Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Gevonden 22 recepten
Het is alweer een tijdje geleden, maar op momenten dat het héél slecht met mij ging (fysiek), was nog altijd lekker eten een goede afleiding; ookal kon ik het[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOssenworst is een van oorsprong èchte Amsterdamse worst die vanaf de 17e eeuw van ossen werd gemaakt. Ossen werden toen op grote schaal vanuit Duitsland en[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMijn ouders (lees: moeder) hadden vroeger zo'n (rood, jaren '70) draaispit waarin op zondag vaak een varkensrollade rondging. Het vlees dat daar vanaf kwam[...]
Bron: mangerie.blogspot.comAlleen maar zoet en vet op de Oudjaarsbuffettafel (natuurlijk is er een buffettafel, al was het maar dat ik een schaal oliebollen en een fles fris op de lege[...]
Bron: mangerie.blogspot.comSamen lekker koken op een verder razenddrukke zaterdag vormt een klein rustpuntje op de dag. Helemaal wanneer vooral hij hakt en bakt en ik vooral zit en eet.[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMmm, lekkere stoofpot! Kan niet? Hoezo? Is het zomer dan? Nou ja, zo erg is het ook weer niet, qua zomer; maar zo'n stoofpot smaakt mij altijd wel. En de[...]
Bron: mangerie.blogspot.comEen weekendje Ardennen tussen feestdagen en feestdagen blijkt de perfecte afleiding. Mét op de terugweg een culinaire pitstop bij de Carrefour Planèt te[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOm half zeven ben ik 's avonds thuis van mijn werk. Om zeven uur komt er iemand eten. Dat is een half uur voor hoofdgerecht plus liflafjes. En omdat de gast[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIn de Plat Préferé aflevering van midden december vorig jaar laat Jeroen Meus door de kok van "Patsy's" 'Veal Milanese' voor zich maken. Waarvoor kok Joseph[...]
Bron: mangerie.blogspot.comUit het " Het Boer zoekt Vrouw Kookboek " pluk ik een recept voor zogeheten draadjesvlees. Op de foto ziet het er in ieder geval heer- lijk uit; met uien,[...]
Bron: mangerie.blogspot.comDuitsland blijkt nog altijd het land te zijn van bier (nieuwe ontdek- king: Franziskaner hefeweiße Dunkel) en worst. Deze ter plaatse vers gegrillde[...]
Bron: mangerie.blogspot.comMet het lekkere gehakt van de paardenslager (70% paardenvlees, 30% varken) ga ik natúúrlijk gehaktballen maken. Maar wat mij be- treft moeten het wel van die[...]
Bron: mangerie.blogspot.comIk had er een tijd voor nodig, maar ik heb het er inmiddels hele- maal op: stoofschotels. Zacht smeuïg draadjesvlees door-en-door gaargestoofd in een rijke[...]
Bron: mangerie.blogspot.comWaar zouden we zijn zonder de AlbertHeijn? Want mensen van alle rangen en stande(n), koken steevast uit de Allerhande ! En ik geef het grif toe. Ik ben altijd[...]
Bron: mangerie.blogspot.comOoh, mjamm. Eén van mijn gróte favorieten: gerookte kipfilet. Goedkoop (ca. €13,50 per kg), handig (want al gaar), mager en echt érg érg lekker (ookal[...]
Bron: mangerie.blogspot.comVoordat ik in België kwam te wonen, was een biefstuk voor mij 'rood', 'medium' of 'doorbakken'. Dit zijn, weet ik nu, de boerenbenamingen. Meer gastronomisch[...]
Bron: mangerie.blogspot.com