Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 18 recepten
Een subtiele salade die simpel lijkt, maar heel verrassend smaakt. Elk onderdeel is even belangrijk en samen passen ze wonderbaarlijk goed bij elkaar. Het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlSpruitjes? Jawel, spruitjes! Daarmee maak je een salade die qua smaak doet denken aan koolsalade, maar die spruitjes zijn zo frivool en springerig dun, dat je[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIn de trein van Stockholm naar Arlanda zaten twee meisjes. De ene had een gezichtje en kapsel, waarmee ze zo in Downton Abbey kon acteren; met zo’n[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen voorzichtige poging om de kinderen weer eens het concept ‘salade’ uit te leggen. De meeste ingrediënten tolereren ze op hun bord en warempel,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet kwam allemaal door een woord in een restaurantmenu. ‘Kersen-serrano-tapenade’. Het klonk zo mooi en intrigeerde me. Zoetig, zurig, zout…[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlOh, potato salad. How do I love thee? Let me count the ways. Ik geloof niet dat aardappelsalade bij mij ooit gaat vervelen. Ik houd van alle soorten: Duitse,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTerwijl de kinderen in december op school aanschoven aan het kerstdiner in de klas (een eclectische samensmelting van kip-knakworstjes, bladerdeegfantasie en[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAls je nou de tijd hebt, maak dan zelf de pesto. Die is tien keer, nee honderd keer beter dan wat je kant-en-klaar in een potje koopt. Je hebt er zelfs niet[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk heb allerlei recepten voor jullie klaar staan, maar ik zit hier bij dertig graden binnentemperatuur in mijn badpak en met mijn voeten in een teil koud water[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl“Heeft dat ook nog een naam, zo’n lauwe aardappelsalade?” vroeg Meneer aan tafel. “Eh nee, alleen maar ‘lauwe[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen Scandinavische klassieker die niet alleen vaste prik is op de Zweedse kersttafel, maar ook gedurende de rest van het jaar moeilijk weg te denken is. En[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAfgelopen woensdag, 27 februari, tikte de thermometer de achttien graden aan. Bizar natuurlijk, maar iedereen had wel meteen de zomer in zijn hoofd. Ik ook. Ik[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlMocht je het nog niet kennen, ‘gochujang’ is een Koreaanse chilipasta en ja, die is toch weer heel wat anders dan de sambals die je al had staan.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk schreef een paar maanden geleden al over zwarte knoflook. Ik omschreef het toen als: De knoflook is zoals je hem nog nooit hebt gezien: de teentjes zijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNa enkele uren in de auto te hebben gezeten kwamen we tijdens de hittegolf terug van vakantie. Buiten de auto (m é t airco) schommelde de temperatuur weer rond[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlZoals iedereen het over Spa Rood heeft als men water met bubbels bedoeld, zo noem ik al mijn harde Italiaanse kaas om te raspen ‘Parmezaanse kaas’.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl