Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 18 recepten
Het is alweer een tijdje geleden, maar op momenten dat het héél slecht met mij ging (fysiek), was nog altijd lekker eten een goede afleiding; ookal kon ik het[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMet mijn nieuwe keukengereedschap kan ik ballen maken. Deze (universele) ballenmaker (van Casalinghi) belooft veel goeds op ballengebied en het enige dat ik[...]
Bron: mangerie.blogspot.comRecept 2 uit Ik kook stoofschotels is er één met kip en chorizo. Ingrediënten gebruikt: 3kg kuikenbouten en kipdrumsticks, vier uien, 6 tenen knoflook, 2 rode[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMijn ouders (lees: moeder) hadden vroeger zo'n (rood, jaren '70) draaispit waarin op zondag vaak een varkensrollade rondging. Het vlees dat daar vanaf kwam[...]
Bron: mangerie.blogspot.comAlleen maar zoet en vet op de Oudjaarsbuffettafel (natuurlijk is er een buffettafel, al was het maar dat ik een schaal oliebollen en een fles fris op de lege[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIn de Franse Auchan heb ik een konijn gescoord! Een 'lapin entier' gevild en wel, maar met de kop (hoewel zonder oren) er nog aan. De tong van het beest hangt[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOm half zeven ben ik 's avonds thuis van mijn werk. Om zeven uur komt er iemand eten. Dat is een half uur voor hoofdgerecht plus liflafjes. En omdat de gast[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIn de Franse Auchan heb ik een konijn gescoord! Een 'lapin entier' gevild en wel, maar met de kop (hoewel zonder oren) er nog aan. De tong van het beest hangt[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIn de Plat Préferé aflevering van midden december vorig jaar laat Jeroen Meus door de kok van "Patsy's" 'Veal Milanese' voor zich maken. Waarvoor kok Joseph[...]
Bron: mangerie.blogspot.comUit het " Het Boer zoekt Vrouw Kookboek " pluk ik een recept voor zogeheten draadjesvlees. Op de foto ziet het er in ieder geval heer- lijk uit; met uien,[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDuitsland blijkt nog altijd het land te zijn van bier (nieuwe ontdek- king: Franziskaner hefeweiße Dunkel) en worst. Deze ter plaatse vers gegrillde[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIk had er een tijd voor nodig, maar ik heb het er inmiddels hele- maal op: stoofschotels. Zacht smeuïg draadjesvlees door-en-door gaargestoofd in een rijke[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOoh, mjamm. Eén van mijn gróte favorieten: gerookte kipfilet. Goedkoop (ca. €13,50 per kg), handig (want al gaar), mager en echt érg érg lekker (ookal[...]
Bron: mangerie.blogspot.comVoordat ik in België kwam te wonen, was een biefstuk voor mij 'rood', 'medium' of 'doorbakken'. Dit zijn, weet ik nu, de boerenbenamingen. Meer gastronomisch[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIn vroeger tijden, als student, bestond kokkerellen uit niet meer dan pasta koken met een sausje (een gefruit uitje met de inhoud van een blikje 'tonijn op[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIk kocht een zak verse veenbessen (cranberries). Dus daarmee ga je cranberrysaus maken, natuurlijk. En bij de cranberrysaus hoorde een mooi stukje vlees, had[...]
Bron: mangerie.blogspot.com