Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan
Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!
Vanaf vandaag kun je vier weken lang bij aanschaf van de zaterdageditie van het dagblad Trouw bonnetjes uitknippen. Met die bonnetjes kun je de vier seizoenskookboekjes kopen van Ron Blaauw. Nu ben ik niet bijster gek op bonnetjes en zegels. Ok, ik beken: ik spaar kaaszegels en zegeltjes van Primera (bij inlevering volle kaart 1/5 staatslot gratis: altijd feest!). Maar ja: nieuwsgierig als ik ben had ik al in de agenda genoteerd dat ik zaterdag 22 oktober de Trouw zou moeten aanschaffen. Ik zit nu met deel 1, aangeschaft met inlevering van bon voor € 2.90. Honderd-en-tien pagina's herfstgerechten als: rouleau van fazant met groene kool en knolselderijfrietjes, konijn van mijn moeder, witlof met ham en kaas '2011'. Hè? Witlof met ham en kaas '2011'? Dat slaat dan waarschijnlijk op de modieuze ingrediënten in deze klassieker als: serranoham, provolonekaas, truffeltapenade en druivenpitolie. Geserveerd met een pluk rucola. Er zitten leuke en absoluut maakbare dingen bij dus heb ik de komende drie zaterdagen in mijn agenda geschreven: TROUW kopen, TROUW kopen, TROUW kopen. Een addertje onder het gras: de drie volgende deeltjes kosten echt geen € 2.90 maar € 7.50. Totale kosten: € 36.60 (1x2.90 + 3x7.50 + 4x2.80). Dat zijn 440 pagina's op formaat 230 x 160 mm en is zowaar niet goedkoop te noemen. Slimme gasten, die van Trouw!
Bron: aantafelmettanja.blogspot.comIk ben allergisch voor mensen met een dubbele moraal. Een beetje integer mens is óf voor ‘t-een óf voor ‘t-ander. Heldere visies, ondubbelzinnige principes, daar houd ik van. En nu ben ik zelf, hoe zal ik het zeggen, afgedaald tot de diepste krochten der hypocrisie. Was ik eerder een bevlogen fan van het jaarlijkse Lekker, deze week kocht ik het concullegablad SpecialBite . Nu vraagt u zich natuurlijk af wat mij overstag deed gaan. Welnu, langzamerhand bekroop mij het gevoel dat de Lekker-recensenten wel erg veel restaurants bovengemiddeld goed vonden. Dat kan natuurlijk niet. Uit eigen ervaring weet ik dat er veel gelegenheden nog steeds een potje van maken. Een slecht potje welteverstaan. Ik zag veel te weinig kritische noten. Denk nu ook niet meteen dat SpecialBite uitpuilt van bedenkelijke opmerkingen bij de door hen beoordeelde restaurants, maar het blad als geheel oogt naar mijn idee frisser en eigentijdser. Misschien een beetje tegendraads om vooral niet de indruk te willen wekken dat zij hun Lekker-collega’s blindelings volgen. SpecialBite beoordeelt restaurants via zgn.spotters. Dat zijn eetfanaten die verslaafd zijn aan uit eten gaan. Deze spotters bezoeken restaurants anoniem en geven na hun bezoek een oordeel. Tezamen met de stemmen die je on-line kunt uitbrengen op de site van SpecialeBite vormt dit de ranking voor hun Top 501. Hun Top 10 1) Ivy – Rotterdam 2) Oud Sluis – Sluis 3) Le Restaurant – Amsterdam 4) Beluga – Maastricht 5) De Librije – Zwolle 6) Bolenius – Amsterdam 7) Marius – Amsterdam 8) Ron Blaauw - Amsterdam 9) Solo – Gorinchem 10) Da Vinci – Maastricht Het meest opmerkelijke verschil met de Lekker Top 10 is dat er liefst vijf andere restaurants een plaats bezetten. De Zwethheul in Schipluiden doet niet mee bij SpecialBite, evenals Inter Scaldis in Kruiningen, De Leest in Vaassen, La Rive in Amsterdam en de Bokkedoorns in Overveen. Dat is toch op zijn minst erg verwonderlijk. Hebben (SpecialBite)-spotters andere smaakpapillen dan (Lekker)-recensenten? Worden er wellicht onder de tafels door toch steekpenningen geruild? Of maakt dit blad gewoon superslim gebruik van hun strategische statement: Lekker Anders. Wie het weet, mag het zeggen.
