura: Yellow Lemon Tree . Prachtige gerechten, prachtige foto's. Recepten waarvan ik gelijk de keuken in wil duiken! Guilty pleasure Without a doubt...chips. Jarenlang was ik verslaafd aan Hamka's, dit was dan ook echt de enige chips die ik haalde en ik at meerdere zakken per week van (in m'n eentje). Nu ben ik overgestapt naar Chipito kaasknabbels en probeer ik me aan 1 zak per week te houden;) (tijdens expeditie Robinson!). Maar het is niet voor niks een guilty pleasure, ook na een avondje stappen op een brakke dag duik ik graag op de bank met een zak chips, nadat ik een pizza als avondeten heb gegeten;) Eigen favoriet - op welke blogpost ben ik trots? Goede vraag! Ben ik dan trots omdat een blogpost het meest bekeken wordt, omdat ik er met zo veel plezier aan gewerkt heb of omdat ik zelf het eindresultaat zo leuk vind...? Ik ga er meerdere kiezen: deze Summer Recap waarin ik terug kijk naar one hell of a summer. Met een hele grote glimlach heb ik een compilatie gemaakt van de leukste momenten van afgelopen zomer ♡ Ook heb ik zo m'n favoriete gerechtjes die het altijd goed doen (l avendelmadeleines , dadeltaart , chocoladefudge , limoncello ) en ik vond het erg leuk om dit persoonlijke stuk te maken waarin ik de vragen die jullie me stelden beantwoorde. En sinds 2 maand schrijf ik elke maand een stukje voor de Amerikaanse website Happiness is Homemade, iets waar ik stiekem ook wel trots op ben! (zie hier en hier ) Make a wish - wat is jouw wens, naast wereldvrede natuurlijk? Naast wereldvrede en geluk voor de mensen die ik lief heb, zou ik heel graag van mijn passie mijn werk maken. Ik houd van koken en lekker creatief bezig zijn en ik zou graag mijn kantoorbaan inruilen voor een toekomst achter de potten en pannen, lekker creatief zijn, contact met mensen en fröbelen. De inspiratie, plannen, motivatie zijn er...nu de uitvoering nog. - Reading gives us some place to go when we have to stay where we are - Ik houd van lezen en zou er meer tijd voor willen vrijmaken. Het komt in periodes, en een favoriet kan ik moeilijk benoemen. Het is maar net wat me op zo'n moment trekt. Op dit moment ben ik 'Mandela, één leven' aan het lezen. Mensenrechten, slavernij en culturele verschillen hebben me altijd erg geïnteresseerd, hier lees ik graag over. Nog tips op dit gebied? Wat heb jij altijd in de koelkast? Kaas voor m'n saaie boterhammen met kaas-lunch voor op werk, melk voor m'n bordje pap 's ochtends, toch bijna altijd wel een flesje wijn, roomboter voor de verschillende baksels, chocolademelk, grove mosterd voor m'n favoriete honing-mosterd dressing...niet zo veel bijzonders dus. Veel liever zie ik er altijd verse frambozen en aardbeien, verschillende Franse kaasjes, verse producten van de Toko, etc. Maar aangezien ik maar in m'n eentje woon, koop ik deze alleen op het moment zelf, anders komt het nooit op! Memories - wat is je vroegste herinnering omtrent eten? Lastige vraag! Ik weet nog hoe vies ik bruine bonen (of kapuzijners?) vond, en ook slavinkjes vond ik vreselijk! En gortepap..dingen die ik vreselijk vond zijn me bij gebleven dus. Grappig hoe dat werkt.. Wat is het meest smerige wat je ooit hebt gegeten? Weer zo'n lastige vraag. Er komt niet één ding naar boven, ik sta heel erg open voor het proberen van nieuwe dingen, maar ik zou sommige dingen zeker weten nooit proberen (zoals gefermenteerde eieren, etc). Het komt dus aan op dingen die ik zelf gewoon écht niet lekker vind, en dat staat denk ik toch wel stukken vet in vlees op nummer 1. Sorry, maar die witte stukken krijg ik écht niet weg! Food-Bucket list Iets wat ik altijd nog eens wil eten is de seafood-platter bij Las Palmas (restaurant Herman den Blijker, Rotterdam). Ik heb daar één keer voor m'n verjaardag gegeten en de mensen naast ons hadden de meest overweldigende schaal gevuld met King Krab, kreeft, langoustines, etc. Wil ik ook! Ook zou ik ook graag eens Fugu eten: Japanse kogelvis, die zo giftig is dat de (Japanse) chefkok een jarenlange opleiding doorstaat om deze vis goed te kunnen fileren. Verder zijn er meerdere restaurants waar ik graag eens zou eten (de Librije, In de Keuken van Floris, Le Bernadin (NY), The Press Club (AU), Greenhouse (AU). Eigenlijk wil ik heel culinair Syndey ontdekken, van streetfood tot fine dining. Bron: greenhouseperth.com Met welke tv chef zou je wel eens een dagje willen ruilen, en waarom? Jamie Oliver natuurlijk! Heeft geen uitleg nodig toch?! Maar vooruit: wat een geweldige gerechten maakt die man, álles ziet er lekker uit, ik houd van zijn kook en serveerstijl, hij komt om de meest geweldige plekken, start de meest geweldige initiatieven én ik zou graag eens met hem en z'n busje op tour gaan door het buitenland. Bron: suffolkmag.co.uk

Bron: food-love-happiness.blogspot.com

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Bijna iedere zaterdag of zondagavond werk ik in een Hospice, daar hebben ze een abonnement op het AD. In het weekend staat daar een column in van Herman den Blijker. Dus iedere keer neus ik even de krant door opzoek naar een lekker recept. Zo maakte ik ook al eerder een speculaastaart die in de AD stond. Dit recept kwam ik er ook tegen. Een citroentaart, nou dat leek me wel eens wat. Herman presenteert hem als toetje, dat kan inderdaad goed, maar wij hebben hem als taart op. Echt een wintertaart omdat er nu volop citrusvruchten te verkrijgen zijn, maar op een warme zomerdag smaakt hij vast ook super! Er gaan heel veel dooiers in, wat maakt dat je veel eiwitten over hebt, deze kan je invriezen of net als ik deze cruesli van maken , weggooien doen we natuurlijk niet. Ik gebruikte 1 dooier minder en wat minder suiker. Er gaat aardig wat suiker in, maar dat moet ook wel om het ernstig zure eraf te halen. Hij is nog steeds zuur, maar de scherpe randjes zijn er af. Recept Citroentaart van Herman den Blijker 1 taart, ongeveer 16 stukjes, groter kan natuurlijk ook ;) 4 citroenen 150 gram basterdsuiker 2 eieren 4 dooiers 2x 75 gram boter 1 pak bastognekoeken 150 gram boter Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt 150 gram boter. Verkruimel de koeken en roer deze door de gesmolten boter. Schep dit in de bakvorm en druk het goed aan met bv. een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Zet hem weg tot je hem verder gaat gebruiken. Rasp en pers de citroenen. Doe de citroensap, -rasp, suiker, eieren, eierdooiers en 75 gram boter in een pan. Zet deze op en breng hem al roerend/kloppend met een garde aan de kook. Laat hem dan zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat ondertussen je spoelbak vollopen met koud water. Zet daarin de pan en voeg de resterende boter toe. Blijf kloppen, zo koelt hij zo snel mogelijk af. Als hij redelijk is afgekoeld kan je de citroenlaag op de bodem uitsmeren met een lepel. Laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker met wat slagroom als toetje of taart. Eet smakelijk! Ben benieuwd wie hem gaat maken?! Laat je 't me weten?

