Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Ik heb sinds kort weer een abonnement van de Openbare Bibliotheek. De bibliotheek ligt voor mij op korte loopafstand en onlangs helemaal vernieuwd. Ondertussen[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlHet voor mij dichtstbijzijnde gebied waar asperges worden geteeld, is de Brabantse wal. Dit gebied grenst aan Zeeland en is opvallend door de steilrand: een[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlAls je goed kijkt, zie je dat deze sous vide gegaarde zalm aan de binnenkant net zo roze is als aan de buitenkant. Het lijkt zelfs wel een beetje rauw maar dat[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlSous vide koken (vacuümgaren) is het bereiden van in plastic gevacumeerd voedsel in een waterbad van constante temperatuur. Voordeel van deze bereiding is dat[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlOp dit moment is "Koken met van Boven" weer wekelijks op de televisie. Ik ben geen trouwe kijker maar blijf bij het zappen nog wel eens even kijken naar wat er[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlLaat je niet weerhouden door het gepocheerde ei. Uit een discussie op Facebook onder kookliefhebbers bleek dat hier veel (hobby)koks moeite mee hebben. Daarom[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlIk ben een aardpeer-liefhebber aan het worden. Gelukkig hebben we een ruime voorraad in de moestuin. Je kan aardpeer, ook wel topinamboer of Jeruzalem artisjok[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlEr staan weer kleine komkommerplantjes in de vensterbank voor het komende moestuinseizoen. Vorig jaar was ik ook al vroeg begonnen met de teelt van komkommers[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl"Langouste à la vanille" is het nationale gerecht van de Comoren, een Afrikaanse eilandengroep tussen Mozambique en Madagaskar. Het wordt traditioneel gemaakt[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlMoussaka wordt meestal gemaakt met laagjes aubergine en aardappel er in. Ik heb gelezen dat veel landen aan de Middellandse zee een eigen variant hebben. Ik[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlVan koolvis maakt men vissticks of het wordt met een gefrituurd deegjasje als lekkerbekje verkocht. Lekkerbekjes van kabeljauw zijn nauwelijks nog te koop bij[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlWat het gerecht aan uiterlijke charme mist, maakt het ruimschoots aan smaak goed. Er gaan maar liefst drie verschillende soorten kaas in deze Italiaanse[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlEen paar jaar geleden kwam ik een blogpost tegen over het zelf kweken van erwtenscheuten. Ik heb toen uit nieuwsgierigheid gedroogde erwten gekocht en in de[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlDit jaar heb ik voor het eerst aardperen uit eigen moestuin. Ik had vorige winter een pond biologische aardperen gekocht en had niet alle aardperen gelijk[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nlElke dinsdag en vrijdagmiddag staat er viskar op het marktplein in het dorp. Het dorp telt maar iets meer dan 4000 inwoners. Toch is het vrijwel altijd druk[...]
Bron: oesters-en-uien.blogspot.nl