kippenragout jamie oliver | citroentaart recept jamie oliver | receta vispotje | appelcake smulweb | chinese tomatensoep smulweb | tongfiletrolletjes | pompoensoep met gehakt | rodekoolschotel vegetarisch
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Het is een voortreffelijke paprikasaus die goed past bij bijvoorbeeld gegrilde tonijn en zeeduivelfilets. Op mijn buurtmarkt hadden ze die niet en heb ik dorade filets genomen. Ook lekker. Ingrediënten voor de de paprikasaus: 600 ml visbouillon 85 ml droge vermout (Noilly Prat of Martini, de groene fles) flinke snuf saffraan 2 à 3 rode paprika's 85 ml olijfolie 15 ml balsamico-azijn zout en gemalen peper 1 tl roomboter Bereiding: Visbouillon, saffraan en vermout in een pannetje ca. tot een ¼ inkoken. Paprika's ontvellen (onder de grill blakeren, even afkoelen, of door de lengte snijden en 20 minuten met de bolle kant boven in een oven van 200⁰). Maak van de olijfolie, peper en balsamico-azijn een dressing. Als de bouillon genoeg is ingekookt, doe je de gehakte paprika's en de olijfoliedressing erbij. Koken. Als ze zacht en gaar zijn, met staafmixer even allemaal extra fijn te maken. Nu komt het erop aan: blijven inkoken tot de smaak oké is. Volgens kookboek: scherp, maar niet te scherp, zout, maar niet te zout. Als de smaak goed is, klont koude roomboter erdoor doen om de saus wat dikker te maken. Van het vuur halen. Voor de doradefilets heb ik het recept van Herman de Blijker gebruikt: op de huid in hete olijfolie bakken, tegen de bodem van de pan drukken en daarna, huid boven, op ingevette schaal op 160⁰ in de oven. Ik had veel te veel paprikasaus. Die heb ik ingevroren, zo ben ik de volgende keer lekker snel klaar.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

In de krant zag ik een recept voorbijkomen van Herman den Blijker. Een quiche met bruine bonen, om dat recept na te lezen, kan je hier klikken . Ik verbouwde het recept dat het ook geschikt zou zijn voor een koolhydraatbeperkt dieet. Herman maakte zijn quiche met een bodem van bladerdeeg en met naar mijn mening te weinig groente...maar 100 gram per persoon.... Dus ik veranderde en maakte het anders... Dus een beetje van Herman en een beetje van Ilse :) Recept Bruin bonen quiche 2-3 personen 350-400 gram gekookte bonen (ik nam gedroogde bonen en weekte en kookte deze eerst) 1 kleine prei 100 gram champignons (optioneel, bij mij moesten ze op en ze smaakte er best bij) 100 gram spekjes 4 eieren 200 ml slagroom geraspte oude kaas peper en zout Spoel de bonen af en laat ze goed uit uitlekken. Wrijf ze voorzichtig droog met wat keukenpapier of een keukendoek. Bak de spekjes uit. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de prei in ringen. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot de gaar zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de champignons en spekjes in een ovenschaal (ik gebruikte mijn hapjespan, want die kan gelijk de oven in, lekker makkelijk). Roer dan de prei en de bonen erdoor. Klop de eieren los met de slagroom en wat peper en zout. Verdeel dit over over de de groente. Rasp er als laatst wat oude kaas overheen. Bak de quiche in 20-25 minuten gaar. Lekker? Zeker... maar houdt er wel rekening mee dat bonen altijd een wat drogere structuur hebben en dat is een quiche natuurlijk nog steeds zo. Deze variant van bruine bonen gaat zeker vaker op tafel komen :)

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Hans en ik gingen samen uit eten en bij ons hoofdgerecht kregen we meerdere bakjes met aardappeltjes, groente en een bakje met een soort komkommersalade ofzo.... Ik was eigenlijk al klaar, maar nam toch nog een hapje en dat was zo lekker.... dat ik het bakje leeg at :)... Tijd om het thuis eens na te maken, want ik heb het in het restaurant natuurlijk goed bekeken. Het namaken lukte goed en ik heb er ondertussen al lekker gesmuld van mijn eigen komkommersalade. Het is een salade zonder poespas, hele simpele basic ingrediënten. Een salade die het erg goed zal doen bij een BBQ of bij wat toastjes en dippers.... Lekker op zo'n zomerse dag.... en stokbroodje... wat salades en smullen maar... wat je in die ander bakjes kan doen? Nou dit bv... en je kan ze allemaal zelf maken of zelf kopen natuurlijk ;) Tapenade Kruidenboter Bleekselderij-salade Eiersalade Kip-Kerrie salade Ham-Prei salade Recept Komkommersalade bak vol 1 komkommer 1 appel halve paprika halve rode ui beetje citroensap scheutje olijfolie Het is heel simpel te maken, de ui, paprika en de appel moet je heel fijn snipperen. Vind je dat lastig? Onderaan dit blog vind je een video waarin Herman den Blijker goed uitlegt hoe je als een pro kan leren snipperen ;). Halveer de komkommer en snijd deze in smalle reepjes. Doe alles in een schaal, voeg een beetje citroensap tegen het verkleuren toe en een flinke scheut olijfolie. Roer alles goed door en zet de schaal voor minimaal een uurtje in de koelkast, dan kunnen de smaken goed intrekken! Filmpje hoe uien (of andere dingen) fijn te snipperen...

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Tot afgelopen herfst gebruikte ik niet of nauwelijks citroenen. Tot ik een overheerlijk recept tegen kwam van een citroentaart van Herman den Blijker. En wat bleek, heerlijk. Dat maakt dat ik nu het zomer is en ik vaak geen trek heb in hele zoete dingen, juist wat recepten met citroen wil gaan proberen. Dit koekje maakte ik vorige week! Heerlijk... lekker fris... een echt zomer koekje. Recept Citroenkoekjes trommel vol 200 gram bloem 110 gram roomboter 1 citroen 1 zakje vanille suiker 50 gram suiker Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier of een bakmatje op een bakplaat. Was de citroen goed met heet water en droog deze af. Rasp de schil van de citroen eraf, maar niet het witte stuk. Smelt de roomboter in de magnetron. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, citroenrasp en het sap van een halve citroen bij de boter. Kneed dit tot een deeg. Draai hier balletjes van ter grootte van een walnoot en druk deze plat. Bak ze 17-23 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Bijna iedere zaterdag of zondagavond werk ik in een Hospice, daar hebben ze een abonnement op het AD. In het weekend staat daar een column in van Herman den Blijker. Dus iedere keer neus ik even de krant door opzoek naar een lekker recept. Zo maakte ik ook al eerder een speculaastaart die in de AD stond. Dit recept kwam ik er ook tegen. Een citroentaart, nou dat leek me wel eens wat. Herman presenteert hem als toetje, dat kan inderdaad goed, maar wij hebben hem als taart op. Echt een wintertaart omdat er nu volop citrusvruchten te verkrijgen zijn, maar op een warme zomerdag smaakt hij vast ook super! Er gaan heel veel dooiers in, wat maakt dat je veel eiwitten over hebt, deze kan je invriezen of net als ik deze cruesli van maken , weggooien doen we natuurlijk niet. Ik gebruikte 1 dooier minder en wat minder suiker. Er gaat aardig wat suiker in, maar dat moet ook wel om het ernstig zure eraf te halen. Hij is nog steeds zuur, maar de scherpe randjes zijn er af. Recept Citroentaart van Herman den Blijker 1 taart, ongeveer 16 stukjes, groter kan natuurlijk ook ;) 4 citroenen 150 gram basterdsuiker 2 eieren 4 dooiers 2x 75 gram boter 1 pak bastognekoeken 150 gram boter Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Smelt 150 gram boter. Verkruimel de koeken en roer deze door de gesmolten boter. Schep dit in de bakvorm en druk het goed aan met bv. een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Zet hem weg tot je hem verder gaat gebruiken. Rasp en pers de citroenen. Doe de citroensap, -rasp, suiker, eieren, eierdooiers en 75 gram boter in een pan. Zet deze op en breng hem al roerend/kloppend met een garde aan de kook. Laat hem dan zachtjes 3 minuten doorkoken. Laat ondertussen je spoelbak vollopen met koud water. Zet daarin de pan en voeg de resterende boter toe. Blijf kloppen, zo koelt hij zo snel mogelijk af. Als hij redelijk is afgekoeld kan je de citroenlaag op de bodem uitsmeren met een lepel. Laat hem minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Lekker met wat slagroom als toetje of taart. Eet smakelijk! Ben benieuwd wie hem gaat maken?! Laat je 't me weten?

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Gisteren maakte ik een ovenschotel met de roosjes van 2 broccolistruikjes. De stengels heb ik bewaard want die zijn ook eetbaar. Je kan daar nog een lekker soepje mee maken. De schil van de stengels is vezelig dus die haal je er af. Er is de laatste tijd veel aandacht voor koken met kliekjes, zie het ontstaan van Kliekipedia. Maar dat het loof van sommige knolgewassen ook eetbaar is (bv biet en radijs), dat de stengels van de ui als smaakmaker te gebruiken is en dat een geschilde broccolistengel rauw ook bijzonder lekker is, daar mag nog wel wat meer aandacht voor komen. Ook schillen weggooien is zonde. Herman den Blijker voorspelt een nieuw soort schillenboer aan de deur: een goedlachse hipster met een zak versgebakken aardappelschillen. Gebakken aardappelschillen is een trend aan het worden. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat de aardappelen biologisch zijn. Voor een leuke brochure en nog wat meer informatie over wat wel en niet eetbaar is aan loof en plant, kijk dan eens hier. Kortom, er kan nog veel minder worden weggegooid aan eten. No Waste broccolisoep met geitenkaas 2 stengels van de broccoli 1 liter groente of kippenbouillon 1 kleine ui 1 teen knoflook 1 klont boter 1 eetlepel bloem verse peterselie (of gedroogde Italiaanse kruiden) jonge geitenkaas, geraspt (of feta) vers gemalen peper Schil de stengels van de broccoli en snij het droge uiteinde af. Snij vervolgens de broccoli in schijfjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm een klont boter in de pan en bak hier eerst de ui, vervolgens de knoflook en broccoli in. Voeg een eetlepel bloem toe en schep nog even door. Giet de bouillon erbij en maak de soep op smaak met peterselie en peper. Laat de soep 10 minuten koken tot de broccoli zacht is en pureer dan met de staafmixer de soep. Doe in de soepkom een schepje geraspte kaas en giet hier de soep op. Eet smakelijk.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

De lente komt er aan. Tijd om weer eens aan de tuin te denken. En dan vooral aan de moes- en kruidentuin. Wat zal ik dit jaar eens gaan planten. Courgette natuurlijk. Vorig jaar een groot succes geweest. Dit jaar ga ik ook eens de gele variant proberen. En verder tomaten, bonen, snijbiet en komkommer. Venkel heb ik ook op mijn lijstje staan. Het leek mij een lastige groente om te telen. Op internet zag ik echter dat het een prima groente is voor de beginnende kweker, want bijna geen last van plagen en ziektes. Dus misschien kan ik deze herfst eens deze soep uit eigen teelt maken. Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta. Courgette-venkelsoep 2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden 2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden 1 prei, het witte deel, in stukken gesneden 8 dl kippenbouillon 2 dl water zout zwarte peper uit de molen evt. room olijfolie boerenbrood 1 knoflookteen Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren). Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering. Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Rabarber Crumble Zondag, 29 Juni 2014 Toen ik dit recept van Herman den Blijker voor deze rabarber crumble tegenkwam wist ik het zeker, ik ga nog een keer overstag dit rabarber seizoen. Een crumble is makkelijk om te maken en heel erg lekker, de friszure smaak van de rabarber en de zoete crumble is een perfecte combinatie! Ingredienten : 1 kg rabarber 1 citroen, rasp van de schil en het sap 1 sinaasappel, rasp van de schil en het sap 1 vanillestokje 3 eetlepels suiker Poedersuiker Evt. vanille-ijs Crumble : 150 gram bloem 150 gram suiker 175 gram boter Extra nodig : 4 ovenschaaltjes Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 180 graden Schil de stelen rabarber, snijd deze in stukjes en doe alles in een kom Voeg de rasp en het sap van de citroen en sinaasappel toe Snijd het vanillestokje open, haal de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de rabarber stukjes Voeg al laatste de suiker toe en meng alles goed door elkaar Verdeel de rabarber over de 4 schaaltjes Maak het crumble deeg door de bloem, suiker en boter met elkaar te mengen, het resultaat : kleine stukjes deeg Verdeel de crumble over de rabarber Zet de schaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de rabarber crumble in 30 minuten lichtbruin en gaar Bestuif de rabarber crumble vlakvoor het serveren met poedersuiker en serveer er evt. een bolletje vanille-ijs bij Liefs, Marina

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Mijn blog : " Hotels en beddenfabrikanten niet ingesteldop obesitas patiënten " heeft veel los gemaakt. Ik denk dat er wel hotels zijn die speciale bedden hebben. Latex of traagschuim zijn het meest geschikt voor zware mensen. Deze vormen zich het beste. De belasting verkort de levensduur. Zware mensen hebben behoefte aan zachte matrassen. Een boxspring is niet geschikt. Iemand vertelde mij, dat ze de veren van de boxspring in haar rug voelde. Als je zwaar bent, informeer dan vooral vooraf informeren bij je logeeradres naar je bedden. Bij Pietje Precies staat het gewoon op de website. Als je vooraf oplet, dan hoef je achteraf de bedden niet in een review af te kraken en het slechtste cijfer ooit te geven. Inmiddels heb ik begrepen dat de bedden nog goed voldoen en heb ik Het eerste review binnen. Opluchting. Ik ben behoorlijk kritisch, dus denk ik bij het minste en geringste dat het niet goed is. De gasten waar ik over sprak, waren echt obesitas. Herman den Blijker is er heilig bij. Niet door pillen, of door de ziekte lipodeem. Ze waren het door overeten. In de kamer vond ik grote flessen cola. Mijn ruime ontbijt ging dagelijks volledig op. Ondanks dat ik het ontbijt dagelijks uitbreidde, het maakte niet uit. De man hield niet van wandelen en na een paar stappen hijgde hij. In mijn omgeving ken ik drie mensen die overmatig zwaar zijn. Zij vinden dat ik onvoldoende Bourgondisch leef. Zo is het. Een vrouw, met hartproblemen, kan het snoepen niet laten. Bij de koffie hoort een koek. Niet een kleine koek, nee een Koek. Zij verwonderen zich weer over mijn hoeveelheid groenten die ik naar binnen werk. In de reacties op dit blog kwamen vooral boze opmerkingen over mijn kwaadheid over deze mensen. (Na overleg met een schrijver heb ik mijn beleving verwijderd) Want obesitas, dat komt vooral van pillen en het bericht of ik de ziekte lipodeem ken. Het medicijn Prednison wordt door 450.000 mensen ingenomen. Lipoedeem is een ziekte die nu pas bekend is. De maatschappij past zich aan, aan deze problemen. Meer kanker door overgewicht . Als lid van de MMV en bestrijdster van mijn verhoogde Gamma GT lees ik regelmatig over gezondheid, voeding en beweging. Mijn motto? 'Liever voeding dan vulling'. Is mijn gewicht ideaal? Nou nee, mijn bmi is 27. Er valt nog wat te verbeteren. Bron: Lipoedee m op RTL nieuws Wikipedia over Prednison Overgang en overgewicht

Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.com

Ik vind groene asperges echt heel lekker! Je hoeft ze maar kort te grillen en ze zijn vol van smaak. Bovendien zijn ze vaak beter verkrijgbaar dan z'n grote broer de witte asperge. De zalm bereid ik altijd op de manier van Herman den Blijker . Zijn manier is echt, naar mijn mening, de lekkerste. De zalm blijft zacht van binnen met een knapperige korst. Ken je deze manier nog niet? Probeer het eens en proef het verschil. NODIG (1 persoon): 75 gram cous cous Verse moot zalmfilet 100 gram groene aspergetips 90 ml groentebouillon Peper / zout / olijfolie HOE: Bereid de couscous volgens de verpakking. Gebruik groentebouillon voor extra smaak. Schraap de schubben van de huid met een mes. Smeer de huid van de zalm in met wat olijfolie en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Laat de zalm op halfhoog vuur ongeveer 6 minuten bakken. Ondertussen niet aankomen ! Zet het vuur laag en draai de zalm om. Laat het zachtjes doorgaren. Snijd een stukje van de onderkant van asperges af en spoel goed af. Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en grill de asperges ongeveer 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout. Schep de couscous op een bord en leg hier de asperges en zalm bovenop. Eetsmakelijk! Liefs, Robin

Bron: threegirlsonekitchen.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact