Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Heb je al een schepnet? Dan kunnen we azijnzuurbacteriën gaan vangen. Deze acetobacteraceae zweven in de lucht en zitten van nature op van alles en nog wat.[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlGefermenteerde friet met natuurlijk zout gemaakt van gedroogd zeewier en mayonaise. Ooit wel eens gegeten, gefermenteerde friet? En nee, dan bedoel ik niet de[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlFermenteren is niet alleen verROT lekker maar ook nog eens verROT makkelijk. Ook op de Horeca Academie besteden we met grote regelmaat aandacht aan deze manier[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlIn de lente en zomer staan de bermen vol met intens blauwpaarse bloemen. Een prachtig gezicht, maar deze blauwpaarse bloemen zijn niet alleen leuk en lekker op[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlCoca-Cola is bedacht in 1886 door de apotheker John Pemberton die eerder een variant op de destijds populaire alcoholische Vin Mariani ontwikkelde die hij[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlBest bijzonder, gefermenteerde hele appels. Ook wel gepekelde appels genoemd. Eigenlijk had ik helemaal geen rede om deze appels te maken. In de tuin stond[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlMijn zoektocht naar de Capsicum frutescens var. tabasco is nog een hele klus gebleken! Simpel gezegd, deze tabasco pepers welbekend van de heerlijke pitte[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlIk schreeuw nog maar eens.... WAAROM? Het is zo lekker en dit zo genoemde (on)kruid groeit echt overal. In de berm, grasveld, tussen de stuiken, aan de sloot,[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlWeer eens een andere variant van de alom bekende katsuobushi, en wie kent dat nou niet? Zout gedroogde, gefermenteerde en gerookte skipjack tonijn wat dun[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlDe onmiskenbare geur en smaak van Worcestershiresaus of ook wel Worcestersaus, en dit kan natuurlijk weer niet zonder te fermenteren. Je gaat bijna denken dat[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlNiet vandaag maar al 5 jaar geleden begonnen met het maken van een heerlijk stinkende en smaakvolle vergistende vissaus. Dit was echt wel een hele bijzondere[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlVandaag ga ik op Twitter www.twitter.com/ferrywwijsman en Facebook een Franse witschimmel maken van rauwe boeren melk. Inc. Foto's en uitleg Ingrediënten: 2ltr[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlThuis aan het experimenteren met de mirakelbes en miracle frooties, wat zijn de effecten, mogelijkheden en hoe kan ik deze gaan toepassen in de keuken! De[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlSmaak: Smaakzin is het vermogen van een organisme om bepaalde chemische samenstellingen direct als smaken waar te nemen. Het is één van de vijf klassieke[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nlGeen idee of het bestaat, Alphense Mosterd (wel te verstaan uit Alphen aan den Rijn) Zo niet dan is er per vandaag een nieuw streekproduct geboren 1 april 2012[...]
Bron: ferrywijsman.blogspot.nl