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Nu we net gewend zijn aan vergeten groenten, hoor ik steeds vaker over vergeten vlees. Het is de trend om het dier van kop tot staart te benutten Ik maakte kalfswangen in de slow cooker, en baseerde het op een recept van Herman den Blijker. Het vlees was om te zuigen, veel lekkerder dan gewoon draadjesvlees. Geef de wangen de tijd om bij een lage temperatuur te garen. Het bindweefsel wordt gelatineus, de gelatine geeft de saus een mooie binding en zorgt dat het vlees sappig blijft. Draai je het gas vol open en komt de temperatuur boven de 65 graden uit, dan zal het vlees uitdrogen. Verminder bij gebruik van een slowcooker de vloeistof met een derde. Ingrediënten: 800 g kalfswang 1 wortel, in stukken gesneden 2 witte uien, in stukken gesneden 100 g knolselderij, in blokken gesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 3 dl rode wijn 3 dl kalfsfond Flinke scheut Madeira of Sherry PX 1 blikje tomatenpuree roomboter olijfolie zout zwarte peper uit de molen Garnituur : 2 wortels 1 zoete aardappel (bataat) groene asperges lente-ui Bereiding : Haal overtollig vet van de wang en verwijder de vliezen. Zet de kalfswang aan op hoog vuur, zodat deze snel dichtschroeit. Zet apart. Zet de tomatenpuree aan in een pan om deze te ontzuren. Zweet de wortel, ui, knolselderij en knoflook in een pan aan in wat boter, doe de tomatenpuree erbij. Blus af met de rode wijn en de kalfsfond. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. (Weinig, later wordt de saus ingekookt) Breng aan de kook en voeg het vlees toe en laat het vervolgens 4 à 5 uur zachtjes stoven. (of 8 à 9 uur op stand low in de slow cooker) Haal vervolgens het vlees en de groente uit de pan, wrijf de groenten door een zeef en kook het vocht in tot een derde. Pluk de kalfswang in kleine stukken. Zet de wang terug op het vuur en voeg het ingekookte vocht toe. Blijf de pan net zo lang bewegen totdat het vocht om het vlees heen hangt. Garnituur : Schaaf de zoete aardappel (bataat) en de wortels in plakjes en stoom ze gaar. Stamp ze fijn met een klont boter. Zout en peper toevoegen. Leg de asperges naast elkaar in een koekenpan met een klont gezouten boter en 1 cm water. Als de asperges bijna gaar zijn de uitjes toevoegen. Laat het vocht verdampen en de groenten een bruin kleurtje krijgen. Idee en garnituur van La cocina de Fabrisa

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Het €urodrilboek leende ik bij de bibliotheek. In mijn woonplaats is het niet in de bibliotheek verkrijgbaar, maar voor 5 euro meer, ben ik ook lid in dezelfde naburige grote stad, waar vanavond of morgen het nieuwe restaurant van Herman den Blijker wordt geopend en het nu een drukte van belang is. Enkele tips uit het boek wil ik hier weergeven: Hij adviseert om bij het starten met consuminderen , eerst een bibliotheekpas en een kleine organizer van een paar tientjes te kopen. De organizer gebruik je om al je boodschappen met de prijzen, de hoeveelheid en de winkel waar je het hebt gekocht in te vermelden. Is een artikel de helft lager in prijs is en je gebruikt dit artikel altijd, dan koop je daar een grote voorraad van. Dit levert meer geld op dan geld op je spaarrekening, aldus de schrijver van dit boek. Voor de aanschaf van een product van meer dan € 50,- ga je eerst op mintens drie plekken, desnoods incl. het internet gaat vergelijken. Ook daar gebruik je ook de organizer voor. Je start met het organiseren van je administratie , je sorteert en zorgt voor ordners. Ordners voor: bankafschriften, creditcard(s), Pensioen / verzekeringen, werk (alle officiële papieren over reorganisaties, functioneringsgesprekken enz.), diploma's getuigschriften enz., een voor ieder kind, ordner voor facturen. Je gaat vervolgens kijken waar je vaste lasten/uitgaven naar toe gaan . Ieder gezinslid mag bijvoorbeeld 1 abonnement. Je vergelijkt ieder jaar de kosten voor je verzekeringen. Je kijkt ieder kwartaal welke spaarrekening beter is, bij meer dan 0,2% meer spaarrente ga je switchen. Iedere 10 euro is meegenomen. Je schaft een geldkluis aan voor de officiële papieren, zoals paspoort, waardepapieren, biljet van €100,-, dierbare foto's en een rampenCD met alle belangrijke gegevens van polissen, telefoonnummers enz. enz. Maak een weekmenu, liever nog een maandmenu , zodat je nog voordeliger kunt shoppen. Autorijden doe je het voordeligst met een auto die kleiner is en al 5 jaar bestaat. Deze auto verkoop je niet, maar rij je helemaal op. De sloop mag hem hebben. Dit zijn de eerste beginselen voor het consuminderen. Vara kassa over dit boek

Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.com

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy