recepten999.nl | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos | bananen ijs all ricipes
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

* 1 bosje dille * 2 el fijne dijonmosterd * 1 el witte wijnazijn * 4 el suiker * 80 ml zonnebloemolie * 400 g zalmfilet met vel 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille er door. Bereidingswijze Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar. Serveertips Lekker bij een Zweedse stamppot. Bron 24kitchen.nl/Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Ik wil op mijn verjaardag altijd uitblinken als het om taarten gaat. Ik ben dit jaar al een paar maanden van tevoren begonnen met het zoeken van verschillende recepten die me lekker leken en die probeerde ik allemaal uit. Waren ze goed genoeg, dan maakte ik ze op mijn verjaardag. Zo ook deze sticky toffee cake, och och deze tulband is om op te vreten. Ja, het is wel even werk. Maar het zijn vooral veel ingrediënten die je allemaal moet verwerken. Maar het is zo’n prachtig resultaat! Echt waar, een enorme aanrader! Het is een keer iets anders dan de eeuwenoude appeltaart, welke ik overigens nog steeds ongelofelijk lekker vind hoor! Maar ik vind het persoonlijk leuk en uitdagend om iedere keer nieuwe dingen uit te proberen. Ik kreeg leuke reacties van mijn vrienden en familie; ’Mag ik nog een stukje’ vroeg mijn nichtje. Dan maak je wel even een sprongetje, want dat betekent dat hij goed gelukt is! Het recept komt trouwens uit het boek van Rudolph van Veen. Een prachtige man als het om koken gaat. Ik kreeg in december namelijk zijn boek cadeau. Geloof me, die wil je graag in de kast hebben staan. Rudolph’s bakery, ren maar snel naar de boekhandel! Deze tulband bestaat uit een aantal onderdelen. Een dadelpuree, suikerwater en cakebeslag. En natuurlijk niet te vergeten een heerlijke toffeesaus, welke ik zonder koffie heb gemaakt. Dat had ik niet in huis.. Toffeesaus hoeft er niet perse bij gemaakt te worden. Maar het geeft wel iets extra’s feestelijks. Een extra touché. Al deze onderdelen zijn vrij makkelijk om te maken, al vergt het wel enige tijd. Je hebt alleen een tulbandvorm nodig en wat geduld! Aan de bak dus! Sticky toffeecake Ingrediënten: Dadelpuree: • 250 gram dadels zonder pit • 400 mililiter water Suikerwater: • 25 mililiter water • 50 gram suiker • 60 gram walnoten • 1 snufje zout Cakebeslag • 90 gram boter • 275 gram bruine basterdsuiker • 1 eetlepel vanillesuiker • 3 eieren • 300 gram bloem • 7 gram bakpoeder Toffeesaus • 150 gram suiker • 100 mililiter room • 1 eetlepels oploskoffie • 50 gram boter Extra nodig • boter om in te vetten • 1 tulbandvorm van circa 24 cm doorsnede bloem om te bestuiven Dadelpuree. Snijd de dadels twee keer doormidden. Breng ze daarna in 400 mililiter water aan de kook. Kook dit ongeveer 10 minuutjes totdat ze zacht zijn. Giet ze af en pureer de dadels met de staafmixer tot een dadelpuree. Zet dit even aan de kant. Suikerwater Breng het water aan de kook en roer hier de suiker door totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur. Verkruimel de walnoten erover en meng dan een snufje zout erdoor. Cakebeslag. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de tulband in met boter en bestuif de binnenkant met een klein beetje bloem. Roer in een kom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker glad en meng een voor een de eieren door. Voeg dan de bloem en bakpoeder toe.Voeg dan de dadelpuree en het suiker water toe aan het mengsel. Doe dit wel geleidelijk aan. Meng dit goed. Echt goed! Je wilt geen klontjes of een schifterig beslag! Schenk dan het cakebeslag in de vorm en bak de tulband in drie kwartier goudbruin en gaar. Test de gaarheid door een sateprikker in de cake te steken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is het beslag gaar! Anders moet hij nog eventjes! Toffeesaus Karamellisseer de suiker in een pan. Breng in een andere pan de room aan de kook en los hier de oploskoffie in op. Schenk de hete room bij de karamel, kijk uit, want dit spettert nogal. En kook dit totdat de karamel is opgelost. Roer dan de boter hierdoor en schenk de saus in een kannetje. Als de tulband afgekoelt en omgekeerd is schenk je hier de saus over en klaar is kees! Bon apetit!

