vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | worteltaart recept jamie oliver | tomatenchutney | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Ingrediënten Porties : 6 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, fijngesneden 1 eetlepel olijfolie 1 afgestreken eetlepel kruidenmix Thai red curry, of Madras van Jonnie Boer 400 gr rode linzen 2 (biologische) bouillonblokjes 1 paprika, in kleine blokjes Bereidingswijze Voorbereiding: 10 min › Bereiding: 30 min › Klaar in: 40 min Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de kruidenmix toe en bak even mee. Voeg de linzen toe en bak ook deze even mee. Voeg dan koud water toe aan de pan, tot de linzen helemaal onder staan. Voeg ook de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20-30 minuten zachtjes koken, tot de linzen zijn stukgekookt. Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de blokjes paprika toe. Je kunt de soep nog garneren met verse koriander, of peterselie.

Bron: allrecipes.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Omdat ik laatst een hele dag bij Jonnie Boer op bezoek was, vond ik het wel zo aardig om hem ook eens bij mij thuis uit te nodigen. Tot mijn grote verbazing ging hij enthousiast in op mijn uitnodiging en zo gebeurde het dat ik Jonnie Boer een paar weken geleden gewoon in mijn eigen keuken ontving! Het was een geweldige ontmoeting en ik moet je zeggen: het smaakt naar meer ( just don't tell Thérèse)! ;-) Samen met Euroma creëerde Jonnie Boer een range van vijftien specerijenmelanges. De Original Spices zijn "puur, authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Samengesteld om je de beste, oorspronkelijke smaken zelf te laten ervaren. Er gaat een wereld voor je open." Klinkt goed! Ook fijn is dat er vrijwel geen zout aan de spices is toegevoegd. Ik kreeg speciaal van Jonnie drie specerijenmelanges die veel worden gebruikt in de Arabische keuken − al 'n tijdje mijn favoriete keuken (dat 'ie dat weet! ;-)). Ik ben echt 'n sucker voor leuke kruidenpotjes en deze kleurige blikjes fleuren mijn kruidenplankjes helemaal op. Ook de specerijenmixen zelf vallen enorm in de smaak! Baharat is simpelweg het Arabische woord voor "specerijen". Het is een geurige mix van onder andere zwarte peper, kaneel, korianderzaad, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. Gebruik baharat voor het kruiden van kip, vlees zoals lam of in soepen en sauzen. Deze mix is ideaal voor de Ottolenghi-fans onder ons; in zijn recepten kom je het nog weleens tegen! Za'atar is een groene kruidenmix die populair is in het Midden-Oosten. Za'atar is er in veel varianten, die van Jonnie Boer bevat sesamzaad, sumak, tijm, majoraan, oregano, basilicum en zout. Ik ben dol op za'atar en mix het graag met wat olijfolie; zo heb je een snelle, lekkere dip voor flatbread of smeer het mengsel over het flatbread en laat het brood even knapperig worden in de oven. Probeer de dip eens met deze homemade lavash crackers ! Ras el Hanout betekent letterlijk "het beste van de winkel" en is het bekendste specerijenmengsel van Marokko. Deze mix van Jonnie Boer is een ware geurexplosie met spices als komijnzaad, kaneel en − opvallend − hele korianderzaadjes. Ik gebruik het vaak in tajines, vlees- of kipgerechten en couscous. Gespot at Librije's Winkel Naast deze Arabische spices zijn er nog twaalf bijzondere mixen, zoals de peperige Japanse Shichimi Togarashi , de Thai Red Curry en de Caribbean Spice . Haal ook een snufje driesterrenchef in huis! Euroma Original Spices zijn te koop bij Albert Heijn (jammer genoeg niet bij mijn Appie in de Leidse binnenstad), Jumbo, Vomar, Deen en Librije's Winkel . Next up : een lekker receptje met de aromatische Ras el Hanout.

Bron: inkellskitchen.blogspot.com

Ingrediënten: 2 kippenpoten of 4 kippendijen 2 volle eetlepels za'atar* 1 volle eetlepel sumac 1.5 tl piment (all spice) 1 tl kaneel 2 rode uien, fijngesneden 1 citroen, dun gesneden Zeezout en zwarte peper 1 el olijfolie 200 ml water of kippenbouillon pijnboompitten Voorbereiding: Meng alle ingrediënten in een grote kom en leg de kip erin. Dek af en laat in de koelkast minstens 3 uur marineren, of een hele nacht. Bereiding: V erwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kip (vel zijde naar boven) op een bakplaat of ovenschaal, samen met de marinade en bak in de oven gedurende ongeveer 45 minuten, tot het vel goudbruin en de kip gaar is. Laat rusten gedurende minstens 15 minuten. Bak de pijnboompitten in een klein beetje boter en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Strooi over de kip. * za'atar in tegenwoordig ook in mijn buurtJumbo en bij AH verkrijgbaar in het assortiment van Jonnie Boer. Was lekker.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Het is een oude bekende truc om een heerlijk krokant korstje voor op de vis te maken door boter te mengen met kruimels en kruiden. Zo kun je allerlei korstjes maken. Maar hoe doe je dat? De truc is om een mooie stevige plak te krijgen die je kort in de diepvries legt. De nog niet gebakken korst kun je zo makkelijk verplaatsen en op je vis leggen. Daarna nog even afbakken in de oven! Mijn korstje op de zalmfilet had een Marokkaans tintje; met ras-el-hanout. De zalm werd geserveerd op een bedje van pittig gestoofde aubergines. Heel lekker. Maar kijk alleen uit dat je niet teveel rode peper en ras-el-hanout toevoegt. Te veel van beide is echt niet lekker! En hoe je het precies moet maken, lees je hieronder. Nodig voor 4 50 gr roomboter op kamertemperatuur 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl ras-el-hanout 100 gr paneermeel of panko 3 el olijfolie 2 aubergines, in plakken 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode peper, fijngesneden (of een halve) sap en rasp van 1 citroen 4 zalmfilets Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zachte boter met de peterselie, ras-el-hanout, paneermeel en wat zout en peper. Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak. Gebruik een deegroller hiervoor. Leg de boterplak 10 minuten in de vriezer. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Voeg de kerstomaatjes, rode peper en het sap en rasp van de citroen toe en laat 15 minuten op zacht stoven onder een deksel. Breng op smaak met peper en zout. Haal de boterplak uit de vriezer en snij met een scherp mes stukken die groot genoeg zijn voor op de zalmfilets. Schep de plakken met een taartschep of kaasschaaf voorzichtig op en leg op elke zalmfilet. Bak de zalm 10 minuten in de oven. Serveer op een bedje van gestoofde aubergine. Ras-el-hanout kun je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen of bij AH van Jonnie Boer kruiden.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Ingrediënten 250 g eiermie 500 g palmkool 300 g geschilde bospenen 2 tenen knoflook 300 g kipblokjes 3 el Thaise groene curry (specerijenmelange Jonnie Boer) 6½ el sesamolie 1 eetrijpe mango 4 el sojasaus 2 el sesamzaad (geroosterd) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Keukenspullen 4 satéprikkers grillpan Bereiden stap voor stap koken print Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken. Verwijder de harde nerven uit de koolbladeren en snijd de kool in reepjes van 2½ cm. Snijd de bospeen in schuine plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Meng de kip, curry, 1½ el olie, peper en eventueel zout in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Rijg de mango en kip om en om aan de satéprikkers. Verhit de grillpan en gril de mango-kipspiesjes 10 min. rondom. Keer regelmatig. Verhit ondertussen 3 el olie in een wok en roerbak de kool, bospeen, knoflook, peper en eventueel zout 5 min. Doe de mie, de rest van de olie, de sojasaus en het sesamzaad erbij in de wok en bak 3 min. Serveer de noedels met de mango-kipspiesjes. print video Knof­look snij­den Instructievideo - 00:57 min.

Bron: ah.nl

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen. Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet. Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade): Voor de salade: 65 gram fusilli pasta 100 gram kippendijfilet 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer ½ mango 10 cherrytomaten 1 theelepel rasp van een citroen ¼ rode ui ½ avocado Voor de dressing: 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap 1 eetlepel sweet chilisaus 1 theelepel honing 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1/4 theelepel geraspte gember 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1/4 theelepel zeezout Bereidingswijze: Pastasalade: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen. De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen. Dressing: Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren. De dressing dan mengen met de salade. Als laatste de avocado er doorheen doen. Eet smakelijk!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Soms bedenk je een nieuw recept om resten op te maken. Meestal noem ik dat ‘flans’. Maar deze soep is zo lekker geworden dat tie beter verdiend. Dus gewoon wat het is: Kikkererwten-spinaziesoep. Vandaag komt een journaliste met fotograaf mij interviewen voor de serie ... in de Metro. (verslag volgt). Het gaat om de chocolademousse van aquafaba. Daarvan staat er nu de inhoud van twee potjes de kikkererwten en het overgebleven kokoswater uit het blik kokosmelk. Verder heb ik nog een restant bleekselderij in de koelkast liggen, wat gekookte aardappels en in de diepvries nog een half pak spinazieblokjes. Dus zo maak ik het: 2 potjes kikkererwten 1 sjalot, gesnipperd olie 1 prei, in halve ringetjes gesneden 2 teentjes knoflook, in stukjes gehakt 2 cm gemberwortel, geraspt 2 cm geelwortel, geraspt 1 tl Thai green curry (specerijenmix va n Jonnie Boer) 3 stengels bleekselderij, kleingesneden 3 groentebouillonblokjes 1 miso bouillonblokje 2 l water 300 g gekookte aardappels, in blokjes gesneden 200 g diepvriesspinazie kokosmelk 1 el citroensap Fruit de ui, prei en knoflook in wat olie. Voeg de specerijen en gember en geelwortel toe en roerbak nog kort. Voeg bleekselderij, bouillonblokjes, water en de kikkererwten toe. Breng aan de kook, zet vuur laag en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg de aardappels en de spinazie toe en verwarm nog even mee. Pureer het geheel met de staafmixer, voeg in scheutjes al roerende de kokosmelk toe en tot slot het citroensap. Voilà, een pan vol heerlijke soep!

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Wil je eens lekker uitgebreid koken in het weekend? Dan is deze groentestoof met kippenpoten iets voor jouw! Het recept is redelijk eenvoudig te bereiden, maar vergt wel even wat tijd. Het recept is voldoende voor 4 personen. De groentestoof met kippenpoten kan in circa 40 minuten worden bereid. Ingrediënten groentestoof met kippenpoten 8 drumsticks 2 eetlepels al-andalus (kruidenmelange euroma original spices bij jonnie boer) 400 gram kikkererwten 2 gele paprika’s 2 preien 1 tros tomaten 1 rode peper 200 gram rijst Olijfolie Bereiding groentestoof met kippenpoten Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de drumsticks een paar keer in. Meng met 3 theelepels van de kruidenmelange en 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bakplaat het bakpapier. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door en maak er dan blokjes van. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de tomaten ook in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd ze dan fijn. Kook de rijst volgens verpakking want dit verschilt per merk en soort rijst. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paprika, rode peper en de rest van de kruidenmelange gedurende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de stukjes tomaten toe en laat de deksel op de pan op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ¾ van de prei toe. Snijd de rest van prei extra fijn. En gebruik dat als garnering.

Bron: lekker-en-gezond-eten.blogspot.nl

We zijn hier dol op risotto. Toen ik in de foodie box 2 prachtige soorten zwammen vond, wist ik gelijk die gaan in een risotto. Want risotto en zwammen/paddenstoelen horen bij elkaar. Ik kreeg van www.funghifunghi.com deze 2 verpakkingen om te proberen. De koraalzwam en de eikhaas, ze zijn prachtig om te zien. Het lijken we sponsjes... de reacties op Instagram logen er niet om... mensen weten niet zo goed wat je er mee moet... anderen durven het niet te eten... en anderen reageren zoals ik en kunnen niet wachten om het te proeven. Wij vonden ze heerlijk! Rijk en vol van smaak... Ik had geen witte wijn in huis en bedacht dat je risotto vast ook met rode wijn kon maken. Rondje op google gaf mij het antwoord en hoera de risotto kon gemaakt worden. De kruiden die ik er in gebruikte zijn van Jonnie Boer. Hij heeft zulke geweldige kruidenmixen gemaakt, ze zijn niet goedkoop, maar het geld waard vind ik. Recept Risotto met rode wijn en zwammen 150 gram champignons 1 schaal eikhaas (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 schaal koraalzwam (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram risotto 600-1000 ml bouillon halve prei 100 ml rode wijn 1,5 eetlepel funghi kruiden van Jonnie Boer peper en zout 100 gram parmezaanse kaas 30 gram boter gerookte kipfilet 1 eetlepel citroensap. Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle ringetjes. Hak de zwammen en de champignons in grove stukken Verwarm in een pan wat olijfolie en bak op laag vuur hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en roer tot het is opgenomen. Ga zo door tot de risotto verzadigd is. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak ik gedeeltes de zwammen en champignons goudbruin en gaar. Hou ze even apart tot ze nodig zijn. De gerookte kipfilet sneed ik in plakjes en warme ik even op in een warme pan. Blijf roeren in de risotto, voeg de prei, peper, zout en de fungi kruiden toe. Als de risotto verzadigd is, voeg dan de gebakken zwammen en champignons toe, roer deze er door heen. (hou wat van het zwammenmengsel achter ter garnering) Voeg een lepel citroensap toe en verwam alles goed door. Als laatste roer je er geraspte Parmezaanse kaas en boter door. Verdeel over de risotto over de borden, verdeel daarover heen wat van het zwammenmengsel en de gerookte kip. Eet smakelijk! ~de zwammen werden gesponsord door Kroon op het Werk~

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2020 ® v3 - Contact