Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 48 recepten
Heel lang heb ik gesukkeld met het maken van een goede aardappelgratin. Altijd was hij ofwel te waterig, ofwel de aardappelen waren niet gaar genoeg. En omdat[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comPostelein. Ik zal een jaar of zes geweest zijn, toen ik voor de eerste keer kennismaakte met deze groente. Ik schrijf anno 1962. Locatie: Wilhelmina[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comEr hing een vibratie in de lucht toen we elkaar voor de allereerste keer zagen. Het was liefde op het eerste gezicht. Hij was een zwijgzaam type en keek me[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comHet zat al tijden in de pijplijn: het zelf maken van granola. Om precies te zijn, vanaf 18 juni 2012, toen ik het op de site van Levine opnieuw voorbij zag[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comVandaag een heerlijk, decadent toetje. Om langzaam van te genieten, met de beentjes omhoog, terwijl je de zon ziet ondergaan en de wind de gordijnen doet[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comIk heb het heel lang tegen kunnen houden. Mijn gevoel zegt geen kuddedier te willen zijn, geen naïeve volgeling van de trendwatchers of pioniers. Ik wil me[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comEén van de goede voornemens van het nieuwe jaar is meer vegetarische maaltijden te maken. Zo gemakkelijk is dat niet, als er alleen nog een pakje zuurkool in[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comAl sinds vele jaren een favoriet gerecht in huize Eetplezier: bobotie. Lang geleden gepubliceerd in de Tip Culinair en door mij zorgvuldig bewaard in mijn[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comAanzwellende wind die een mozaïek van waterdruppels op mijn kamerraam tovert. Regen. Véél regen. Natte kop. Koude rillingen. De oude man die roept: palmbommen[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comHet was gisteren zo’n dag die niet wilde. Niet vooruit. Niet achteruit. En al helemaal niet vrolijk in de pas. Zo’n dag die je over zou willen[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comEen kind kan de was doen. Appeltje-eitje. Het lijkt allemaal zo simpel. Ik heb het over kaas maken. Men nemen een aantal liters melk, verwarmen deze, voegen[...]
Bron: eetplezier.blogspot.comOok al ben ik geen ijsfanaat ten voeten uit, (ik bedoel: ik zie mezelf niet zo gauw op zijn Amerikaans een half litertje naar binnen lepelen), met de[...]
Bron: eetplezier.blogspot.com