Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 33 recepten
Ik bewaarde mijn Japanse toffees voor de juiste gelegenheid, maar wat blijkt - toffees hebben geen 'de juiste gelegenheid'. En omdat ze nu al bijna een jaar[...]
Bron: mangerie.blogspot.comJe zou het nu de regen weer naar beneden valt niet zeggen, maar gisteren was het uitstekend picknickweer. En gepicknickt werd er dan ook, bij de 'Molens van[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDiner Chez Rich, als in grote cookoff. Jeuj! Mijn wilde voorstel om de middag te spenderen aan gezamenlijk koken en de avond aan 't opeten van deze brouwsels[...]
Bron: mangerie.blogspot.comHet toetje van een aantal dagen geleden was een gevuld broodje, naar een recept (helaas staan alle ingrediënten in 'cupmaten' aangegeven) uit De Zuid-en[...]
Bron: mangerie.blogspot.comEen etentje buitenshuis, waarbij ik ook ben uitgenodigd. Nou, dat vraagt om een fles wijn. Óf een taart; ja, dat vraagt om een taart! Ik selecteer vier[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIk ben zeer sterk van mening dat 'we' ons culinair erfgoed moeten koesteren. En aangezien ik op 'n goedogend recept voor Limburgs zoervleis stootte, raakte ik[...]
Bron: mangerie.blogspot.comSnif, snotter, kuch. Een virus heeft zich wellustig in mijn neus en keel genesteld en veroorzaakt daar allerlei ongewenste stomme herfstkwalen. Zakdoekjes[...]
Bron: mangerie.blogspot.com"Almanzo goot de dikke room over de gebakken appels, die in de luchtige korst genesteld zaten. Het stroperige, bruine sap krulde om de roomranden heen.[...]
Bron: mangerie.blogspot.comBastognestoof: dat klinkt als vol kruidig rundvlees met verfijnde kandijsmaak. Me want! Ach, en zulk zomers weer is het nou ook weer niet, dus een winterse[...]
Bron: mangerie.blogspot.comSpelletjesavond op zaterdag. En aangezien ik geen goesting heb in de bijna clichématige bakken chips met bier of toastjes met wijn, zullen de versnaperingen[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOh, ik wil iets heel bijzonders koken. Iets bijzonder smaakvols en vooral iets authentieks. Iets puurs. En dan is er eigenlijk maar één kookboek waar mijn[...]
Bron: mangerie.blogspot.comEigenlijk wordt begonnen met een soort cakedeeg: zachte boter met gelijke hoeveelheid witte basterdsuiker romig roeren en dan één voor één 2 eieren erdoor[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMonchoutaart (met verse roomkaas). Ach ja.. (zei zij verveeld). Daar doe ik altijd een beetje laatdunkend over, zo van "dat is een taart die je maakt wanneer[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDe terugkeer van het jaarlijkse bakfestijn komt dit keer niet met zoveel bombarie als ik misschien wel had gewild, maar dat doet voor mij weinig af aan de lol[...]
Bron: mangerie.blogspot.comPoffertjes, die eet je bijna altijd alleen op een braderie ofzo, als je een poffertjeskraam weet te spotten. Maar ze zijn net zo goed thuis te maken; al wat[...]
Bron: mangerie.blogspot.com