Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen 600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen Voorbereiding Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken. Bereidingswijze Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar. Serveertips Lekker met rijst Bron Rudolph van veen
Bron: smulweb.nlvoor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen
Bron: smulweb.nl* 1 bosje dille * 2 el fijne dijonmosterd * 1 el witte wijnazijn * 4 el suiker * 80 ml zonnebloemolie * 400 g zalmfilet met vel 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille er door. Bereidingswijze Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar. Serveertips Lekker bij een Zweedse stamppot. Bron 24kitchen.nl/Rudolph van Veen
Bron: smulweb.nlHet meest bekende muziekrecept is volgens mij "Chocolate Salty Balls" van Southpark 's Chef. De bedwelmende stem van Isaac Hayes beschrijft bijna volledig hoe je 'zijn ballen' maken moet. Tenminste, zo lijkt het. Het is dan wel geen 1998 meer (tel ik het nou verkeerd, of is dat écht al meer dan vijftien jaar geleden?! ahhhh!!), maar het is nooit te laat om te doen wat je destijds hebt nagelaten. En ik zie een filmmarathon met D. als de nu perfecte gelegenheid om de zoute chocoladeballen aan iemand (en mezelf) voor te schotelen. Ookal gaan we dan geen Southpark kijken, want dát zou te voorspelbaar zijn. Net zoals dat we geen kerstfilms gaan kijken, alleen omdat het kerst is. Cliché. (We weten dan nog niet dat in bijna elke film die we wél kijken, een kerstscène verstopt zit. Das Boot ? Kerstscène! Jagten ? Kerstscène. En Nightmare on Elm Street ?! Wil iemand ons soms iets zeggen ofzo??) Ik luister naar het liedje. En ik beluister het liedje nog een keer. Ik probeer mee te schrijven, maar dan nog vind ik dit recept nergens op slaan. Twee eetlepels kaneel met twee of drie eiwitten? Moet je die eiwitten dan opkloppen? Of wat moet je er eigenlijk precies mee doen? En dáár gaat dan gesmolten boter doorheen? Dat slaat helemaal nergens op en de gezongen instructies wijken mijlenver af van alles wat in de patisserie verantwoord is. Maar zoals Chef al zei: "every man has a recipe... for love". Gelukkig ben ik verre van de enige avonturier die ooit het idee heeft opgevat om 'chocolate salty balls' te maken. Ik ga dus maar gewoon doen wat The Geeky Chef heeft gedaan. Behalve dat ik zijn zienswijze ook weer aanpas. Want zoals ik al zei, het recept slaat werkelijk nergens op en laat veel vrijheid over voor eigen interpretatie. Dat zullen we dan maar zien als een luxe... Recept Breng in een steelpan 70g roomboter met 150g suiker en 60ml brandewijn aan de kook en laat op middelhoog vuur borrelen tot de suiker is gesmolten. Roer hier van het vuur af 110g pure en 50g melkchocolade (fijngehakt) doorheen. Laat de chocolade smelten ("and give that spoon a lick") en voeg 1tl vanille-extract toe. Klop in een grote kom 2 eieren (M) los. Meng hier al kloppend het chocolademengsel doorheen. Zeef er 120g bloem, 2el kaneel, ½el cacaopoeder, ¼tl bakpoeder en ¼tl fijn keukenzout boven en vermeng dit met nog eens 110g pure en 50g melkchocolade (in stukken) tot een deeg. Bak dit in een ingevette (hoge smalle) vorm ca. 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ° C. Bedek de vorm met aluminiumfolie, zodat zich zo min mogelijk korst op de 'cake' vormt. De chocoladekoek (het lijkt wel brownie, maar dan niet smeuïg) is gaar als een erin gestoken satéprikker of vork er schoon weer uitkomt. Laat enigszins afkoelen. De cake dan boven een kom verkruimelen. Vermeng de kruimels met 185g roomkaas (Philadelphia naturel) en 1el kaneel. Vorm met (behandschoende) handen ballen.. Laat deze 10 minuten in de koelkast opstijven en rol ze dan nogmaals tot perfecte ronde ballen. Rol deze LICHTJES door grof zout. Of nee, eigenlijk niet de ballen door zout rollen, want dat is te veel zout. Beter: sprenkel een klein beetje grof zout over de ballen (meer zout kan altijd nog) "Put 'em in your mouth and suck 'em!" Stel dat je daadwerkelijk Chef's gezongen instructies letterlijk wilt volgen, dan krijg je dus te maken met dit: De ballen die ik al had geschept, rechtstreeks uit de vorm, gooi ik maar weg. Die zijn droog en helemaal niet prettig om te eten. De ballen met roomkaas zien er als bal veel beter uit. Domme-ik heb puur om esthetische redenen de chocoladeballen door zoutflakes gerold. En ik proef er pas daarná één. Dom, dom. ZOUT! Véél te zout uiteraard. En hoewel ze er dan nog mooi uitzien, blijkt het zout een halve dag later weggesmolten. En oh ja. De ballen zijn máchtig! D. zegt wijselijk: "Dit is niet voor de kinderachtige eter". Indeed! We eten er elk één en laven ons verder liever aan de rest van het filmbuffet. Overigens heeft Rudolph (van Veen) ook 'chocolate salty balls' gemaakt, van chocolade, boter, slagroom en suiker. Hij laat (wijs) het recept van Chef volledig achterwege en zijn ganacheballen ogen heel wat eetbaarder. Dus mocht je het in je hoofd halen om dit ook te doen, wees dan misschien wat minder authentiek...
Bron: mangerie.blogspot.comHoi allemaal! Afgelopen zondag was ik met mijn vriendje en we wilden samen iets uitgebreids gaan koken. Ik pakte al m'n kookboeken erbij, spitte door PUURST, het kookboek van Nigella Lawson, Rudolph van Veen, Jamie 30 minutes, en kwam uiteindelijk toch weer uit bij m'n favoriete kookboek: Jamies 15 minutes. Daarin staat een recept voor geglaceerde varkensfilet met zelfgemaakte barbecuesaus. Een enorme ingrediëntenlijst met dingen die ik niet ken en daarom totaaaaaaal niet passend bij was ik normaal kook (en blog), maar toch leuk om zo nu en dan eens te proberen. Bij de varkensfilet met barbecuesaus maakten we dan nog frisse aardappeltjes met rozemarijn en citroen (goddelijk!) en bedacht ik een salade die héél goed uitpakte: rauwe spinazie met sinaasappeldressing en feta. Ben je al aan het watertanden? Lees dan gauw door :D. (Nog niet aan het watertanden? Foei! Lees dan helemaaaaaal door! Misschien komt het nog ;-)). Nodig voor twee personen: 300gr Varkensfilet - 200gr krieltjes in de schil - twee handen spinazie - beetje feta Voor de dressing: 1/2 sinaasappel - 1 eetlepel mosterd - een scheut olijfolie Voor de barbecuesaus: 4 eetlepels ketchup - 2 tenen knoflook - 2 eetlepels worcestersaus - 2 eetlepels ketjap - 1 eetlepel honing - 1 eetlepel sojasaus - 1 theelepel tabasco - 3 eetlepels troebel appelsap Zoals ik al zei; een enorme ingrediëntenlijst. Maar goed, aan de slag! We begonnen met de barbecuesaus. Die maak je door in een schaaltje alle ingrediënten met elkaar te mengen. De knoflook pers je uit en roer je er ook doorheen. Klaar! Dat was niet moeilijk. De varkensfilets snij je door de breedte bijna doormidden en sla je dan open als een boek. En dan moet je 'm platslaan met je vuist. Volgens Jamie dan hè? Ik weet eerlijk gezegd niet wat de nut hiervan is. Oh, en je doet er wat peper en zout over. Ondertussen zet je de krieltjes vast op het vuur om gaar te koken. Doe vervolgens wat bak en braad in de pan en bak je varkensfilet hierin, aan beide kanten mooi bruin (zo'n 4 minuten per kant). Als dit klaar is, leg je de filets in een braadslede of ovenschaal en giet je er een groot deel van de saus bij. Zet dit onder de grill in de oven voor zo'n 10 minuten, totdat de barbecuesaus echt mooi plakkerig wordt. Bij ons duurde dit trouwens toch wel eerder 20 minuten, steeds even kijken hoe het ging en nog een beetje nieuwe saus erover schenken, maar daardoor was ons varkensvlees ook wel een beetje taai geworden. Hoe je dit 't beste kan doen, weet ik dus eigenlijk helemaal niet, hahaha. Dus, Good Luck with that :D. Ondertussen haal je je gekookte krieltjes van het vuur. Deze snij je doormidden en meng je in een kom (of je pannetje) met verse rozemarijn en olijfolie en je perst er een citroen over uit. Dit bak je vervolgens in de koekenpan nog even aan, zodat de aardappeltjes een mooi kleurtje krijgen. De salade maak je van rauwe spinazie, die je mengt met de dressing. De dressing maak je door je sinaasappel uit te persen en dit te mengen met olijfolie en eetlepel mosterd. Drop nog wat stukjes feta op je sla en klaar! Doe de sla op je bord, leg je aardappeltjes ernaast en dien eventueel op met een citroentje erbij (dit staat leuk). Leg het vlees op je bord en schenk vooral ook de overige barbecuesaus uit de ovenschaal, er overheen. Eet smakelijk! Ik vond het echt heel erg geslaagd. De barbecuesaus is een die ik wil onthouden en makkelijk weer voor een volgende keer kan gebruiken. Maar dan zou ik het in combinatie met kip doen, in plaats van varkensvlees, omdat dat nu een beetje taai werd. De salade vond ik denk ik het hoogtepunt van dit avondmaal; spinazie met sinaasappel, mosterd en feta is écht heel goed te doen. En mmmm, de aardappeltjes waren ook erg geslaagd. Al met al dus heel erg lekker gegeten. Uitgebreid en veel te veel sausjes en rare ingrediënten nu nog over, maar het was het waard. :) VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m'n blog, let me know @lterveld of op faceboook! Misschien vind je dit ook lekker:
Bron: gewoonwateenstudentjesavondseet.blogspot.nlWat een plezier vandaag in de keuken. Want zondag = pizzadag! Iedere zondag maken wij pizza hier, in huize Timmerman. Want wij bezitten een heuse pizzaoven. Nee, geen steenoven, maar een elektrische pizzaoven. Echt een heel handig ding, nu hebben we tenminste een goeie reden om vaak en veel pizza te eten :)! Wij gaan ieder jaar op vakantie naar Italië, en nadat we een keer terugkwamen van een van deze vakanties, misten we de heerlijke pizza’s uit Italië zo erg, dat mijn vader een pizzaoven kocht! Nou, daar hebben we beslist geen spijt van! Iedere zondag rollen hier namelijk heeerlijke pizza’s uit! Deze keer maakte ik de pizza’s, omdat mijn vader last had van een buikgriepje. Mijn confrontatie met het deeg ging stukken beter dan de vorige keren. Dat komt vast omdat ik iedere zondag kijk hoe mijn vader de pizza’s uitrolt! Maar ze waren heel goed gelukt, het deeg dan! Want iedereen maakt een eigen pizza, mijn moeder houdt van blauwe kaas, mijn zusje van groene pesto, mijn zus van veel kaas en ik van calzones. Ieder belegt zijn eigen pizza en dat is een groot succes! Anders krijgen we altijd zo’n gekibbel wat er op mag en wat niet, dan blijven er vaak niet veel ingrediënten over…. In de pizzaoven zijn de pizza’s na 7 minuutjes klaar, ideaal! Ze krijgen een heerlijke pizzasmaak mee door de oven, die krijg je niet als je ze in een normale oven bakt! Nee ze zijn echt heerlijk! Een ander tipje voor als je zelf ook wel eens pizza’s bakt, snijd deze niet met een mes maar knip ze gewoon met een schaar, dit hebben wij overgenomen van onze oma en het werkt het perfect! Hier het heerlijke recept van het pizzadeeg!! Pizzadeeg Voor 4 middelgrote pizza’s Ingrediënten: 3 theelepels gist, 1 zakje van 7 gram 3 theelepels zout 3 theelepels suiker 3 deciliter lauwwarm water, (300 milliliter) 6 theelepels olijfolie 480 gram bloem Bereidingswijze Meng de gist, zout, suiker, olijfolie en het water door elkaar met een lepel of garde. Laat dit 10 minuutjes op een warme plaats rusten, totdat er luchtbelletjes verschijnen. Maak na 10 minuten van de bloem een berg en maak daar een kuiltje in, zie de foto hiernaast. Schenk langzaam het watermengsel in dit kuiltje en roer met je vingers beetje voor beetje de bloem erdoor. Kneed dit tot een lekker elastisch beslag. Hieronder heb ik een filmpje geplaatst hoe ik mijn deeg lekker luchtig kneed. Alle tips en trics die ik van Rudolph van Veen heb geleerd. Kneed het deeg tot een mooie bal, bebloem een kom en ook de homp deeg en dek deze af met een vochtige theedoek of plasticfolie. Wat jij handig vind. Laat dit anderhalf uur tot twee uur rusten. Het deeg heeft zich als het goed is dan verdubbelt. Na het rijzen kun je aan de slag met het uitrollen van het deeg tot pizzabodems. Hier nog wat tips wat je op je pizza kunt doen als je écht geen inspiratie hebt: tomatensaus geraspte kaas paprika tomaat mozzarella blauwe kaas ananas ansjovis tonijn salami ham artisjok harten zongedroogde tomaatjes kappertjes groene pesto champignons zwarte olijven Bon apétit! Wilt u een reactie plaatsen? Druk dan op, geen opmerkingen, indien er al wel reacties zijn geplaats staat er 1 opmerking of meer. Dan moet u daar op klikken. Sorry voor het ongemak!
Bron: emmatimmerman.blogspot.nlToen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -
Bron: miss-eekma.blogspot.nlBryn: ' Mama, kijk eens in de oven!' Nils: ' Hé mama, ben je druipsteentaart aan ’t maken?' Ik: ' Nee, appeltaart! Hoezo?!' Bryn: ' Er druipt van alles uit de taart'. Nils: ' Ja, de oven ligt vol met stalagmieten!' Ahhhh, nee toch! Na de bakewelltaart van Jamie Oliver (zie eerdere blog), was de oven net helemaal schoongemaakt. En dat was heel veel werk! Nu lagen er inderdaad allemaal hoopjes deeg op de bodem van de oven. De mascarponevulling liep er aan alle kanten uit. Je kunt je voorstellen dat ik inwendig wel even heb gevloekt. Zeker ook omdat de taart er nogal vormloos en onappetijtelijk uitzag. Tja, achteraf gezien was het mijn eigen schuld. Deze taart was het sluitstuk van een middagje bakken voor de verjaardag van mijn jongens. Eerder had ik al een Operataart en een aardbeienbombe gemaakt. Beide taarten waren flink wat werk en deze appeltaart was in vergelijking daarbij een makkie. Snel te maken en niet moeilijk. Het recept is van Rudolph van Veen en had ik van www.24kitchen.nl gehaald. Daar heb je ook filmpjes waarbij je kunt zien hoe Rudolph de taart maakt. Maar ik had weinig tijd en het recept leek me niet moeilijk, dus heb ik niet gekeken. Achteraf wel en toen kwam ik erachter dat de mascarponevulling aan de royale kant was. Eigenlijk is dit recept voor een gewone, ronde bakvorm. Dan kun je gewoon alle vulling gebruiken. Rudolph maakt deze taart echter in zo’n langwerpige vorm en omdat ik die ook heb, gebruikte ik die dus ook. En voor die vorm hoef je dus niet alle vulling te gebruiken. Zegt hij in het filmpje… Eenmaal uit de oven heb ik de taart aan alle kanten wat bijgesneden en toen bleek het gelukkig nog wel mee te vallen. En hij smaakte prima! Maar devolgende keer toch maar weer eerst het filmpje kijken! Deeg 250 g zelfrijzend bakmeel 80 g suiker 150 g boter 1 ei Rasp van één citroen 1 mespuntje zout Mascarpone-appelvulling 1 vanillestokje 100 g suiker 325 g mascarpone 2 eieren 100 g bloem 5 appels 75 g kaneelsuiker 100 g abrikozenjam 3 el water Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verpak het deeg in plastic folie en laat het een kwartiertje in de koelkast rusten. Vet een taartvorm (rond of rechthoekig) in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork. Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer de mascarpone goed glad. Roer er dan één voor één de eieren en als laatste de bloem door. Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg. Als je de rechthoekige vorm gebruikt, heb je niet alle vulling nodig. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met de kaneelsuiker. Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen. Verwarm abrikozenjam in een pannetje met een klein beetje water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
Bron: taartenzoet.blogspot.comHuisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlVan Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl