vispakketjes op de bbq | worteltaart jamie oliver | linzenschotel | vispakketjes bbq | tomatenchutney ah | worteltaart recept jamie oliver | tomatenchutney | bamisoep | ovenschotels recepten ah
Login

Login om recepten999 om uw favoriete recepten opslaan

Als u nog niet geregistreerd bent, registreer nu!

Wachtwoord vergeten?

Ingrediënten: - 250 ml volle melk - 250 ml slagroom - 20 g suiker - 1 vanillepeul - 1 citroen - 3 g agar agar of 2 g gelatine (ca.1½ blaadje) - 150 g witte chocolade Voor de lemoncurdsiroop: - 1 oranje paprika - 100 g lemoncurd - 40 ml sinaasappellikeur (zoals, Grand Manier of Cointreau) Voor de filokrokant: - 2 vellen filodeeg - 4 el honing - 21 tl kaneel - 2 tl poedersuiker Bereiden: 1. Voor de panna cotta: schenk de melk en de helft van de slagroom (125 ml) in een pan en voeg de suiker toe. Halveer de vanillepeul, schraap het merg er uit en doe bij de melk. Rasp de helft van de citroenschil erbij en breng aan de kook. Strooi de agar agar in het melk-roommengsel en laat 1 minuut zachtjes koken zodat de agar agar goed kan oplossen. (als je gelatine gebruikt, week je die in ruim koud water, knijp goed uit en voeg van het vuur af bij het slagroom-melkmengsel). Laat even afkoelen. 2. Intussen heb je de witte chocolade fijn gehakt. Klop de andere helft van de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. 3. Zeef het warme melk-roommengsel boven de witte chocolade en roer goed met een garde tot alle chocolade is opgelost. Laat afkoelen tot lauwwarm. Spatel de geklopte slagroom erdoor. Schep in glazen coupes of wijnglazen en laat een paar uur opstijven in de koelkast (recept is voor 4 personen, maar ik kreeg er 5 glazen mee vol). 4. Maak intussen de lemoncurdsiroop: verwarm de oven voor op 175'C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en pof in 45 minuten gaar. Laat afkoelen in de folie. Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 5. Roer de lemoncurd en de sinaasppellikeur door elkaar en roer er 1 eetlepel citroensap door. Meng de paprika erdoor en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. 6. Voor de filokrokant: verwarm de oven voor op 195' C. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de honing tot het vloeibaar is. Bestrijk de vellen filodeeg aan beide kanten zeer dun met de warme honing en bestuif met kaneelpoeder. Bak ze in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant. 7. Opmaak: Lepel de lemoncurd-paprika op de panna cotta in het glas. Breek de krokante filodeeg in lange schotsen, bestuif ze met poersuiker en steek ze in de panna cotta. Serveer de panna cotta direct. Bron: 24Kitchen, Angélique Schmeinck Vorige week waren we uitgenodigd bij vrienden voor een etentje. Zij kan heel goed koken en draait haar hand er niet voor om, om een vijfgangen diner te maken voor een groot gezelschap. Ze had dit héérlijke dessert voor ons gemaakt. En aangezien ik het wel leuk vind als er een apart ingrediënt in een recept zit, zoals hier de oranje paprika, heb ik het ook gemaakt voor mijn blog. Het smaakt ontzettend lekker, een oranje paprika is natuurlijk vrij zoet en zeker als hij ook nog gepoft wordt in de oven. Toen zij ons dit dessert voorzette, had ze niet verteld dat er paprika in zat. We mochten zelf raden. We dachten allemaal dat het perzik was en als je dan hoort dat het oranje paprika is, zeg je: o ja! Dat filokrokant laat ik in het vervolg weg, vind ik niet echt iets toevoegen, behalve extra werk. Ik vind het altijd erg leuk en inspirerend om naar het programma "Impress Your Friends" van Angélique te kijken. Ook leuk dat ze een wijnadvies bij de gerechten geven. Bij dit dessert wordt een Moscato d'Asti geadviseerd.

