recepten999.nl | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos | bananen ijs all ricipes
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

helaas zonder foto Ook weer een erg lekker gerecht uit Samen koken van Rudolph Veen. 500 gram kipfilet (in grote stukken), olie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 250 gram soepgroenten, 1 el tomatenpuree, 1 kippenbouillontablet, 4 grote aardappesl (geschild en in stukken,) 2 el kerrie, ketjap manis, roti's (of evt. tortilla's) Verhit de olie in een braadpan en bak de kip rondom. bruin. Haal uit de pan. Bak ui, knoflook en soepgroenten enkele minuten in het achtergebleven vet. Voeg de kip weer toe, samen met de tomatenpuree, aardappels, bouillontablet en kerriepoeder. Voeg zoveel water toe tot het gerecht onderstaat. Stoof de kip gaar (ca. 15-20 minuten). Breng het gerecht op smaak met ketjap. Serveer met de roti's.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 12 personen 250 gram bloem 4 gram bakpoeder In plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken . 250 gram donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel kaneelpoeder 1 theelepel nootmuskaatpoeder 1/4 liter melk mespunt zout boter of olie om de vorm in te vetten Hulpmiddelen Cakevorm 20 cm mixer of keukenmachine bakpapier Voorbereiding Vet de cakevorm in en bekleed de vorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Breng de nelk samen met de bruine suiker aan de kook. Roer bloem, bakpoeder (of zelfr.bakmeel) met de kruiden door elkaar. Bereidingswijze Giet de hete melk met suiker over de bloem. Mix dit direct goed door elkaar. Giet het deeg in de cakevorm. Zet de vorm op de 2e richel van onder in de oven. Bak de ontbijtkoek 1 uur en 30 minuten. Serveertips Laat de ontbijtkoek goed afkoelen. Lekker met boter of een plakje op de boterham! De ontbijtkoek is na 2 dagen nog lekkerder! Bron 24Kitchen Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

* 1 bosje dille * 2 el fijne dijonmosterd * 1 el witte wijnazijn * 4 el suiker * 80 ml zonnebloemolie * 400 g zalmfilet met vel 4x Smult + 24-delige BK bestekset Nu voor € 39,95 (normaal 117,70) Bestel nu » Hulpmiddelen Bakpapier Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en de suiker. Schenk al roerend met een garde de zonnebloemolie erbij en roer de dille er door. Bereidingswijze Snijd de zalmfilet in vier gelijke stukken, bestrooi met een beetje zout en peper en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de zalm met gravad lax-saus en bak de zalm in de oven in circa 10 minuten gaar. Serveertips Lekker bij een Zweedse stamppot. Bron 24kitchen.nl/Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Gemarmerde kersen-yoghurttaart is geïnspireerd op een recept van Rudolph van Veen. Hij maakte het met mango, ik met kersen. Bovendien ontbreekt bij hem de topping, die heb ik er zelf bij bedacht. Bodem: 260 gram Bastogne koeken 125 gram (room) boter Puree: 350 gram kersenpuree 5 gelatineblaadjes Yoghurtmousse: 7 blaadjes gelatine 500 ml griekse yoghurt 110 gram suiker 1 citroen 200 ml slagroom Topping: 680 gram kersen op sap 25 gram maïzena 1 eetlepel suiker Recept: Bodem Smelt de boter. Maal de Bastogne koeken fijn met de keukenmachine en roer de boter erdoor. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast. Kersenvulling Week de gelatine in ruim water. Verhit een derde van de kersenpuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de kersenpuree erdoor. Yoghurtmousse Week de gelatine in ruim water. Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte. Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost. Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor. Kersentopping Verwarm de kersen in het sap. Houdt een beetje sap achter. Meng dit sap met de suiker en de maïzena en roer tot een glad papje. Als de kersen koken giet je het papje erbij en laat je het mengsel inkoken tot een dik papje, ongeveer 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen en schep het over de taart.

Bron: tismeokwat.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin om bestaande recepten aan te passen, zelf iets te bedenken of te experimenteren met recepten. Zo wilde ik voor de verjaardag van mijn zoontjes een Aardbeienbombe maken. Rudolph van Veen maakte in zijn Bakery eerder zo'n bombe met bosvruchtenbavarois, maar ik wilde aardbeien en dan mousse, geen bavarois. Tja, als je het recept niet helemaal wilt volgen, moet je zelf wat proberen. Zonder duidelijk plan ben ik de keuken in gegaan. Al snel besloot ik dat de buitenkant van de bombe uit rolletjes biscuit met daartussen aardbeienjam moest bestaan. Een biscuitrecept van Mary Berry bracht uitkomst. Aardbeienmousse vond ik in het boek van Cees Holtkamp. Helaas wel een recept met verse aardbeien en ik had (gezien het feit dat verse aardbeien nu echt nergens naar smaken maar wel schrikbarend duur zijn) diepvriesaardbeien gekocht. Maar met wat kleine aanpassingen is dat wel goed gekomen. Ik had bedacht de biscuitrolletjes te gebruiken voor de buitenkant van de bombe en de bodem. Helaas had ik voor de bodem geen rolletjes meer over, dus heb ik snel nog een macaronbodem gemaakt zoals ik die op de een patisserie-cursus had geleerd. Uiteindelijk werd het best een bewerkelijke taart, maar het eindresultaat was verrukkelijk!!! De biscuitrolletjes waren heerlijk zacht en de jam ertussen smaakte net weer iets anders dan de aarbeienmousse in de bombe. Die aarbeienmousse zelf was ontzettend fris! In de macaronbodem zitten gemalen amandelen en dat zorgde voor net nog een extra smaakaccent. Oh, wat was deze taart heerlijk! Hij was zo op tijdens het feest. Eén stukje bleef over en dat hebben we de dag erna gedeeld met z’n viertjes. Daarna is er geen weekend voorbij gegaan zonder dat ik dacht: "Zal ik die overheerlijke aardbeienbombe weer maken?!" Het is er nog niet van gekomen, maar lang zal het niet meer duren! Biscuitrolletjes 4 eieren 100 gr fijne suiker Rasp van 1 citroen 100 gr zelfrijzend bakmeel 50 gram diepvriesaardbeien, gepureerd 2 eetlepels aardbeienjam Aardbeienmousse 500 gram diepvriesaardbeien, ontdooid 40 gram poedersuiker Sap van een halve citroen 8 velletjes gelatine 400 gram slagroom 40 gram suiker Macaronbodem 160 cl eiwit 120 gram suiker 100 gram suiker 100 gram amandelmeel 35 gram bloem 20 gram koek/cakekruimels Verwarm de oven tot 200 graden voor het maken van de biscuit voor de jamrolletjes. Vet een bakvorm van 33x23 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Het is handig als het bakpapier wat uitsteekt over de rand. Zo is het na het bakken makkelijk om de deeglap uit de vorm te halen. Mix de eieren, suiker en citroenrasp in een grote kom totdat het mengel flink in volume is toegenomen en een bleekgele kleur heeft. Het moet een schuimig mengsel worden. Spatel er vervolgens voorzichtig de bloem door en schenk het mengsel daarna in het bakblik. Zorg ervoor dat het goed wordt verdeeld. Bak het beslag in de oven in 10 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin en begint aan de zijkanten los te komen van de rand. Leg terwijl het deeg bakt een stuk bakpapier klaar dat iets groter is dan de deeglap. Bestrooi het bakpapier met wat fijne suiker. Haal de cake uit de oven, til hem op aan het uitstekende bakpapier en leg de cake ondersteboven op het besuikerde bakpapier. Pel daarna het bakpapier van de cake af. De onderkant is dan de bovenkant geworden. Om goed te kunnen rollen, moet je met een mes de lange kant van het deeg insnijden aan de rand. Dit wordt het begin van de rol. Wel opletten dat je niet door het deeg heen snijdt. Rol dan de cake op met het bakpapier ertussen. Beginnend bij de kant waar je de insnijding hebt gemaakt. Door de insnijding kun je het deeg daar een beetje dubbelklappen waardoor je een goed begin hebt voor de rol. Laat de rol op deze manier afkoelen. Maak dan de macaronbodem. Zet de oven op 180 graden. Klop de eiwitten in een vetvrije kom schuimig. Als het eiwit begint te schuimen kan beetje bij beetje de 120 gram suiker er door gemixt worden. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Voeg dan de 100 gram suiker en het amandelmeel toe. Spatel het voorzichtig door de eiwitten. Spatel dan de bloem en de koekkruimels erdoor. Teken een cirkel met been doorsnede van ongeveer 25 (of zo groot als de doorsnede van de bovenkant van de kom, waar je de bombe in maakt) op bakpapier. Leg het papier op een bakplaat en spuit met behulp van een spuitzak de cirkel vol. Begin in het midden van de cirkel en werk dan in een spiraal naar de rand toe. Eventueel kun je ook gewoon met een spatel of paletmes het eiwit gelijkmatig verdelen. Bak de bodem 25 min in de voorverwarmde oven. Pureer dan de aardbeien. Voeg het sap van een halve citroen en de 40 gram poedersuiker toe en meng alles goed door elkaar. Neem 50 gram van deze puree en vermeng het met 2 royale eetlepels aardbeien jam. Bestrijk hier de uitgerolde biscuitrol mee en rol hem daarna weer op. Snijd de rol in dunne plakjes. Beleg de binnenkant van een ronde kom (die van mij was ongeveer 25 cm in doorsnede aan de bovenkant) met plastic folie. Zorg dat er nog genoeg folie uitsteekt om straks over de bodem te vouwen. Beleg de binnenkant van de rol met de biscuitrolletjes. Probeer ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan te leggen. Maak dan de aarbeienmousse. Gebruik daarvoor de overige 450 gram van de gepureerde aardbeien. Week 8 velletjes gelatine in koud water. Klop ondertussen de slagroom met de suiker lobbig. Verwarm een klein beetje van de puree in een pannetje en voeg daar de zacht geworden velletjes gelatine aan toe. Roer alles door elkaar tot de gelatine is opgelost. Verhit het dan niet verder. Gelatine verliest kracht boven de 60 graden. Meng dit door de rest van de puree. Voel even of het geheel niet te warm is. Gebruik 300 gram van de puree en spatel hier de slagroom voorzichtig door. Giet deze mousse in de kom op de biscuitrolletjes. Giet de overige 150 gram puree in een cirkel over de mousse. Ga met een mes enkele keren door dit mengsel heen, zodat een marmereffect ontstaat. Dek de mousse af met de macaronbodem. Vouw de plastic folie erover en zet een bord op de bodem. Daarna heb ik er nog een potje jam op gezet. Door dit gewicht verdeelt de mousse zich en sluit de bodem beter aan. Laat de bombe enkele uren opstijven in de koelkast. Ik heb de bombe zelfs een klein beetje aangevroren in de diepvries. Hierdoor kon ik de bombe heel mooi en strak snijden. Wel even goed laten ontdooien daarna en je weet niet wat je proeft. Zo lekker fris en licht is deze taart!!!

