Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
250 gram dadels zonder pit 175 gram gedroogde vijgen 75 gram walnoten 200 gram volkoren biscuitjes 250 gram roomboter 150 gram donkerbruine basterdsuiker 1 ei plm.50 gram gemalen kokos Hulpmiddelen Springvorm (doorsnede 26 cm) of vierkante vorm (plm.23x23 cm)(gemakkelijker delen!) bakpapier plastic folie kommetje en garde voor kloppen ei grote pan Voorbereiding Vet de vorm in en bekleed deze met bakpapier. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes Maak de walnoten iets kleiner. Breek de koekjes in kleine stukjes. Bereidingswijze Smelt de boter in een grote pan (niet bruin laten worden!). Voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Klop het ei los in een kommetje. Haal de pan van het vuur. Voeg al roerende het ei toe aan het botermengsel. Roer door tot een gladde saus. Voeg de dadels, vijgen en walnoten toe. Zet de pan weer op het vuur en laat alles even een beetje warm worden. Voeg vervolgens de koekjes toe. Meng alles goed door. Schenk het dadelmengsel in de vorm, druk goed aan met een lepel of met je handen mbh plasticolie. Laat de taart in plm. 2 uur afkoelen in de koelkast. Keer de taart om en bestrooi met de rest van de kokos. Serveertips Snij de taart kleine stukjes want de taart is ook machtig (lekker!). Bron Aangepast recept van Rudolph van Veen van 24kitchen
Bron: smulweb.nlvoor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen
Bron: smulweb.nleen heerlijk gerecht uit Samen koken van Rudolph Veen. Ik heb dit boek al een paar jaar, eigenlijk nooit iets uitgemaakt, en sinds ik het herontdekt heb, hebben we er al een paar keer uit gegeten. zonnebloemolie, 1 gesnipperde ui, 1 gesnipperd teentje knoflook, 500 gram pompoenvruchtlvees in blokjes, 200 gram kastanjechampignons in vieren, 7,5 dl groentebouillon, 7,5 dl melk, 2 tl suiker, peper, 150 gram hazelnoten, 80 gram gekookte witt rijst Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.Voeg pompoen en paddestoelen toe en bak ze even mee. Voeg bouillon, melk, suiker en peper naar smaak toe en laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Druk de stukjes pompoen fijn. Maak de soep af met de hazelnoten en de rijst.
Bron: atatenwijvandaag.blogspot.comvoor 4 personen 600 gram doorregen runderlappen 10 eetlepels olijfolie 50 gram spekreepjes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 4 paprikas (rood en groen) 2 eetlepels bloem 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder 1 blikje tomaatstukjes (400 gram) 1 deciliter rode wijn 2 deciliter Rundvleesbouillon 2 theelepels tijm 4 vastkokende aardappelen 250 gram sperziebonen Voorbereiding Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak het vlees op matig hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Pel en snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprikas schoon en snijd ze in stukken. Bereidingswijze Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ca. 2 minuten zachtjes mee. Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in drieen. Schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar. Serveertips Lekker met rijst Bron Rudolph van veen
