Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 33 recepten
Alhoewel ik normaal geen 'gewone' blogposts schrijf zonder een recept, wijk ik daar vandaag toch een keertje vanaf met een extra blogpost tussendoor. Ramadan[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlBulgur aşı (bulgur in een tomatensausje) is geloof ik niet een heel bekend gerecht uit de Turkse keuken: ik kon er op Google in ieder geval niet heel veel over[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlNohut yemeği (Turks stoofgerechtje met kikkererwten) is niet iets wat ik op een warme zomeravond op tafel zet, maar op kille regenachtige dagen is dit gerecht[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlSommige Turkse gerechten hebben hele typische namen - vrouwennavels, de imam viel flauw (nee, geen causaal verbandje...) en dit is er ook één van. Karnıyarık[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlQuiche-fan meldt zich! Als er iemand fan is van hartige taarten ben ik het. Ideaal om allerhande restjes en veel groenten (altijd fijn met kleine kinderen) in[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel een doordeweekse 'kahvaltı' (ontbijt) bij een gemiddelde Turkse familie meestal gewoon bestaat uit brood met Turkse witte kaas, olijven, komkommer en[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlWat is het? Yenibahar (letterlijk: nieuwe lente) laat zich het beste vertalen als 'piment', maar je zou ook Jamaicaanse peper (Jamaicapeper) of allspice kunnen[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlEtli türlü (Turkse ratatouille met vlees) is heerlijk als je zin hebt in gezond eten maar geen trek hebt in veel gedoe. Het is een kwestie van even alles[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlWat is het? Salatalık (ook wel hıyar) genoemd is het Turkse woord voor komkommer, en in dit artikel doel ik specifieke op de kleine Turkse komkommers. Deze[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlHieronder vind je een overzicht van verschillende soorten vullingen die je voor börek (maar ook poğaça , içli pide , gözleme et cetera) kunt gebruiken. De[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel ik persoonlijk geen enorm grote fan ben van witte bonen, zijn ze wel heel gezond: ze bevatten veel eiwit en vezels. Reden dus om ze zeker af en toe op[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlDit is niet één van de meest verfijnde, maar wel één van de meest populaire gerechten uit de Turkse keuken. Met name als ontbijt (ja, je leest het goed) zijn[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlToen ik nog thuis woonde, kookte ik vaak één keer per week, gewoon omdat ik het leuk vond. Vaak koos ik dan voor een hartige taart en dat lukte eigenlijk[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlDit is één van de eerste Turkse gerechten die ik leerde maken, van mijn man nog wel. Toen we elkaar nog niet zo lang kenden ging ik een keer voor een paar[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nlAlhoewel veel mensen bij het woord 'dolma' meteen denken aan de bekende gevulde en opgerolde wijnbladeren, betekent komt 'dolma' van 'dolmak', wat vullen[...]
Bron: mijnmixedkitchen.blogspot.nl