Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 34 recepten
Vanwege de kerriepoeder is dit eerder een knipoog naar een Surinaamse nasi, dan een klassieke Indonesische nasi. En Indonesische nasi heeft ook nauwelijks een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 6 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Is paella het vlaggenschip van de Spaanse keuken? Is er een Spaans[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAl twee jaar proberen we Kleine Chef aan de rijst te krijgen. Want rijst betekent nasi en dat wordt hier ernstig gemist. Vroeger, jaaaa vroeger, toen aten we[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlRisotto is bij ons een waar paard van Troje: het is verbazingwekkend om te zien wat je er allemaal in kan stoppen en het gaat toch schoon op. Prei[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMet risotto kan je alle kanten op, maar de lekkerste zijn toch de simpelste, waar niet teveel aan is toegevoegd. Dit is er zo eentje: geruststellend romig,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVoor drie teentjes knoflook zet je natuurlijk niet de oven een uur aan, dus als je het doet, doe je het meteen goed: pof een hele bol, of misschien wel twee.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 5 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Met khichdi begon dit hele verhaal dus ooit. Ik vond het altijd zo[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is serieuze risotto, jongens. De kinderen hadden dan ook alleen belangstelling voor de quesadillas – tja, ik zeg het er maar meteen bij. De risotto[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 5 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Met khichdi begon dit hele verhaal dus ooit. Ik vond het altijd zo[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk moet ergens op terugkomen… Ik vroeg mij laatst af of ik soms de enige Nederlander was die niet zo dol was op witte asperges. Het blijkt dat er meer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDit is deel 3 van een serie over pilaf. Het eerste deel met alle verwijzingen vind je hier. Een Oezbeeks gezegde luidt: als je arm bent, dan eet je plov. Als[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDeze gele rijst wordt in Indonesië gegeten bij feestelijke gelegenheden. Waarom is me niet helemaal duidelijk, want het is niet een bewerkelijk of duur[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAls je risotto kan garen in bouillon, kan dat dan ook met een verdunde tomatensaus? Nou, dat kan dus. Sterker nog, dat is heel erg lekker! Risotto met[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMeneer en ik hebben zo’n lol gehad om onze eigen grapjes... Ik weet niet meer hoe het kwam, maar we waren die dag met de kinderen bezig met heksen en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen geweldige risotto met pancetta en champignons heb ik van de week gemaakt, naar een recept van Culinette , die het weer had van een Italiaanse kookgoerin,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMet dank aan June! je maakt dan pannekoekbeslag en daar roer je rijst door en dan niet teveel beslag natuurlijk. en dan heb je heerlijke warme (koud smaakt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMijn mooie, paarse salieplant in de tuin vindt het inmiddels te koud en heeft zijn blaadjes op half zeven hangen, maar vroeger had ik er eentje staan die stoer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl