Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 52 recepten
Het valt me op, al bladerend door kookboeken en culinaire tijdschriftjes, dat aardappelpuree tegenwoordig in de categorie 'troosteten' valt. Of zoals de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comGedroogde peulvruchten weken en koken vind ik lekkerder dan bonen uit blik. En toch eet ik het te weinig. Je weet hoe het gaat: de avond ervoor beloof je[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe coq au vin die ik laatst bij vrienden at, was zo lekker dat ik een week later besloot het nogmaals te eten. Nu zijn er zoveel recepten dat ik haast door de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDit recept heb ik uit het zojuist verschenen kookboek Recettes pour bien vivre . Een modern uitgegeven 'transcriptie' van een Frans kookschriftje uit de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comSpontaan werd besloten om mosselen te eten. Wie met vriend Bart mosselen eet, laat dat geheel aan hem over. En daar heb ik, ook in mijn eigen keuken, totaal[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comKoken op hout. Nooit van gehoord! Tot vandaag, toen mijn uitgever vroeg of ik de CedarWood OvenPlank thuis wilde testen. Tuurlijk ... . Ik kreeg er een paar[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comBakken in olie, boter, een combinatie van beide? Of geklaarde boter? Welke aardappelen? Vastkokend of (iets) kruimig? Mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet ziet er uit als rijst maar het is pasta. Ik heb dit voor het eerst, enkele jaren geleden alweer, gegeten in een Grieks restaurant in -notabene- voormalig[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comHet volgende recept komt uit het boek Recettes pour bien vivre . Het blijft trouwens leuk koken uit dit boekje. In de omschrijving staat: serveer (op een[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comErg smaakvol, al zeg ik het zelf. Gewoon weer zo'n eenvoudig bijgerechtje dat regelmatig op tafel gezet wordt. Verwarm vier eetlepels olijfolie samen met twee[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comBij ons in de Rivierenbuurt ligt naast de Speeltuinvereniging een strook grond die door de gemeente ruim twee jaar geleden is gesaneerd. De strook is aan de[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDit vind ik zo lekker! Toen we gisteren op het niet zo denderende festijn 'Maasstraat Culinair' rond hobbelde, besloten we wel op het terras van Il Cavallino[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comAanleiding voor deze dish was een feestje bij mijn onderburen. De aanbouw van de serre was dan toch eindelijk afgerond en dat moest gevierd worden met een[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comZo'n bloemkool, dat gaat bij mij nooit in een keer op. Daarom is het leuk om het bloemkoolrepertoire uit te breiden zodat de volgende dag, of de dag daarop,[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comVandaag besloot ik het voor mij nog onbekende kookboek van Annabel Langbein op een willekeurige pagina open te slaan en het daarop getoonde recept te maken.[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comDe vraag 'wat zullen we nu weer eens eten' los ik soms op door een goed kookboek open te slaan en exact een recept te volgen. Ik kijk natuurlijk wel uit welk[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comUit de keuken van Arden besteedde laatst een blog over Hasselback aardappelen en dat moest mij meteen denken aan de laurieraardappelen die ik al in geen[...]
Bron: aantafelmettanja.blogspot.com