Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
In februari blogde ik voor het eerst met wat de moestuin schaft. Nu voor de tweede keer. In de winter is vers eten van de moestuin altijd een uitdaging. Zeker[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comSinds begin februari zaai ik in huis van alles voor. Op 17 maart schreef ik dat eind april hier de vlag uit ging omdat dan alle planten op de moestuin staan.[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comNu ik het jaar rond aardappelen eet van eigen teelt, vind ik gekochte patat van de gewone snackbar erg tegen vallen. Behalve die enkele zaak die patat verkoopt[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comDe kou van afgelopen dagen maakte dat de druiven die in de zuidelijke landen al ver uitliepen, te lijden kregen van de kou. Boeren deden van alles om de[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comJe zult mij nooit enthousiast zien worden door het eten van een appel. Koud, niet lekker, of te zuur, of te. Altijd is er iets 'te' eigenlijk. Maar ja je moet[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comEr valt wat te zaaien voordat de tuin vol is. En het duurt maar en het duurt maar. Een rommelig huis krijg je er van. Maar half of eind april, afhankelijk van[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comBij mij is het eten altijd eenvoudig. Het is in 80% van de gevallen, wat de moestuin schaft. Hieronder een paar recepten die ik kan delen, omdat deze goed[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comIn de huiskamer zaai ik regelmatig groenten. Graag zou ik deze in een andere kamer kweken. Ik vind het lelijk. In een andere kamer is een convector gesneuveld[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comOp de één of andere manier zie ik altijd weer kans om iets kwijt te raken. Ik ben gewoon reuze slordig. Omdat ik dat weet heb ik een speciale haak aan mijn[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comHet gemak van kant en klaar is groot en als je weinig tijd hebt is het gemakkelijker om daarvoor te kiezen. Kant en klaar gekocht is op de lange termijn[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comDeze vraag moet het hele jaar beantwoord kunnen worden. Dat kost een goed eetplan voor het hele jaar door. Voordat dat bedacht is, moet je ervaring hebben,[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comBijna 60 verschillende dingen staan op mijn menu dit jaar. Van asperges, aardappelen tot rucola. Honderd aardbeienplanten, vijf druivenstruiken, rode en zwarte[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comKerst vieren in Nederland is vooral zien in reclames hoe je het binnen de lockdown gezellig moet maken met anderen. Sinds ik jaren terug al begon met voor de[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comVorige maand hadden wij een moestuinfeestje!!!! Een feest in coronatijd!!! ???? met acht personen nog wel. Gezelligheid kent geen tijd. In de loop van het jaar[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.comBah, spruijes, zeggen veel mensen. Maar dat was vroeger. Spruiten zijn veredeld, dat ze veel van hun bitterheid hebben verloren. Ik vind ze gewoon lekker. Deze[...]
Bron: opnieuwbegonnen.blogspot.com