recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Sinds 1 oktober is 24Kitchen , de nieuwe foodzender, in veel huiskamers 24 uur per dag en 7 dagen per week te ontvangen. 24Kitchen biedt dagelijks nieuwe afleveringen van verschillende kookprogramma’s, altijd boordevol inspiratie. De recepten zijn gezond, worden bereid met verse producten, en worden duidelijk uitgelegd zodat iedereen thuis kan meekoken. Eén van de eerste programma's die ik zag was The Taste of Life Travel , met daarin een item over kanelbullar, Zweedse kaneelbollen. Rudolph van Veen brengt in deze aflevering een bezoek aan Stockholm en vertelt over deze beroemde Zweedse lekkernij. Uiteraard maakt hij ze ook na! Het recept is ook op de site van 24Kitchen te vinden. Prettig is dat het recept vergezeld gaat van een filmpje, waarin je Rudolph de kanelbullar ziet maken. Handig ook voor diegenen die 24Kitchen niet op tv kunnen ontvangen! Voor het bekijken van de filmpjes moet je je wel eerst (gratis) registreren. Dit recept is natuurlijk kat in 't bakkie voor mij :-). Ik kon bijna niet wachten om de keuken in te duiken! Inmiddels heb ik ze gemaakt en iedereen die ze geproefd heeft was erg enthousiast. Mijn bevindingen: De beschrijving van het recept is wat kort door de bocht. Iemand die nog nooit brooddeeg heeft gemaakt heeft naar mijn mening meer informatie nodig om tot een goed eindresultaat te komen. De hoeveelheid zout (1 theelepel) vind ik te weinig, ik heb daarom iets meer toegevoegd: 10 gram. Volgende keer als ik ze ga maken (en dat gaat zeker gebeuren) voeg ik 13,6 gram zout (= 1,6%) toe, want ik vond de smaak te flauw. Het recept klopt verder als een bus! Na het kneden is het een zeer soepel en makkelijk te verwerken deeg. Het deeg heb ik met de Bear Teddy Varimixer gekneed totdat de gluten volledig ontwikkeld waren en er een vliesje van het deeg kon worden getrokken: vet je handen in met wat zonnebloemolie, neem een balletje van het deeg en trek dat al ronddraaiend uit tot een vliesje. Als het snel scheurt is het deeg nog niet goed gekneed. Het deeg dat Rudolph staat te kneden het filmpje is heel stevig, mijn deeg was vochtiger en veel soepeler en had ook meer volume. De rijstijden die vermeld staan in het recept zijn te kort. Ik heb de kaneelbollen op kamertemperatuur laten rijzen, 1e rijs ± 50 minuten, 2e rijs ook ± 50 minuten. De kaneelbollen zijn erg groot, ik heb ze in 20 minuten gaar gebakken. De in het recept vermelde tijd, 15 minuten, is te kort. Resultaat: heerlijke luchtige kaneelbollen die naar meer smaken!

Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.com

voor 4 personen 3 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 el paprikapoeder pikant 1 dl Sherry (medium dry) 1 blik tomatenblokjes 2 dl visbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van een blokje) 12 Gamba`s (vers of uit de diepvries, dan ontdooid) 50 gr blanke amandelen 1 zakje platte peterselie 2 tenen knoflook (geschild en iets kleiner gesneden) 6 ons visfilet (kabeljauw, roodbaars en/of zeeduivel , in royale stukken gesneden) Hulpmiddelen (Diepe) koekenpan, flinke (lage) ovenschaal (ingevet), keukenmachine. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190grC. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe en fruit even mee tot de ui zacht is. Doe er de Sherry, tomatenblokjes met sap en visbouillon bij en laat dit ca 15 minuten sudderen tot er een mooie saus is ontstaan. Maal ondertussen de amandelen met de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de saus. Naar smaak peper en zout toevoegen. Verwijder de schalen van de Gamba`s en evt darmkanalen. Bereidingswijze Verdeel de vis en de garnalen over de bodem van de ovenschaal, verdeel de saus er royaal overheen en zet de schaal ca 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de vis net gaar is en ietsje gekleurd. Haal ze dan uit de oven en het smulfeestje kan van start. Eet smakelijk!! Serveertips Lekker met saffraanrijst en spercieboontjes, haricot verts of tuinboontjes (of een combinatie, nog lekkerder!) PS: Van de schalen van de garnalen kan je natuurlijk altijd nog een bouillon trekken voor een soep of saus.. Bron Rudolph van Veen, 24 Kitchen, wel iets aangepast

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Een erg lekker en simpel gerecht met heel veel groente. In dit recept is voor de bruchetta géén geroosterd brood gebruikt, maar beschuit. Ik heb gekozen voor waldkornbeschuit, lekker bros, voedzaam. Ingrediënten voor 4 personen: ovenschotel: 300 gram rundergehakt 1 rode ui, gesnipperd ½ rode paprika, in blokjes ½ groene paprika, in blokjes ½ gele paprika, in blokjes 1 ei 1 eetlepel tomatenketchup olijfolie extra vergine 2 courgettes, in plakjes 1 bol mozzarella, in plakjes 1 eetlepel Italiaanse kruiden snelle bruchetta: 8 waldkorn beschuiten 1 teentje knoflook 4 trostomaten, in stukjes basilicumblaadjes, gescheurd 75 gram rucola zout peper evt. Parmezaanze kaas Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vermeng het gehakt met het ei, de tomatenketchup, het gesnipperde uitje en de paprikablokjes. Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Snijd de courgettes en de mozzarella in plakjes. Verdeel de plakken courgette en de plakken mozzarella dakpansgewijs over de ovenschaal. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Schuif de ovenschotel in de oven en bak in circa 20 minuten gaar. Ondertussen maken we de salade voor de snelle bruchetta. Snijd de trostomaten in blokjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum. Meng de tomaten met de basilicum, de rucola, een scheutje olijfolie extra vergine en breng op smaak met wat zout en peper. Pel en halveer de knoflook. Wrijf de beschuiten voorzichtig in met de knoflook. Verdeel het tomaten-rucolamengsel over de beschuiten. Verdeel de courgette-gehaktschotel over de borden. Serveer met de snelle bruschetta’s. Bestrooi eventueel nog met wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Bron: www.24kitchen.nl - Rudolph van Veen (aangepast recept) Tip: De halve paprika’s die je over hebt, kun je weer gebruiken voor bv. de tortillataart .

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

Vanmiddag een lekkere gezonde lunch klaargemaakt en opgegeten terwijl ik via de laptop een ruim 2 uur durende live Kerstkookworkshop van Rudolph van Veen volgde waar hij lekkere kersthapjes maakte. Met een paar ingrediënten kan je vaak de meest smakelijke gerechtjes klaarmaken; het zag er allemaal even bijzonder uit en ik denk dat bij velen in NL een of meerdere van deze gerechtjes op tafel zullen komen. Vooral de kiprouleau omwikkeld met parmaham met twee soorten vulling, de een met dadels, de andere met kleurige paprika, leek me een recept om zeker een keertje te gaan bereiden. Morgen staan op de site www.ziggo.nl/kookworkshop alle bereide recepten van vanmiddag, voor wie meer wil weten en lekker zelf aan de slag wil gaan!

Bron: fareladolcevita.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Nog steeds ligt de vriezer vol met bramen van de afgelopen zomer. Tijd dus voor weer een lekkere bramentaart. Deze keer wilde ik er één maken waarbij je de bramen bovenop zou zien liggen. Tijdens de vakantie in Frankrijk heb ik een overheerlijke bosbessentaart gegeten. Die bestond uit een bodem van Harde Wenerdeeg met daarop een laagje dat ik niet helemaal kon thuisbrengen, maar waar in ieder geval amandelspijs in zat. En als laatste bovenop flink wat bosbessen. Zo’n zelfde soort taart wilde ik nu maken met bramen. Na even zoeken op internet vond ik bij Rudolph van Veen een taart waarbij hij een vulling maakte van banketbakkersroom en amandelspijs. Zo’n vulling leek me wel lekker. De taart was uiteindelijk echt overheerlijk. Zo heerlijk, dat ik het heb gepresteerd (en ik durf het bijna niet op te schrijven) om in één weekend de halve taart op te eten. Bas heeft samen met onze zoontjes en een collega van mij, de andere helft voor zijn rekening genomen. En toen de taart op was… vonden we dat helemaal niet leuk! We wilden meer!!! Deze taart kan ik eten als ontbijt, tussendoortje, lunch en toetje! Zo lekker! Bodem 100 gram witte basterdsuiker 200 gram roomboter 300 gram Zeeuwse bloem ½ ei 1 theelepel geraspte citroenschil Mespunt zout 6 gram bakpoeder Vulling Amandelspijs 125 gram amandelen 125 gram suiker Half ei, geklopt Banketbakkersroom 1 vanillestokje 250ml melk 75 g suiker 2 eidooiers 1 el bloem 2 eetlepels bloem Paneermeel Topping 500 gram (diepvries)bramen Begin met de amandelspijs. Dit kan zelfs al één tot twee dagen van tevoren. Doe daarvoor de amandelen en de suiker in een keukenmachine en maal ze met behulp van de pulseerstand helemaal fijn. Voeg dan beetje bij beetje wat ei toe. Stop ermee als de amandelspijs een samenhangend geheel is dat tot een bal gekneed kan worden. Maak als tweede de banketbakkersroom. Halveer daarvoor het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Schenk een scheutje warme melk over het eimengsel en roer het met een garde meteen goed door elkaar. Schenk dit mengsel terug in de pan bij de melk en roer ook nu alles meteen weer goed door elkaar. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Stort de banketbakkersroom dan uit op een, met koud water afgespoeld en niet afgedroogd, plat bord en bedek met plasticfolie of een velletje bakpapier. Dit voorkomt velvorming op de banketbakkersroom. Laat het goed afkoelen. Terwijl de banketbakkersoom afkoelt kan het deeg voor de bodem worden gemaakt. Meng daarvoor de basterdsuiker, boter en citroenrasp met het ei en het zout. Als het één geheel is kan de Zeeuwse bloem met het bakpoeder erdoor. Even goed doorkneden en dan in plastic folie minstens een uur in de koelkast laten rusten. Verwarm dan de oven voor op 190 graden. Vet een bakvorm van 28 cm doorsnede in met boter. Rol het deeg uit to een grote lap en bekleed hier de vorm mee. Strooi wat paneermeel op de bodem. Meng de banketbakkersroom met de amandelspijs en voeg de twee eetlepels bloem toe. Verdeel dit mengsel over de bodem en leg de bramen erbovenop. Plaats de taart in de oven en bak hem in ongeveer 40-45 minuten gaar en goudbruin.

Bron: taartenzoet.blogspot.com

Huisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Contact