recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Een lekker soep uit Samen koken (2005) van Rudolph Veen. Door andere bouillon te gebruiken heb ik er een vegetarische versie van gemaakt. 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 gehakt teentje knoflook, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl gemberpoeder,, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gedroogde Spaanse peper, 3 tomaten in stukjes, 1 tl suiker, 1 el bloem, 1 blik linzen (400 gram, 1 liter water, vegetarisch bouillonpoeder/bouillontablet voor 1 liter water, 1 blik kikkererwten (400 gram), verse koriander Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg kaneel, gemberpoeder, kurkuma, Spaanse peper toe en roer door de uien. Voeg de tomaten, suiker en bloem toe en bak enkele minuten.Voeg de linzen, water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten oplaag vuur sudderen. Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak en garneer met de koriander. Rudolph gebruikt runderbouillon en voegt nog 150 gram tuinbonen toe.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 4 personen 3 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 el paprikapoeder pikant 1 dl Sherry (medium dry) 1 blik tomatenblokjes 2 dl visbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van een blokje) 12 Gamba`s (vers of uit de diepvries, dan ontdooid) 50 gr blanke amandelen 1 zakje platte peterselie 2 tenen knoflook (geschild en iets kleiner gesneden) 6 ons visfilet (kabeljauw, roodbaars en/of zeeduivel , in royale stukken gesneden) Hulpmiddelen (Diepe) koekenpan, flinke (lage) ovenschaal (ingevet), keukenmachine. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190grC. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe en fruit even mee tot de ui zacht is. Doe er de Sherry, tomatenblokjes met sap en visbouillon bij en laat dit ca 15 minuten sudderen tot er een mooie saus is ontstaan. Maal ondertussen de amandelen met de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de saus. Naar smaak peper en zout toevoegen. Verwijder de schalen van de Gamba`s en evt darmkanalen. Bereidingswijze Verdeel de vis en de garnalen over de bodem van de ovenschaal, verdeel de saus er royaal overheen en zet de schaal ca 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de vis net gaar is en ietsje gekleurd. Haal ze dan uit de oven en het smulfeestje kan van start. Eet smakelijk!! Serveertips Lekker met saffraanrijst en spercieboontjes, haricot verts of tuinboontjes (of een combinatie, nog lekkerder!) PS: Van de schalen van de garnalen kan je natuurlijk altijd nog een bouillon trekken voor een soep of saus.. Bron Rudolph van Veen, 24 Kitchen, wel iets aangepast

Bron: smulweb.nl

250 gram dadels zonder pit 175 gram gedroogde vijgen 75 gram walnoten 200 gram volkoren biscuitjes 250 gram roomboter 150 gram donkerbruine basterdsuiker 1 ei plm.50 gram gemalen kokos Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Springvorm (doorsnede 26 cm) of vierkante vorm (plm.23x23 cm)(gemakkelijker delen!) bakpapier plastic folie kommetje en garde voor kloppen ei grote pan Voorbereiding Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes Maak de walnoten iets kleiner. Breek de koekjes in kleine stukjes. Bereidingswijze Smelt de boter in een grote pan (niet bruin laten worden!). Voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Klop het ei los in een kommetje. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende het ei toe aan het botermengsel. Roer door tot een gladde saus. Voeg de dadels, vijgen en walnoten toe. Zet de pan weer op het vuur en laat alles even een beetje warm worden. Voeg vervolgens de koekjes toe. Meng alles goed door. Schenk het dadelmengsel in de vorm, druk goed aan met een lepel of met je handen mbh plasticolie. Laat de taart in plm. 2 uur afkoelen in de koelkast. Keer de taart om en bestrooi met de rest van de kokos. Serveertips Snij de taart kleine stukjes want de taart is ook machtig (lekker!). Bron Aangepast recept van Rudolph van Veen van 24kitchen

Bron: smulweb.nl

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Ik ben groot fan van Jeroen Meus en als hij iets kan kan ik het ook. Hetzelfde heb ik met Rudolph van Veen. Ik zag Jeroen een paar weken terug ravioli maken en ja met dezelfde pastamachine moet dat zeker lukken en zo geschieden en stond het op tafel. Vulling heel simpel maar heerlijk. Wel een extra toevoeging van mij met wat citroenrasp. Ik had een poosje geleden een leuke raviolisteker gekocht en die kom ik nu goed gebruiken. Als je eenmaal zelf ravioli hebt gemaakt wil je nooit meer ravioli of tortellini uit pak. Verder had ik bij de boer heerlijke kleine trosmaatjes gehaald met zoveel smaak, dat maakte het af. Helaas stond er schimmel op de kappertjes, dus die konden we niet gebruiken en daardoor miste je net dat zuurtje. De volgende keer gebruik ik die er dus wel bij. Jeroen gebruikte ook bieslook, maar bij mij werd het basilicum aangezien ik een schitterende plant heb staan. Asperges met ravioli gevuld met kaas en een warme dressing met tomaat Voor het deeg: 150 gram tipo 00 meel een ei en een eidooier Voor de vulling: 75 gram ricotta 50 gram parmezaanse kaas een snuf cayennepeper citroenrasp Voor de dressing: 1 dl olijfolie 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn ½ eetlepel kappertjes 2 eetlepels gesneden basilicum 125 gram kerstomaatjes 6 asperges rucola Kneed de ingrediënten van het deeg tot een soepel deeg en laat even rusten. Maak ondertussen de vulling door de ricotta, geraspte parmezaanse kaas, citroenrasp en cayennepeper te mengen. Proef of er nog peper of zout bij moet. Rol ¼ van het deeg dun uit met een deegroller of pastamachine. Ik doe het op mijn kitchenaid op stand 7, voorschrift Jeroen. Leg hierom de zoveel cm een klein bolletje vulling. Ik heb een protioneer lepel voor een goede hoeveelheid, maar het kan ook goed met een theelepel. Draai nog een keer ¼ van het deeg uit en leg dit voorzichtig over de andere lap heen, zorg hierbij dat tussen de hoopjes vulling geen lucht zit. Druk daarna de zijkanten aan en zorg dat er ook hier geen lucht in de ravioli zit. Snij of steek ze in kussentjes. Leg ze op een bakplaat die flink gebloemd is met tipo 00 meel. En leg ze even apart. Ga door tot je vulling op is. Schil de asperges en doe ze in een grote pan met koud water. Breng het water aan de kook en zodra het water kookt zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan en laat ze 10 minuten staan. Verwarm ondertussen in een steelpen de olie. Snipper het sjalotje en knoflookteentje heel fijn en voeg toe aan de warme olie. Voeg de kappertjes toe, snij de tomaatjes in kwartjes en voeg ze ook toe aan de olie. Voeg de balsamico toe en proef of er nog peper of zout bij moet. Haal de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Breng ondertussen het water weer aan de kook en kook hierin de ravioli's ongeveer 3 minuten. Doe 3 asperges op een bord, Verdeel hier een aantal ravioli's over. Voeg de basilicum aan de dresing toe en verdeel deze over de ravioli's. Verdeel hier wat rucola over en eventueel nog wat geschaafde parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Bron: judithrecepten.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

We hebben al bijna een maand niet meer gebakken. Het zou dan ook hoog tijd worden om weer eens iets te bakken en wanneer is dat beter om te doen dan in de vakantie? We hebben een vriendin gevraagd om te komen. In eerste instantie om natuurkunde te maken en dan te bakken, maar uiteindelijk is het bakken en ook nog even natuurkunde maken, geworden. Omdat we een mooie standaard hadden gekocht bij de Aldi wilden we een high tea maken en dat hebben we ook gedaan, compleet met: broodjes, worstenbroodjes, scones uiteraard, brownies, mergpijpjes en bonbons. Naast al die zoete dingen wilden we ook nog wat minder zoete dingen, dus dat werden fruitcakejes, bosbessenmuffins en zandkoekjes met een frambozentopping. Zondagmiddag zijn we begonnen met bakken, omdat het te veel zou zijn voor één dag (was het trouwens nog). We zijn toen begonnen met de bonbons: een hele klus, maar wel heel leuk om te maken, de fruitcakejes en de zandkoekjes met frambozentopping. Voor de fruitcakejes hebben we van die rechthoekige cakevormpjes gekocht, zodat de vormen ook wat zouden variëren. De koekjes met frambozentopping komen uit een boekje, dat voor €3,00 te koop was bij de Lidl. De topping bestaat uit crème fraîche, witte chocolade en gepureerde frambozen, omdat ons de combinatie van crème fraîche en zoveel witte chocolade niet lekker leek, hebben we de hoeveelheid frambozen groter gemaakt, daardoor was de smaak van de witte chocolade niet erg goed te proeven en kon je de frambozen beter proeven. Maandag voordat Chi-Fong kwam, zijn we alvast begonnen aan de worstenbroodjes en de brownies. Natuurlijk wilden we ook met de worstenbroodjes eens wat variëren en we hebben dus eens een keer worstenbroodjes met kaas gemaakt. Toen Chi-Fong er was, zijn we begonnen aan de mergpijpjes naar recept van Rudolph van Veen en hebben we de bonbons verder afgemaakt door de chocoladecupjes te vullen met ganache. Na een korte pauze, in de tijd dat de mergpijpjes in de koelkast stonden te rusten, zijn we begonnen aan het maken van de scones en de broodjes. Helaas waren we pas om half acht klaar met de high tea maken, natuurlijk een beetje laat om de high tea ook nog te nuttigen, maar gelukkig hebben we dingen gemaakt die goed bewaard kunnen worden in de koelkast. En de dingen die te veel zijn? Die pak je in en stuur je naar de buren.

Bron: favorecepten.blogspot.nl

Deze kaassoep is een afgeleide van Rudolph's (24 kitchen) kaassoep uit Alkmaar. Ik heb het aangepast naar mijn smaak. Het gebruik van bloemkoolroosjes en worteltjes in Rudolphs recept sprak mij niet zo aan. Ik heb ze vervangen door een preitje. Dat leek mij goed passen bij de kaas. De soep heb ik gepureerd want ook in blokjes aardappel had ik geen zin. Daarnaast bleken de stukjes geraspte kaas niet geheel te smelten. Ik gebruikte belegen Goudse kaas, dus of het daar aan ligt? Het zag er in ieder geval heel vlokkerig uit. Met de staafmixer even door de soep, is het een mooi fluwelig soepje geworden. Een lekker lunchsoepje. Voor Rudolph van Veen's makkelijk maaltijd soeprecept, zie www.24kitchen.nl . Dit is mijn versie: Hollandse kaassoep Voor 4 personen: 1 liter groenten- of kruidenbouillon 400 gram aardappelen 1 prei 1/2 tl kurkuma 1 ons geraspte Goudse kaas 1 teentje knoflook peper verse peterselie 4 boterhammen mosterd honing 25 gram kaas Breng de bouillon aan de kook. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snipper een teentje knoflook. Snij de prei in ringen. Doe dit alles in de bouillon met de kurkuma en laat lekker koken, zo'n 20 minuten. Voeg dan de kaas toe en de peper toe. Pureer de soep met een staafmixer. Smeer boterhammen in met honing en mosterd, bestrooi met een beetje kaas en plaats even onder de grill in de oven. Dien samen op. Bestrooi de soep eventueel nog met een beetje peterselie.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy