Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 144 recepten
Ingrediënten 2 el ghee ((zie tip) of olie) 2 tl verse gemberwortel (fijngehakt) ½ rode peper (fijngehakt) 2 tl gemalen komijn (djinten) 700 g[...]
Bron: ah.nlEergisteren verraste mijn ouders mij met 2 volle emmers pruimen en dik 5 kilo bramen. Niet zo maar bramen. Nee, van die mooie grote zwarte sappige bramen die[...]
Bron: koekjevaneigendeeg.blogspot.com25 jaar terug in de tijd! Bij het eten van het recept van de dhal met rijst en salade van vandaag, werd ik ineens 25 jaar terug in de tijd geworpen! In[...]
Bron: irenekookt.blogspot.nlEen balans in smaken Ik zou in de hele gemeente geen viszaak weten te vinden… Wel staat er in ons dorp zo’n mobiele viskar, die ook wel wat verse[...]
Bron: irenekookt.blogspot.nlNa deel 1 – de oorsprong van de frikadel - houden we het niveau op Eerst Koken bewust nog even laag met een recept voor hoerendrekjes en nonnenscheetjes.[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlIndiase spitskool met erwtjes en tomaat De lijst met ingrediënten is erg lang, maar het zijn voornamelijk dessertlepels specerijen, dus veel werk zit er niet[...]
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlIk zei het al eerder. Bij mij begint en staat alles met de keuze van goeie producten. Ik zit er dan ook niet om verlegen om een flink stuk te rijden, als dat[...]
Bron: hap-en-tap.blogspot.beElke maand krijg ik van m'n moateke uit het verre Olen het magazine Kook! van de Spar opgestuurd. Bij mij is er niet direct een Spar in de buurt en dus kom ik[...]
Bron: hap-en-tap.blogspot.beWanneer het wildseizoen van start is geschoten, dan begint het bij mij te kriebelen om recepten uit te proberen tegen de eindejaarsfeesten. Ik weet het. Ik ben[...]
Bron: hap-en-tap.blogspot.beDat lekker niet per se moeilijk of veel werk hoeft te zijn, daarvan is dit recept het Bewijs met hoofdletter B. Dit is een TOPrecept, dat ik inmiddels 3 keer[...]
Bron: hap-en-tap.blogspot.beEn toen was daar die dag dat ik o zo'n verschrikkelijke trek had in Indiaas eten. Met raïta, pappadums en kulfi toe. Zonder vlees, kip of vis. Dan blijkt het,[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comIngrediënten Opbrengst: 2 - 4 servings 750 gr kipfilets, in stukjes van 2 cm gesneden 1 ui, gesneden 1 teentje knoflook, gesneden 2 eetlepels[...]
Bron: allrecipes.nlSpierballen heb ik er nooit echt van gekregen. En of het ooit een bijdrage geleverd heeft aan de verhoging van mijn bij tijden optredend tekort aan ijzer, is[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comvoor 4 personen 1,5 kilo spareribs, uit het ribstuk 3 liter (groente)bouillon MARINADE 3 dl honing 0,5 dl azijn 3 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 chilipeper,[...]
Bron: smulweb.nlOngeveer 3 liter water 2 grote potten bruine bonen 1 klein potje witte bonen 1 klein blikje rode kidneybonen 1 mergpijp 4 grote preien 3 grote uien 3 - 4[...]
Bron: smulweb.nlIngrediënten Porties : 12 9 zoete aardappels, geschild en in stukjes 170 gr honing 3 eetlepels verse gember, geraspt 2 eetlepels walnootolie 1 theelepel[...]
Bron: allrecipes.nlNu de herfst begonnen is, zijn de pompoenen ook weer goed verkrijgbaar. Heerlijk! Ik houd van de zoete, zachte smaak van pompoenen en koop ze dan ook[...]
Bron: kookstel.blogspot.nlJhall alu , Pittigescherp gekruide aardappelen 4 porties Ingrediënten: 2 eetlepels olie (zonnenboem of olijfolie) ½ theelepel zwarte mosterdzaadjes[...]
Bron: bhaktamagazijn.blogspot.comvoor 6 personen 500 gr. Wortels (geneden) 60 gr. Boter 2 1/2 El. Honing Snufje gember poeder (vers mag ook) 1/2-1 El. Citroen sap (naar smaak) Hulpmiddelen[...]
Bron: smulweb.nlVroeger, toen ik nog jonger en minder kooklustig was, kocht ik altijd appelmoes uit een pot. Dat was zo één van de oplossingen voor een snelle maaltijd. Wat[...]
Bron: peggyspastime.blogspot.beDit Indiase gerecht heb ik gemaakt met gedroogde pepertjes van eigen oogst. Als je zelf pepers droogt zijn een aantal zaken belangrijk. Het steeltje moet nog[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl