recepten999.nl | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos | bananen ijs all ricipes
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Dit is mijn inzending voor Het Foodblogevent van oktober 2012 , dat wordt gehost door "Fransesca Kookt" . Zij heeft als thema gekozen: "Maak een recept dat voor jou puur Italiaans is". De Italiaanse keuken is bij de meeste mensen bekend en geliefd om zijn eenvoud en pure producten. Ook bij ons komen Italiaanse gerechten vaak op tafel; niet alleen de pasta's, maar ook de nagerechten zijn hier erg geliefd. Vandaar dat ik gekozen heb voor een zuccotto. Ingrediënten: - 1½ dl espresso of sterke koffie - 1 dl koffielikeur - 1 pak lange vingers (of 2 pakken, afhankelijk van de schaal) - 50 g amandelen, grof gehakt - 50 g hazelnoten, grof gehakt - 150 g pure chocolade - 6 dl slagroom - 5 el poedersuiker - 25 g gekonfijte vruchtjes (bigarreaux), in stukjes gesneden - cacaopoeder Bereiden: 1. Bekleed een kom of schaal van 2 liter aan de binnenkant met plasticfolie, zodat je de zuccotto na het opstijven heel makkelijk uit de vorm kunt krijgen. 2. Meng in een andere kom de koffie met de likeur. Doop de lange vingers één voor één in de koffie en bekleed de binnenkant van de vorm ermee (suikerkant naar buiten). 3. Rooster de noten in een droge koekenpan of oven goudbruin en laat ze afkoelen. Smelt 100 g van de chocolade en hak de rest grof. 4. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel de noten, gehakte chocolade en de bigarreaux erdoor. Schep de helft van het mengsel in de kom en bestrijk met behulp van een spatel of lepel glad tegen de rand van lange vingers. 5. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de het roommengsel en vul hiermee het middelste gedeelte van de kom. Dek af met de rest van de lange vingers en dek de schaal af met plasticfolie. Zet de zuccotto minimaal 1 uur (maar liever een hele nacht) in de koelkast. 6. Stort de zuccotto op een platte schaal, verwijder het folie en bestuif dunnetjes met cacaopoeder (dit kun je het beste door een zeefje doen). Snijd de zuccotto met een warm mes aan. Bron: Rudolph van Veen. Zuccotto is een Toscaans nagerecht. Het heeft het uiterlijk van een koepel, waarschijnlijk de koepel van Florence. Het is heel simpel te maken, laat wel liefst een hele nacht opstijven. Met de nootjes en vruchtjes kun je variëren. Ik heb bijna 2 pakken lange vingers gebruikt, dat hangt af van de schaal die je gebruikt.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Er is een overduidelijke internethype gaande over deze taart : Deze 'varkentjes in de modder' taart werd nog niet zo lang geleden voor het eerst gezien op Facebook, en verspreidde zich aldus ras door het ganse land. Of de foto ervan dan. En je moet toegeven; hij is bijzonder leuk. Een 'ton' van KitKats (nu je het ziet, is het bijna een wonder dat je er zelf niet eerder op gekomen bent) gevuld met chocolademodder waar roze biggen in ronddobberen. Laat ik die maar eens trakteren op mijn werk in A'dam, naast de stralende citroentaart . Aan het recept, dat eenvoudig op Google te vinden is, voeg ik mijn eigen receptuur voor kick-ass chocoladebiscuit toe: Tussen de beide gebakken chocoladebiscuits smeer ik één portie banketbakkersroom à la Holtkamp ( recept ), die ik dan weer à la Rudolph (van Veen) eerst op een met koud water omgespoeld metalen plaatje, luchtdicht afgedekt met plasticfolie, laat afkoelen. Ondertussen klei ik met de zondagse verjaarsvisite (lees: moeder, terwijl vader verlekkerd op de restjes marsepein aast) van twee pakjes roze amandelpers diverse varkensdelen. Wat direct leuke anekdotes oplevert over mijn opa, die schijnbaar nogal realistisch het geluid van een varken kon nadoen als hij zijn eigen biggen ging voeren. Opa zou ook goed varkens hebben kunnen tekenen