Bron: smulweb.nlAl duizenden keren hebben wij de zinnen moeten (aan)horen: 'Gaan jullie donuts maken? Wanneer gaan jullie donuts maken? Gaan jullie donuts maken als ik de ingrediënten betaal?' Of als reactie op de vraag wat zullen we gaan maken? 'Donuts!' En eindelijk hebben we donuts (ook wel deegklont, vrij vertaald uit het Engels, maar dat klinkt niet zo aantrekkelijk) voor ons broertje gemaakt. Dit kon dan ook eindelijk, doordat we voor onze verjaardag een thermometer gekregen hebben, wat je nodig hebt voor het bakken van donuts. Naja bakken, frituren. Tenzij de donuts gebakken worden in de oven, maar dit is een beetje nep. Voor de donuts hebben we het recept van Rudolph van Veen gebruikt. Hiervoor moesten we allereerst de eieren met de suiker kloppen. Hieraan hebben we vervolgens yoghurt, een mengsel van bloem, bakpoeder en zout en wat gesmolten boter toegevoegd. En dit laten mengen door de mixer. Vervolgens moest het deeg de koelkast in om wat steviger te worden. Na een half uur was dat nog steeds niet gelukt, dus hebben we het deeg nog even in de vriezer gelegd. Uiteindelijk hebben we het opgegeven en de donuts gemaakt met plakkerig deeg, want het deeg wou niet stevig worden. Wij denken dat dit onder andere door het warme weer kwam. Vervolgens hebben we het deeg in 11 delen verdeeld en hier rondjes van gedraaid. In die rondjes hebben we geprobeerd een gat te maken met de vinger, maar dat ging niet echt goed. Het deeg was echt VEEL te plakkerig. Met de thermometer hebben we de olie op ongeveer 170˚C gebracht en hierin hebben we vervolgens de donuts laten bakken. De donuts bleken erg groot te zijn, dus we hebben zes grote gemaakt en de overige deegrestjes hebben we in tweeën gedeeld. Ja, klopt helemaal, dit klopt niet. Dat komt, doordat we deze overige vijf in tweeën hebben gedeeld. Een deel daarvan werd heel groot, dus in feite hadden we zeven grote en negen kleine. Op de foto staan zes grote, omdat we die zevende stiekem in de keuken al geproefd hadden. De grote donuts hebben we bestrooid met fijne kristalsuiker en de kleinere donuts hebben we op drie manieren gedecoreerd: met suiker, met melkchocolade en met witte chocolade met sprinkels. De smaak was anders dan die van donuts die je in de winkel koopt, maar of ze op deze manier horen te smaken, weten we niet. Maar voor een eerste keer donuts maken, vonden we ze wel geslaagd.
Bron: favorecepten.blogspot.nlHeb jij alle cadeautjes voor Kerst al gekocht voor je familie en culi-vrienden? Nu heb ik de laatste tijd nog weinig tijd om te gaan shoppen, maar soms kom ik hele leuke dingen tegen die een toppertje onder de kerstboom zouden zijn! En sommige dingen gebruik ik zelf en daar ben ik zo enthousiast over, dat ik ze wel aan iedereen cadeau zou willen geven. Kijk je mee? Bij Primark vind je veel leuke cadeausets. De verpakkingen zijn supercute en de inhoud is origineel. Bovendien goedkoop, want meestal niet duurder dan € 5. 1 . Zelf kerstkoekjes bakken met dit huisje. Dit huisje bevat alles wat je nodig hebt. (Primark) Binnenkort test ik ze zelf! 2. Giftset met roze cocktailshaker en martiniglas. (Primark) 3. Setje voor toast, met een stempel, toastmesje en rekje, zoals in Engeland. (Primark) 4 . Zelf warme chocolademelk maken met het doosje cacao en Merry Christmas-beker. Er zit ook een lieve gebreide kruik bij. (Primark) 5 . Weer iets voor de liefhebber van een Engels ontbijtje; een setje met eierdop in Engelse bobby-stijl en een setje met peper en zoutstel. (Primark) 6. De knoflooksnijder-keukengadget, waarbij je een teen knoflook in het gat gooit en op de knop slaat. Vervolgens heb je fijngehakte knoflook. Te handig, ik ben fan! In verschillende kleuren te koop. (Rosti Mepal) 7. Koekjesstempels. Druk voorzichtig in je koekjesdeeg. Er zijn er verschillende te koop. (Hema) 8. De potjes zoet broodbeleg van La Place zijn exclusief en lekker. Ik had witte chocoladepasta met aardbei. Er zijn ook andere smaken, zoals witte chocoladepasta met latte macchiato. (V&D) 9. Deze valt in de categorie duurdere cadeau's; een slowjuicer, zoals die ik ook heb. De groente en fruitsapjes zijn zo lekker. (Tefal Infiny Press) En geef er gelijk het boek De Slowjuice Bar bij. Je kunt dit boek zien als de handleiding die niet bij het apparaat zit en je hebt er echt wat aan! (De Slowjuice Bar van uitgeverij Good Cook) 10. Gebreide legging met gingerbreadmen er op. Hier woon ik inmiddels in. Dit is zo comfortabel! Natuurlijk geen culi-cadeau maar wel met speculaaspoppetjes er op. (Primark) 11 . De bakspullen van Rudolph van Veen zien er zo mooi uit. Vooral de springvormen en schalen. ( Cook & Co) 12. Voor de Italië- of visliefhebber het boek Recepten Uit Venetië . Het boek heeft veel te lezen en is gewoon mooi om te hebben. ( Recepten Uit Venetië van uitgeverij Good Cook) 2
Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nlOehoe. Nou heeft Rudolph (van Veen) toch wel iets heel interessants in elkaar gebakken ( anno juni 2014 ); een sinaasappeltaart met een vulling van banketbakkersroom. Waarbij dat laatste niet is gemaakt met melk, zoals je zou verwachten, maar met sinaasappelsap. 'Gele room' dus, indeed. Kan dat dan? Ja, schijnbaar. En eigenlijk ook wel natuurlijk: vocht is vocht. Wat slim dan. Ik móet het ook proberen... asdf asdf asdf asdf
Bron: mangerie.blogspot.comJapies Ik was op zoek naar iets lekkers voor bij de koffie in het weekend. Op 24Kitchen zagen we Rudolph van Veen deze Japies maken en dat sprak gelijk aan. Niet alleen vanwege de naam (al vanaf mijn prille jeugd word ik te pas en te onpas Japie genoemd), maar vooral ook vanwege het recept zelf. Japies ontlenen hun naam aan de beginletters van Jam en Pindakaas, de twee hoofdingrediënten. In Amerika kent men de ‘Peanutbutter and Jelly sandwich’ en dit gebak is er een variant op. een makkelijk en lekker bakrecept... Een heerlijk recept om te maken, makkelijk en verrassend door de pindasmaak. De Japies bestaan uit een laag cakebeslag, een laagje jam en dan een laag kruimeldeeg. Je maakt ze het best in een rechthoekige bakvorm en je kunt de afgekoelde cake in mooie rechthoekige blokjes snijden. Hoe groot je die maakt is een kwestie van voorkeur. Ik vond het cakebeslag in het recept van 24Kitchen wat slap en daarom heb ik de verhoudingen iets aangepast. Voor ongeveer 20 Japies heb je het volgende nodig Voor het kruimeldeeg: 110 gr. bloem 135 gr. lichtbruine suiker 135 gr. pindakaas 50 gr. boter Meng deze ingrediënten en verkruimel ze met een vork in een kom. Zet de kom tot gebruik in de koelkast zodat de kruimels stevig blijven. Verwarm de oven voor tot 180 graden C. Vet een vierkant bakblik (die van mij is 23x23) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Voor het cakebeslag: 50 gr. boter 120 gr. suiker 100 gr. pindakaas 2 eieren 200 gr. bloem 1 theelepel bakpoeder 200 ml. melk snufje zout Verder nog 150 gr. bosvruchtenjam poedersuiker Meng met een mixer of in de keukenmachine de boter en de suiker tot het luchtig is. Meng er de pindakaas door en klop één voor één de eieren erdoor. Zeef bloem, bakpoeder en zout er boven en schep het door het beslag. Giet tot slot de melk erbij en klop het geheel tot een mooi samenhangend en behoorlijk vloeibaar beslag. Giet dit in de beklede bakvorm. Roer de jam goed los en verdeel dit over het cakebeslag. Het is niet erg als het een beetje mengt met het cakebeslag. Verdeel daarna het kruimeldeeg er losjes over en zet de vorm ca. 30-40 minuten in de oven. Laat de cake goed afkoelen en keer hem om op een snijplank. Snij in mooie blokken en leg ze op een schaal. Tot slot nog bestrooien met ruim poedersuiker. En dan lekker genieten van een Japie (of méér)!
Bron: irenekookt.blogspot.nlOoit maakte ik het al eens klaar, en postte hier toen een receptje. Ik vond het wel lekker, maar het was nog niet 100% wat ik wou. Ik heb dan nog maar eens een poging ondernomen en maakte de boterkoek deze keer naar een recept van Rudolph van Veen. Ik vind het nu wel veel geslaagder!! Ingr ediënten: - 250 g roomboter op kamertemperatuur - 250 g suiker - 1 ei - een mespuntje zout - 250 g bloem - een beetje melk Recept: 1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°. 2. Neem een bakvorm (een ronde taart, een bakblik... zoals je zelf wil.) en bekleed deze met bakpapier. 3. Klop de zachte boter met de suiker. 4. Roer er vervolgens het ei en het zout door. 5. Voeg tenslotte de bloem toe en kneed er een soepel deeg van. 6. Duw het deeg in een vorm. 7. Bestrijk de bovenkant met melk en teken met een vork een rastermotief in je boterkoek. 8. Bak de boterkoek in ongeveer 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Ooooooh dat is nu eens echt een lekkernij! Zo eenvoudig en zo lekker! Het is ook echt "lekker klef", zoals een Nederlandse collega van mij zou zeggen ;-) Smakelijk! Bron: Rudolph van Veen (Rudolph's Bakery)
Bron: sweetcarolinesweet.blogspot.beIk meen dat het in 2013 was dat de bloemkool werd uitgeroepen tot powerfood: geen receptenrubriek zonder geroosterde of gefrituurde bloemkool, pizzabodem van bloemkool of couscous van bloemkool. Het had ook iets met paleo- en ander oereten te maken. Hoewel ik koolhydraten probeer te minderen, deed ik er niet aan mee. Liever zondigen en echte couscous of pizzabodem maken. Toch sprak dit recept met merguez worstjes me wel aan. Rudolph van Veen bracht het als gemakkelijk eenpans campingrecept. En het was best wel smakelijk. Ingrediënten: 1 kleine bloemkool 300 g merguezworstjes olijfolie om in te bakken 100 g zongedroogde tomaten op olie 1 bosje bosui 100 g pijnboompitten 0.5 bosje munt 0.5 bosje koriander 0.5 bosje bladpeterselie 1 citroen 2 tl harissa 60 ml olijfolie extra vierge Bereiding: Rasp de bloemkool fijn. Snijd de merguezworstjes in stukjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de merguezworstjes in circa 4 minuten goudbruin. Voeg de bloemkool en pijnboompitten toe en bak circa 4 minuten mee. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Voeg de zongedroogde tomaten met een scheutje tomatenolie en de bosui toe en bak nog circa 4 minuten mee. Salsa verde: Pluk en hak de munt, koriander en peterselie fijn. Meng de kruiden in een kom. Halveer de citroen en snijd de helft in partjes. Presentatie: Verdeel de bloemkoolcouscous over borden, besprenkel met citroen en doe de salsa verde eroverheen. Meng de pittige harissa met de olijfolie extra vierge, serveer er apart bij, zodat ieder het naar smaak kan toevoegen. Garneer met een partje citroen. Rudolph van Veen
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlOp de foto slechts een restje van de taco's met guacamole en pico de gallo. Ik had ook niet gedacht om het recept op mijn blog te plaatsen, want zo bijzonder is het ook niet, dacht ik. Maar dit is de lekkerste taco die ik ooit maakte en die blijft vanaf nu in mijn standaardrepertoire. Het recept komt uit de oude serie The taste of life travel, aflevering San Francisco. Daarin bezoekt Rudolph van Veen de taqueria's in de Mission Street en het beste restaurant van Amerika, zelfs een keer het beste van de wereld, The French Laundry. Een sympathieke serie was het, waar ik s'zondagsmiddags altijd naar keek. Deze Francisco-aflevering is hier nog terug te zien. Ingrediënten: Taco's met Chili 1 scheutje olie 500 g rundergehakt 2 uien 1 teentje knoflook 1 rode peper 1 tl komijnpoeder 1 el tomatenpuree 2 tomaten 100 ml rode wijn 1 tl bruine basterdsuiker klein blikje kidneybonen (Bonduelle) zout 8 zachte taco’s (tortilla's) Guacamole 2 rijpe avocado's 1 teentje knoflook 2 el verse koriander 1 limoen zout versgemalen peper 1 scheut olijfolie (of eventueel crème fraîche)* Pico de Gallo 2 uien 4 tomaten 1 teentje knoflook 1 bosje koriander 0.5 limoen zout versgemalen peper Bereiding: Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan. Rul het gehakt, voeg de uien en knoflook toe en fruit circa 3 minuten mee. Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Voeg de peper, komijn, bruine basterdsuiker, en tomatenpuree toe. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de rode wijn toe en laat stoven. Voeg als laatst de kidneybonen toe en breng op smaak met zout en peper. Ondertussen maak je de guacamole en de pico de gallo: Snijd voor de guacamole de advocado’s doormidden en verwijder de pit en schil. Pel de knoflook, pluk de blaadjes van de koriander en pers de limoen uit. Prak de ingrediënten met een vork of pureer in de keukenmachine en breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Pel en snipper uien voor de Picco de Gallo. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukken. Pel en hak de knoflook en snijd de koriander fijn. Meng de uien, tomaten, knoflook en koriander en breng op smaak met limoensap, zout en peper. (Voor de guacamole nam ik het recept van Andrea van Lieshout over: een schep crème fraîche erdoor en het mengsel gebruiken als een 'boter' om de tortilla's mee in te smeren) Is er verschil tussen taco's, tortilla's en wraps? Ik vond deze uitleg: 'Een tortilla is de (zachte) "pannenkoek". Een tortilla gevuld met iets (altijd warm bij mexicanen) is een taco. Tacos kan je maken met tarwe tortillas of met mais tortillas. Een "burrito" is genoemd na een type taco dat was verkocht in de grens met USA door een man die een "burrito"(ezeltje) gebruikte als vervoermiddel. "Tacos del burrito" "tacos van de ezeltje"waren die tacos genoemd en na veel jaren, in het noorden van Mexico en in USA zijn de tacos van tarwe tortillas zo genoemd. Wraps zin tex-mex, en die kunnen koud zijn (mexicanen vinden die meestal vies!). Een tortilla met gesmolten kaas (queso) binnen en niet gerold maar alleen gebogen is een "Quesadilla". Een in olie gebakken mais tortilla is een "tostada". En.... Ja, ik ben mexicaan.'
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlAllereerst mijn excuses voor de enigszins crappy kwaliteit van de foto's dit keer. Mijn eigen digitale camera is kapot en dus mag ik de oude van mijn vaders werk heben. Daarvan is echter het schermpje stuk en dus moet ik gewoon zoals bij een oude analoge weer zelf door de lens kijken. En dat is best even wennen. Maar.... Oefening baart kunst zegt men. Dat gezegd te hebben, kan ik door met waar deze blogpost eigenlijk over gaat; gourmetten zonder vlees. Gisteren hadden wij met vier vrienden onze maandelijkse samenkomst om gezellig te eten. Nu eet ik sowieso al eigenlijk geen vlees (als mensen het niet weten schik me er naar en eet ik gewoon mee) maar nu ik in de vastentijd zit, eet ik echt helemaal geen vlees. Ook alcohol en snoep laat ik staan, maar dat terzijde. Nu betekent geen vlees eten echt niet dat je niets op de gourmet kan gooien en veroordeelt bent tot de salades en het brood er naast. Ook de omelet en pannenkoek die je ook vaak op gourmettafels vindt (wat overigens lekker is, daar niet van) kan links laten liggen als je dat wilt. Wat heb ik dan gegeten gisteravond? Ik had dadels gemaakt met roomkaas. Deze zijn zowel warm als koud erg lekker. Voor de vleeseters had ik er ook een aantal met spek gemaakt. Als variatie zou je ze ook met geitenkaas kunnen maken. Ook had ik feta gepaneerd. De kaas werd lekker zacht en het korstje knapperig. Deze had nog lekkerder geweest als ik er zoete uien bij gemaakt had. Vrienden van ons hadden falafel meegebracht, dit was ook echt een schot in de roos. Die ga ik zeker vaker op de gourmet gooien. Net als mijn groende asperges. Deze had ik wel twee minuten geblancheerd zodat ze al enigszins gaar waren. Op de gourmet heb ik ze vervolgens gegrilld. Erg lekker met zout en peper, geitenkaas of parmezaanze kaas. Nu heb ik al vaker gegourmet zonder vlees en zijn dit dus niet de enige vegadingen die ik weet. Ik eet wel vis (Ik ben een typische katholieke vegetarier zoals mijn oom dat noemt) en daar kan je eindeloos mee varieren. Snijdt een stuk zalm/pangasius/zeewolf (ook lekker met spek)/tonijn in stukjes, haal eventueel door de bloem en bakken maar. Ook garnalen in knoflook zijn heerlijk. Daarnaast is kaas die niet smelt maar wel zacht wordt ook heel handig. Denk hierbij aan halloumi of panir. Erg lekker met jam. Tofu kruiden en bakken en dan eten met satésaus is ook een mooie toevoeging aan het spectrum vegagourmet. Met kerst hebben we ook gegourmet en toen heb ik voor mezelf gevulde champignons met knoflook, creme fraiche en kaas en vijgen met blauwe kaas en honing gemaakt. Heerlijk! Andere groenten als courgette, aubergine en paprika kun je prima grillen. Lekker met ricotta. Zo zie je dat gourmetten zonder vlees helemaal niet saai of eentonig hoeft te zijn. Oké, ik heb nu heel erg de behofte om net als Rudolph van Veen aan het eind van de makkelijke maaltijd 'koken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Maak het jezelf gerust gemakkelijk. Maak het wel altijd lekker'te zeggen. ach, waarom ook niet... Mensen nog tips voor een volgende keer?
Bron: spruitjeszijnnietvies.blogspot.com