Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Deze heerlijke zachte broodjes krijgen hun kleur en smaak door de toevoeging van puree van zoete aardappel. Hoewel er zoete aardappel in verwerkt is, zijn het[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comDit recept is gebaseerd op de 1-2-3 methode: je neemt 1 deel zuurdesem, 2 delen water en 3 delen bloem. Je komt dan uit op een hydratatie (vochtgehalte) van[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comDit heerlijke brood met verschillende zaadjes en pitten kan zowel op een pizza-/broodbaksteen als in een pan worden gebakken. Beide methodes zijn in het recept[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comHeerlijke zachte witte broodjes die door toevoeging van s emola/semolina weer net even anders smaken. Ze worden extra lekker als je ze bestrooid met[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comHeerlijk brood met een prachtige donkere kleur, zie ook de foto van het kruim (foto staat onderaan het recept). Dat komt doordat ik de rode wintertarwe van[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comRegelmatig hoor ik mensen klagen dat het deeg voor desembrood altijd zo plakkerig is. Voor een deel klopt dat want in recepten voor desembrood wordt vaak meer[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comDe meeste desembroden worden als vloerbrood gebakken. Desembrood wordt vaak geassocieerd met ambachtelijke en traditionele bakmethoden en daar hoort bakken[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comHet leuke aan brood bakken is dat je volop kunt variëren. En zeker als je er enige handigheid in hebt gekregen is het leuk om iedere keer weer een ander brood[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comJe kunt zuurdesem niet alleen voor brood gebruiken maar ook voor allerlei andere baksels. Er staat al een recept voor een chocoladecake met desem een een[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comHet recept voor dit brood is simpel en gebaseerd op de 1-2-3 methode: je neemt 1 deel zuurdesem, 2 delen water en 3 delen bloem/meel. Je komt dan altijd uit op[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comVoor dit gerecht mag je me -bij wijze van spreken- 's nachts wakker maken. Heerlijk!! Vooral de combinatie van sereh (citroengras), verse gemberwortel en[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comAls je dit heerlijke brood wil gaan maken moet je even vooruitdenken. Dit brood wordt namelijk met een een voordeeg gemaakt, in dit geval een biga. Een biga is[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comGisteravond had ik mijn desem ververst en vanmorgen stond hij vrolijk te bubbelen op het aanrecht. Mijn plannetje om desembrood te bakken viel echter door een[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comAlweer een simpel te maken gerecht uit de Instant Pot . Ik hoefde er niet eens voor naar de supermarkt, ik had alles in huis. Voordeel van een goed gevulde[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.comDeze gekruide aardappels staan regelmatig bij ons op tafel. Jus of saus hebben we zelden en een kale aardappel is ook zo kaal of saai. Door ze met kruiden te[...]
Bron: uitdekeukenvanarden.blogspot.com