en dit talent is dan overgegaan in zijn dochter, die bijzonder begaafd blijkt in het maken van marsepeinen varkenskoppen. Kijk, zo leer je nog eens wat.. De gestapelde biscuits worden langszij (dun) bestreken met Milka chocoladeganache (400g gehakte melkchocolade overgoten met 250ml net kokende room, even laten staan en dan doorroeren), waarna het grote KitKat-Plakken kan beginnen. Dat is een lastig klusje. De KitKats blijven (nog) niet genoeg plakken, dus vallen omstebeurt om. Gelukkig heb ik een decoratief maar stevig lint al klaarliggen want dat blijkt wel nodig. Als de rest van de ganache bijna is afgekoeld giet ik de hele pap in de 'ton' en plaats alle biggen erin. Hoewel er niemand was die mij had gezegd dat je van drie fivepacks KitKats dertien reepjes overhoudt... hellup! Snel in de afvalbak ermee, voordat ik die ook nog opeet. Hemel, kijk nou hoe leuk! Ik ben zwáár in mijn nopjes! Deze varkenstaart (varkensstaart? nee, varkenstaart!) steekt qua geinigheid met kop en schouders boven andere taarten uit. Én boven de doos, want het deksel past er echt niet op. Dat wordt weer een dagje met de auto naar het werk, al was het maar omdat de taart zwáár is... Op mijn werk is de taart zonder enige twijfel absoluut de bom! Verrukte collegae met wél een smartphone (mijn eigen mobiel stamt nog uit 2005 ;) posten enthousiast foto's van mijn creatie op hun Facebookpagina, waarmee de cirkel overigens weer rond is, en krijgen binnen de kortste keren vele reacties. Tijdens de eerste koffiepauze mag ik de taart aansnijden, in puntjes van twee KitKats blijkt machtig genoeg... De biscuit is kruimig, niet te zoet en niet te droog. Dan die smeuïge banketbakkersroom en de smeltende chocoladeganache (die een heerlijk plakkerige volle chocolade nasmaak geeft). Jemig, dit ding is ook nog eens héél erg lekker! Na het langzaam weghappen van de taart blijken de beide KitKats net 'too much'; ik kan ze in ieder geval niet meer op. En dan had ik zelf nog een stukje zònder veel marsepein! De taartpunten laten zich onverwacht makkelijk aan het KitKat uiteinde oppakken. En de taart wordt verorberd. Enkele van mijn collega's willen de biggen redden en vinden het zielig ze op te eten ("vooral het kleintje"). Er is echter ook iemand die een varken aan een vork met lange stelen rijgt: "big aan het spit".

Bron: mangerie.blogspot.com

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

* 1 bosje dille * 2 el fijne dijonmosterd * 1 el witte wijnazijn * 4 el suiker * 80 ml zonnebloemolie * 400 g zalmfilet met vel 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille er door. Bereidingswijze Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar. Serveertips Lekker bij een Zweedse stamppot. Bron 24kitchen.nl/Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Ik ben groot fan van Jeroen Meus en als hij iets kan kan ik het ook. Hetzelfde heb ik met Rudolph van Veen. Ik zag Jeroen een paar weken terug ravioli maken en ja met dezelfde pastamachine moet dat zeker lukken en zo geschieden en stond het op tafel. Vulling heel simpel maar heerlijk. Wel een extra toevoeging van mij met wat citroenrasp. Ik had een poosje geleden een leuke raviolisteker gekocht en die kom ik nu goed gebruiken. Als je eenmaal zelf ravioli hebt gemaakt wil je nooit meer ravioli of tortellini uit pak. Verder had ik bij de boer heerlijke kleine trosmaatjes gehaald met zoveel smaak, dat maakte het af. Helaas stond er schimmel op de kappertjes, dus die konden we niet gebruiken en daardoor miste je net dat zuurtje. De volgende keer gebruik ik die er dus wel bij. Jeroen gebruikte ook bieslook, maar bij mij werd het basilicum aangezien ik een schitterende plant heb staan. Asperges met ravioli gevuld met kaas en een warme dressing met tomaat Voor het deeg: 150 gram tipo 00 meel een ei en een eidooier Voor de vulling: 75 gram ricotta 50 gram parmezaanse kaas een snuf cayennepeper citroenrasp Voor de dressing: 1 dl olijfolie 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn ½ eetlepel kappertjes 2 eetlepels gesneden basilicum 125 gram kerstomaatjes 6 asperges rucola Kneed de ingrediënten van het deeg tot een soepel deeg en laat even rusten. Maak ondertussen de vulling door de ricotta, geraspte parmezaanse kaas, citroenrasp en cayennepeper te mengen. Proef of er nog peper of zout bij moet. Rol ¼ van het deeg dun uit met een deegroller of pastamachine. Ik doe het op mijn kitchenaid op stand 7, voorschrift Jeroen. Leg hierom de zoveel cm een klein bolletje vulling. Ik heb een protioneer lepel voor een goede hoeveelheid, maar het kan ook goed met een theelepel. Draai nog een keer ¼ van het deeg uit en leg dit voorzichtig over de andere lap heen, zorg hierbij dat tussen de hoopjes vulling geen lucht zit. Druk daarna de zijkanten aan en zorg dat er ook hier geen lucht in de ravioli zit. Snij of steek ze in kussentjes. Leg ze op een bakplaat die flink gebloemd is met tipo 00 meel. En leg ze even apart. Ga door tot je vulling op is. Schil de asperges en doe ze in een grote pan met koud water. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan en laat ze 10 minuten staan. Verwarm ondertussen in een steelpen de olie. Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn en voeg toe aan de warme olie. Voeg de kappertjes toe, snij de tomaatjes in kwartjes en voeg ze ook toe aan de olie. Voeg de balsamico toe en proef of er nog peper of zout bij moet. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Breng ondertussen het water weer aan de kook en kook hierin de ravioli's ongeveer 3 minuten. Doe 3 asperges op een bord, Verdeel hier een aantal ravioli's over. Voeg de basilicum aan de dresing toe en verdeel deze over de ravioli's. Verdeel hier wat rucola over en eventueel nog wat geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: judithrecepten.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Een Brownie is van oorsprong een Amerikaans toetje of snack gemaakt van chocolade. Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World's Colombian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownie nadat Bertha Palmer hem had gevraagd een toetje te maken voor de vrouwen die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een plakje cake en makkelijk met de hand gegeten kon worden. Brownies kunnen naast chocolade ook een een aantal andere ingrediënten bevatten zoals noten, chocoladevlokken of rozijnen. Brownies worden doorgaans met de hand gegeten bij de koffie of thee maar in restaurants worden ze ook vaak warm geserveerd samen met een bolletje ijs & slagroom. Brownies variëren in consistentie maar de meeste zijn compact en kleverig. Ingrediënten : * 250 gram pure chocolade * 200 gram zacht roomboter * 4 eieren * 300 gram suiker * 500 ml melk * 150 gram zelfrijzend bakmeel * 20 gram cacaopoeder * Mespuntje zout * 70 gram ongezouten Pecannoten Extra nodig : * Bakvorm * Bakpapier * Boter om in te vetten Bereidingswijze : * Verwarm de oven voor op 180 graden * Vet een bakblik in met boter en bekleed met bakpapier * Smelt de chocolade en roer de boter erdoor * Klop in een kom de eieren en de suiker romig en roer de melk erdoor * Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en zout * Roer het bakmeel door het eimengsel en meng het door de chocolade * Schenk het mengsel in de bakvorm en strooi de pecannoten erover * Bak de brownie in de oven in ongeveer 45-60 minuten gaar * Laat de brownie afkoelen in de vorm en snij daarna de brownie in 16 stukjes Een kopje thee erbij en genieten maar!, ik kon het niet bij 1 stukje laten hihi

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Contact