recepten999.nl | garnalen cocktail jamie oliver | aardbeiensoep met citroensorbetijs | honig ovenschotel provencaal | boerenkool ovenschotel vegetarisch | mexicaanse ovenschotel doritos
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 2 personen * 250 gram spruitjes, schoongemaakt * 200 gram penne * 100 gram belegen kaas, in kleine blokjes gesneden 200 gram achterham, in kleine blokjes gesneden * klein doosje kerstomaatjes * half bosje fijngehakte peterselie * half flesje kookroom * peper * zout * nog wat geraspte kaas * olijfolie Voorbereiding Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bereidingswijze Stoom de spruitjes in een minuut of 7 beetgaar. Kook de penne beetgaar. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Giet de kookroom over de schotel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Laat ongeveer 20 minuten door en door heet worden en gratineren. Serveertips Koel droog wit wijntje erbij. Bron Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 200 g balsamicoazijn 100 g suiker Olijfolie om in te bakken 1 courgette 5 stengels bleekselderij 200 g zongedroogde tomaten 75 g rucola olijfolie extra vergine Voorbereiding Balsamicoazijnstroop -Breng een pan met de balsamicoazijn en de suiker aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken. -Schenk in een schaaltje en laat circa 20 minuten afkoelen. Bereidingswijze Salade -Verwarm een grillpan. -Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange plakken. -Besprenkel de courgette met olie en gril de courgette om en om circa 2 minuten. -Verwijder de harde nerven van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. -Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes. -Meng in een kom de rucola, courgette, bleekselderij, zongedroogde tomaten en een scheutje olijfolie extra vergine. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveertips Serveer met een Italiaanse belegde ciabatta. 4 tomaten 1 rode ui 3 bollen mozzarella 0.5 bosje basilicum 50 g pitloze zwarte olijven 1 ciabatta -Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Snijd de tomaten in plakjes. -Pel en snijd de ui in halve ringen. -Snijd de mozzarella in plakjes. -Pluk de basilicum. -Halveer de olijven. -Halveer de ciabatta in de lengte en beleg de beide helften met de tomaten, mozzarella, rode ui, basilicum en de olijven. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. -Leg de ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de ciabatta circa 8 minuten in de oven. Besprenkel de stukjes ciabatta met balsamicoazijnstroop en serveer met de salade. Bron 24kitchen, De Makkelijke Maaltijd, Rudolph van Veen

Bron: smulweb.nl

Deze burgers zien er een beetje sloppy uit op de foto, ze waren dan ook wat los van samenstelling, maar wel erg lekker van smaak. Recept uit Samen koken van Rudolph Veen. 500 gram half-om-half-gehakt, 2 gesnipperde rode uien, 1 el gedroogde oregano, 2 el kappertjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (gesnipperd), 2 el peterselie (fijngehakt), 1 ei, 4-5 el paneermeel Meng alles door elkaar en vorm 4 of 5 burgers. Bak of gril ze in ca. 8 minuten bruin en gaar. lekker met witte bollen met wat Griekse salade en tzatziki.

Bron: atatenwijvandaag.blogspot.com

voor 4 personen 3 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 2 el paprikapoeder pikant 1 dl Sherry (medium dry) 1 blik tomatenblokjes 2 dl visbouillon (zelf getrokken, uit een pot of van een blokje) 12 Gamba`s (vers of uit de diepvries, dan ontdooid) 50 gr blanke amandelen 1 zakje platte peterselie 2 tenen knoflook (geschild en iets kleiner gesneden) 6 ons visfilet (kabeljauw, roodbaars en/of zeeduivel , in royale stukken gesneden) Hulpmiddelen (Diepe) koekenpan, flinke (lage) ovenschaal (ingevet), keukenmachine. Voorbereiding Verwarm de oven voor op 190grC. Fruit de ui in de olijfolie en voeg de paprikapoeder toe en fruit even mee tot de ui zacht is. Doe er de Sherry, tomatenblokjes met sap en visbouillon bij en laat dit ca 15 minuten sudderen tot er een mooie saus is ontstaan. Maal ondertussen de amandelen met de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de saus. Naar smaak peper en zout toevoegen. Verwijder de schalen van de Gamba`s en evt darmkanalen. Bereidingswijze Verdeel de vis en de garnalen over de bodem van de ovenschaal, verdeel de saus er royaal overheen en zet de schaal ca 20-25 minuten in het midden van de oven, tot de vis net gaar is en ietsje gekleurd. Haal ze dan uit de oven en het smulfeestje kan van start. Eet smakelijk!! Serveertips Lekker met saffraanrijst en spercieboontjes, haricot verts of tuinboontjes (of een combinatie, nog lekkerder!) PS: Van de schalen van de garnalen kan je natuurlijk altijd nog een bouillon trekken voor een soep of saus.. Bron Rudolph van Veen, 24 Kitchen, wel iets aangepast

Bron: smulweb.nl

voor 4 personen 800 g kipfilet marinade 2 teentjes knoflook 1 cm gember 200 g (Griekse) yoghurt scheutje olie sap van 1 limoen 2 eetlepels garam massala (kerriepoeder) saus 1 ui 1 teen knoflook 4 tomaten scheut olie 1 eetlepel garam massala 1 rode peper 1 dl room zout Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Hulpmiddelen Bereidingstijd ca 30 minuten en een ½ dag marineren. Voorbereiding Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember. Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees met de marinade en laat het een ½ dag marineren in de koelkast. Bereidingswijze Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee. Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de grillpan of grillplaat voor en rooster het vlees om en om. Serveertips Serveer de kip met de saus en garneer met koriander. Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde broccoli. Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan de saus. Bron Rudolph v Veen

Bron: smulweb.nl

Wat een plezier vandaag in de keuken. Want zondag = pizzadag! Iedere zondag maken wij pizza hier, in huize Timmerman. Want wij bezitten een heuse pizzaoven. Nee, geen steenoven, maar een elektrische pizzaoven. Echt een heel handig ding, nu hebben we tenminste een goeie reden om vaak en veel pizza te eten :)! Wij gaan ieder jaar op vakantie naar Italië, en nadat we een keer terugkwamen van een van deze vakanties, misten we de heerlijke pizza’s uit Italië zo erg, dat mijn vader een pizzaoven kocht! Nou, daar hebben we beslist geen spijt van! Iedere zondag rollen hier namelijk heeerlijke pizza’s uit! Deze keer maakte ik de pizza’s, omdat mijn vader last had van een buikgriepje. Mijn confrontatie met het deeg ging stukken beter dan de vorige keren. Dat komt vast omdat ik iedere zondag kijk hoe mijn vader de pizza’s uitrolt! Maar ze waren heel goed gelukt, het deeg dan! Want iedereen maakt een eigen pizza, mijn moeder houdt van blauwe kaas, mijn zusje van groene pesto, mijn zus van veel kaas en ik van calzones. Ieder belegt zijn eigen pizza en dat is een groot succes! Anders krijgen we altijd zo’n gekibbel wat er op mag en wat niet, dan blijven er vaak niet veel ingrediënten over…. In de pizzaoven zijn de pizza’s na 7 minuutjes klaar, ideaal! Ze krijgen een heerlijke pizzasmaak mee door de oven, die krijg je niet als je ze in een normale oven bakt! Nee ze zijn echt heerlijk! Een ander tipje voor als je zelf ook wel eens pizza’s bakt, snijd deze niet met een mes maar knip ze gewoon met een schaar, dit hebben wij overgenomen van onze oma en het werkt het perfect! Hier het heerlijke recept van het pizzadeeg!! Pizzadeeg Voor 4 middelgrote pizza’s Ingrediënten: 3 theelepels gist, 1 zakje van 7 gram 3 theelepels zout 3 theelepels suiker 3 deciliter lauwwarm water, (300 milliliter) 6 theelepels olijfolie 480 gram bloem Bereidingswijze Meng de gist, zout, suiker, olijfolie en het water door elkaar met een lepel of garde. Laat dit 10 minuutjes op een warme plaats rusten, totdat er luchtbelletjes verschijnen. Maak na 10 minuten van de bloem een berg en maak daar een kuiltje in, zie de foto hiernaast. Schenk langzaam het watermengsel in dit kuiltje en roer met je vingers beetje voor beetje de bloem erdoor. Kneed dit tot een lekker elastisch beslag. Hieronder heb ik een filmpje geplaatst hoe ik mijn deeg lekker luchtig kneed. Alle tips en trics die ik van Rudolph van Veen heb geleerd. Kneed het deeg tot een mooie bal, bebloem een kom en ook de homp deeg en dek deze af met een vochtige theedoek of plasticfolie. Wat jij handig vind. Laat dit anderhalf uur tot twee uur rusten. Het deeg heeft zich als het goed is dan verdubbelt. Na het rijzen kun je aan de slag met het uitrollen van het deeg tot pizzabodems. Hier nog wat tips wat je op je pizza kunt doen als je écht geen inspiratie hebt: tomatensaus geraspte kaas paprika tomaat mozzarella blauwe kaas ananas ansjovis tonijn salami ham artisjok harten zongedroogde tomaatjes kappertjes groene pesto champignons zwarte olijven Bon apétit! Wilt u een reactie plaatsen? Druk dan op, geen opmerkingen, indien er al wel reacties zijn geplaats staat er 1 opmerking of meer. Dan moet u daar op klikken. Sorry voor het ongemak!

Bron: emmatimmerman.blogspot.nl

Toen ik voor de verjaardagen op zoek was naar een makkelijk maar vooral lekker hapje, kwam ik tijdens mijn speurtocht door het bak/kook/muffin boek van Rudolph van Veen uit op het volgende... Bron foto: Pinterest Mini Taco Hapjes Ze zagen er zo smakelijk uit dat ik ze wel moest maken! Eerst gooide ik hem op een zaterdag avond in de groep, gewoon voor de leuk en lekker, wat anders als een toastje en je moet natuurlijk wel weten wat je je gasten op een verjaardag voorschotelt! Voor deze hapjes heb je nodig: 500 gr. H.o.H. gehakt; 1 Zakje Taco Kruiden; Paar druppels tabasco; 2 Tomaten; Filodeeg (ontdooit); 1 Grote witte Ui; Tortillachips naturel; Geraspte pittige kaas; Chilibonen (klein blikje); Gedroogde koriander; Crème Fraîche. Plan de campagne: Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. In een koekenpan met wat olijfolie de uitjes glazig bakken. Vervolgens voeg je je gehakt toe en rul deze, vervolgens voeg je de tacokruiden toe en het water. Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes op staan. Sprenkel dan een paar druppels tabasco toe. Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffin vormpjes met het filodeeg. Snijd je tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeeg bakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen. Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas. De taco hapjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat crème fraîche, verse tomaat of koriander. Ik zou zeggen geniet lekker van dit hapje, ook super leuk om eens met de kinderen te maken op een regenachtige zondagmiddag! Echt niet moeilijk, maar wel super lekker en het lijkt alsof je uren in de keuken hebt gestaan!!! - Lekker smullen -

Bron: miss-eekma.blogspot.nl

Huisproever wilde spaghetti met champignons. Tsja. Een goed recept is als een goed orkest, zei Rudolph van Veen. So, ladies and gentlemen, tonight starring the Champignon. Rhythm section Wortel, Ui en Bleekselderij, aan de piano Pancetta en op sax Salieblaadje. Backing vocals de Gedroogde Paddenstoeltjes. Voor deze spaghetti kunnen allerlei paddenstoelen worden gebruikt - zowel wilde als gekweekte. De paddenstoelensmaak wordt rijkelijk ondersteund door salie, pancetta en beide kaassoorten zodat zelfs met gekweekte champignons een meer dan verrukkelijk en licht pastagerecht kan worden gemaakt. Belangrijk is dat de champignons in dikke stukjes worden gesneden en niet in dunne plakjes - dat maakt alles uit in smaak.- Florine Boucher . Ingrediënten voor 2-3 personen: 2 eetlepels olijfolie 25 gram fijngehakte ui 50 gram fijngehakte bleekselderij 25 gram fijngehakte wortel 50 gram pancetta (2 plakjes), in reepjes gesneden 3-4 blaadjes verse salie, in stukjes gescheurd 250 gram grotchampignons (of andere paddestoelen), schoongemaakt paar gedroogde paddenstoelen, geweekt zout en versgemalen zwarte peper Anderhalve deciliter hete kalfs- of groentebouillon 25 gram parmigiano reggiano 25 gram pecorino Bereiding: Verhit de olie in een ruime hapjespan en smoor daarin ui, bleekselderij, wortel en salie op laag vuur in gesloten pan gedurende 15 minuten, of tot de groenten zacht zijn. Snijd intussen grote champignons in kwarten, halveer middelgrote en laat kleine exemplaren heel. Voeg de pancetta toe aan de pan en fruit deze al roerend even mee tot de spekreepjes doorschijnend worden. Doe de champignons en de geweekte paddenstoelen erbij, zout en peper naar wens en bak de paddenstoelen op iets hoger vuur al omscheppend gedurende 8-10 minuten, of tot ze hun vocht hebben vrijgegeven. Schenk de bouillon erbij en hussel de bijtgare en afgegoten spaghetti snel door de saus samen met beide geraspte kaassoorten. Direct serveren in voorverwarmde diepe borden. Recept van Florine Boucher uit een NRC van 1995.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Een Brownie is van oorsprong een Amerikaans toetje of snack gemaakt van chocolade. Brownies werden voor het eerst geserveerd op de World's Colombian Exposition in 1893. Een kok in het Palmer House Hotel bedacht de brownie nadat Bertha Palmer hem had gevraagd een toetje te maken voor de vrouwen die de expositie bezochten. Ze wilde dat dit toetje kleiner zou zijn dan een plakje cake en makkelijk met de hand gegeten kon worden. Brownies kunnen naast chocolade ook een een aantal andere ingrediënten bevatten zoals noten, chocoladevlokken of rozijnen. Brownies worden doorgaans met de hand gegeten bij de koffie of thee maar in restaurants worden ze ook vaak warm geserveerd samen met een bolletje ijs & slagroom. Brownies variëren in consistentie maar de meeste zijn compact en kleverig. Ingrediënten : * 250 gram pure chocolade * 200 gram zacht roomboter * 4 eieren * 300 gram suiker * 500 ml melk * 150 gram zelfrijzend bakmeel * 20 gram cacaopoeder * Mespuntje zout * 70 gram ongezouten Pecannoten Extra nodig : * Bakvorm * Bakpapier * Boter om in te vetten Bereidingswijze : * Verwarm de oven voor op 180 graden * Vet een bakblik in met boter en bekleed met bakpapier * Smelt de chocolade en roer de boter erdoor * Klop in een kom de eieren en de suiker romig en roer de melk erdoor * Meng het zelfrijzend bakmeel met de cacaopoeder en zout * Roer het bakmeel door het eimengsel en meng het door de chocolade * Schenk het mengsel in de bakvorm en strooi de pecannoten erover * Bak de brownie in de oven in ongeveer 45-60 minuten gaar * Laat de brownie afkoelen in de vorm en snij daarna de brownie in 16 stukjes Een kopje thee erbij en genieten maar!, ik kon het niet bij 1 stukje laten hihi

Bron: marinaprinshoiting.blogspot.nl

Mijn jongste zoon, die als toetje het liefst yoghurt met een beetje suiker eet, wilde graag een yoghurttaart voor zijn verjaardag. We zagen Rudolph van Veen er in zijn Bakery een maken met mangopuree erdoor en dat leek ons heerlijk. Zoonlief wilde echter liever een yoghurttaart met frambozen, dus heb ik dat uiteraard gemaakt. Het resultaat was ontzettend lekker, heel erg fris en fruitig! De taart zag er ook nog eens prachtig uit door het marmereffect van de frambozenpuree. Zodra ik de taart opdiende, wilde iedereen een stuk! Bodem 125 g boter 250 g lange vingers Frambozenvulling 5 blaadjes gelatine 3 doosjes á 200 gram diepvriesframbozen 3 eetlepels suiker Yoghurtmousse 8 blaadjes gelatine 600 ml volle yoghurt 100 g suiker 1 el vanillesuiker 1 citroen 300 ml room Garnering 150 ml slagroom 30 gram suiker Bodem Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor. Vet een springvorm van 26 cm doorsnee in en bekleed de vorm met plasticfolie of leg een vel bakpapier op de bodem en bekleed de randen ook met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast. Frambozenvulling Ontdooi de frambozen, pureer ze en voeg drie eetlepels suiker toe (of naar smaak). Giet de puree door een zeef om alle pitjes eruit te halen. Gebruik 425 ml puree. Wat over is kun je gebruiken als laagje bovenop de taart. Week de gelatine in ruim koud water. Verhit dan de velletjes in een pannetje met een klein beetje water. Zorg dat de gelatine is opgelost, maar laat het niet koken. Als de gelatine is opgelost, kan het bij de puree worden gegoten. Daarna kun je de puree even laten staan terwijl je de yoghurtmousse maakt. Yoghurtmousse Week de gelatine in ruim water. Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte. Verwarm de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost. Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor. Taart Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de frambozenvulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Van de resterende puree kun je nog een ‘spiegel’ op de taart maken. Dit is een mooi laagje op de taart. Week daarvoor één velletje gelatine in koud water en verhit het daarna met een beetje water in een pannetje. Eenmaal opgelost kan het bij de frambozenpuree. Giet dit uit over de taart en laat weer een tijdje opstijven. Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie of het bakpapier. Voor de garnering klop je de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit rozetten op de taart en klaar is je prachtige, heerlijke taart.

Bron: taartenzoet.blogspot.com

Van Rudolph van Veen, initiatiefnemer van Foodfirst.nl , werd deze soep gedemonstreerd bij Albert Heijn. Ik maakte hem thuis en vond hem lekker, hij is behoorlijk pittig. Ingrediënten: 1 ui 2 tenen knoflook 2 rode puntpaprika's 2 courgettes 2 tl garam masala 2 tl sambal oelek 2 el olijfolie extra vergine 1 liter kokosmelk 8 blaadjes basilicum 100 gr kastanjechampignons 1 tl paprikapoeder eventueel limoen- of citroensap Bereiding: Snijd de ui en knoflook fijn, snijd de paprika's en courgette in grove stukken. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui, knoflook, garam masala en de sambal ca. 3 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en blus af met kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Snijd de basilicum grof en kastanjechampignons in reepjes en meng met 1 el olie en het paprikapoeder. Pureer de soep met een staafmixer fijn. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan een beetje water toe. Breng de soep op smaak met zout en eventueel met een kneepje limoen- of citroensap. Garneer de soep met de gemarineerde champignons. (Ik gebruikte 1 blik kokosmelk en de zelfde hoeveelheid bouillon van een blokje.)

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Contact