vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | worteltaart recept jamie oliver | tomatenchutney | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

voor 4 personen 2 kip krokant schnitzels,olie/boter voor de mangosalsa; 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander. voor de humus; 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper. voor de courgette in marinade; 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout. voor de kruidenboter; 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie. Voor de salade; 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing; 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing. 1 ciabatta Elke dag iets lekkers! 4 x Smult magazine én de Smulweb agenda 2014 Bestel met korting » Voorbereiding Mangosalsa;mango schillen, de mango met mesje insnijden horizontaal en verticaal, de ui fijn snipperen, Voor de humus; ui fijn snipperen, citroen uitpersen, knoflook pellen en fijn hakken.Bladpeterselie fijn hakken. Voor de courgette marinade;courgette in dunne plakjes raspen, ui fijn snipperen, citroen uitpersen. voor de kruidenboter; knoflook pellen en fijn hakken, peterselie hakken. Voor de salade; tomaat snijden.Pijnboompitten roosteren. Bereidingswijze Voor de mangosalsa alles door elkaar doen in een schaal. Voor de humus alles in een hoge kom pureren met de staafmixer. voor de courgette; in schaal de courgette scheppen, en alles er door roeren.Voor het serveren het vocht eruit gieten. voor de kruidenboter alles door de zacht roomboter met een vork door de boter kneden. De salade in een schaal doen, de tomaat erover verdelen, de yoghurt dressing erover scheppen. Garneren met de pijnboompitten. Als laatste de kipschnitzels in olie/ boter krokant bakken. Serveertips Alles in schaaltjes doen en smullen maar.

Bron: smulweb.nl

Ingrediënten: - 90 ml olijfolie - 2 aubergines, in plakken gesneden van 1½ cm - zout en zwarte peper - 150 g feta, in kleine blokjes gesneden - 150 g roomkaas - 60 ml slagroom - 3 eieren - 150 g kleine tomaatjes, b.v. cherrytomaatjes, doormidden gesneden - 2 el verse oregano, in stukjes gescheurd - 3/4 tl za'atar (optioneel) Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 190' C en beleg een bakplaat met bakpapier. Leg daarop de plakjes aubergine, bestrijk ze met olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen peper. Rooster ze 40 minuten in de oven tot ze zacht en goudbruin zijn. Laat afkoelen. (dit kan je van tevoren al maken). 2. Doe de feta, roomkaas, room, eieren en wat zwarte peper (geen zout, de feta is al erg zout) in een kom en klop alles goed door elkaar tot het romig en dik is. 3. Zet de oven op 150 ' C en smeer een springvorm van 22 cm of een vierkant bakblik van 20 cm in met olijfolie en beleg de bodem en de zijkanten met bakpapier. Verdeel de aubergines over de bodem en leg de tomaatjes erop. Doe de helft van de oregano erover. Giet dan voorzichtig het ei-kaasmengsel erover, haal hier en daar een aubergine plakje naar boven (zodat je die straks als de taart klaar is nog ziet). Verdeel de rest van de oregano erover en zet de vorm 30 minuten in de oven. 4. Maak intussen 3/4 tl za'atar aan met 2 tl olijfolie. Haal de cheesecake uit de oven en laat even op kamertemperatuur komen voordat je de rand verwijderd. Snijd de taart in punten of in vierkanten en smeer de za'atar er over uit. Gebruik je geen za'atar doe er dan een 1 tl olijfolie over. Bron: "The Guardian" , waarvoor Yotam Ottolenghi columns schrijft. (op deze site staan veel recepten van hem, die niet in zijn boeken staan). Soms plaats ik een goed recept nog een keer. Dit recept verdient aandacht, het is zo lekker en het recept staat niet in zijn boeken, maar in de Guardian. Wij eten het regelmatig, het is snel te maken, de aubergines kun je in de oven roosteren. Za'atar is een kruid uit het Midden-Oosten, het is een soort wilde oregano en smaakt naar oregeano en tijm. Het wordt gedroogd en gemalen en dan gemengd met sumak en sesamzaad. (Je kunt het o.a. kopen bij de Jumbo,van Jonnie Boer, of in buitenlandse winkeltjes, niet bij de Turk, meer Bij Arabische winkeltjes). Het is heerlijk vermengd met wat olijfolie om een stukje stokbrood in te dopen. Ook strooi ik altijd wat over een gebakken eitje.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Met de kerstkilo´s zit het wel goed bewijst mijn weegschaal, die na deze gezellige dagen 1½ kilo minder aangeeft. Een bijgerechtje dat tijdens deze dagen voorbij kwam is dit recept van Jonnie Boer, in enigszins aangepaste vorm. 1 doos tomaatjes, geel, oranje en rood, in kwarten 5 tomaten, in blokjes 2 dl olie ½ dl azijn 1 el youghurt ½ sjalot, fijngesnipperd 1 tl gehakte peterselie 1 tl ras el hanout Klop de olie langzaam en met een garde door de azijn, voeg de yoghurt, sjalot en kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Meng de tomaatjes door elkaar en maak aan met de dressing. Omdat ik de tomaatjes in tegenstelling tot het recept van Jonnie Boer niet heb ontveld en niet ontdaan van zaadlijsten laat ik de salade enkele uren staan om de smaak van de dressing goed in te laten trekken.

Bron: dailystuffandmore.blogspot.com

Het is een oude bekende truc om een heerlijk krokant korstje voor op de vis te maken door boter te mengen met kruimels en kruiden. Zo kun je allerlei korstjes maken. Maar hoe doe je dat? De truc is om een mooie stevige plak te krijgen die je kort in de diepvries legt. De nog niet gebakken korst kun je zo makkelijk verplaatsen en op je vis leggen. Daarna nog even afbakken in de oven! Mijn korstje op de zalmfilet had een Marokkaans tintje; met ras-el-hanout. De zalm werd geserveerd op een bedje van pittig gestoofde aubergines. Heel lekker. Maar kijk alleen uit dat je niet teveel rode peper en ras-el-hanout toevoegt. Te veel van beide is echt niet lekker! En hoe je het precies moet maken, lees je hieronder. Nodig voor 4 50 gr roomboter op kamertemperatuur 2 el bladpeterselie, fijngehakt 2 tl ras-el-hanout 100 gr paneermeel of panko 3 el olijfolie 2 aubergines, in plakken 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode peper, fijngesneden (of een halve) sap en rasp van 1 citroen 4 zalmfilets Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de zachte boter met de peterselie, ras-el-hanout, paneermeel en wat zout en peper. Leg het mengsel tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot een dunne plak. Gebruik een deegroller hiervoor. Leg de boterplak 10 minuten in de vriezer. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Voeg de kerstomaatjes, rode peper en het sap en rasp van de citroen toe en laat 15 minuten op zacht stoven onder een deksel. Breng op smaak met peper en zout. Haal de boterplak uit de vriezer en snij met een scherp mes stukken die groot genoeg zijn voor op de zalmfilets. Schep de plakken met een taartschep of kaasschaaf voorzichtig op en leg op elke zalmfilet. Bak de zalm 10 minuten in de oven. Serveer op een bedje van gestoofde aubergine. Ras-el-hanout kun je bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt kopen of bij AH van Jonnie Boer kruiden.

Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nl

De waarheid over overgewicht Op internet kun je overal verhalen lezen over afvallen. En fantastische diëten volgen om gezond te blijven of te worden. Je kunt ook overal boeken kopen over dat ene speciale dieet dat wonderen belooft. Je krijgt meer energie, valt kilo's af en blijft eeuwig gezond! Sprookjes bestaan niet Veel therapeuten, auteurs en mensen die schrijven over voeding buigen de werkelijkheid om. Zelf schrijf ik ook weleens een artikel waarvan ik achteraf denk: dat was wel kort door de bocht. Als duizend mensen een waarheid herhalen, dan hoeft het nog niet waar te zijn! Elk pondje... Je wordt niet dik van de lucht. Ook niet onder invloed van hormonen. Of door brood. Of andere voedingsmiddelen die insulinepieken veroorzaken. Het schijnt zelfs zo te zijn dat een biefstukje of zuivelproducten insulinepieken veroorzaken. En dat hierdoor een signaal wordt afgegeven aan het lichaam dat het verzadigd is. Dat is gunstig dus. Dus laat je niet gek maken door theorieën over insuline. Lees meer over de zin en onzin van dik worden en insulinepieken. Hoe val je af? Simpelweg door een goede balans te vinden tussen calorieën en energieverbruik. Houdt ook rekening met calorietabellen die je overal op internet en boeken aantreft. Een appel of banaan kan qua grootte verschillen. Dus de calorieën per stuk zijn dan lastig in te schatten. Zelfs als het per 100 gram wordt aangegeven is het niet 100% betrouwbaar. Want producten zijn per seizoen, fabrikant en bereidingswijze telkens weer anders qua samenstelling. En kijk ook eens of jij de norm haalt van de Nederlandse Norm voor Bewegen .Want matig bewegen, zoals een stevige wandeling of een stuk fietsen zijn prima manieren om fit te blijven. En om het energiegebruik op te schroeven. Sporten werkt ook hongerstillend. Vroeger dacht men dat je van sporten juist honger kreeg. Dat is inmiddels achterhaald. Wees eerlijk tegen jezelf, want van lucht (of water) wordt niemand dik! Aansluitend op punt 3 is het goed om meer beweging in je dagelijks leven in te bouwen. Door vaker de trap te pakken, de auto vaker te laten staan (of een stukje vanaf je einddoel te parkeren, zodat je een stukje wandelt). Huishoudelijk werk is ook activiteit! Stofzuigen, de ramen zemen, de badkamer schoonmaken, in de tuin werken, je straatje vegen, etc. Een lekkere omelet Deze omelet is heerlijk als ontbijt of als lunchgerecht. Als ik de omelet voor mezelf bak, dan neem ik een klein koekepannetje met een deksel. Zodra de omelet erin zit, plaats ik het deksel erop. Door de verzamelde hitte krijg je een luchtige en hoog gerezen omelet. Je kunt er brood bij eten. Maar het smaakt ook prima zonder brood. Deze omelet geeft urenlang een verzadigd gevoel. Benodigdheden voor 1 persoon: 2 losgeroerde eieren 1/2 rode paprika in reepjes een handje kerstomaatjes gehalveerd 1 eetlepel gesneden verse dille (of andere verse kruiden naar smaak, zoals basilicum, selderij, peterselie, bieslook) kruidenzout (natuurvoedingswinkel) een mespunt vadouvan (Jonnie Boer bij de meeste supermarkten) of kerrie een scheutje (kokos)olie Bereiding: Verhit de olie en bak de groenten twee minuten op middelhoog vuur. Meng intussen het ei met de vadouvan of kerrie en kruidenzout. Roer de dille erdoor. Voeg toe aan de groenten en laat (liefst met de deksel op de pan) stollen op halfhoog vuur.

Bron: irenekookt.blogspot.nl

1 oranje pompoen van ongeveer 1 kilo 1 ui gesnipperd 2 cm verse gember geschild en geraspt olie 1 1/2 el curry madras (blikje Jonnie Boer/Euroma) 2 groentebouillon tabletten half blik kokosmelk 4 el mangochutney snufje chilivlokken Was de pompoen en snij met schil en al in stukken, kontjes verwijderen. Verwijder de draden en pitten. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit pompoen, ui, gember en curry madras 3 minuten op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken. Af en toe roeren. Pureer de soep en giet de kokosmelk er bij ( de rest van de kokosmelk kan je invriezen voor iets anders) Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout. Als de soep te dik is giet je er nog wat water bij. Lekker met een seitanbroodje Bron bewerkt recept: Allerhande oktober 2015

Bron: innywatetenwevandaag.blogspot.nl

Veel zin in koken vandaag! Ik maak bladerdeeghapjes met pompoen en wortel en daarbij knolselderij-aardappelpuree, tomatensalsa en sperzieboontjes met kikkererwtensausje. Sperzieboontjes met k ikkererwtensausje half potje kikkererwten 1 eetl salade de pècheur (of gemalen norivel) 1 tl mosterd 3 eetl veganaise 1 eetl kappertjes 1 knoflookteentje 1 eetl citroensap scheutje groentebouillon (of water) peper en zout 250 g sperziebonen Kook de sperziebonen gaar. Pureer voor de saus de ingrediënten met de staafmixer tot gladde saus. Tomatensalsa 2 tomaten, zonder pitjes, in kleine blokjes gesneden handje groene olijven, in plakjes gesneden 1 eetl kappertjes 1 eetl balsamico azijn 1 eetl sacha inchi olie (of olijfolie) peper en zeekraalzilt (of zout) Knolselderij-aardappelpuree 1 knolselderij 3 aardappels groentebouillonblokje laurierblad peper en zout sojamelk Schil de knolselderij en de aardappels, snij in blokjes en kook gaar in water met bouillonblokje en laurierblad. Giet af (bewaar het kookvocht, lekker als drinkbouillon) en stamp tot puree, voeg een scheutje sojamelk en wat olijfolie toe en peper en zout naar smaak. Bladerdeeghapjes met pompoen en wortel 1 rol Tante Fanny bladerdeeg 1 ui 1/4 pompoen, geschild 2 wortels, geschild 2 teentjes knoflook olijfolie half potje kikkererwten scheut tomatensaus 1 tl sambal 1 tl gemalen korianderzaad 2 tl Vadouvan (specerijenmix van Jonnie Boer) 1 eetl sojasaus, gemengd met 1 eetl water wat zwart sesamzaad Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de wortel en de pompoen in kleine blokjes. Meng in een ovenschaal de pompoen met de knoflook, olijfolie, de peper en het zeezout. Rooster de pompoen in een voorverwarmde oven van 180° C tot beetgaar. Fruit de ui en de wortel in olie, voeg hier de koriander en Vadouvanl aan toe en bak dit kort mee. Laat de wortel gaar worden, klein scheutje water toevoegen. Voeg de pompoen, de tomatensaus, de sambal en de kikkererwten toe. Meng het geheel goed en zet het dan apart om af te koelen. Rol het bladerdeeg uit en steek er rondjes uit, ik heb dit handige apparaatje: Schep een theelepel vulling op het deeg en knijp dicht. Meng de sojasaus met het water en kwast hiermee de bovenkant van de hapjes in. Strooi er wat zwart sesamzaad over en bak de hapjes in ca. 25 min. op 180˚C goudbruin en knapperig. Het origineel recept van de bladerdeeghapjes is van de Gimsel .

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Heel makkelijk roerbakgerecht van kip met groenten en ananas, gesmoord in een verrukkelijke romige, pittig zoet-zure Groene Curry Hoisin Pindasaus. Heerlijk met bv. pandanrijst of basmatirijst. Voor het bereiden van dit gerecht heb je wel aardig wat ingrediënten nodig, maar dat is dan ook zeker de moeite waard. Hier gaat het zeker vaker op tafel komen. Ingrediënten voor 4 personen: Roerbak: 2 eetlepels olijfolie 4 kippendijfilets (zonder vel), in blokjes 1 kleine rode ui, gesnipperd 1 rode paprika, in blokjes 150 gram wortelen, in blokjes 2 stengels bleekselderij, in schijfjes 250 gram verse ananas, in blokjes Groene Curry Hoisinsaus: 3 eetlepels hoisinsaus (bv. van Kikkoman) 2 eetlepels sojasaus (van Kikkoman) 1 eetlepel rijstwijn azijn 1 eetlepel bruine suiker 1 eetlepel Thai green curry (bv. van Jonnie Boer) ¼ theelepel gemberpoeder 3 teentjes knoflook, fijngehakt ½ theelepel droge basilicum ½ theelepel zout ¼ theelepel peper 1½ theelepel maïzena 2 eetlepels chilisaus (of Srirachasaus) 80 ml water 3 à 4 eetlepels pindakaas gehakte bosui gekookte rijst Bereiding: Meng alle ingrediënten voor de Groene Curry Hoisinsaus in een middelgrote kom goed door elkaar m.b.v. een garde. Zet de kom apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde rode ui en de kip toe en bak ongeveer 3 minuten. Voeg dan de paprika, wortel en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Roer vervolgens de ananas en de Groene Curry Hoisinsaus erdoor en breng aan de kook, laat ca. 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dik wordt, giet dan nog een scheutje water bij de saus. Haal de curry van het vuur en roer de pindakaas door de curry tot een gladde massa. Proef en voeg evt. extra chilisaus toe of srirachasaus als je van pittig houdt. Garneer met de gehakte bosui. Serveer met gekookte rijst. Eet smakelijk! Bron: www.carlsbadcravings.com

Bron: pietashapjes.blogspot.nl

Wil je eens lekker uitgebreid koken in het weekend? Dan is deze groentestoof met kippenpoten iets voor jouw! Het recept is redelijk eenvoudig te bereiden, maar vergt wel even wat tijd. Het recept is voldoende voor 4 personen. De groentestoof met kippenpoten kan in circa 40 minuten worden bereid. Ingrediënten groentestoof met kippenpoten 8 drumsticks 2 eetlepels al-andalus (kruidenmelange euroma original spices bij jonnie boer) 400 gram kikkererwten 2 gele paprika’s 2 preien 1 tros tomaten 1 rode peper 200 gram rijst Olijfolie Bereiding groentestoof met kippenpoten Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de drumsticks een paar keer in. Meng met 3 theelepels van de kruidenmelange en 1 eetlepel olijfolie. Leg op de bakplaat het bakpapier. Verdeel de drumsticks over de bakplaat en bak ze gedurende 30 minuten gaar. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika in de lengte door en maak er dan blokjes van. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de tomaten ook in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de peper en snijd ze dan fijn. Kook de rijst volgens verpakking want dit verschilt per merk en soort rijst. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de paprika, rode peper en de rest van de kruidenmelange gedurende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten en de stukjes tomaten toe en laat de deksel op de pan op laag vuur gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ¾ van de prei toe. Snijd de rest van prei extra fijn. En gebruik dat als garnering.

Bron: lekker-en-gezond-eten.blogspot.nl

We zijn hier dol op risotto. Toen ik in de foodie box 2 prachtige soorten zwammen vond, wist ik gelijk die gaan in een risotto. Want risotto en zwammen/paddenstoelen horen bij elkaar. Ik kreeg van www.funghifunghi.com deze 2 verpakkingen om te proberen. De koraalzwam en de eikhaas, ze zijn prachtig om te zien. Het lijken we sponsjes... de reacties op Instagram logen er niet om... mensen weten niet zo goed wat je er mee moet... anderen durven het niet te eten... en anderen reageren zoals ik en kunnen niet wachten om het te proeven. Wij vonden ze heerlijk! Rijk en vol van smaak... Ik had geen witte wijn in huis en bedacht dat je risotto vast ook met rode wijn kon maken. Rondje op google gaf mij het antwoord en hoera de risotto kon gemaakt worden. De kruiden die ik er in gebruikte zijn van Jonnie Boer. Hij heeft zulke geweldige kruidenmixen gemaakt, ze zijn niet goedkoop, maar het geld waard vind ik. Recept Risotto met rode wijn en zwammen 150 gram champignons 1 schaal eikhaas (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 schaal koraalzwam (vervang evt voor een ander soort zwam) 1 ui 2 tenen knoflook 200 gram risotto 600-1000 ml bouillon halve prei 100 ml rode wijn 1,5 eetlepel funghi kruiden van Jonnie Boer peper en zout 100 gram parmezaanse kaas 30 gram boter gerookte kipfilet 1 eetlepel citroensap. Snipper het uitje en de knoflook fijn. Snijd de prei in smalle ringetjes. Hak de zwammen en de champignons in grove stukken Verwarm in een pan wat olijfolie en bak op laag vuur hierin de knoflook en de ui glazig. Voeg de risotto rijst toe en bak deze even mee. Blus het geheel af met de rode wijn. Schenk steeds een soeplepel hete bouillon bij de risotto en roer tot het is opgenomen. Ga zo door tot de risotto verzadigd is. Verhit in een andere pan een beetje olijfolie en bak ik gedeeltes de zwammen en champignons goudbruin en gaar. Hou ze even apart tot ze nodig zijn. De gerookte kipfilet sneed ik in plakjes en warme ik even op in een warme pan. Blijf roeren in de risotto, voeg de prei, peper, zout en de fungi kruiden toe. Als de risotto verzadigd is, voeg dan de gebakken zwammen en champignons toe, roer deze er door heen. (hou wat van het zwammenmengsel achter ter garnering) Voeg een lepel citroensap toe en verwam alles goed door. Als laatste roer je er geraspte Parmezaanse kaas en boter door. Verdeel over de risotto over de borden, verdeel daarover heen wat van het zwammenmengsel en de gerookte kip. Eet smakelijk! ~de zwammen werden gesponsord door Kroon op het Werk~

Bron: uitmijnkeukentje.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy