Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 49 recepten
Wat doen die AH moestuintjes het toch goed! De twee courgettezaadjes blijven maar courgettes produceren onder hun tientallen parasolletjes van groen blad. En[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDeze salade is fris, zomers en licht. Lekker gekoeld past het bij veel gerechten, maar wij aten het bij de tortilla met feta , die nu in de zomer vaak op tafel[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe oogst uit eigen tuin was niet groot deze zomer. De naaktslakken hanteren de techniek van de verschroeide aarde en laten niets overeind staan. Zelfs mijn[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlTja. Wat zal ik zeggen? Het was pijnlijk en confronterend… Ik heb vandaag mijn food magazines verzameld die her en der opgestapeld lagen in de woonkamer[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlGerookte makreelfilets zocht ik. De dame bij de vishandel reikte al naar de gefileerde en gestoomde makrelen, maar het kostte best veel overtuigingskracht om[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHeeft u al eens op zaterdag aan een scholier die vakken vult bij de AH gevraagd of ze zeekraal verkopen? Nou, ik bespaar u graag de moeite: het ligt dus bij de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlLaatst vroeg iemand me over dit soort salades: “eten jouw kinderen dat nou echt?” Er lag iets verontrustends in zijn stem. Alsof hij het vermoeden[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlWelkom terug in het Eerst Koken Kookboekenmuseum, waar Oud & Vergeten worden gekoesterd. Het boekje “Honderd recepten voor het bereiden van koude[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlKijk, limoncello dressing… Now we’re talking! Je proeft nog net de drank, citroenig, zoet en met het kruidige van de rozemarijn erbij. Serieus een[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen subtiele salade die simpel lijkt, maar heel verrassend smaakt. Elk onderdeel is even belangrijk en samen passen ze wonderbaarlijk goed bij elkaar. Het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIk noemde freekeh laatst al bij de nieuwe producten die ik had getest. Freekeh is tarwe die wordt geoogst wanneer de korrel nog groen is. Het stro en het kaf[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe originele versie? The one and only ? Ach nee, vast niet. Ik maak niet eens de mayonaise zelf. Maar het is wel de versie waarvan Meneer vraagt of we dit[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl“Oh, maar dat is helemaal geen simpele salade,” zei mijn schoonmoeder toen de schotel op tafel kwam. Maar dat had ik ook niet gezegd, alleen dat we[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlGoed voor een feestje, 500 gr pasta (of een veelvoud daarvan) al dente koken met drie tenen knoflook. Dressing maken met olijfolie/azijn en kruiden naar smaak.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIngrediënten: 100 g magere spekreepjes, 1 zak gemengde sla (krulsla of rucolamix), 100 g roquefort, 1 sinaasappel, 2 tomaten, olijfolie, citroensap, 1 tl[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlLicht en gezond eenpersoonsmaaltje. 1 kipfilet 6 plakjes ontbijtspek 1 kropje little gem sla 1 tomaat 1 stukje komkommer mosterd limoensap port honing[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe lente is begonnen en we hadden opeens zin in zomerse hapjes. Tapas, antipasti, salades en gemarineerde groenten. Glas wijn erbij en je zou zweren dat het[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDie zomer? Die dwingen we gewoon af met een salade tiendaagse! Gewoon doen alsof het hoog nodig is om dagelijks iets koels te eten. O ja, en het is ook nodig[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl