vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | tomatenchutney | worteltaart recept jamie oliver | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Einde van de maand en dus weer tijd voor een foodblogswap! Deze maand kook ik van What mom would cook, een blog met echte familierecepten. Toen ik de kipkerriesoep tegenkwam, trok die meteen mijn aandacht. Kip met kerrie is een van mijn favoriete smaakcombinaties en een soep hiervan stond al langer op mijn verlanglijstje. En terecht, bleek: de soep was heerlijk, lekker pittig, echt lekker verwarmend voor een regenachtige herfstdag zoals vandaag. In het originele recept voor deze kip kerriesoep wordt gebruik gemaakt van een pot kant en klare kippenbouillon. Dat gebruik ik niet dus heb ik gewoon even zelf bouillon gemaakt. Ook gaat er oorspronkelijk gekookt ei door de soep, maar dat leek mij persoonlijk niet lekker en heb ik weggelaten. Ik heb de soep nog wat kruidiger gemaakt met peterselie. Gebruik voor dit recept een goede kerrie, bijvoorbeeld kerrie massala uit de toko. Ik gebruikte het kerriemengsel Vadouvan uit de Original Spices lijn van Jonnie Boer die ik onlangs opgestuurd kreeg. Een kerrie met een goede smaak en een klein beetje extra pit. Paste erg goed bij de soep! Recept Kip kerriesoep (foodblogswap) Benodigdheden (voor twee personen) 100 gram kipfilet ½ ui 600 ml water 1 eetlepel kerrie 1 bouillonblokje kip 1 eetlepel meel 1 handvol platte peterselie Bereiding Snij de ui fijn. Fruit de ui in wat boter of olie even aan. Voeg dan de kerrie toe en bak even goed mee zodat het niet bitter wordt. Voeg vervolgens ook het bouillonblokje en het meel toe en bak dit een minuut of 2 mee om te bloem te laten garen. Giet dan beetje bij beetje het water erbij en blijf goed roeren. Breng het geheel aan de kook en snij ondertussen de kip fijn. Voeg deze toe zodra de soep kookt: dankzij de kokende soep is de kip binnen een paar minuutjes gaargekookt. Zet het vuur uit, snij wat peterselie fijn en roer dit door de soep. Bewaren Kip kerriesoep kun je in de koelkast twee dagen bewaren.

Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nl

Empanadas , gebaseerd op dit recept van Vegetus, maar ik gebruik kant-en-klaar deeg, met picadillo , een latijns-amerikaans specerijenmengsel (ik maak meestal eigen mengsels, maar ik vind de blikjes van Jonnie Boer ook erg fijn). Ingrediënten: 1 pakje deegplakjes voor hartige taart olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 winterwortel, in kleine stukjes 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 eetl. picadillo specerijenmengsel 1/2 theel. oregano 2 eetl. tomatenketchup 70 gram diepvries boerenkool, ontdooid 1 blik zwarte bonen 1/2 tl. zout Verhit een scheut olie in een koekepan en fruit de ui en wortel tot ze beetgaar zijn. Doe knoflook, oregano en picadillo erbij en bak even mee. Zet het vuur uit en roer de tomatenketchup, boerenkool en bonen erdoor. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ik rol de deegplakjes nog wat uit, want anders vind ik het te dik. Met een dumplingmaker maak ik rondjes en de resten deeg rol ik steeds weer uit, in plaats van 10 stuks maak ik zo het dubbele aantal empanadas. Spotgoedkoop! Doe een lepeltje vulling op het deegrondje, knijp het apparaatje dicht en leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier. Ongeveer 20-25 minuten tot goudbruin, laat ze iets afkoelen en serveer, eventueel met een lekkere salsa.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Het is een oude bekende truc om een heerlijk krokant korstje voor op de vis te maken door boter te mengen met kruimels en kruiden. Zo kun je allerlei korstjes maken. Maar hoe doe je dat? De truc is om een mooie stevige plak te krijgen die je kort in de diepvries legt. De nog niet gebakken korst kun je zo makkelijk verplaatsen en op je vis leggen. Daarna nog even afbakken in de oven! Mijn korstje op de zalmfilet had een Marokkaans tintje; met ras-el-hanout. De zalm werd geserveerd op een bedje van pittig gestoofde aubergines. Heel lekker. Maar kijk alleen uit dat je niet teveel rode peper en ras-el-hanout toevoegt. Te veel van beide is echt niet lekker! En hoe je het precies moet maken, lees je hieronder. Nodig voor 4 50 gr roomboter op kamertemperatuur 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl ras-el-hanout 100 gr paneermeel of panko 3 el olijfolie 2 aubergines, in plakken 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode peper, fijngesneden (of een halve) sap en rasp van 1 citroen 4 zalmfilets Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zachte boter met de peterselie, ras-el-hanout, paneermeel en wat zout en peper. Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak. Gebruik een deegroller hiervoor. Leg de boterplak 10 minuten in de vriezer. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Voeg de kerstomaatjes, rode peper en het sap en rasp van de citroen toe en laat 15 minuten op zacht stoven onder een deksel. Breng op smaak met peper en zout. Haal de boterplak uit de vriezer en snij met een scherp mes stukken die groot genoeg zijn voor op de zalmfilets. Schep de plakken met een taartschep of kaasschaaf voorzichtig op en leg op elke zalmfilet. Bak de zalm 10 minuten in de oven. Serveer op een bedje van gestoofde aubergine. Ras-el-hanout kun je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen of bij AH van Jonnie Boer kruiden.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Nog een lekkere zomerse pastasalade speciaal voor de warme dagen. Dit keer een Caribische pastasalade met kippendijfilet. Ingrediënten voor 1 persoon (maaltijdsalade): Voor de salade: 65 gram fusilli pasta 100 gram kippendijfilet 2 theelepels caribbean spice van Jonnie Boer ½ mango 10 cherrytomaten 1 theelepel rasp van een citroen ¼ rode ui ½ avocado Voor de dressing: 3 eetlepels (verse) sinaasappelsap 1 eetlepel sweet chilisaus 1 theelepel honing 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1/4 theelepel geraspte gember 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1/4 theelepel zeezout Bereidingswijze: Pastasalade: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel daarna af met koud stromend water en laat goed uitlekken. De kippendijfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met de caribbean spice melange van Jonnie Boer (die is lekker!). Bak de stukjes kip in wat olijfolie mooi bruin en gaar en zet apart. De mango en de avocado in stukjes snijden. De rode ui snipperen. De pasta, kip, mango, cherrytomaten, citroenrasp en rode ui in een kom doen en mengen. Dressing: Alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom goed roeren. De dressing dan mengen met de salade. Als laatste de avocado er doorheen doen. Eet smakelijk!

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

Mijn vriend verrastte mij met een heerlijk Arabisch soepje. Vooral de ras-el-hanout maakte de soep heerlijk authentiek van smaak. Heb je geen ras-el-hanout? Ga dan naar de Turkse supermarkt. Die verkoopt het zeker weten! Tegenwoordig kun je het ook krijgen van de Jonnie Boer specerijen (te koop bij oa AH). Nodig 2-3 kippendijen 1 bosje koriander (15 gr) 1 bosje bladpeterselie 1 teen knoflook 2 grote uien 1-2 eetlepels ras-el-hanout tuinkers Snij de uien in reepjes. Zet de ui op in 2 liter water. Doe de kippendijen erbij. Hak de kruiden en knoflook en voeg toe aan de soep, samen met 1 grote eetlepel ras-el-hanout. Laat de tuinkers achterwege! Wees niet zuinig met zout en peper. Laat de soep ten minste 1,5 uur trekken. Na 1,5 uur haal je de kippendijen uit de soep en ontvel je deze. Vervolgens het vlees van de botten halen en het kippenvlees terug in de soep doen. Proef of de soep op smaak is. Wij deden er nog wat extra ras-el-hanout bij! Eventueel meer zout en peper toevoegen. Dien de soep op met toefjes tuinkers er op.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

Er is een nieuw kruidenmengsel aan het assortiment van Jonnie Boer's Original spices toegevoegd, genaamd Fungi Trifolati. Ik kom nog steeds mensen tegen die de stronk van broccoli wegdoen ... onbegrijpelijk, voedsel weggooien. Je kunt het gewoon eten, ik vind de stelen eigenlijk lekkerder dan de roosjes. Meestal kook ik roosjes en de stronk, geschild en in plakjes, bij elkaar in de pan. Maar als je alleen roosjes wilt, kun je van de stronk ook soep maken. Vandaag maak ik er een saus van. Dit gerecht maakte ik voor twee personen. 1 stronk broccoli halve liter water 1 bouillonblokje 100 g zonnenbloempitten, een paar uur geweekt in witte wijn 1 tl zout 1 tl appelciderazijn 1 tl mosterd gemalen peper gemalen nootmuskaat 2 el edelgist 200 g paddestoelen olijfolie 1 tl funghi trifolata kruiden 1 takje tijm zout scheutje witte wijn fijngehakte peterselie 1 pakje vegan spekjes 160 g pasta (fusilli) zout 2 el zonnebloempitjes De broccoli Haal de roosjes van de stronk en doe ze in het stoomgedeelte van een stoompan. Schil de stronk en de kleine stelen en snij alles in plakjes. Leg deze in de onderste pan met heet water en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten garen. Spoel de roosjes af met koud water en laat uitlekken. Pureer de bouillon met plakjes stronk met de staafmixer. Nu heb je een lekker soepje, maar die bewaren we voor de saus. De saus Doe de geweekte zonnebloempitten met weekvocht, peper en zout, mosterd en azijn in de blender, en blend tot een dikke creme. Doe in een pannetje, verdun met de broccolibouillon en verwarm al roerende op laag vuur. Roer het edelgist erdoor, proef of er nog wat zout bijmoet en voeg de broccoliroosje toe. De paddestoelen Je kunt champignons of andere soorten nemen, ik heb deze keer een mengsel van witte beukenzwam, mini-shiitake, kastanjechampignon en buidelzwam. Maak de paddestoelen schoon. Verhit wat olijfolie en voeg (eerst de grote) paddestoelen toe, en roerbak ze kort. Pers er een knoflookteentje boven uit. Voeg het Fungi Trifolati mengsel toe, wat zout en een extra takje tijm. Giet er een scheutje kokend water bij, en een scheutje witte wijn en laat op laag vuur nog een paar minuten zachtjes stoven. Verwijder het takje tijm en strooi er de peterselie over. Kook de pasta gaar en schep deze door de saus. Bak de spekjes volgens de gebruiksaanwijzing. Rooster de zonnebloempitjes. Schep de pasta op een bord, verdeel er de paddestoelen en spekjes bij en bestrooi met de zonnebloempitjes.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Wil je eens lekker uitgebreid koken in het weekend? Dan is deze groentestoof met kippenpoten iets voor jouw! Het recept is redelijk eenvoudig te bereiden, maar vergt wel even wat tijd. Het recept is voldoende voor 4 personen. De groentestoof met kippenpoten kan in circa 40 minuten worden bereid. Ingrediënten groentestoof met kippenpoten 8 drumsticks 2 eetlepels al-andalus (kruidenmelange euroma original spices bij jonnie boer) 400 gram kikkererwten 2 gele paprika’s 2 preien 1 tros tomaten 1 rode peper 200 gram rijst Olijfolie Bereiding groentestoof met kippenpoten Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de drumsticks een paar keer in. Meng met 3 theelepels van de kruidenmelange en 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bakplaat het bakpapier. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door en maak er dan blokjes van. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de tomaten ook in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd ze dan fijn. Kook de rijst volgens verpakking want dit verschilt per merk en soort rijst. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paprika, rode peper en de rest van de kruidenmelange gedurende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de stukjes tomaten toe en laat de deksel op de pan op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ¾ van de prei toe. Snijd de rest van prei extra fijn. En gebruik dat als garnering.

Bron: lekker-en-gezond-eten.blogspot.nl

We zijn hier dol op risotto. Toen ik in de foodie box 2 prachtige soorten zwammen vond, wist ik gelijk die gaan in een risotto. Want risotto en zwammen/paddenstoelen horen bij elkaar. Ik kreeg van www.funghifunghi.com deze 2 verpakkingen om te proberen. De koraalzwam en de eikhaas, ze zijn prachtig om te zien. Het lijken we sponsjes... de reacties op Instagram logen er niet om... mensen weten niet zo goed wat je er mee moet... anderen durven het niet te eten... en anderen reageren zoals ik en kunnen niet wachten om het te proeven. Wij vonden ze heerlijk! Rijk en vol van smaak... Ik had geen witte wijn in huis en bedacht dat je risotto vast ook met rode wijn kon maken. Rondje op google gaf mij het antwoord en hoera de risotto kon gemaakt worden. De kruiden die ik er in gebruikte zijn van Jonnie Boer. Hij heeft zulke geweldige kruidenmixen gemaakt, ze zijn niet goedkoop, maar het geld waard vind ik. Recept Risotto met rode wijn en zwammen 150 gram champignons 1 schaal eikhaas (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 schaal koraalzwam (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram risotto 600-1000 ml bouillon halve prei 100 ml rode wijn 1,5 eetlepel funghi kruiden van Jonnie Boer peper en zout 100 gram parmezaanse kaas 30 gram boter gerookte kipfilet 1 eetlepel citroensap. Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle ringetjes. Hak de zwammen en de champignons in grove stukken Verwarm in een pan wat olijfolie en bak op laag vuur hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en roer tot het is opgenomen. Ga zo door tot de risotto verzadigd is. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak ik gedeeltes de zwammen en champignons goudbruin en gaar. Hou ze even apart tot ze nodig zijn. De gerookte kipfilet sneed ik in plakjes en warme ik even op in een warme pan. Blijf roeren in de risotto, voeg de prei, peper, zout en de fungi kruiden toe. Als de risotto verzadigd is, voeg dan de gebakken zwammen en champignons toe, roer deze er door heen. (hou wat van het zwammenmengsel achter ter garnering) Voeg een lepel citroensap toe en verwam alles goed door. Als laatste roer je er geraspte Parmezaanse kaas en boter door. Verdeel over de risotto over de borden, verdeel daarover heen wat van het zwammenmengsel en de gerookte kip. Eet smakelijk! ~de zwammen werden gesponsord door Kroon op het Werk~

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Contact