recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Een lekker soep uit Samen koken (2005) van Rudolph Veen. Door andere bouillon te gebruiken heb ik er een vegetarische versie van gemaakt. 2 el olijfolie, 1 ui in halve ringen, 1 gehakt teentje knoflook, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl gemberpoeder,, 1/2 tl kurkuma, 1/2 tl gedroogde Spaanse peper, 3 tomaten in stukjes, 1 tl suiker, 1 el bloem, 1 blik linzen (400 gram, 1 liter water, vegetarisch bouillonpoeder/bouillontablet voor 1 liter water, 1 blik kikkererwten (400 gram), verse koriander Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg ui en knoflook toe en fruit tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg kaneel, gemberpoeder, kurkuma, Spaanse peper toe en roer door de uien. Voeg de tomaten, suiker en bloem toe en bak enkele minuten.Voeg de linzen, water en bouillonpoeder toe en breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten oplaag vuur sudderen. Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak en garneer met de koriander. Rudolph gebruikt runderbouillon en voegt nog 150 gram tuinbonen toe.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 4 personen 600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen Voorbereiding Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken. Bereidingswijze Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar. Serveertips Lekker met rijst Bron Rudolph van veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 3 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 el paprikapoeder pikant 1 dl Sherry (medium dry) 1 blik tomatenblokjes 2 dl visbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van een blokje) 12 Gamba`s (vers of uit de diepvries, dan ontdooid) 50 gr blanke amandelen 1 zakje platte peterselie 2 tenen knoflook (geschild en iets kleiner gesneden) 6 ons visfilet (kabeljauw, roodbaars en/of zeeduivel , in royale stukken gesneden) Hulpmiddelen (Diepe) koekenpan, flinke (lage) ovenschaal (ingevet), keukenmachine. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190grC. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe en fruit even mee tot de ui zacht is. Doe er de Sherry, tomatenblokjes met sap en visbouillon bij en laat dit ca 15 minuten sudderen tot er een mooie saus is ontstaan. Maal ondertussen de amandelen met de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de saus. Naar smaak peper en zout toevoegen. Verwijder de schalen van de Gamba`s en evt darmkanalen. Bereidingswijze Verdeel de vis en de garnalen over de bodem van de ovenschaal, verdeel de saus er royaal overheen en zet de schaal ca 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de vis net gaar is en ietsje gekleurd. Haal ze dan uit de oven en het smulfeestje kan van start. Eet smakelijk!! Serveertips Lekker met saffraanrijst en spercieboontjes, haricot verts of tuinboontjes (of een combinatie, nog lekkerder!) PS: Van de schalen van de garnalen kan je natuurlijk altijd nog een bouillon trekken voor een soep of saus.. Bron Rudolph van Veen, 24 Kitchen, wel iets aangepast

Bron: smulweb.nl

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Voor het deeg 300 g zelfrijzend bakmeel 80 g suiker 175 g boter 1 ei Voor de vulling 6 verkruimelde beschuiten (of paneermeel) 8 appels 2 marsen 2 snickers 150 g pecannoten 100 g suiker 25 g boter 1 tl kaneel Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Meng alle ingrediënten voor het deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast staan om tot rust te komen. Verwarm de oven voor op 170 graden Bereidingswijze Bekleed de taartvorm met het deeg. Bak de noten met boter en suiker in een koekenpan, totdat de suiker gaat karamelliseren. Snijd de repen en de appels. Meng dit geheel samen met kaneel en de noten. Strooi de verkruimelde beschuiten of het paneermeel op het deeg. Bovenop het deeg doet u de appelvulling. Rol het restant van het deeg uit tot een ronde plak en plaats dit boven op de appelvulling om zo de taart af te dekken. Bestrijk de taart met ei en strooi hierover suiker. Steek in het midden van de taart een rond gat, zodat de stoom uit de taart kan ontsnappen. Bak de taart in de bakoven voor circa 60 minuten op 170 graden. Serveertips Laat de afgebakken taart goed afkoelen voor hij wordt aangesneden, zodat de chocolade en karamel goed kunnen stijven. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Vanmiddag een lekkere gezonde lunch klaargemaakt en opgegeten terwijl ik via de laptop een ruim 2 uur durende live Kerstkookworkshop van Rudolph van Veen volgde waar hij lekkere kersthapjes maakte. Met een paar ingrediënten kan je vaak de meest smakelijke gerechtjes klaarmaken; het zag er allemaal even bijzonder uit en ik denk dat bij velen in NL een of meerdere van deze gerechtjes op tafel zullen komen. Vooral de kiprouleau omwikkeld met parmaham met twee soorten vulling, de een met dadels, de andere met kleurige paprika, leek me een recept om zeker een keertje te gaan bereiden. Morgen staan op de site www.ziggo.nl/kookworkshop alle bereide recepten van vanmiddag, voor wie meer wil weten en lekker zelf aan de slag wil gaan!

Bron: fareladolcevita.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Huisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy