Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 33 recepten
Welkom terug in het Kookboekenmuseum waar oud & versleten worden gekoesterd. Ach, die ontroerend knullige jaren zeventig. Als je daar nu op terugkijkt, is[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAnsjovis is fantastisch. Ansjovis heeft de X-factor. En ansjovis is een zwaar onbegrepen visje… Wanneer je het niet goed gebruikt, is het alleen maar[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen tijd geleden verzuchtte iemand op twitter dat Nederland het enige land moet zijn waar het woord macaroni nog wordt gebruikt voor een compleet gerecht in[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlSpiesjes met zalm, chorizo en halloumi recept voor 10 stuks 375 gr zalmfilet, in 10 blokjes gesneden 125 gr chorizo, in 10 blokjes gesneden 225 gr halloumi, in[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlK leine Chef is een goede eter, hoor. Zelden zeuren, bijna altijd nog eens opscheppen, want jongens van vier lusten wel wat (hoe ziet dat er uit als hij[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEen improvisatie deze tarteletten, omdat ik nog steeds niets had gedaan met die schattige springvormpjes van 15 cm van de Hema. Ik bak nooit iets terwijl heel[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlDe vakantie zit erop. En.... het was eerlijk gezegd fijn om een maand niet te bloggen. En verhelderend. Wat hield ik veel tijd over! Want wil je tegenwoordig[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlVoorlichtingsbureau Vlees - jaren 70 “Hoe kan het toch” vroeg een vriendin zich laatst af, “dat er nog steeds nieuwe recepten bij komen? Op[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNodig (voor 2 personen): * Courgette, een kleine * Knoflook, 2 tenen * Tomatenpuree, een klein blikje * Gerookte zalm of surimi, 1 ons * Garnalen, 1 ons *[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlAltijd mooi, dit soort recepten die groente op een originele manier gebruiken. In deze gebakken koekjes (of het Engelse ‘fritters’ – klinkt[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNodig voor 4 personen: * Pasta, 4-5 ons * Courgette, 1x, in blokjes * Winterpeen, 2x, in stukjes * Magor, 2 ons * Creme fraiche, grote beker * Spekjes, 1-2 ons[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNodig: * pasta * pesto * gedroogde tomaten * pijnboompitten * creme fraiche * parmezaanse kaas * peper en zout Kook de pasta gaar. Meng intussen de pesto,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNodig voor 4 personen: * 4 paprika's * 250 gr. gehakt of een vegetarische variant * groenten zoals: ui, peen, courgette, rode ui, champignons etc. * herbs de[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlEn nog een lekker dikmakende schotel! Speciaal voor vriendin T. Nodig: 1 stuk brie 1 zakje aardappelschijfjes 1 a 2 uien in stukjes een paar tomaten in stukjes[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlNu de tijdsdruk van baan, paard verzorgen en andere "ongemakken" tijdelijk verdwenen zijn zit ik de hele dag in de catering! Maak een mengsel van mosterd,[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlO, wat fijn, opeens een fijne kookwinkel in de Dordogne gevonden! Toch weer wat dingen gescoord die we nog niet hadden of die "nodig" vervangen moesten[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nlHet komt hier met grote regelmaat voor dat Meneer in een ver, koud land geniet van elandensteak en bouillon van rendierhoefjes, maar ook dan redden wij ons[...]
Bron: eerstkoken.blogspot.nl