Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 16 recepten
Tijd om te oogsten, om te rooien eigenlijk. De aardappels, uien en knoflook zijn gerooid en de opbrengst is super. We tuinieren zoveel mogelijk volgens de[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlEr zijn mensen van wie het altijd zomer mag blijven. Daar hoor ik niet bij, ik vind de zomer heerlijk maar als het eind september is, de tuin op zijn einde[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlChili concarne, ik was er nooit gek op, maar sinds we het op deze manier eten vind ik het heerlijk. Van huis uit werd het altijd met bruine bonen gemaakt, dit[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlStamppot, ik ben geen liefhebber, we eten het dan ook weinig. Zuurkool vind ik lekker maar boerenkool en hutspot, je doet mij er geen plezier mee. Nu dus toch[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlVoor het eerst schorseneren uit eigen tuin, vorig jaar gezaaid maar nog niet geoogst. Ik zat er een beetje tegenaan te hikken, het loof zag er prachtig uit[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlEen vriendin was jarig, wat moet je die nou geven..... Eigenlijk hebben we kadootjes afgeschaft maar soms is een verjaardag heel speciaal, dan kun je niet met[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlPostelein, wordt het nog wel gegeten? Ik zie het bij de Lepelaar wel liggen dus zal er wel animo voor zijn. Thuis aten we het bijna nooit, komt ook wel omdat[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlHet is weer zover, de spitskool is klaar, wat gaan we ervan maken..... Lekker als salade, of gestoofd maar waarom niet inmaken, inmaken is helemaal hot. Ik zit[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlZoete aardappel en vijgen, we hebben ze beide in de eigen tuin maar voor deze salade moest ik toch naar de winkel. Onze eigen zoete aardappel is een[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlHet is bijna half april, de tuin begint langzaam te ontluiken. De kerstrozen zijn op hun retour, nu zijn het de diverse bolgewassen zoals de narcissen, tulpen[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlIk ben helemaal van het fermenteren, leuk om te doen, lekker om te eten en ook nog eens heel erg gezond. Zuurkool is een gefermenteerde groente die iedereen[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlIk vind deze tijd van het jaar altijd wat lastig wat groente aangaat. Je begint te verlangen naar het voorjaar en de daarbij behorende groente maar die is er[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlKnolselderij is altijd een beetje het ondergeschoven kindje van de groente. Hij ziet er natuurlijk niet zo mooi uit met zijn bruine buitenkant, en wortelige[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlEr lagen zulke mooie aubergines bij de Lepelaar, die kon ik niet weerstaan. Ze waren van Nederlandse bodem dat dat wel, maar uiteraard wel uit de verwarmde[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlHet is weer volop tijd om te oogsten in de moestuin maar net als elk jaar is de opbrengst heel wisselend. Het ene jaar heb je prachtige bieten en geen boontjes[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nlBij de biologische boer kom je ze weer tegen, raapstelen. Een echte groente voor deze tijd van het jaar. Bij de super zul je ze niet gauw zien, zeker weet ik[...]
Bron: huistuinenkeukenvertier.blogspot.nl