Bron: emmatimmerman.blogspot.nl

Huisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Banh Mi Thit stokbroodje Ik geloof dat in Azie alleen in Goa (voormalig Portugees) en Vietnam (voormalig Frans) stokbrood ingevoerd is. Het komt een beetje raar over, maar dit stokbroodje gezond is typisch Vietnamees. Ingredriënten kleine baguettes winterwortel, ca 200 gr in stukken va ca 10 cm 1 rettich (daikon) in stukken van ca 10 cm 1 komkommer 1 pepertje mayonaise roompâté Giò bì quê Huó'ng of fricandeau in plakjes 3 takjes koriander of bladpeterselie sojasaus nuoc mam (vissaus) Giò bì quê Huó'ng gefabriceerd in Parijs Marinade voor z oetzure wortel: 100 ml rijstazijn   50 g suiker 0.5 tl zout Voorbereiding: Schil en rasp de wortel in de lengte op de mandoline met het middelste julienne mes.(ik doe een ovenwant aan, want de Japanse mandoline is vlijmscherp) Kook in een pan de azijn met de suiker en zout tot de suiker is opgelost. Schenk het over de wortel en laat minstens 2 uur intrekken. Verder: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de baguettes in 8 minuten goudbruin. Schil en rasp een vierde van de rettich in de lengte op de mandoline op het middelste julienne mes Halveer en snijd de komkommer in dunne plakjes op de mandoline met het gladde mes Snijd de peper in ringen op de mandoline met het gladde mes Snijd de baguettes over de lengte doormidden, pluk er een beetje broodkruim uit. Bestrijk de helften dun met mayonaise. Beleg het onderste gedeelte om en om met plakjes paté en Giò bì quê Huó'ng of fricandeau. Leg daar de wortelsalade, rettich, komkommer, peperringetjes en blaadjes koriander op. Besprenkel met sojasaus en vissaus Je zou het ook een mandolinebroodje kunnen noemen, want, Toon Hermans zei het al: "Wij houden van een mandoline, van je pingelepingelepingelepingelepong' Makkelijk Low carb te maken zonder het brood. Recept van Rudolph van Veen uit de uitzending Hanoi. Hier staat het filmpje.(eerst inloggen in 24kitchen). Het was heel lekker. Van de rettich die over was rettich-, nee rammenas- of toch daikon-, dat klinkt leuker, koekjes gemaakt. Maar ik heb nog meer rettich over, er komt geen eind aan, aan zo'n ding.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

De laatste tijd probeer ik zo eens af en toe wat meer Aziatisch te koken. Nu Aziatisch is ook heel ruim... van Chinees tot Indisch... dat is ook een wereld van verschil. Indisch verkies ik boven Chinees, maar je hebt dan al die andere landen nog, die elk hun typische smaken en kruiden hebben. Dit keer trekken we naar Bali. Het is een recept van Rudolph Van Veen op 24 kitchen , uit het programma The Taste of Life Travel. Bij ons (België) oa te zien via Njam.tv. Maar dus ook via de website in een filmpje te volgen. Dus als je eens iets anders op de BBQ wil... en het kan ook perfect als hapje. Wat heb je nodig? satéprikkers of sereh (citroengras) 600 g kipfilet 2 sjalotjes 3 rode pepers 125 g geraspte kokos 1 tl kurkuma 1 el sambal manis 1 mespuntje zout 150 g kokosmelk 2 bosuitjes ketjap manis Wat moet je doen? Zet de satéprikkers in het water. Doe de kipfilet in de keukenmachine samen met de sjalotten, 2 rode pepers, geraspte kokos, kurkuma, sambal, zout en kokosmelk. Hak het geheel fijn tot een kippengehakt. Vorm een ruime eetlepel van het gehakt rondom een satéprikker (of de sereh) en grill de saté gaar. Snijd de peper en de bosui in ringetjes en meng dit met ketjap. Serveer de saté samen met de ketjapsaus.

Bron: donnacaramella.blogspot.be

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact