Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 25 recepten
Vanwege de kerriepoeder is dit eerder een knipoog naar een Surinaamse nasi, dan een klassieke Indonesische nasi. En Indonesische nasi heeft ook nauwelijks een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIngrediënten Porties : 6 1,2 liter kippenbouillon 450 g langkorrelige rijst 2 el zonnebloemolie 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 3[...]
Bron: allrecipes.nlEen West-Afrikaans gerecht, aangepast aan de moderne tijd. 4 el olie, 8 stukken kip (bout, drumsticks e.d.), 2 el paprikapoeder, 2 uien in ringen gesneden, 4[...]
Bron: atatenwijvandaag.blogspot.comDit hadden we al eens eerder gegeten. zie het recept hier . Deze keer gecombineerd met quorn blokjes met limoen en kruiden: maak een marinade van 2 el[...]
Bron: atatenwijvandaag.blogspot.comNeptunes kitchen host deze maand het foodblogevent en koos als onderwerp ' Turkse en Arabische keuken' . Het leek mij een beetje vreemd als ik daar niet aan[...]
Bron: safranaargana.blogspot.nlKlinkt ingewikkeld hé ? Maar laat je niet afschrikken door de naam, het is eigenlijk een gemakkelijk te maken gerecht. Met een zachte smaak, dus laat je ook[...]
Bron: peggyspastime.blogspot.beIngrediënten 2 tl gemalen kurkuma 300 g witte rijst ½ blok pure creamed coconut (a 200 g) zet alles op mijn lijst Handig als boodschappenlijstje of[...]
Bron: ah.nlIngrediënten 300 g pandanrijst (pak 400 g) 1 el gemalen geelwortel (kurkuma, potje 44 g) 1 zakje paprikamix (3 stuks) 3 el zonnebloemolie 300 g[...]
Bron: ah.nlIngrediënten 300 g rijst 3 tenen knoflook 300 g varkensfilets 300 g preien 1 el sambal 4 el ketjap asin 1 tl zout 2 tl suiker 1 mespunt gemalen koriander[...]
Bron: ah.nlDeze gele rijst wordt in Indonesië gegeten bij feestelijke gelegenheden. Waarom is me niet helemaal duidelijk, want het is niet een bewerkelijk of duur[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 2 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier . Iedereen kent wel het verhaal dat Eskimo’s¹ meer dan 20[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTrouwe volgers weten dat ik nogal fan ben van Persiana , het prachtig kookboek van Sabrina Ghayour . Je kreeg van mij onder andere al een heerlijk kipgerecht .[...]
Bron: marijkekookt.blogspot.beMeestal maak ik spruitjes als bijgerecht klaar, gekookt en op smaak gebracht met zout en wat nootmuskaat. Maar ze doen het ook heel goed in een herfstige pilau[...]
Bron: katrinsfavorieterecepten.blogspot.nlDit gerecht heb ik gebaseerd op paëlla, maar omdat het geen schaaldieren bevat, mag het die naam niet dragen. Zelf noem ik het neppaëlla, maar dat is[...]
Bron: alabudget.blogspot.nlRijst met zachte uien en oranje groenten. Heerlijk zoet en kruidig proef je de herfst. Ingrediënten: 2 el zonnebloemolie 1 grote ui in ringen 200gr basmati[...]
Bron: safranaargana.blogspot.nlAls ik risotto maak is het om de een of andere reden altijd met vis, garnalen of allebei. Niets mis mee, maar een beetje variatie is natuurlijk wel leuk. En[...]
Bron: katrinsfavorieterecepten.blogspot.nl