Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 74 recepten
Hoewel het gisteren eigenlijk te warm was om te bakken, heb ik toch de 'stoute schoenen' maar aangetrokken, want de diepvries was akelig leeg. Menig[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlEen poosje geleden kocht ik een rijskastje ( inklapbaar ) van Brod & Taylor. Ik heb toen beloofd er een stukje over te schrijven. Foto van de officiële[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlVandaag stond in het teken van het bakken van twee Pane della Sicillia , een met tarwebloem en de tweede met lemairemeel. Ze zijn beide zeer goed gelukt. Net[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDe laatste twee weken brachten we door in 'la douce France', om precies te zijn in de Provence. We leefden er als 'God in Frankrijk'. Althans, dat gevoel[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlWalzubol staat voor waldkron zuurdesembol. Soms moet je wat als het gaat om het verzinnen van nieuwe broodnamen. Deze bol is een variant op een variant op een[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlToen ik begon met het bakken van brood besefte ik niet dat er zoveel variatie mogelijk was met zo weinig grondstoffen: meel, gist, water en zout. Dit brood is[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlSinds kort heb ik de beschikking over een inklapbaar rijskastje en ben ik aan het uitvinden wat ik er allemaal mee kan. Dit is het eerste brood dat in het[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDit brood is een variant op de 'woeste knoest' uit het boek 'Ik bak geweldig, jij trouwens ook' van Edwin Klaasen. De woeste knoest heb ik inmiddels 2 keer[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDe laatste tijd gebruik ik regelmatig karnemelk in mijn broden en dat bevalt erg goed. Het is een misverstand te menen dat de broden daardoor zuur gaan smaken.[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlMijn man wilden 'gewoon volkoren brood', en omdat er veel restjes meel in de kast stonden, werd dit het resultaat. Er zitten verschillende meelsoorten in en[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlAls je zuurdesem ververst, gooi je meestal een deel weg. Toen ik laatst ergens las dat iemand er 'pancakes' mee bakte, kwam ik op het idee eens te proberen met[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlNaar aanleiding van een vraag van een van mijn lezers, zet ik vandaag een herziene versie online over de manier waarop ik mijn deeg laat rijzen. Ik schreef[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlEen poosje geleden kreeg ik van mijn nichtje een pak 'bakzadenmix de luxe' cadeau. De inhoud bestaat uit gerst, haver, lijnzaad, lupinen, sesamzaad, soja,[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlOngeveer een jaar geleden ging ik zelf brood bakken. De aanleiding was het faillissement van de plaatselijke bakker. Ik zocht in bakboeken en online naar[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nlDit brood is een variant op het Volkorenbrood met karnemelk en chiazaadjes . Het smaakt door de veranderde samenstelling echt heel anders en is, als je van[...]
Bron: marionskitchenstories.blogspot.nl