vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Met de kerstkilo´s zit het wel goed bewijst mijn weegschaal, die na deze gezellige dagen 1½ kilo minder aangeeft. Een bijgerechtje dat tijdens deze dagen voorbij kwam is dit recept van Jonnie Boer, in enigszins aangepaste vorm. 1 doos tomaatjes, geel, oranje en rood, in kwarten 5 tomaten, in blokjes 2 dl olie ½ dl azijn 1 el youghurt ½ sjalot, fijngesnipperd 1 tl gehakte peterselie 1 tl ras el hanout Klop de olie langzaam en met een garde door de azijn, voeg de yoghurt, sjalot en kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaatjes door elkaar en maak aan met de dressing. Omdat ik de tomaatjes in tegenstelling tot het recept van Jonnie Boer niet heb ontveld en niet ontdaan van zaadlijsten laat ik de salade enkele uren staan om de smaak van de dressing goed in te laten trekken.

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Het is een oude bekende truc om een heerlijk krokant korstje voor op de vis te maken door boter te mengen met kruimels en kruiden. Zo kun je allerlei korstjes maken. Maar hoe doe je dat? De truc is om een mooie stevige plak te krijgen die je kort in de diepvries legt. De nog niet gebakken korst kun je zo makkelijk verplaatsen en op je vis leggen. Daarna nog even afbakken in de oven! Mijn korstje op de zalmfilet had een Marokkaans tintje; met ras-el-hanout. De zalm werd geserveerd op een bedje van pittig gestoofde aubergines. Heel lekker. Maar kijk alleen uit dat je niet teveel rode peper en ras-el-hanout toevoegt. Te veel van beide is echt niet lekker! En hoe je het precies moet maken, lees je hieronder. Nodig voor 4 50 gr roomboter op kamertemperatuur 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl ras-el-hanout 100 gr paneermeel of panko 3 el olijfolie 2 aubergines, in plakken 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode peper, fijngesneden (of een halve) sap en rasp van 1 citroen 4 zalmfilets Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zachte boter met de peterselie, ras-el-hanout, paneermeel en wat zout en peper. Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak. Gebruik een deegroller hiervoor. Leg de boterplak 10 minuten in de vriezer. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Voeg de kerstomaatjes, rode peper en het sap en rasp van de citroen toe en laat 15 minuten op zacht stoven onder een deksel. Breng op smaak met peper en zout. Haal de boterplak uit de vriezer en snij met een scherp mes stukken die groot genoeg zijn voor op de zalmfilets. Schep de plakken met een taartschep of kaasschaaf voorzichtig op en leg op elke zalmfilet. Bak de zalm 10 minuten in de oven. Serveer op een bedje van gestoofde aubergine. Ras-el-hanout kun je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen of bij AH van Jonnie Boer kruiden.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Ingrediënten 300 g basmatirijst 2 uien 300 g kipdijfilet 1 el curry madras (Indiase specerijenmelange, blikje 90 g, Jonnie Boer) 1 el rijstolie (fles 500 ml, King) 400 ml kokosmelk 1 kippenbouillontablet 8 g munt (bakje 15 g) 400 g ananasstukjes (koelvers) 300 g tuinerwten (diepvries) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de kipdijfilet in stukjes. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de curry met de ui 3 min. op laag vuur. Roer af en toe. Voeg de kip, kokosmelk, het bouillontablet en eventueel zout toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe. Haal ondertussen de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Schep om met de ananas. Voeg na 10 min. de tuinerwten toe aan de saus en roer door. Schep tot slot de ananas erdoor. Serveer de rijst met saus. print video Ui snip­pe­ren Instructievideo - 00:52 min.

Bron: ah.nl

Ingrediënten 300 g zilvervliesrijst 3 el olie 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid 2 uien 350 g bloemkool & broccoli (zak, in roosjes) 250 g gebroken sperziebonen 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer (kruidenmelange, blikje 70 g, Euroma original spices) 400 ml kokosmelk (blik) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Bereiden stap voor stap koken print Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee. Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst. print

Bron: ah.nl

Ingrediënten 3 takjes rozemarijn 4 takjes tijm 2 tenen knoflook 1 el dijonmosterd 4 el olijfolie 1 el vloeibare honing 1 tl lemon pepper (specerijenmelange, blikje 65 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) 600 g rosbief (Feestfavoriet) 100 g katenspek 1 prei 1 venkelknol 8 bospeentjes zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of om online te bestellen Keukenspullen vleesthermometer bakplaat bakpapier Bereiden stap voor stap koken print Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de naadjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom. Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade. Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal. bewaartip: Je kunt het vlees en de groenten 1 dag van te voren voorbereiden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast. Braad het vlees en de groenten op de dag zelf. print video Ven­kel be­rei­den Instructievideo - 01:54 min.

Bron: ah.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Ik heb wel/niet iets met sterrenrestaurants en sterrenchefs, het is een beetje dubbel … ik vind het allemaal reuze interessant, dan weer reuze belachelijk. Ik hou van lekker en mooi eten en ik hou niet zo van elitaire prietpraat. Misschien zit er ook wel een ietsiepietsie jaloezie bij … ik kan niet uiteten voor het bedrag van een weeksalaris of zo, hoewel ... als ik het wel zou kunnen weet ik het niet of ik dat wel zou doen. Mijn grootste bezwaar is dat dierenleed deze chefs niets doet, ook zo’n organisatie als Michelin kijkt bij de onderscheidingen alleen naar gastronomische kwaliteit en correcte bediening. Toch zal het de toekomst zijn, eten zonder dieren, daarvan ben ik overtuigd. Los van welke reden dan ook, het zal veranderen, we moeten wel. De Franse kok Alain Ducasse begon al met het mijden van vlees in zijn menu’s. Redzepi, de eigenaar van het Deense toprestaurant Noma sluit zijn restaurant en wil een stadsboerderij beginnen. En zelfs onze eigen Gezondheidsraad gaat eindelijk overstag: ‘ eet meer plantaardig en minder dierlijk’. Hoewel ze dan wel weer de plank mis slaan door meer vis te adviseren. Ik word een beetje heen en weer geslingerd tussen gastronomie en doe-maar-gewoon. Ik maak voor Eet lekker Mee graag eenvoudige, lekkere, maar ook mooie gerechten. Ik kijk graag naar voorbeelden van de chefs en geef er mijn eigen plantaardige draai aan. Nu had ik de kans om een workshop plantaardig koken bij de Librije te volgen. Daar hoef ik dan niet lang over na te denken! Ik nam vroeg de trein naar Zwolle om op tijd in te kunnen checken bij een Airbnb in de buurt van de Librije. Daarna de stad in, wat is Zwolle toch een leuke stad. Ik ga lunchen bij Waanders In de Broeren, een kerk verbouwd tot boekwinkel en brasserie. Schitterende plek. Het is kookboekenweek en je kunt gerechten uit kookboeken kiezen. Ik neem de gegrilde maïs-quinoasalade uit Jamie’s Superfood. Zo super is het niet, want er zit bacon en feta bij, maar ik vraag of dat weggelaten kan worden en daarvoor in de plaats wat extra avocado. Voíla, nu is het wel een verantwoorde salade en geheel vegan. Smaakt prima! Tegen zessen loop ik naar de Librije en stap dat prachtige gebouw -met wat kriebel in m’n maag- naar binnen. Uitermate vriendelijk word ik ontvangen en naar Librije’s Atelier gebracht. Leuke ontmoeting met mede-vegans. Het is een grote groep, 18 deelnemers. Maar de chefs die ons begeleiden kunnen het prima aan. We worden in groepjes verdeeld om de vier gangen te gaan maken. Alle ingrediënten lagen klaar, sommige hadden al een voorbereiding gehad. Ook weer wat nieuwe ingrediënten geleerd. Bijzonder leuk om eens in een professionele keuken te staan. Ondertussen werden steeds wijntjes bijgeschonken door een zeer beminnelijke Vlaming. Ik vond het leuk en spannend, onderling hadden we ook veel plezier. Ik ging aan de slag met het 2e gerecht, Piccalilly Spiegelei. Telkens als een gang klaar was gingen we het eerst eten, en dan weer verder kokkerellen Het eerste gerecht was Avocado met baharat en artisjok. Ik wist niet dat je avocado ook kunt bakken, de specerijen van Jonnie Boer ken ik inmiddels wel, ik heb ze geloof ik allemaal. Van de baharat was een olie gemaakt en daarvan weer een crème. Erg apart allemaal, met snijboonsap, kleine verse artisjokken, geroosterde hazelnoten. De avocado werd afgeblust met Yuzusap. Een heerlijk voorgerecht, wat ik zeker in iets vereenvoudiger vorm bij ELM ga serveren. Ondertussen had ik een piccallilybouillon gemaakt en zag tot mijn afgrijzen dat de uitgezeefde groenten weggegooid werden. Van die bouillon werd een bolletje gemaakt met behulp van geheimzinnige ingrediënten als xantana en metil texturas, dan weer ingevroren, dan weer verwarmd zodat het uiteindelijk leek op de dooier in een spiegelei. Het wit werd gemaakt van bloemkoolpuree en cortina. Geen idee wat dat was, het leek op een lik vaseline, maar dat zal het wel niet geweest zijn, haha. Mogelijk een emulgator of stabilisator. De bloemkoolpuree ging in een kidde en zodoende kon je er prachtig schuim mee spuiten. Daaronder verstopt lagen cornichons, amsterdamse uitjes, bloemkoolgruis in kerrie-olie, haricot verts en gemarineerde komkommerballetjes. Prachtig gerecht, waar ik ook wel componenten van zal gebruiken. Het hoofdgerecht was pompoen met rode curry en jonge groenten. Een mooi gerecht, allerlei heerlijke groenten zoals venkel, rode en gele biet, koolrabi een aardpeeren een pistache-puree geserveerd in uitgeholde pompoentjes. Een bewerkelijk gerecht met bovenop een soort kroepoek gemaakt van gefrituurde tapioca en pompoenpitten. Het nagerecht was komkommer met appel en citroen, maar zo simpel als dit klinkt was het natuurlijk niet. Ook heel veel handelingen voor de appel en komkommer, een cakeje bakken met tot slot appel-citroen schuim in een bak met stikstof laten bevriezen. Het was allemaal goed gelukt, dankzij de koks die goede aanwijzingen gaven en tussendoor, als wij zaten te eten, nog wat dingen herstelden. Als cadeau kregen we ons zwarte Librije schort mee, en in het winkeltje kocht ik nog een busje specerijen, hoogstwaarschijnlijk in Gouda niet verkrijgbaar: Ik vond het geweldig om een keer mee te maken, erg gezellig en ook leerzaam, zo’n avond. Na afloop nog met twee meiden een kroegje in, waar toevallig net een bandje optrad. Daarna nog een paar uurtjes oncomfortabel slapen op een sofa en ’s morgens vlug terug, want daar wacht het VegFest in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Mijn vriend verrastte mij met een heerlijk Arabisch soepje. Vooral de ras-el-hanout maakte de soep heerlijk authentiek van smaak. Heb je geen ras-el-hanout? Ga dan naar de Turkse supermarkt. Die verkoopt het zeker weten! Tegenwoordig kun je het ook krijgen van de Jonnie Boer specerijen (te koop bij oa AH). Nodig 2-3 kippendijen 1 bosje koriander (15 gr) 1 bosje bladpeterselie 1 teen knoflook 2 grote uien 1-2 eetlepels ras-el-hanout tuinkers Snij de uien in reepjes. Zet de ui op in 2 liter water. Doe de kippendijen erbij. Hak de kruiden en knoflook en voeg toe aan de soep, samen met 1 grote eetlepel ras-el-hanout. Laat de tuinkers achterwege! Wees niet zuinig met zout en peper. Laat de soep ten minste 1,5 uur trekken. Na 1,5 uur haal je de kippendijen uit de soep en ontvel je deze. Vervolgens het vlees van de botten halen en het kippenvlees terug in de soep doen. Proef of de soep op smaak is. Wij deden er nog wat extra ras-el-hanout bij! Eventueel meer zout en peper toevoegen. Dien de soep op met toefjes tuinkers er op.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Veel zin in koken vandaag! Ik maak bladerdeeghapjes met pompoen en wortel en daarbij knolselderij-aardappelpuree, tomatensalsa en sperzieboontjes met kikkererwtensausje. Sperzieboontjes met k ikkererwtensausje half potje kikkererwten 1 eetl salade de pècheur (of gemalen norivel) 1 tl mosterd 3 eetl veganaise 1 eetl kappertjes 1 knoflookteentje 1 eetl citroensap scheutje groentebouillon (of water) peper en zout 250 g sperziebonen Kook de sperziebonen gaar. Pureer voor de saus de ingrediënten met de staafmixer tot gladde saus. Tomatensalsa 2 tomaten, zonder pitjes, in kleine blokjes gesneden handje groene olijven, in plakjes gesneden 1 eetl kappertjes 1 eetl balsamico azijn 1 eetl sacha inchi olie (of olijfolie) peper en zeekraalzilt (of zout) Knolselderij-aardappelpuree 1 knolselderij 3 aardappels groentebouillonblokje laurierblad peper en zout sojamelk Schil de knolselderij en de aardappels, snij in blokjes en kook gaar in water met bouillonblokje en laurierblad. Giet af (bewaar het kookvocht, lekker als drinkbouillon) en stamp tot puree, voeg een scheutje sojamelk en wat olijfolie toe en peper en zout naar smaak. Bladerdeeghapjes met pompoen en wortel 1 rol Tante Fanny bladerdeeg 1 ui 1/4 pompoen, geschild 2 wortels, geschild 2 teentjes knoflook olijfolie half potje kikkererwten scheut tomatensaus 1 tl sambal 1 tl gemalen korianderzaad 2 tl Vadouvan (specerijenmix van Jonnie Boer) 1 eetl sojasaus, gemengd met 1 eetl water wat zwart sesamzaad Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de wortel en de pompoen in kleine blokjes. Meng in een ovenschaal de pompoen met de knoflook, olijfolie, de peper en het zeezout. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven van 180° C tot beetgaar. Fruit de ui en de wortel in olie, voeg hier de koriander en Vadouvanl aan toe en bak dit kort mee. Laat de wortel gaar worden, klein scheutje water toevoegen. Voeg de pompoen, de tomatensaus, de sambal en de kikkererwten toe. Meng het geheel goed en zet het dan apart om af te koelen. Rol het bladerdeeg uit en steek er rondjes uit, ik heb dit handige apparaatje: Schep een theelepel vulling op het deeg en knijp dicht. Meng de sojasaus met het water en kwast hiermee de bovenkant van de hapjes in. Strooi er wat zwart sesamzaad over en bak de hapjes in ca. 25 min. op 180˚C goudbruin en knapperig. Het origineel recept van de bladerdeeghapjes is van de Gimsel .

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

We zijn hier dol op risotto. Toen ik in de foodie box 2 prachtige soorten zwammen vond, wist ik gelijk die gaan in een risotto. Want risotto en zwammen/paddenstoelen horen bij elkaar. Ik kreeg van www.funghifunghi.com deze 2 verpakkingen om te proberen. De koraalzwam en de eikhaas, ze zijn prachtig om te zien. Het lijken we sponsjes... de reacties op Instagram logen er niet om... mensen weten niet zo goed wat je er mee moet... anderen durven het niet te eten... en anderen reageren zoals ik en kunnen niet wachten om het te proeven. Wij vonden ze heerlijk! Rijk en vol van smaak... Ik had geen witte wijn in huis en bedacht dat je risotto vast ook met rode wijn kon maken. Rondje op google gaf mij het antwoord en hoera de risotto kon gemaakt worden. De kruiden die ik er in gebruikte zijn van Jonnie Boer. Hij heeft zulke geweldige kruidenmixen gemaakt, ze zijn niet goedkoop, maar het geld waard vind ik. Recept Risotto met rode wijn en zwammen 150 gram champignons 1 schaal eikhaas (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 schaal koraalzwam (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram risotto 600-1000 ml bouillon halve prei 100 ml rode wijn 1,5 eetlepel funghi kruiden van Jonnie Boer peper en zout 100 gram parmezaanse kaas 30 gram boter gerookte kipfilet 1 eetlepel citroensap. Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle ringetjes. Hak de zwammen en de champignons in grove stukken Verwarm in een pan wat olijfolie en bak op laag vuur hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en roer tot het is opgenomen. Ga zo door tot de risotto verzadigd is. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak ik gedeeltes de zwammen en champignons goudbruin en gaar. Hou ze even apart tot ze nodig zijn. De gerookte kipfilet sneed ik in plakjes en warme ik even op in een warme pan. Blijf roeren in de risotto, voeg de prei, peper, zout en de fungi kruiden toe. Als de risotto verzadigd is, voeg dan de gebakken zwammen en champignons toe, roer deze er door heen. (hou wat van het zwammenmengsel achter ter garnering) Voeg een lepel citroensap toe en verwam alles goed door. Als laatste roer je er geraspte Parmezaanse kaas en boter door. Verdeel over de risotto over de borden, verdeel daarover heen wat van het zwammenmengsel en de gerookte kip. Eet smakelijk! ~de zwammen werden gesponsord door Kroon op het Werk~

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2019 ® - Contact