Bron: carolinebrouwer.blogspot.com

Indruk maken op je vrienden, wanneer die langskomen voor een etentje, wie wil dat niet? Ikzelf in elk geval wel! Ik hou ervan om mijn gasten te verwennen met een heerlijk menu en kan ervan genieten om ùren kokkerellend in mijn keuken door te brengen. Welnu, met dit boek hoeft dat eigenlijk niet meer. Het bulkt immers van de indrukwekkende gerechten die met een minimale inspanning te bereiden zijn! Ook door de minder ervaren thuiskok! Ben jij dus iemand die met de handen in het haar zit wanneer er gasten komen en al koude rillingen en/of nachtmerries krijgt wanneer D-day nadert? Dan is dit prachtige kookboek een must-have ! Dankzij dit boek word je immers stap voor stap meegenomen door de receptuur, naar een relaxte en vooral smaakvolle avond. En als je even twijfelt of het niet meer weet, dan kun je via de website van 24Kitchen het programma altijd nog even 'live' terug kijken. Of ben je zoals mij en vormt de keuze van de bijpassende wijn een groot probleem? Ik ben geen wijnkenner, drink maar zelden wijn en schande, o schande (!) koop soms wijn enkel en alleen op basis van het mooie etiket... Tsssssss, not done , ik weet het... Wel ook daaraan werd gedacht met de wijntips van vinoloog Corria Houthuizen. Bij elk gerecht raadt zij de wijn aan die perfect in balans is erbij. Of ben je een doorgewinterde hobbykok die alles afweet van koken én van wijnen? Ook dan kan/zal je veel plezier beleven aan dit boek. In plaats van 3 gangen, maak je er dan gewoon eentje (of een paar) meer. Want geef toe met ronkende titels als 'Spitskoolsalade met makreel mi-cuit en yoghurt-sesamdressing', 'Crémeuse van gele paprika met venkel en gerookte heilbot', 'Tournedos met koffiecrunch, spinazie en aardappel-knoflookcrème' en 'Warm rozijnenbroodtaartje met ananas-rozemarijntoffee',... krijg je toch al meteen inspiratie èn zin om in je keuken te duiken? Met andere woorden, Impress your Friends is een boek dat niet in je bibliotheek mag ontbreken. Nooit. Niet als je een keukenkluns bent die (dik tegen z'n zin) af en toe vrienden vraagt. Niet als je een absolute leek bent op het vlak van wijnkennis. En ook niet als je al een volleerde keukenprins(es) bent. Het boek is opgedeeld in 27 (!) thema's met telkens een inspirerende driegangenmenu. Niet moeilijk, wel spectaculair! Een greep uit de thema's mèt de gerechten: - Touch of Asia: Opgerolde noedelsalade met sesamdressing Gestoofde aubergine met misosaus en gestoomde tongschar Pompoenpoffertjes met bakbanaan en warme lemoncurd - End of Summer: Gazpacho revival Slavinkjes van tijgergarnalen met limoen-spaghettini en prei Zoete avocadomousse met aardbeien en obliekrullen - Méditerranée: Salade Niçoise new style Kalfsentrecôte met tagliatelle van courgette en pistachepesto Perzik in warme honing met saffraan en frambozensaus 7 redenen waarom je dit boek stante pede in huis moet halen : - De paginagrote foto's die de gerechten prachtig in beeld brengen. Lees dit boek NIET als je honger hebt! - De heel luchtige bordschikking, volledig volgens de nieuwe regels van de kunst. - De stap-voor-stap uitleg van de recepten: wat je vooraf kan doen, wat je op het einde doet én de presentatie worden minutieus uitgelegd. - Het ziet er allemaal heel uitdagend en spectaculair uit, maar als je de recepten leest, dan is alles heel haalbaar, ook voor de minder bedreven koks onder ons. - Het gedetailleerde wijnadvies. Je komt niet alleen te weten welke wijn je kan schenken, maar ook heel wat uitleg over de wijn in kwestie zodat je als een volwaardige sommelier indruk kan maken op je vrienden. - 29,95 EUR voor 250 pagina's is heel weinig geld voor heel veel boek! - Het originele thema: het is gewoon leuk om indruk te maken op je gasten zonder je druk te maken! Impress your Friends is verkrijgbaar in de boekhandel & speciaalzaken en online o.a. bij Bol.com en Proxis . 250 pagina's. Uitgegeven door Karakter Uitgevers B.V. Prijs: € 29,95.

Bron: hap-en-tap.blogspot.be

Eendenborst met soja, paksoi en sinaasappel Ingrediënten 3 tamme eendenborst 2 el sojasaus 2 el oestersaus 4 stronkjes mini paksoi of anders gewone paksoi 4 el olijfolie 3 middelmaat zoete aardappels sinaasappelsaus van sinaasappelsap, honing, kaneel en citroen of sinaasappelchutney Voorbereiding: Paksoi Snijd de stengels van de paksoi los maar laat het blad er aan zitten. Blancheer de stengels 1 minuut in kokend water met zeezout. Spoel ze direct af met koud water. Dep ze droog met keukenpapier. Vouw het blad over en rondom de stengel. Bestrijk ze met olijfolie. Bewaar voor de eindbereiding. Geroosterde zoete aardappel Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappels en verpak ze elk afzonderlijk in aluminiumfolie. Gaar ze 45-60 minuten in de oven. De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Maak de folie los en laat de aardappels iets afkoelen (circa 5 minuten) tot je ze gemakkelijk kunt hanteren. Snijd de aardappels in parten. Of sneller: pof ze in de magnetron. Bewaar ze voor de eindbereiding Bereiding: Eend Haal de eendenborsten minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Maak de eendenborst schoon door de zeentjes weg te snijden. Snijd het vet van de eendenborstfilets tot aan de vleeskant kruislings in. Verhit een antiaanbakpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan. Bestrooi de eendenborstfilets met een beetje zeezout en zwarte peper. Bak het vel op middelhoog vuur in circa 5 minuten krokant, draai de eendenborsten om en bak de vleeskant bruin. Schenk het vet door een zeefje in een schone bakpan en bewaar voor de zoete aardappels. Zet het vuur laag, schenk de sojasaus en oestersaus bij de eend, bestrijk de eend ermee en laat de eendenborsten nog 2-3 minuten in de saus garen tot ze rosé zijn. Of zet ze een minuut of vier in de voorverwarmde oven op 80gr. Laat het vlees circa 3 minuten rusten in de pan (op de vetkant) of in aluminiumfolie. Zoete aardappels Bak of rooster de zoete aardappelparten in circa 3-4 minuten goudbruin in het overgebleven bakvet van de eend. Paksoi Verhit intussen een grillpan. Bestrijk de paksoi met olie en gril circa 1 minuut aan één zijde, druk ze hierbij met een spatel plat in de pan. Opmaak bord Leg drie stukjes paksoi kruislings op elkaar in het midden van platte ronde borden. Trancheer de eend en leg 3 stukjes eend op de paksoi. Leg daar twee stukjes paksoi op en daarop weer 2 stukjes eend. Lepel de sinaasappelsaus in een cirkel omheen. Serveer er een part zoete aardappel naast. Wijn: Drink er een Hongaarse of Franse Merlot bij Recept van Angelique Schmeinck uit Impress your Friends.

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

In het weekend heb ik een heerlijk driegangenmenu gemaakt en door de weeks was het voornamelijk een race tegen de klok. Op vrijdag haalde John een gegrild kip bij de poelier vandaan. Lekker makkelijk! Op zaterdag hadden we het makkelijk. We hadden een fietstocht van John zijn werk. De lunch was bij het schoolhuis in Holysloot. Je kon kiezen tussen tomaten en artisjokkensoep. Ik nam de artisjokkensoep daar zat blauwe kaas door en het was meer blauwe kaas soep dan dat je artisjokken proefde. De broodjes waren heerlijk en heel gevarieerd. 'savonds aten we bij de koperen vis in Monnickendam. Ik had vooraf carpaccio met pestodressing, dit was heerlijk. Het hoofdgerecht was surf en turf, tournedos en gamba's. Dit was super bereidt en erg lekker. Op zondag maakte het menu Simplicity van Angelique Schmeinck . Alles lukte en het was superlekker. De ansjoviskoekjes maakte ik met eigengemaakt bladerdeeg. De knolselderijsoep was heel verrassend van de kerrieroom was ik niet onder de indruk tot hij in het gerecht zelf zat. Toen vulde hij het heel mooi aan. Het hoofdgerecht was ook al zo heerlijk. Alles vulde erlkaar weer heerlijk aan. En bij alle gangen was de mice-en-place het meeste werk en 'savonds hoefde ik bijna niks meer te doen. Het nagerecht was ook al zo heerlijk. Op maandag aten we pannenkoeken, lekker makkelijk en heel smakelijk, een gewone portie en een portie met volkorenmeel. Op dinsdag spitskoolstamppot niet met jonge kaas, maar met extra belegen kaas. Dat maakte het erg lekker. Op woensdag Fajita's met varkensvlees van Jeroen. Dat was heerlijk en zeer goed van smaak. Alleen het in filie rollen werkte niet zo, want ze gingen eraan plakken. Op donderdag heerlijk simpele gevulde paprika's met rijst erbij. En ik bakte ook nog een perentaart.

Bron: judithrecepten.blogspot.nl

Ingrediënten: 400 ml rode port 6 el rietsuiker 2 el aceto balsamico 16 ronde middelgrote sjalotten of borettane uitjes 4 plakjes bladerdeeg 2 el bloem 1 klontje boter 2 el zachte roomboter 1 ei Voorbereiding: Kook in een brede pan de rode port met 2 eetlepels rietsuiker en de aceto balsamico tot de helft in tot het bubbelt en licht stroperig is. Pel en halveer de uitjes. Zorg er hierbij voor dat ze niet uit elkaar vallen. Blancheer ze 1 minuut in licht gezouten kokend water, schep ze uit het water en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Voeg de sjalotten toe aan de portsiroop, laat circa 3 minuten zacht koken, zodat de sjalotten de portsiroop kunnen absorberen. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol elk plak uit met iets bloem tot een lap van circa 2 millimeter dik. Laat het deeg 2 minuten rusten, dan kan het iets krimpen en bakt het gelijkmatiger. Snijd of steek er cirkels uit die iets groter zijn dan de vorm. Bestrijk bakvormpjes van 8 à 9 centimeter doorsnede royaal met boter en strooi er de resterende rietsuiker over. Klop de overtollige suiker er uit. Leg de sjalotten met de bolle kant naar beneden in de taartvormen en lepel er nog wat saus over. Bestrijk de deegcirkels met losgeklopt ei . Prik met een vork gaatjes in het deeg. Dek de sjalotten af met een plak bladerdeeg. Stop de zijkanten van het deeg losjes in de vorm. Bewaar de tarte tatins in de koelkast. Afmaken: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de tarte tatins 12 tot 15 minuten in de oven tot het deeg goudbruin, gaar en knapperig is. Gegeten met reebiefstuk, die ik inwreef met veel gedroogde tijm. Recept van Angélique Schmeinck

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Het is wel genoeg geweest. Wordt het nou winter of niet? Denk je dat het eindelijk gaat vriezen, is dat voor maar twee dagen en wordt het al weer bijna zomers. Dan gaat je gedachten alweer uit naar zwoele avonden. Vanmorgen bij het opstaan is de wereld weer wit. Enkele winterse buien passeren, maar echt doorzetten zodat er misschien een elfstedentocht gereden kan worden zit er echt niet in. Vanaf nu wil ik eigenlijk alle winterse gerechten in de ban doen, want ik ben het zat. Geen erwtensoep meer, geen bruinebonenschotels en geen winterse stamppotten. Voor de zondagse soep voor vandaag vond ik dit recept. In het boek Smaakvrienden van Angélique Schmeinck. Heerlijk en intens van smaak, maar verrassend licht. Witlofsoep Ingrediënten : 1 witte ui 1 teen knoflook scheut olijfolie 8 stronkjes witlof 300 milliliter kippenbouillon 1 fles witbier (500 milliliter) 2 kruimige aardappels 1 steranijs 200 milliliter slagroom 100 gram uitgebakken spekjes Attributen : Staafmixer Zeef Werkwijze : Maak de ui en de teen knoflook schoon en snipper deze. Schil de aardappels en snijd in kleine blokjes van 1 centimeter en zet apart tot gebruik. Verwijder het onderste deel van de witlof en de buitenste bladeren. Houd een aantal blaadjes witlof apart voor de garnering. Snijd de stronkjes in stukken van 2 centimeter. Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie tot deze glazig zijn. Voeg de witlof toe en laat 1 minuut verwarmen. Voeg de kippenbouillon, het witbier, de stukjes aardappel en de steranijs toe. Laat zachtjes koken totdat de aardappelstukjes gaar zijn. Dit duur ongeveer 15 minuten. Verwijder de steranijs. Pureer de soep met een staafmixer en zeef vervolgens de soep. Server met uitgebakken spekjes en stukjes rauwe witlof. Smullen maar!

Bron: dekeukenvanjohanna.blogspot.com

Deze saus zag ik rond de Kerstdagen gemaakt worden bij 24-Kitchen, door Angélique Schmeinck. Natuurlijk heb ik het recept wat aangepast, Door gebruik van verse groenten in de saus, krijg je heerlijke, smakelijke saus. Lekker over een stukje vlees, maar ook als basis voor een pastasaus! Ingrediënten: 200 ml (groenten- of vlees)bouillon 2 rode paprika's 50 ml room snufje gedroogde tijm 1 ui 1 teen knoflook 1 el olijfolie Bereiding: Verwarm de oven voor op 175º C. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en pof ze circa 45 minuten in de oven. Laat ze afkoelen in de folie. Verwijder daarna vel en zaadjes van de paprika. Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verwarm de olijfolie in een sauspan en fruit de ui en sjalotjes glazig. Voeg paprika en tijm toe. Schenk de bouillon en room erbij, breng aan de kook en laat circa 4 minuten zachtjes koken. Pureer de saus met de staafmixer of in de blender. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en naar wens zout. Schenk door een bolzeef in een schone pan.

Bron: dekeukenvanmartine.blogspot.nl

 Ingrediënten: 4 stronkjes witlof 200 ml zure room klein bosje bieslook zeezout versgemalen peper 1 el kappertjes 500 g kastanjechampignons olijfolie 1 pakje plakjes gerookte tamme eendenborst 1 blik canard confit 75 g gemengde sla 2 Granny Smith appels 100 g walnoten Voorbereiding: Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Snijd de appels en hak de walnoten. Dressing: Breng de zure room op smaak met zeezout en peper. Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe. Verder: Verwarm de geconfijte eendenboutjes Verhit wat eendenvet uit hetk in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden. Leg er plakjes eend en champignons op. Strooi de appel en walnoten erover Leg de geconfijte eendenbout ernaast. Voor grote eters kunnen er nog wat aardappeltjes bij gebakken worden. Het was weer lekker. Saladerecept van Angélique Schmeinck en verder idee van L'ile aux loisirs in Porte Leucate, Frankrijk

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Ingrediënten voor de kip: kipfilet olijfolie 2 à 3 eetlepels vadouvan Ingrediënten voor de pompoenquenelle: 1 oranje pompoen ca. 100 ml olijfolie 1 à 2 kardemoms of speculaaskruiden 0,5 el fenegriek 0,25 kleine rode peper half teentje knoflook Bereiding: Haal de kipfilets minstens 10 minuten voor het pocheren uit de koelkast. Schenk voldoende olijfolie in een klein pannetje zodat de filets er net in passen en helemaal onder de olie staan. Verwarm de olijfolie met vadouvan tot 45 graden. Pureer de specerijen met de staafmixer en schenk door een bolzeef in een schone pan. Verwarm tot 74 graden. Kruid de borstfilets aan beide kanten met zout en peper uit de molen. Leg de borstfilets in de vadouvanolie erin en pocheer ze in 12-14 minuten tot het juiste gaartepunt. Ze mogen nog heel iets rosé zijn maar in geen geval rauw. Laat de filets circa 3 minuten rusten en snijd ze daarna in gelijkmatige plakjes van ongeveer een halve cm. Rasp er eventueel mandarijnschil overheen. De kip was lekker mals en sappig, maar het is een heel gedoe om de olie op de juiste temperatuur te houden. Bovendien vraag ik me af of er geen gevaar voor salmonellabesmetting is, daar voor kip meestal een kerntemperatuur van 80 à 90 gr. wordt aangeraden . Bereiding pompoenquenelles: Prik gaatjes in de pompoen en laat hem in een oven van 200 graden ongeveer 40 minuten poffen. Stamp de kardamom met rode peper, knoflook en fenegriek fijn in de vijzel, meng met de olijfolie en verwarm tot maximaal 45 graden. Laat minstens 10 minuten staan om te aromatiseren. Haal het vruchtvlees uit de pompoen en maak het met de staafmixer fijn. Voeg al roerende de lauwe gezeefde kruidenolie toe. Verwarm de puree eventueel op een klein vuurtje. Ik had de pompoen in kleine stukken gesneden, maar hierdoor werd het vruchtvlees wat droog voor dit gerecht. Volgende keer de gepofte versie maken. Of door de helft en in de magnetron. In het recept stond kardemompeulen, maar die had ik niet in huis. De speculaaskruiden die ik hiervoor in de plaats gebruikte smaakten er heel goed door . Gegeten met rucola en gebakken paddenstoelen. Gebaseeerd op recepten van Angélique Schmeinck

Bron: atikgegetenheb.blogspot.nl

Limoen spaghetti met parmezaanse kaas 24kitchen staat bij ons vaak aan en we hebben al heel wat lekkers voorbij zien komen, Angelique Schmeinck heeft ons geïnspireerd om deze limoenspaghetti te gaan maken. We hebben er heerlijk van gegeten gecombineerd met deze courgette salade met munt en balsamico. Wat je nodig hebt voor 4 personen : 2 eidooiers 200 ml slagroom 1 limoen ( geheel geraspt en sap van 1/2) 100 g Parmezaanse kaas 250 g spaghetti 1 prei 200 g aspergetips 2 eetlepels bouillon ( wij hadden aspergebouillon over) 1 el roomboter Wat je gaat doen : Groenten : Verwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af. Halveer de prei over de lengte tot een centimeter onder de voet zodat de bladeren vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water. Verdeel de prei in stukken van circa 7 centimeter lang en snijd ze in ragfijne repen (julienne). Breek de aspergetips op hun natuurlijke breekpunt. Zet dan een pan met water op het vuur en voeg wat zout toe. Blancheer de aspergetips in 2 minuten beetgaar. Laat ze direct schrikken in ijskoud water en dep ze droog met keukenpapier. Blancheer dan de prei 5 tot 7 seconde en haal met schuimspaan uit het water en laat ook schrikken in ijskoud water. Saus voor limoen spaghetti : Roer de eidooiers, slagroom, rasp en sap van de limoen en Parmezaanse kaas door elkaar. Spaghetti: Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af, spoel af met warm water en laat uitlekken. Schep de spaghetti terug in de pan en voeg het eidooier-limoenmengsel toe. Verwarm de spaghetti op middelhoog vuur. De saus zal langzaam gaan binden en om de pasta heen gaan zitten. (Wel bij blijven en af en toe voorzichtig omscheppen)! Roer als laatste de prei erdoor. Groente Verwarm de bouillon met de boter tot aan het kookpunt. Voeg de prei en aspergetips toe en maak in circa 2 minuten warm. Voeg naar smaak peper toe. Maak een krul van de pasta op het bord, verdeel de asperges eroverheen, rasp er nog wat kaas overheen en serveer. Eet smakelijk!

Bron: keukenprinsessen.blogspot.nl

Ik ben fan van Angélique Schmeinck , een van de weinige vrouwelijke meesterchefs in Nederland, en vooral van haar vegetarische gerechten. Voor m'n huiskamerrestaurant ga ik de recepten wel ‘veganiseren’. Dit gerecht vind ik er zo leuk uitzien dat ik het maar eens ga proberen. Het viel me reuze mee. Een bakje van courgette, gevuld met auberginecompote en rode uienconfituur. Zij maakt het af met wat feta … daar heb ik geen vegan-oplossing voor, maar ik strooide er wat van m'n sesam-notenmengsel op en dat was ook prima. Honing werd agavesiroop en room ... sojaroom. Het zijn aardig wat handelingen, maar de auberginecompote en de uienconfituur kun je ruim van te voren maken ('s middags of zelfs de dag ervoor), dat komt de smaak juist ten goede. Het originele recept met video: Courgette en Aubergine fusion , volgens de site is het een hoofdgerecht, maar bij ons een voorgerecht! Eerst de Auberginecompote maken (dit lijkt veel op baba ganoush , een auberginedip uit het midden-oosten). Hier de ingredienten voor vier personen: 1. Auberginecompote 2 aubergines 4 teentjes knoflook 3 el olijfolie extra vierge gemalen komijn 2 el tahin (sesampasta) 1 limoen zo zien de aubergines eruit na een klein uurtje roosteren Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de aubergines rondom in met een vork of satéprikker en leg ze op een bakplaat of ovenrooster. Rooster de aubergines circa 50 minuten tot het vruchtvlees zacht en de schil donkerbruin geblakerd is. Draai ze halverwege de baktijd een keer om. Snijd ze over de lengte open, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en hak het grof. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de knoflook glazig. Voeg komijnpoeder naar smaak toe en verwarm enkele seconden mee. Voeg de aubergines toe en verwarm circa 5 minuten tot het meeste vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en sap van de limoen. (De tahin gaat er op het laatste moment in.) 2. Rode uienconfituur ong. 1 pond rode uien 3 el olijfolie 4 el agavesiroop 4 el balsamicoazijn 300 ml rode wijn Pel en halveer de uien. Snijd de uien in halve ringen. Verwarm de olijfolie in een brede pan en fruit de uien in circa 5 minuten glazig en zacht. Voeg de agave, balsamicoazijn en rode wijn toe. Laat zachtjes koken tot het licht stroperig is, kan een uurtje duren. Dit is zo lekker dat ik er bijna van bleef proeven! 3. Peterseliecoulis 1 bos bladpeterselie 125 ml sojaroom Pluk de blaadjes van de takjes. Blancheer de blaadjes 10 seconden in ongezouten kokend water. Giet op een zeef en spoel direct af met koud water. Knijp met beide handen al het vocht uit de peterselie. Bewaar de peterselie in de koelkast. 4. Courgette 2 middelgrote courgettes Snijd de uiteindes van de courgettes en snijd de courgettes in 12 rechte stukken van 4-5 centimeter hoog. Verwijder het zachte zaadgedeelte in het midden met een theelepel tot iets boven de bodem zodat er een bakje ontstaat (ik heb zo'n handige bolletjeslepel, werkt net wat beter vind ik en de restjes courgette bewaar ik voor soep). Verder nog nodig voor de garnituur: 10 Cornichons (kleine zure augurkjes) over de lengte gehalveerd. En wat sesam-notenstrooisel. ’s Avonds afmaken: Peterseliecoulis Verwarm de sojaroom. Pureer de geblancheerde peterselie samen met de warme room in de blender (of staafmixer) tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. Courgette Verhit enkele druppels olijfolie in een koekenpan en bak de courgettes 1,5-2 minuten per kant op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper. Auberginecompote en Uienconfituur Maakt de auberginecompote warm in een pannetje en roer er op het laatste moment de tahin door. Maak de uienconfituur warm in een pannetje. Opmaak bord Verdeel de courgettes over borden en vul de courgettes met de auberginecompote zodat er een klein bergje opzit. Schep daarop een lepel rode uienconfituur. Lepel de peterseliecoulis in twee banen langs de courgettes en leg de cornichons er in.

Bron: angelikalukas2.blogspot.nl

Recepten999 is a recipe search engine that find recipes with advanced filters like ingredients, categories and keywords.
Recepten999 does not host recipes, only links to other sites. | FAQ | Privacy
Copyright 2021 ® v3 - Contact