Bron: taartenzoet.blogspot.com

Huisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Deze kaassoep is een afgeleide van Rudolph's (24 kitchen) kaassoep uit Alkmaar. Ik heb het aangepast naar mijn smaak. Het gebruik van bloemkoolroosjes en worteltjes in Rudolphs recept sprak mij niet zo aan. Ik heb ze vervangen door een preitje. Dat leek mij goed passen bij de kaas. De soep heb ik gepureerd want ook in blokjes aardappel had ik geen zin. Daarnaast bleken de stukjes geraspte kaas niet geheel te smelten. Ik gebruikte belegen Goudse kaas, dus of het daar aan ligt? Het zag er in ieder geval heel vlokkerig uit. Met de staafmixer even door de soep, is het een mooi fluwelig soepje geworden. Een lekker lunchsoepje. Voor Rudolph van Veen's makkelijk maaltijd soeprecept, zie www.24kitchen.nl . Dit is mijn versie: Hollandse kaassoep Voor 4 personen: 1 liter groenten- of kruidenbouillon 400 gram aardappelen 1 prei 1/2 tl kurkuma 1 ons geraspte Goudse kaas 1 teentje knoflook peper verse peterselie 4 boterhammen mosterd honing 25 gram kaas Breng de bouillon aan de kook. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snipper een teentje knoflook. Snij de prei in ringen. Doe dit alles in de bouillon met de kurkuma en laat lekker koken, zo'n 20 minuten. Voeg dan de kaas toe en de peper toe. Pureer de soep met een staafmixer. Smeer boterhammen in met honing en mosterd, bestrooi met een beetje kaas en plaats even onder de grill in de oven. Dien samen op. Bestrooi de soep eventueel nog met een beetje peterselie.

Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Contact