Bron: eetplezier.blogspot.comAmuse van het zomer menu van De Kookfabriek door Ron Blaauw.
Meer en meer begin ik Amsterdam steeds meer te leren kennen en zeker op het gebied van de leuke restaurantjes en lunchtentjes. Er is uiteraard nog zoooveel dat ik nog niet ken. Ik vond het nu tijd om mijn huidige favoriete plekjes te delen. Jamies Fifteen Voordat ik hier heen ging had ik al het vermoeden dat dit een favoriet zou worden. Ik houd van Jamies stijl en het eten stelde zeker niet teleur. De sfeer is industrealistisch, het koken en de bediening wordt gedaan door jongeren die het wat lastiger hebben gehad. Fifteen biedtze hier dan ook een opleiding net zoals Jamie Oliver zelf ook doet zodat ze een beter toekomst krijgen. Op de menukaart staan origineleel, veelal Italiaanse gerechten voor een gemiddelde prijs. Ook voor lunch. www.fifteen.nl Jollemanhof 9 Amsterdam Sla Amsterdam Onder vele foodies en Amsterdammers vast al bekend want momenteel is SLA heel populair. Hier eet je gezonde, grote, (zelf)samengestelde salades. Ook om mee te nemen! Het interieur oogt licht, groen en is wat industrialstisch ingericht maar wel heel gezellig. Het is hier altijd druk! www.ilovesla.com Ceintuurbaan 149 & Westerstraat 34 Yoghurt Barn Voor als je even geen zin hebt in brood of een salade en toch (heel) lekker wil lunchen ga je naar de Yoghurt Barn. Verse yoghurt, hangop en zelfs sojayoghurt. Stel je eigen yoghurt samen met de lekkerste fruitsoorten, zaden of met brownie. Ook drink je hier de lekkerste thee! De high tea is ook een aanrader. Ook te vinden in Utrecht. www.yoghrtbarn.nl Eerste van der Helststraat 80 Amsterdam Nomads Iets heel anders dan Hollandse boerenyoghurt. Voor een sfeervol avondje uit of een Arabische high tea ben je hier aan het goede adres. Dineer onder andere met falafel, humus, mezzes en drink een cocktail of thee. Wanneer je hier eet is de kans groot dat je je schoenen uit doet, lounged op de bank of op de grond, en dat er danseressen langskomen. Ook te vinden in Istanbul! www.nomads.nl Rozengracht 133 Amsterdam Vinnies Deli Een brownie met salted caramel, verse grapefruitsap, een quinoa salade met granaatappel of speltbrood met geitenkaas en vijgen. Zomer een kleine ingreep van de verrassende en verfijnde gerechtjes die je hier kunt bestellen. Ideaal voor ontbijt, tussendoor of lunch. Helemaal 'healthy & organic'. www.vinniesdeli.nl Haarlemmerstraat 46 Amsterdam De Ysbreker Heerlijke plek voor lunch, dinner en alles er tussenin of erna. Meer dan steak tartare, kreeft, chocoladecroissants en wentelteefjes hoef ik eigenlijk niet te zeggen. Een plek met ook een heerlijk terras. Zeker een aanrader voor wie van vis houdt maar er is ook genoeg keus voor een vegetarisch of menu. www.deysbreeker.nl Weesperzijde 23 Amsterdam L' Invite Minder vet, minder zout en minder zout. Te mooi om waar te zijn? Nee, hier vind je echt hele fijne, luxe gerechten. Biologisch klaar gemaakt en in Franse stijl. Je zit hier erg sfeervol door het witte interieur en ook de bediening is goed. www.linviterestaurant.nl Bloemengracht 47 Amsterdam Ron Gastrobar Relaxt en betaalbaar lunchen of dineren bij een restaurant met een Michelin ster. Bij Ron Blaauw kan het! Een simpele omelet wordt omgetoverd tot een ware smaakbeleving en ook van een cheesecake wordt een kunstwerkje gemaakt. www.rongastrobar.nl Sophielaan 55 Amsterdam Bar Moustache Een leuke bar waar je je de hele dag kunt vermaken zonder te verhongeren. Ontbijt met een groene smoothie en huisgemaakte granola met yoghurt, lunch met een timbaaltje van pompoen, zoete aardappel, gorgonzola en sinaasappel. Dineer met tortellini, lamsvlees en sluit af met citroenmaanzaad cake. www.barmustache.nl Utrechtsestraat 141 Amsterdam Waar ik graag nog heen wil? Boca's lijkt me erg leuk, net als de Wasserette en The Seafoodbar .
Bron: biancakramer.blogspot.nlIk ben allergisch voor mensen met een dubbele moraal. Een beetje integer mens is óf voor ‘t-een óf voor ‘t-ander. Heldere visies, ondubbelzinnige principes, daar houd ik van. En nu ben ik zelf, hoe zal ik het zeggen, afgedaald tot de diepste krochten der hypocrisie. Was ik eerder een bevlogen fan van het jaarlijkse Lekker, deze week kocht ik het concullegablad SpecialBite . Nu vraagt u zich natuurlijk af wat mij overstag deed gaan. Welnu, langzamerhand bekroop mij het gevoel dat de Lekker-recensenten wel erg veel restaurants bovengemiddeld goed vonden. Dat kan natuurlijk niet. Uit eigen ervaring weet ik dat er veel gelegenheden nog steeds een potje van maken. Een slecht potje welteverstaan. Ik zag veel te weinig kritische noten. Denk nu ook niet meteen dat SpecialBite uitpuilt van bedenkelijke opmerkingen bij de door hen beoordeelde restaurants, maar het blad als geheel oogt naar mijn idee frisser en eigentijdser. Misschien een beetje tegendraads om vooral niet de indruk te willen wekken dat zij hun Lekker-collega’s blindelings volgen. SpecialBite beoordeelt restaurants via zgn.spotters. Dat zijn eetfanaten die verslaafd zijn aan uit eten gaan. Deze spotters bezoeken restaurants anoniem en geven na hun bezoek een oordeel. Tezamen met de stemmen die je on-line kunt uitbrengen op de site van SpecialeBite vormt dit de ranking voor hun Top 501. Hun Top 10 1) Ivy – Rotterdam 2) Oud Sluis – Sluis 3) Le Restaurant – Amsterdam 4) Beluga – Maastricht 5) De Librije – Zwolle 6) Bolenius – Amsterdam 7) Marius – Amsterdam 8) Ron Blaauw - Amsterdam 9) Solo – Gorinchem 10) Da Vinci – Maastricht Het meest opmerkelijke verschil met de Lekker Top 10 is dat er liefst vijf andere restaurants een plaats bezetten. De Zwethheul in Schipluiden doet niet mee bij SpecialBite, evenals Inter Scaldis in Kruiningen, De Leest in Vaassen, La Rive in Amsterdam en de Bokkedoorns in Overveen. Dat is toch op zijn minst erg verwonderlijk. Hebben (SpecialBite)-spotters andere smaakpapillen dan (Lekker)-recensenten? Worden er wellicht onder de tafels door toch steekpenningen geruild? Of maakt dit blad gewoon superslim gebruik van hun strategische statement: Lekker Anders. Wie het weet, mag het zeggen.
Bron: eetplezier.blogspot.comTopkoks Gordon Ramsay, Robert Kranenburg, Ron Blaauw, ze doen allemaal in hamburgers. Dus waarom wij niet. Ein bisschen Schadenfreude zullen ze wel hebben, mochten ze mijn mislukte foto zien. Ingrediënten 400g rundergehakt 200g ricotta kaas 4 lente-uitjes , fijngehakt 1 el kappertjes 1 takje rozemarijn alleen de blaadjes zout en versgemalen zwarte peper 2 el olijfolie , om te bakken Voor de relish: 100g zongedroogde tomaten 1 eetlepel sherry-azijn Om te serveren 6 ciabatta broodjes Bereidingswijze: Meng in een grote kom het gehakt,de ricotta, lente-uitjes, kappertjes en rozemarijnnaaldjes. Maak goed op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Vorm met je handen ballen ongeveer zo groot als je handpalm. Bak ze in de pan in de olijfolie gedurende 6-8 minuten per kant. Voor de relish: snijd de zongedroogde tomaten en meng met een beetje van de olie uit het potje. Voeg de sherry azijn en breng op smaak met zout en peper. Beleg de hamburgers royaal met de zongedroogde tomatenrelish. Serveer op de broodjes. Uit Nigel Slater's dish of the day. Was wel lekker met die tomatenrelish.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlOke, niet de eerste kok of het eerste restaurant waar je aan denkt bij kinderen. Maar wel een ware inspiratie voor velen en een kok met ballen. Een entrepeneur met doorzettingsvermogen. Iets wat je je kind best wilt aanleren, toch? Tweesterrenchef Ron Blaauw sluit zaterdag 30 maart zijn restaurant Ron Blaauw in Amsterdam. Vijf dagen later begint hij in hetzelfde pand Ron Gastrobar, waarmee hij ‘een totaal andere beleving wil geven aan eten’. ‘Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samengaat met vijf of zes amuses, vier soorten brood, zeven gangen en een friandisetrolley.’ SVH Meesterkok Ron Blaauw heeft de aandelen en de exploitatie van restaurant Ron Blaauw met ingang van 1 april gekocht van eigenaar HME Group en daardoor kan hij doen wat ‘al jaren in zijn hoofd zit en wat uit zijn hart komt’: de tweesterrenchef stopt met de exploitatie van zijn toprestaurant en opent op dezelfde locatie Ron Gastrobar, een totaal andere beleving van eten. ‘Het moet anders’ ‘De naamsverandering moet duidelijk maken dat met de overname het restaurant ook een andere koers gaat varen’, aldus Blaauw. ‘De vele buitenlandse reizen in de afgelopen jaren hebben mij er van overtuigd dat ik het anders moet gaan doen.' Zijn nieuwe concept is geïnspireerd op restaurants als Geist in Kopenhagen , Dabbous in Londen en Matbaren in Stockholm . Blaauw: ‘Ik wil af van het idee dat eten op topniveau samengaat met vijf of zes amuses, vier soorten brood, zeven gangen en een friandisetrolley. Ik ben mij ervan bewust dat ik daar zelf ook aan heb meegedaan, het is dus ook absoluut geen verwijt aan de collega’s, maar mijn gevoel is dat het merendeel van de gasten daar niet meer op zit te wachten en dat wij daarin de afgelopen jaren te ver zijn doorgeschoten.’ Betaalbare kwaliteit In Ron Gastrobar ligt de nadruk volgens Blaauw op betaalbare kwaliteit. ‘De kwaliteit van de ingrediënten blijft hetzelfde. Dat geldt ook voor de service, alleen wordt die vlot en ongedwongen. Er komt een à-la-cartekaart met daarop 25 gerechtjes, die €15 per stuk kosten en waaruit de gast de hele avond kan kiezen. Allemaal topgerechten, maar met maximaal vier of vijf handelingen. Reserveren kan tot 19.30 uur, daarna is er vrije inloop.’ Volgens Blaauw komt die betaalbaarheid ook terug op zijn wijnkaart en gaat op dat vlak een revolutie plaatsvinden. ‘Ik stap af van het feit dat alle wijnen met een standaardfactor van de inkoopprijs maal 3,5 of meer worden gecalculeerd als prijs op de wijnkaart. Ik vind dat niet meer van deze tijd. Wij gaan werken met een vaste opslag: de inkoopprijs plus een vast bedrag.’ Het grote terras voor de deur krijgt een belangrijke functie in het nieuwe concept. Blaauw: ‘Daar komen ruim honderd zitplaatsen, het krijgt een Saint Tropez-gevoel. En binnen komt de mooiste bar van Amsterdam.’ Michelin In de ogen van Blaauw associeert de gast Michelinsterren tegenwoordig met prijs in plaats van met kwaliteit. ‘Ik vind dat we in de topgastronomie te veel en te ver zijn doorgeschoten. We maken elkaar gek, vergelijken ons met elkaar en doen elkaar na. Ik heb zo’n 25 jaar op sterrenniveau (ook) op die manier gewerkt en wil me daaraan niet langer committeren.’ De topchef is zich ervan bewust dat zijn nieuwe koers consequenties kan hebben voor de twee Michelinsterren, die hij sinds 2006 bezit. ‘Ik heb hoofdinspecteur Werner Loens een persoonlijke e-mail gestuurd. Ik ben trots op de waarderingen van Michelin, het is aan hen hoe ze mijn nieuwe keuken en nieuwe concept gaan waarderen.’ Ron Gastrobar aan de Sophialaan opent donderdag 4 april om 17.00 uur. De zaak is van dinsdag tot en met vrijdag doorlopend geopend vanaf 12.00 uur, op zaterdag vanaf 15.00 uur en op zondag vanaf 11.00 uur.
Bron: kidsfoodies.blogspot.nlTopkoks Gordon Ramsay, Robert Kranenburg, Ron Blaauw, ze doen allemaal in hamburgers. Dus waarom wij niet. Ein bisschen Schadenfreude zullen ze wel hebben, mochten ze mijn mislukte foto zien. Ingrediënten 400g rundergehakt 200g ricotta kaas 4 lente-uitjes , fijngehakt 1 el kappertjes 1 takje rozemarijn alleen de blaadjes zout en versgemalen zwarte peper 2 el olijfolie , om te bakken Voor de relish: 100g zongedroogde tomaten 1 eetlepel sherry-azijn Om te serveren 6 ciabatta broodjes Bereidingswijze: Meng in een grote kom het gehakt,de ricotta, lente-uitjes, kappertjes en rozemarijnnaaldjes. Maak goed op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Vorm met je handen ballen ongeveer zo groot als je handpalm. Bak ze in de pan in de olijfolie gedurende 6-8 minuten per kant. Voor de relish: snijd de zongedroogde tomaten en meng met een beetje van de olie uit het potje. Voeg de sherry azijn en breng op smaak met zout en peper. Beleg de hamburgers royaal met de zongedroogde tomatenrelish. Serveer op de broodjes. Uit Nigel Slater's dish of the day. Was wel lekker met die tomatenrelish.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlRabarber is een beetje een vergeten groente geworden in Nederland. Het heeft een stoffig en oubollig imago. Toch is rabarber in Engeland nog steeds populair en worden er zelfs festivals georganiseerd ter ere van deze groente, zoals in Yorkshire. In de nieuwste Delicious kun je een verslag lezen, waarin Mister Kitchen het festival en de groente uitlicht. Wellicht was hij geinspireerd en wilde hij iets soortgelijks in Nederland organiseren? Want nu volgt Amsterdam dit voorbeeld orgniseert ze de Amsterdam Rhubarb Week. De week begint op donderdag met de lancering van Mister Kitchen's nieuwe drankje Rabarcello in het Conservatorium Hotel. Daarnaast zijn er talloze restaurants en bars in Amsterdam die originele raberberrecepten en cocktails op het menu zetten. Denk hierbij aan namen als Ron Blaauw en Toscanini. De week wordt afgesloten tijdnes Mister Kitchen's 'Het weekend van de Rollende Keukens' van 9 tot en met 12 mei en is er bij de Westergasfabriek het Rabarberrestaurant , waar je terecht kunt voor een driegangen rabarber-menu. Hou jij van rabarber? Geef jij deze 'ouderwetse' groente nog een kans? Ik misschien wel...
Bron: aboutfoodandfashion.blogspot.nlHet recept is gebaseerd op een recept van Ron Blaauw , Michelin sterrenkok die het roer heeft omgegooid, zoals wel meer beroemde koks het doen, terug naar zijn oorspronkelijke passie: lekker eten en minder culinaire en moleculaire hoogstandjes. Hij schreef dit recept in het Jumboblad voor de kerst. Sorry Ron, maar ik maakte het een stuk simpeler voor een gewone zondag. Voor het exacte recept moet je naar de Jumbo site en hier staat het filmpje. Ik rommel meestal maar wat, dus de exacte hoeveelheden voor 2 personen heb ik hier niet genoemd. Het kijkt ook niet zo nauw. Voor 8 personen gebruikt hij voor de saus 50 gr boter, 1 sjalot, 150 ml runderfond, 50 ml Madeira en 100 ml slagroom Ingrediënten: 1 varkenshaasje is voldoende voor 4 personen boter olie kastanjechampignons in schijfjes gesneden gedroogde paddenstoelen sjalot, gehakt Madeira runderfond slagroom limoen risotto pronto met porcini of truffel van Gallo peterselie Gedroogde paddenstoelen weken: Week de gedroogde paddenstoelen 15 min. in heet water.Schenk de paddenstoelen met het weekvocht door een fijne zeef. Bewaar het vocht en hak de paddenstoelen grof. Bereiding varkensmedaillons: Verwarm de oven voor tot 100 C. Snijd elke varkenshaas in 4 medaillons en bestrooi evt. met peper. Smelt in een koekenpan 25 g boter met 2 el olie. Bak de medaillons in 1-2 min. per kant bruin. Leg het vlees in de braadslede, dek af met aluminiumfolie en houd in de oven warm. Bereiding sausje: Smelt in de koekenpan een klont boter. Fruit sjalot met salie en de peperkorrels 2 min. zonder te kleuren. Voeg de Madeira en de fond toe. Breng aan de kook en kook tot de helft in, tot een lichtgebonden saus ontstaat. Zeef de saus boven een steelpan. Voeg de slagroom toe en laat zachtjes inkoken tot een romige saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd op laag vuur warm. Tip: Klop voor een extra gebonden saus vlak voor serveren 50 g koude boter in kleine blokjes door de saus. Risotto: Bereid de risotto volgens de aanwijzing op de verpakking. Je kunt er het weekvocht van de paddenstoelen door doen. Bereiding paddenstoelen: Smelt in een koekenpan de laatste boter. Bak de kastanjechampignons 4 min. Voeg de geweekte paddenstoelen toe en bak 2-3 min. mee. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de paddenstoelen eraf. Bord opmaken: Schep de risotto op de borden; gebruik eventueel een kookring. Leg op de risotto een medaillon. Verdeel de paddenstoelen over de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie. Schep de salie-pepersaus over de medaillons. Het is een elegante versie van het zondagse varkenshaasje in champignonroomsaus van vroeger.
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nlIk ben allergisch voor mensen met een dubbele moraal. Een beetje integer mens is óf voor ‘t-een óf voor ‘t-ander. Heldere visies, ondubbelzinnige principes, daar houd ik van. En nu ben ik zelf, hoe zal ik het zeggen, afgedaald tot de diepste krochten der hypocrisie. Was ik eerder een bevlogen fan van het jaarlijkse Lekker, deze week kocht ik het concullegablad SpecialBite . Nu vraagt u zich natuurlijk af wat mij overstag deed gaan. Welnu, langzamerhand bekroop mij het gevoel dat de Lekker-recensenten wel erg veel restaurants bovengemiddeld goed vonden. Dat kan natuurlijk niet. Uit eigen ervaring weet ik dat er veel gelegenheden nog steeds een potje van maken. Een slecht potje welteverstaan. Ik zag veel te weinig kritische noten. Denk nu ook niet meteen dat SpecialBite uitpuilt van bedenkelijke opmerkingen bij de door hen beoordeelde restaurants, maar het blad als geheel oogt naar mijn idee frisser en eigentijdser. Misschien een beetje tegendraads om vooral niet de indruk te willen wekken dat zij hun Lekker-collega’s blindelings volgen. SpecialBite beoordeelt restaurants via zgn.spotters. Dat zijn eetfanaten die verslaafd zijn aan uit eten gaan. Deze spotters bezoeken restaurants anoniem en geven na hun bezoek een oordeel. Tezamen met de stemmen die je on-line kunt uitbrengen op de site van SpecialeBite vormt dit de ranking voor hun Top 501. Hun Top 10 1) Ivy – Rotterdam 2) Oud Sluis – Sluis 3) Le Restaurant – Amsterdam 4) Beluga – Maastricht 5) De Librije – Zwolle 6) Bolenius – Amsterdam 7) Marius – Amsterdam 8) Ron Blaauw - Amsterdam 9) Solo – Gorinchem 10) Da Vinci – Maastricht Het meest opmerkelijke verschil met de Lekker Top 10 is dat er liefst vijf andere restaurants een plaats bezetten. De Zwethheul in Schipluiden doet niet mee bij SpecialBite, evenals Inter Scaldis in Kruiningen, De Leest in Vaassen, La Rive in Amsterdam en de Bokkedoorns in Overveen. Dat is toch op zijn minst erg verwonderlijk. Hebben (SpecialBite)-spotters andere smaakpapillen dan (Lekker)-recensenten? Worden er wellicht onder de tafels door toch steekpenningen geruild? Of maakt dit blad gewoon superslim gebruik van hun strategische statement: Lekker Anders. Wie het weet, mag het zeggen.
Bron: eetplezier.blogspot.comGeen idee of de hype van haute dog restaurants nog bestaat of over is. De Würst vestingen van Jeroen Meus zijn failliet en The Fat Dog restaurants van Ron Blaauw zijn inmiddels ook gesloten vanwege gebrek aan goed personeel. We maken een trendy hotdog met de beste broodjes, de beste hotdogs en Amsterdamse lokale producten. Ingrediënten: hotdog broodje hotdog mayonaise ketchup Amsterdamse mosterd Kesbeke zuren (bijv. potjes kleingesneden augurken en zilveruitjes) sla schilfers Old Amsterdam gebakken uitjes voor de crunch Bereiding: Gril of verwarm de hotdog en het broodje. Vul het broodje met de worst en de toppings. Recept Sligro
Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl